Εφορευτική Επιτροπή (Βουλευτικές, Ευρωεκλογές, Δημοτικές)

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Re: Εφορευτική Επιτροπή (Βουλευτικές, Ευρωεκλογές, Δημοτικές)

Post by redlabel » Thu Jun 04, 2009 11:37 pm

nickpro wrote:
Filia wrote:Πιο σωστό θα ήταν να πάει με βάρδιες το πράγμα, 7πμ με 1 μμ, 1μμ με 7 μμ, και 7μμ μέχρι καταμέτρηση.Να βοηθήσομε την δημοκρατία, αλλά δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου το ΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ!!!!!! :smt012

Any advices???
Έτσι γίνεται, συνήθως. Τα μέλη συνεννοούνται μεταξύ τους και μοιράζονται τις υποχρεώσεις τους.

Δ. Γκρ.
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by para » Thu Jun 04, 2009 11:46 pm

redlabel++
Αρκεί βέβαια ο αριθμός των μελών που θα παρουσιαστεί να το επιτρέπει. Αν δεν το επιτρέπει, τότε είτε συμμετέχουν κάποια αναπληρωματικά μέλη για να μπορέσει να γίνει αυτή η διευκόλυνση είτε δε γίνεται ο χωρισμός σε βάρδιες. Φυσικά, μπορεί να γίνει ο χωρισμός για κάποια από τα μέλη και τα υπόλοιπα να κάτσουν ολόκληρη την ημέρα.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Fri Jun 05, 2009 12:16 am

θα βγω πολύ οφφ αλλά κάπου θέλω να τα πώ και συγνώμη...αν κρίνει κάποιος υπέυθυνος ας το μεταφέρει...

ειπώθηκε οτι η προηγούμενη γενιά πάλεψε για τη δημοκρατία και τη ψήφο και αυτό το σέβομαι και ξέρω οτι κι εγώ το ίδιο θα έκανα μια γενιά πρίν.
αλλά είναι αυτό που είμαστε σήμερα αυτό για το οποίο παλέψατε;
πού είναι η δημοκρατία;
εγώ έχω άλλη εντύπωση στο μυαλό μου γι αυτή την έννοια...την αρχαιοελληνική ίσως.Μάλλον γιατί έμαθα στο σχολείο οτι αυτή ήταν η μόνη πραγματική δημοκρατία.
και ξέρω οτι κάτι αντίστοιχο ίσως να μην είναι αντικειμενικό σα σκέψη για τα δεδομένα του 2009 αλλά δε μου αρέσει να με κοροιδεύουν και να μου λένε οτι υπάρχει κάτι τέτοιο...

που είναι; που είναι οι επιλογές μου; μπορεί απλά εγώ να μη το βλέπω αλλα έχω την εντύπωση οτι καλούμαι συνειδητά να ψηφίσω τα ακόλουθα:
ένα ψέυτη ή ένα κλέφτη ή έναν ουτοπιστή ή εναν αφελή ή πράσινα άλογα (νομίζω είναι με τη σωστή σειρά)

ειλικρινά ρε γαμώτο...γιατί να κάνω κάτι τέτοιο και μάλιστα συνειδητά;

δε ξέρω αν εκφράζω κανέναν ή αυτά είναι προσωπικές και μόνο σκέψεις.
δε ξέρω αν πάντα υπήρχε αυτή η απογοήτευση που εγώ προσωπικά εκφράζω.
αλλά είμαι απογοητευμένος γιατί με καλούν να ψηφίσω για τη χώρα μου.
αν είναι για τη χώρα μου,γιατί καλούμαι να ψηφίσω ανθρώπους που δε βλέπω να κάνουν κάτι καλό για τη χώρα μου;που η μόνη δουλειά τους είναι να τρώγονται μεταξύ τους...

