Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
pananton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by pananton » Thu Nov 02, 2006 8:33 pm

Παιδες την Τριτη ολοι εκει γιατι εχει καταντησει τουλαχιστον γελοιο αυτο το πραγμα με τα κομματα και τα συμφεροντα του καθενα..
xydas
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by xydas » Thu Nov 02, 2006 8:55 pm

Έχεις δίκιο..Πάμε να καταψηφίσουμε την κατάληψη να τελειώσει το θέμα...
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Thu Nov 02, 2006 8:57 pm

pananton++
shodanjr_gr++
p3030090++
rapadder++
xydas++

Προφανώς ένα γεμάτο αμφιθέατρο δε λέει τπτ.
Πάμε την Τρίτη γιατί αρκετά...
laikedelic !
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Nov 02, 2006 9:08 pm

tsilochr++++
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Thu Nov 02, 2006 9:21 pm

shodanjr_gr wrote: Δηλαδή αν εμένα μου κατέβει στο κεφάλι να κάνω Γενική Συνέλευση αύριο (χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στο Δ.Σ.), θα πρέπει ΟΛΕΣ οι παρατάξεις να κατέβουν σε αυτή;

Αν είναι δυνατόν...είναι σαν να λέμε ότι το ΚΚΕ καλεί ολομέλια της βουλής όποτε του έρθει και περνάει ότι ρύθμιση θέλει...

Αυτά τα περί "γεμάτου αμφιθεάτρου Α κλπ" δεν μου λένε τίποτα προσωπικά...γελοιότητες τα βρίσκω...όλοι γνωρίζουμε ότι όποια παράταξη θέλει μπορεί ανά πάσα στιγμή να γεμίσει το Α με κόσμο (από μέσα ή έξω από το πανεπιστήμιο...).
Δηλαδή αν οι 2 παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία δεν θελήσουν να γίνει ποτέ γενική συνέλευση, δεν θα γίνει? Ωραία δημοκρατία.
Η βουλή είναι όργανο που δουλεύει με αντιπροσώπους, η Γ.Σ. είναι αμεσοδημοκρατικό όργανο. Μην τα μπερδεύεις, καμία σχέση το ένα με το άλλο.
p3030090 wrote: 4. Σχετικά με το θέμα του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου δεν μπορώ να καταλάβω πόσοι απο αυτούς που φανατικά είναι ενάντιοι έχουν πραγματικά διαβάσει τι προβλέπει. Ωστόσο η γενική συνέλευση γίνεται, αυγά ίπτανται, άποψη υπάρχει και "διάλογος" γίνεται.

5. Το ζήτημα που τίθεται είναι πως γίνεται να επιβάλλεται κατάληψη χωρίς να ληφθεί υπ' όψιν η γνώμη της πλειοψηφίας. Για ποια ΓΣ μιλάμε και για ποια δημοκρατική διαδικασία.

6. Είναι εύκολο να γεμίσει κανείς ένα αμφιθέατρο για να κάνει τη ΓΣ του, με τον ίδιο τρόπο που γεμίζουν και οι φοιτητικές διαδηλώσεις με άσχετους που κατεβαίνουν "προσκεκλημένοι" για να κάψουν τίποτα.
4. πολλοί που είναι εναντίων και κανουν καταλήψεις. Το έχω συζητήσει και το ξέρω.

5. Η πλειοψηφία ας είχε προσέλθει.

6. Με αυτό συμφωνώ, αλλά δεν γίνεται στην Ασοεε.

Υ.Γ: p3030090, με όλα τα άλλα που είπες ,αφού δεν τα σχολιάσα, προφανώς συμφωνώ απόλυτα.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Thu Nov 02, 2006 9:24 pm

tsilochr wrote:tsilochr++++
:smt043 :smt042 :smt044 :smt044 :smt043
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Thu Nov 02, 2006 9:25 pm

tsilochr wrote:tsilochr++++
:lol:
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Thu Nov 02, 2006 9:41 pm

M.I.T.as wrote:
shodanjr_gr wrote: Δηλαδή αν εμένα μου κατέβει στο κεφάλι να κάνω Γενική Συνέλευση αύριο (χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στο Δ.Σ.), θα πρέπει ΟΛΕΣ οι παρατάξεις να κατέβουν σε αυτή;

Αν είναι δυνατόν...είναι σαν να λέμε ότι το ΚΚΕ καλεί ολομέλια της βουλής όποτε του έρθει και περνάει ότι ρύθμιση θέλει...