και τί; η άλλη μου επιλογή είναι να μή κατέβω να ψηφίσω;
αφού έχω άποψη!! αλήθεια έχω!!!
και στη τελική αν δε πάω να ψηφίσω θα νιώσω σαν αμερικάνος...γιατί να διαλέξουν άλλοι για μένα;
αλλά τί να ψηφίσω; τον ψέυτη,τον κλέφτη,τον ουτοπιστή,τον αφελή,τα πράσινα άλογα ή κάποιον που ποτέ δε θα μπορέσει να κάνει τη φωνή μου ν΄ακουστεί;
ευχαριστώ αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε τα παραπάνω...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Fri Jun 05, 2009 12:22 am

αετοπουλο wrote:Eγώ έχω άλλη εντύπωση στο μυαλό μου γι αυτή την έννοια...την αρχαιοελληνική ίσως.Μάλλον γιατί έμαθα στο σχολείο οτι αυτή ήταν η μόνη πραγματική δημοκρατία.
Σε γενικές γραμμές είμαι μαζί σου, θα διαφωνήσω στο quote, αφού η δημοκρατία στην οποία αναφέρεσαι απέχει παρα πολύ ώστε να την χαρακτηρίσεις πραγματική δημοκρατία..Ναι, έβαλε τα θεμέλια για τις μέλλοντικές κοινωνίες, αλλά δεν έπαβε να είναι "ελιτιστικη"
hawk wrote:Ένα ψέυτη ή ένα κλέφτη ή έναν ουτοπιστή ή εναν αφελή ή πράσινα άλογα (νομίζω είναι με τη σωστή σειρά)
Δε χρειάζεται το κόμμα π θα ψηφίσεις να ανήκει στα κόμματα της βουλής..Καλό θα είναι να υποστηρίξουμε τα μικρά κόμματα :smt023
που η μόνη δουλειά τους είναι να τρώγονται μεταξύ τους...
Τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος θα φάει τα περισσότερα..Αυτό και αν είναι ειρωνεία :-p
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by aguero88 » Fri Jun 05, 2009 12:59 am

Και εμείς τρελενόμαστε γιατί δεν τα τρώμε εμείς ;)

Κλεφτες, Ψεύτες , Ουτοπιστές, Χαζοί είμαστε όλοι οι Έλληνες....

Μάλιστα είμαστε πάρα πάρα πολύ χαζοί....

Εδώ βγάλαμε(τε) τον Κώστα πρωθυπουργό....

P.S Μην ανγχώνεστε σε λίγο καιρό με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει επανάσταση....
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Fri Jun 05, 2009 1:22 am

h4wk συμφωνώ απόλυτα!
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level

Post by the_night_watchman » Fri Jun 05, 2009 1:32 am

h4wk++++ :smt023
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
:::it will be alr1ght:::
Siente la magia que vive en ti...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Fri Jun 05, 2009 3:01 am

redlabel wrote:Stoupeace: Το οργίλο σχόλιό μου, που ζητούσε να επιδεικνύεται ο αναγκαίος σεβασμός δεν σε αφορούσε. Αφορούσε το post μιας συνforumίτισσας, η οποία ειρωνευόταν το έργο των δικαστικών αντιπροσώπων. Δεν σε αφορούσε, επίσης, γιατί τα σχόλιά σου δεν χαρακτηρίζονται από έλλειψη σεβασμού.

Δ. Γκρ.
OK, glad to be clear about it :)

Κατά τα άλλα, hawk, εξέφρασες το δίλημμα μου για την αποχή απόλυτα :smt023

Ωστόσο δεν μου αρκεί να σκέφτομαι μέχρι εκεί, θα ήθελα και μία απάντηση απο άτομα που υποστηρίζουν και τις δύο πλευρές.
Στην τελική, όταν κάτι δεν με εκφράζει απόλυτα, θα προσπαθήσω να συμβιβαστώ με το πλησιέστερο στις απόψεις μου...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Fri Jun 05, 2009 9:12 am

Στην τελική, όταν κάτι δεν με εκφράζει απόλυτα, θα προσπαθήσω να συμβιβαστώ με το πλησιέστερο στις απόψεις μου...
Όχι δα... Εσυ και εγώ στα ~20 μας, θα συμβιβαστουμε? Ο ξαδερφός μου στα 10 δεν μπορεί να αλλάξει κάτι και παρθενογέννεση δεν υπάρχει... Μάλλον σε εμάς πέφτει ο κλήρος...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Jun 05, 2009 10:26 am

Μιας και το εφερε η κουβεντα διαβαστε τις θεσεις των πρασινων αλογων που λεει ο hawk.Μεταξυ αλλων υποστηριζουν την υπαρξη μακεδ. μειονοτητας στη βορεια Ελλαδα...οχι τιποτα αλλο γιατι βγαζουν και 6%(οχι ξερουν πολλοι τις θεσεις τους, για αυτο ειπα να το επισημανω).
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Fri Jun 05, 2009 10:47 am

h4wk wrote:ειπώθηκε οτι η προηγούμενη γενιά πάλεψε για τη δημοκρατία και τη ψήφο και αυτό το σέβομαι και ξέρω οτι κι εγώ το ίδιο θα έκανα μια γενιά πρίν. αλλά είναι αυτό που είμαστε σήμερα αυτό για το οποίο παλέψατε; πού είναι η δημοκρατία;
[Οn-topic]. Θα πω, με λίγα λόγια, τι είδους Δημοκρατία και ποιές εκλογικές διαδικασίες παρέλαβε η γενιά μου, για να τις συγκρίνετε με τις σημερινές (αυτές που άρχισαν να διαμορφώνονται, από το 1974 και δώθε, με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού).

Παραλάβαμε μια βαθειά διχασμένη Ελλάδα. Οι πολίτες ήσαν χωρισμένοι σε δυο κατηγορίες, τους "εθνικόφρονες" και τα "μιάσματα". Για να διοριστείς στο Δημόσιο χρειαζόσουν "Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων" (που να βεβαιώνει ότι ήσουν "εθνικόφρονας"). Οι πολίτες δίπλωναν την εφημερίδα τους, για να μη φαίνεται ποιά διαβάζουν. Περιπτεράδες ρουφιάνευαν στην Ασφάλεια ποια εφημερίδα διαβάζαμε. Οι φάκελοι πολιτικών φρονημάτων, που τηρούνταν από την Ασφάλεια, ακολουθούσαν τους πολίτες σε κάθε βήμα τους. Οι εκλογές χαρακτηρίζονταν από βία και νοθεία. Υπάρχουν άπειρα περιστατικά που κάποιοι διπλοψήφισαν ή ψήφισαν πεθαμένοι ή κάτοικοι ανύπαρκτων διευθύνσεων. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αποφάσιζαν κάτω από το άγρυπνο μάτι των ένοπλων ανδρών των Ταγμάτων Εθνικής Ασφαλείας, πιστών "εθνικοφρόνων". Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, κυρίως των μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης, τρομοκρατούνταν, ειδικά στην επαρχία, και συχνά δεν εμφανίζονταν κάν στα εκλογικά κέντρα. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών απέπνεαν "εθνικοφροσύνη". Και την επέβαλαν. Οι άλλοι, οι πολλοί, σιωπούσαν φοβισμένοι. Ακόμη και όταν η κρατική τρομοκρατία δεν περνούσε (πχ. "δημοψήφισμα" της χούντας, Ιούλης 1973), οι κάλπες άνοιγαν στο τέλος και τα ψηφοδέλτια άλλαζαν (δείτε στο Υ.Γ. το κείμενο μιας θρυλικής γελοιογραφίας της εποχής).