Αυτά τα περί "γεμάτου αμφιθεάτρου Α κλπ" δεν μου λένε τίποτα προσωπικά...γελοιότητες τα βρίσκω...όλοι γνωρίζουμε ότι όποια παράταξη θέλει μπορεί ανά πάσα στιγμή να γεμίσει το Α με κόσμο (από μέσα ή έξω από το πανεπιστήμιο...).
Δηλαδή αν οι 2 παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία δεν θελήσουν να γίνει ποτέ γενική συνέλευση, δεν θα γίνει? Ωραία δημοκρατία.
Η βουλή είναι όργανο που δουλεύει με αντιπροσώπους, η Γ.Σ. είναι αμεσοδημοκρατικό όργανο. Μην τα μπερδεύεις, καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Και η απόφαση για την τέλεση ή όχι γενικής συνέλευσης πάλι μέσω αντιπροσώπων γίνεται. Εγώ αναρωτιέμαι πότε μία συνέλευση είναι καταχρηστική και πότε όχι...απάντησέ μου και στο ερώτημα που έθεσα αν μπορείς.

Γιατί η συγκεκριμένη μόνο δίκαιη δεν μπορεί να θεωρηθεί από τη στιγμή που ΗΔΗ είχε αποφασιστεί Γ.Σ. για την Τρίτη με ΟΜΟΦΩΝΙΑ (οπότε δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα τα ΡΑΣ, ΕΑΚ, ΠΚΣ και δεν ξέρω και γω ποιος άλλος να πει ότι δεν συμφώνησαν με την τέλεση γενικής συνέλευσης...).
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Nov 02, 2006 11:17 pm

Ξεχνάτε μια σημαντική λεπτομέρεια: στην ΓΣ της Τρίτης θα υπάρχει πλαίσιο προς ψήφιση ΚΑΤΑ της κατάληψης, ή πάλι θα ψηφίσουμε μεταξύ δεκαήμερης και οχταήμερης κατάληψης; Κι αν δεν υπάρχει (με γιαουρτώματα ή μη) ποιός φοιτητής θα είναι τόσο γενναίος να σηκώσει το χεράκι του μέσα στην οχλοβοή του αμφιθεάτρου κι ατομικά να προτείνει πλαίσιο ΚΑΤΑ (όπως έχει δικαίωμα να κάνει); Εδώ σε θέλω Κάβουρα (το ζωάκι, όχι ο καθηγητής :-D )
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Thu Nov 02, 2006 11:18 pm

Οποτε αυριο δεν κατεβαινουμε για μαθημα ε;;

Προτεινω προς καποιον μοδερατορα να βαλει μια νεα ψηφοφορια περι καταλληψης,ετσι για να δουμε που βρισκομαστε τωρα..γιατι τα αποτελεσματα αυτα ειναι πριν το καλοκαιρι..
MiRacLe^f
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by MiRacLe^f » Thu Nov 02, 2006 11:20 pm

Προσωπικά δεν με ανησυχούν τόσο οι γνωστές ενέργειες των παρατάξεων
αλλά η απόφαση του πρύτανη να την θεωρήσει έγκυρη ΓΣ , αφού αποφάσισε να μην γίνουν μαθήματα, παρόλο που η γενική συνέλευση είχε ξεκινήσει πριν την απόφαση του.
Δηλαδή χωρίς να λάβει υπόψη ότι δεν υπήρχε πληροφόρηση των φοιτητών για να συμμετάσχουν αν το επιθυμούσαν.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ

ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Nov 02, 2006 11:24 pm

Είναι στο χέρι των φοιτητών να προστατέψουν τους εκφραστές αλλά και τους αντιπάλους τους.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Nov 02, 2006 11:29 pm

Αυριο δηλαδη ΣΙΓΟΥΡΑ οχι μαθημα????
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Fri Nov 03, 2006 12:03 am

ναι.
Fairy wrote:Κι αν δεν υπάρχει (με γιαουρτώματα ή μη) ποιός φοιτητής θα είναι τόσο γενναίος να σηκώσει το χεράκι του μέσα στην οχλοβοή του αμφιθεάτρου κι ατομικά να προτείνει πλαίσιο ΚΑΤΑ (όπως έχει δικαίωμα να κάνει);
Βάζεις ιδέες...και ως γνωστόν "The bloodier the fight the greater the Warrior"

tsilochr++ χώσε χώσε!! :-D
laikedelic !
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Nov 03, 2006 12:26 am

αύριο όχι μάθημα.
το θέμα αυτό είναι 100%.
Image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Nov 03, 2006 12:27 am

MiRacLe^f wrote:Προσωπικά δεν με ανησυχούν τόσο οι γνωστές ενέργειες των παρατάξεων
αλλά η απόφαση του πρύτανη να την θεωρήσει έγκυρη ΓΣ , αφού αποφάσισε να μην γίνουν μαθήματα, παρόλο που η γενική συνέλευση είχε ξεκινήσει πριν την απόφαση του.
Δηλαδή χωρίς να λάβει υπόψη ότι δεν υπήρχε πληροφόρηση των φοιτητών για να συμμετάσχουν αν το επιθυμούσαν.
Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο από την πρυτανεία που να το αποδεικνύει? Ή απλά επειδή μπήκαν παιδιά στα αμφιθέτρα λέγοντας ότι είναι εντολή του πρύτανη, να σταματήσουν τα μαθήματα λόγω Γ.Σ, θεωρείται κάτι επίσημο. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Πρύτανης δεν θα έλεγε να σταματήσουν τα μαθήματα για μια Γ.Σ, όταν μετα από 3 εργάσιμες μέρες έχει προγραμματιστεί ομόφωνα άλλη.
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Fri Nov 03, 2006 12:34 am