Η Δημοκρατία που έχουμε σήμερα απέχει ΠΟΛΥ από αυτή των ονείρων της γενιάς μου. Ίσως γιατί κάναμε λίγα. Ίσως γιατί τα όνειρά μας ήσαν πολύ μεγάλα. Ταυτόχρονα, όμως, απέχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ απ' ό,τι παραλάβαμε. Η γενιά μας δεν ήλθε για να "κρεμάσει" (αν και κάποιοι το άξιζαν, όπως οι συνεργάτες των ναζί κατακτητών και οι καταδότες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης). Η γενιά μας ήλθε για να ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΕΙ. Για να αφήσει όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν. Όλα. Χωρίς εξαίρεση. Το μίσος του εμφύλιου και της τραγικής μετεμφυλιακής Ελλάδας δεν μας διαπέρασε. Δεν μας νίκησε, αν και κάποτε-κάποτε συμβιβαστήκαμε.

Σήμερα, οι εκλογικές διαδικασίες (για να μείνω σ' αυτές μόνο) δεν μοιάζουν σε τίποτα με αυτές που παραλάβαμε. Είμαστε περήφανοι γιαυτό, αλλά δεν "τελειώσαμε" τίποτα. Στο δικό σας χέρι - το χέρι της νέας γενιάς - είναι να πάτε τη Δημοκρατία πιο μπροστά. Όπως και όπου εσείς θέλετε. Εμείς σας στηρίζουμε και σας ελέγχουμε. Η αντίδραση, η αφασία και η απολίτικη στάση είναι οι αντίπαλοί μας - μαζί με τους αφελείς ή ενσυνείδητους προβοκάτορες και τους πολύχρωμους ρουφιάνους. Αντίπαλός μας είναι και η άγνοια της Ιστορίας. Όσοι και όποιοι τα εκφράζουν αυτά ας μας βρίσκουν, παντού και πάντα, απέναντί τους. Γιατί αν δεν ξέρουμε τις τραγωδίες του παρελθόντος μας, είμαστε καταδικασμένοι να τις υποστούμε και πάλι.

Δ. Γκρ.

ΥΓ. "Ποτές δεν εματάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι, να ρίχνεις ΟΧΙ το πρωί να βγαίνει ΝΑΙ το βράδυ" (θρυλική γελοιογραφία της "Βραδυνής" για "δημοψήφισμα" της χούντας, όπου ένοπλοι ΤΕΑτζήδες άδειαζαν τις κάλπες στο τέλος της ψηφοφορίας - τρομοκρατώντας δικαστικούς αντιπροσώπους και μέλη εφορευτικών επιτροπών - και άλλαζαν τα ΟΧΙ με ΝΑΙ). Ήμουν, παιδί, στο Διμηνιό της Κορινθίας εκείνο το καλοκαίρι. Ο ΤΕΑτζής σπιτονοικοκύρης μας μάς περιέγραψε, με περηφάνεια και με κάθε λεπτομέρεια, τι έκαναν. Το ξέρω και δεν το ξεχνώ.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Fri Jun 05, 2009 2:01 pm

Η δικής σας η γενιά (ή τέλος πάντων η γενιά του 60 - 70, λίγο παλαιότερη από την δική σας) πράγματι αγωνίστηκε για όλα αυτά. Ωστόσο υποφέρει από ένα σύνδρομο: Το σύνδρομο της υστερο-χουντό-κεντρικής/ χουντό-πληκτης φοβίας. Σαν τον παππού στο χωριό που ακόμα και τώρα στα βαθιά γεράματα, όταν ακούει μπότα θυμάται την γερμανική κατοχή και σφίγγει την γροθιά του, σχεδόν αντανακλαστικά.
Έτσι λειτουργούν και τα αντανακλαστικά της γενιάς σας. Η δική μας η γενιά όμως τα έχει απομυθοποιήσει όλα αυτά.

Οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς αποτελούν σήμερα την (νέα) αριστοκρατία. Έχουν προνόμια που δεν έχει ο απλός λαός. Ο τρόπος που καθορίζονται οι αμοιβές τους είναι σκάνδαλο. Η δική σας γενιά τους τα έδωσε. Το ίδιο θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί για τους ακαδημαϊκούς των μεγάλων Πανεπιστημίων (Ιατρική, Νομική Αθηνών).
Η δική μας η γενιά θα αναλάβει δράση και θα περιορίσει τα δικαιώματα που απολαμβάνουν επί δεκαετίες οι αριστοκρατικές κλίκες που έχουν δημιουργηθεί. Αντίπαλοι μας δεν είναι μόνο οι "πολυεθνικές". Αντίπαλοι μας είναι όλοι εκείνοι που πλούτισαν πουλώντας επαναστατικά συνθήματα σε συσκευασία δώρου.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της αποκαθήλωσης/ απομυθυποίησης. Όχι δεν συμμετέχω σαν μέλος της εφορευτικής επιτροπής χωρίς οικονομική αποζημίωση.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Fri Jun 05, 2009 4:43 pm

emperormario wrote:Αμα έχεις Sony Erickson κινητό, μπορώ να σου στείλω γύρω στα 500 παιχνίδια για να λιώσεις :-D
Σωστός.Για στείλε μου κανα pm. :smt001
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Jun 05, 2009 5:00 pm

emprerormario wrote:Δε χρειάζεται το κόμμα π θα ψηφίσεις να ανήκει στα κόμματα της βουλής..Καλό θα είναι να υποστηρίξουμε τα μικρά κόμματα :smt023
Για τις Ευρωεκλογές οκ, μπορείς να ψηφίσεις ότι να'ναι χωρίς προβλημα.
Στις βουλευτικές όμως δεν έχεις κανένα, μα κανένα περιθώριο.
Θυμίζω:
1) Λευκά = άκυρα = αποχή = μείωση του (έγκυρου) εκλογικού σώματος = μεγαλύτερα ποσοστά = ευκολότερη αυτοδυναμία
2) Ψήφος σε κόμμα που θα μείνει εκτός βουλής = μικρότερο απαραίτητο ποσοστό για αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα

Εγώ που δεν θέλω να βοηθήσω κανένα να πάρει αυτοδυναμία(είτε αυτός είναι γαλάζιος είτε είναι πράσινος) και δεν θέλω ούτε να ψηφίσω αυτούς που δεν θα κερδίσουν αλλά θα είναι στην βουλή(κοκκινοι, πορτοκαλί, μπλε και ίσως πρασινοι), απλά δεν έχω διέξοδο...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Fri Jun 05, 2009 5:17 pm

rapadder wrote:Η δικής σας η γενιά (ή τέλος πάντων η γενιά του 60 - 70, λίγο παλαιότερη από την δική σας) πράγματι αγωνίστηκε για όλα αυτά. Ωστόσο υποφέρει από ένα σύνδρομο: Το σύνδρομο της υστερο-χουντό-κεντρικής/ χουντό-πληκτης φοβίας. Σαν τον παππού στο χωριό που ακόμα και τώρα στα βαθιά γεράματα, όταν ακούει μπότα θυμάται την γερμανική κατοχή και σφίγγει την γροθιά του, σχεδόν αντανακλαστικά.
Έτσι λειτουργούν και τα αντανακλαστικά της γενιάς σας. Η δική μας η γενιά όμως τα έχει απομυθοποιήσει όλα αυτά.

Οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς αποτελούν σήμερα την (νέα) αριστοκρατία. Έχουν προνόμια που δεν έχει ο απλός λαός. Ο τρόπος που καθορίζονται οι αμοιβές τους είναι σκάνδαλο. Η δική σας γενιά τους τα έδωσε. Το ίδιο θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί για τους ακαδημαϊκούς των μεγάλων Πανεπιστημίων (Ιατρική, Νομική Αθηνών).
Η δική μας η γενιά θα αναλάβει δράση και θα περιορίσει τα δικαιώματα που απολαμβάνουν επί δεκαετίες οι αριστοκρατικές κλίκες που έχουν δημιουργηθεί. Αντίπαλοι μας δεν είναι μόνο οι "πολυεθνικές". Αντίπαλοι μας είναι όλοι εκείνοι που πλούτισαν πουλώντας επαναστατικά συνθήματα σε συσκευασία δώρου.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της αποκαθήλωσης/ απομυθυποίησης. Όχι δεν συμμετέχω σαν μέλος της εφορευτικής επιτροπής χωρίς οικονομική αποζημίωση.
Το ξαναείπα και πιο πριν άλλα μάλλον κάνεις δεν έδωσε σημασία....