Αααααααχ! Είδα σε μια αίθουσα να κρέμεται ένα χαρτι που αυτο-αποκαλούσε τον εαυτό του "εκ-της-πρυτανείας-προερχόμενο", αλλά δεν υπήρχε σφραγίδα, υπογραφή, βούλα τπτ!!
Κοινώς θα μπορουσα κι εγώ να το χω γράψει, να το κολλήσω σε όλες τις αίθουσες και για μία μέρα να μη γίνουν μαθήματα απο 1 έως 5!!! (btw έγραφε "2-5"(!!!))

Είδε κανένας τπτ παρόμοιο;; Αυτό το πήρα μαζί μου για να γελάσω με τους φίλους μου! Longlive ΓΣ!!!
laikedelic !
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Fri Nov 03, 2006 12:43 am

MiRacLe^f wrote:Προσωπικά δεν με ανησυχούν τόσο οι γνωστές ενέργειες των παρατάξεων
Παντως και εγω ακριβως το ιδιο ακουσα...Ισως οντως να αποδεκτηκε την αποφαση μιας μειοφηφιας ισως και οχι...το ζητημα ειναι οτι αν θες κατι μπορεις να το πετυχεις αρκει να ξερεις τον τροπο... ;) Γιατι στην Ελλαδα ολα λειτουργουν με περιεργο τροπο!!!!
Stefano
byte level
byte level

Post by Stefano » Fri Nov 03, 2006 1:08 am

Λοιπόν,

αυτά περί ασύλου και δημοκρατίας τα ξεχιλώσανε!! Εντάξει να έχουνε δικαιώματα οι φοιτητές αλλά όχι κι έτσι!

Πέρυσι μπήκανε αστυνομικοί να διώξουνε αναρχικούς απ τη σχολή και κλείσανε τη σχολή 1 βδομάδα για καταπάτηση ασύλου!

Δεύτερο, σήμερα κάνανε συνέλευση 3 από τις 5 παρατάξεις του Συλλόγου και βγάλανε απόφαση. Αν είναι ποτέ δυνατόν!! Δηλαδή αν είναι έτσι κάθε Δευτέρα να κάνουνε αυτοί που δεν θέλουν τη σχολή ανοιχτή για διάφορους λόγους και να την κλείσουμε τη σχολή, να την ανοίγουμε μόνο τα καλοκαίρια!!

Δεν λεω, κακώς η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ δεν παρεβρέθηκαν. Όμως δεν είναι κατάσταση αυτή. Ποιος μου λέει εμένα, πως δεν θα συγκαλέσουν συνέλευση, οι ίδιες παρατάξεις που ήτανε σήμερα, και την άλλη βδομάδα επειδή το κυλικείο έδινε κακής ποιότητας φραπε ! :evil:

Ποιο το κακό να είναι η σχολή ανοιχτή και όσοι θέλουν να πηγαίνουν στις πορείες ? Αφού αυτοί είναι που δεν θέλουν να κάνουμε μαθήματα, εμάς γιατί μας βασανίζουνε???
Web Hosting - Internet Radio Hosting - Linux/Windows VPS - Web Design - e-Commerce Development
http://www.netshop-isp.com.cy
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Fri Nov 03, 2006 1:19 am

Παιδιά η ψηφοφορία ξαναμπήκε αλλά ας είμαστε όλοι προσεκτικοί με το όλο θέμα και ας κρατήσουμε το επίπεδο της συζήτησης ψηλά ,παρά τις οποιεσδήποτε διαφωνίες.
Nίκος
bit level
bit level

Post by Nίκος » Fri Nov 03, 2006 1:43 am

Kατά της κατάληψης..Ελπίζω βέβαια να γίνει και πραγματικότητα.Δεν μας παίρνει να χάσουμε εξάμηνο...
ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ....
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Fri Nov 03, 2006 2:10 am

Εννοείται κατα! Όποιος διαφωνει με το νόμο-πλαίσιο και γενικότερα με οτιδήποτε άλλο έιναι ελεύθερος να διαλέξει όποιον τρόπο πάλης αρκεί ΝΑ ΜΗΝ στερεί τα δικαιωμάτα των άλλων! Με το να κλείνουμε τους χώρους που ουσιαστικά "διακινείται" η γνώση ΔΕΝ κερδίζουμε τίποτα!
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”