Αγαπητέ rappader το πρόβλημα της γενιάς μας είναι ότι τα έχει βρει όλα έτοιμα....Ότι δεν πάλεψε για τίποτα, ότι συνέχεια απαιτεί και ποτέ δεν δίνει, ότι διεκδικεί με πάθος τα δικαιώματα της αλλά δεν την απασχολούν οι υποχρέσεις της κ.ο

Έχει χαθεί και ανιδιοτέλια....Όλα γίνονται για χάρη του χρήματος και μόνο....Σαν νέος οργίζεσαι γιατί δεν πληρώνεσαι για κάτι που στην τελική έχουμε συμφωνήσει ότι κάποιος πρέπει να το κάνει...Σήμερα είσαι εσύ αύριο θα είμαι εγώ....

Σε αυτό που είπε η filia έχει πολύ δίκιο...Είμαστε καλοπερασάκιδες, ωχαδερφιστές, εγωιστές και τα θέλουμε όλα χωρίς κόπο. Θεός μας το χρήμα και σκοπός ζωης η υλική ευμάρια....

Μηδέν αξίες, μηδέν ιδανικα, μηδέν όραμα....

Δεν βλέπω λύση....Το πρόβλημα είναι NP-complete....Έκτος αν η λύση είναι η πυρινική που έλεγε και ένα φίλος μου φυσικός πλέον...Δεν ξέρω αν θα φτάσει μόνο μία όμως....
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Fri Jun 05, 2009 9:57 pm

Φίλε aguero88, θα μπορούσα να συμφωνήσω με την ουσία του post σου. Με μεγάλη ευχαρίστηση να προσφέρω εθελοντικά στο οτιδήποτε. Να πάω για δενδροφύτευση. Να πάω να καθαρίσω μια παραλία από τα σκουπίδια. Να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό σύνολο.
Απλά το να είσαι εφορευτική επιτροπή, όπως έχει ευτελιστεί η όλη διαδικασία, δεν είναι εθελοντική εργασία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Jun 06, 2009 10:46 pm

Ένα ενδιαφέρον blog post...
Οι άρχοντες της παρακμής

Αν ήμουν ανώτερο κομματικό στέλεχος και αναζητούσα «χορηγίες», υποψιάζομαι ότι θα μπορούσα να βασισθώ στη σχετική γνώση του εντιμότατου κ.Τσουκάτου. Αν ήμουν υπουργός και ήθελα το «κατιτίς» μου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που αφειδώς προσφέρω στη χώρα, «καλλιεργητές του πολιτικού τοπίου» σαν τον εϋυπόληπτο κ.Χριστοφοράκο ίσως να ήταν καλές γνωριμίες. Αν έψαχνα να αγοράσω τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό με πιστωτικά τιμολόγια από τη «Ζίμενς», έχω την εντύπωση ότι ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε την καλοσύνη να μου εξηγήσει τη διαδικασία. Αν πάλι, ως καλός οικογενιάρχης, αναζητούσα τρόπους να αποφύγω την πληρωμή φόρων για την ακίνητη περιουσία μου, εικάζω ότι θα μπορούσα βασίμως να απευθυνθώ στον δόκτορα Βουλαγαράκη. Οι πολιτικοί μας διαθέτουν πολύτιμη τεχνογνωσία, δίχως την οποία ακόμα και η απλή επιβίωση στη σημερινή Ελλάδα (συγγνώμη, πήγα να πω στη χώρα του Πούτιν) είναι προβληματική.

Αν και γνωρίζω που μπορώ να απευθυνθώ για βοήθεια σε επιμέρους θέματα, ομολογώ ότι, ευτυχώς για την ψυχική μου υγεία, δεν ξέρω καλά «πως» λειτουργεί συνολικά το πολιτικό μας σύστημα. Ξέρω όμως κάποιον που ξέρει. Στο βιβλίο του «Οι Αρχοντες της Παρακμής» (Εξάντας, 2008) ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ι. Αγγελόπουλος περιγράφει με εντυπωσιακή διαύγεια, αφηγηματικότητα, και πολιτική οξυδέρκεια τη συγκρότηση ενός βαθιά ανίκανου και εντυπωσιακά διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που λειτουργεί τα τελευταία 35 χρόνια. Διαβάζοντάς το, καταλαβαίνει κανείς γιατί η Ελλάδα δεν μπορούσε παρά να περιέλθει στη σημερινή κατάσταση της απίστευτης και γενικευμένης παρακμής• ακόμη χειρότερα, γιατί είναι απίθανο να βγει από αυτή, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ο Αγγελόπουλος αφενός μεν περιγράφει με δημοσιογραφική γλαφυρότητα περιστατικά που συνθέτουν το μωσαϊκό της αθλιότητας του ελλαδικού δημόσιου βίου, αφετέρου δε το επιχείρημά του αναδεικνύει τη συστημικότητα του προβλήματος - εξού και οι τεράστιες δυσκολίες στην αντιμετώπισή του. Το πολιτικό μας σύστημα είναι πάνω απ’ όλα «σύστημα»: ένα πλέγμα αλληλοτροφοδοτούμενων «παικτών», το οποίο αποσκοπεί, όπως η κομμουνιστική νομενκλατούρα ή οι κλεπτοκρατικές ελιτ τριτοκοσμικών χωρών, στην με κάθε τρόπο οικειοποίηση των προσόδων που αποφέρει η νομή της εξουσίας.

Ποιοι είναι αυτοί οι «παίκτες»; Κυρίως οι εξής τρεις: κέντρα οικονομικής ισχύος του κρατικοδίαιτου ελλαδικού καπιταλισμού, διεφθαρμένοι υπάλληλοι-πολιτικοί, και διαμεσολαβητικοί επικοινωνιακοί δίαυλοι. Οι πρώτοι προωθούν ξεδιάντροπα τα οικονομικά συμφέροντά τους, προωθώντας, στηρίζοντας, και εκμαυλίζοντας τους ασπόνδυλους δεύτερους. Οι υπάλληλοι-πολιτικοί χρησιμοποιούν το κράτος σαν λάφυρο για την κομματική πελατεία τους και παρέχουν πλείστες πολιτικές διευκολύνσεις στους χρηματοδότες τους. Στη μιντιακή κοινωνία όμως το «σύστημα» έχει αυξημένες επικοινωνιακές ανάγκες, αφού οι συλλογικές και ατομικές ταυτότητες κατασκευάζονται κυρίως μιντιακά. Κατεθυνόμενοι δημοσιογράφοι, συγκροτήματα ΜΜΕ, θεσιθήρες πανεπιστημιακοί και πάσης φύσεως επικοινωνιακοί μεσολαβητές αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν τις επιθυμητές εικόνες, τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους παραπολιτικούς χρηματοδότες τους.

Οι διαπλεκόμενοι Ελληνες ολιγάρχες έχουν το χρήμα και εκμαυλίζουν. Οι υπάλληλοι-πολιτικοί μεριμνούν κυρίως για τα ιδιοτελή συμφέροντά τους, μπλοκάροντας κάθε απόπειρα παραγωγής νέου πολιτικού λόγου• η αναπόφευκτη ανανέωση του πολιτικού προσωπικού γίνεται με «ασφαλή» πρόσωπα εμπιστοσύνης. Τα μιντιακά «παπαγαλάκια» ικανοποιούν τις φαντασιώσεις ισχύος που προσφέρει ο συναγελασμός με τους ισχυρούς και απολαμβάνουν τις διόλου ευκαταφρόνητες υλικές παροχές που προσφέρουν. Το «σύστημα» μπορεί να εμφανίζεται συμπαγές αλλά είναι εσωτερικά διαφοροποιημένο. Η όποια αλλαγή του πιθανότατα θα προέλθει από τις ρωγμές του. Κυρίως, όμως, το «σύστημα» διατηρεί την ευρωστία του, στο μέτρο που προσχωρούν στην πελατειακή λειτουργία του μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Η εξαχρείωση είναι γενικευμένη• δεν υπάρχουν αθώοι.

Τα στιγμιότυπα που γλαφυρά περιγράφει ο Αγγελόπουλος είναι οι πινελιές της συστημικής διαφθοράς. Αντιπρόσωπος εταιρίας οπλικών συστημάτων προσφέρει «δωράκια» σε δημοσιογράφο προκειμένου να μην ασχοληθεί με το θέμα των προμηθειών. Ισχυρός οικονομικός παράγοντας προτείνει σε νεαρό βουλευτή «να αναλάβει τα έξοδά του». Δύο πολιτικοί σχολιάζουν πόσο «κουτός» είναι ένας υπουργός και πως αυτή του η ιδιότητα ήταν η πιο σημαντική για την ανάδειξή του σε υπουργικό αξίωμα. Διπλωμάτης εκφράζει την απόγνωσή του για τη θλιβερή ανικανότητα των πολιτικών να διαχειριστούν μια μείζονα κρίση. Η χώρα είναι στο έλεος της τύχης και της θεσμοποιημένης ανικανότητας.

Οι άρχοντες της παρακμής είναι ισχυροί και τα συμφέροντά τους τεράστια. Το «σύστημα» έφθασε στα όριά του αλλά δείχνει να αντέχει. Το μόνο πλέον που μπορεί αξιόπιστα να παράγει είναι εντροπία – ανικανότητα, διαφθορά, ανομία, χρέη, φοροδιαφυγή, και μαύρη οικονομία. Ολα όμως κάποτε τελειώνουν. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πότε και πως.
πηγή
Επίσης ενδιαφέρον: «Κύριε πρόεδρε θα είστε παρελθόν…»
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
melen
Mbyte level
Mbyte level

Post by melen » Sat Jun 06, 2009 11:00 pm

Επιτρέπεται κάποιος να είναι και εκλογικός αντιπρόσωπος και στην εφορευτική επιτροπή ταυτόχρονα?
Image Seek the roses along the way , just beware of the thorns Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sun Jun 07, 2009 12:10 am

Εμείς τις ευρωεκλογές τις χαρίζουμε στην γενιά που μας τις παρέδωσε και την αφήνουμε να κοιμάται ήσυχη νομίζοντας πως κυβερνά το ευρωκοινοβούλιο.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Sun Jun 07, 2009 12:46 am

melen wrote:Επιτρέπεται κάποιος να είναι και εκλογικός αντιπρόσωπος και στην εφορευτική επιτροπή ταυτόχρονα?
Όχι. Επικρατεί η ιδιότητα του μέλους της εφορευτικής επιτροπής.

Δ. Γκρ.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Jun 07, 2009 10:21 pm

Mε ασφάλεια μπορώ πλέον να πω ότι και να μην πάτε στην επιτροπή δεν τους καίγεται καρφί.

Επίσης για τον τρόπο επιλογής που λέγαμε...Είναι τυχαίο ότι καλέσανε στην επιτροπή και εμένα και τη μάνα μου?
Και τον πατέρα μου που τον καλούνε στις βουλευτικές κάθε φορά?

Είναι γελοίοι. :lol:
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Jun 08, 2009 12:32 am

Btw ειχε οριστει και η μανα μου για μελος εφορευτικης. Την κρατησαν απο τις 6 το πρωι (7:30 βασικα μεχρι να ερθει η δικηγορος) μεχρι τις 12:00. Και μαλιστα την ρωταγαν αν θελει να φυγει και πιο νωρις. :-p
Anyway...
ImageImageImageImageImageImageImage
Post Reply

Return to “off-topic”