Αναβαθμιση RAM

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Re: Αναβαθμιση RAM

Post by Loner » Sun Nov 30, 2008 8:52 pm

Έχω μια Ram στο παλιό μου pc

Code: Select all

DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) - [DDR2-533]
στα 512MB και σκέφτομαι να βάλω μία ακόμα,ας πούμε 1GB. Τι πρέπει να κοιτάξω να "ταιριάζει"?
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun Nov 30, 2008 8:59 pm

Loner wrote:Έχω μια Ram στο παλιό μου pc

Code: Select all

DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) - [DDR2-533]
στα 512MB και σκέφτομαι να βάλω μία ακόμα,ας πούμε 1GB. Τι πρέπει να κοιτάξω να "ταιριάζει"?
Προφανώς πρέπει να είναι ddr2 και να χρονίζεται κ αυτή στα 533. Αν γίνεται να είναι και απο την ίδια εταιρεία..Αν και το τελευταίο ίσως και να μην παίζει κανέναν ρόλο.Αλλά για ναχεις το κεφάλι σου ήσυχο..

Εγώ πάντως θα πρότεινα να πάρεις ένα σετάκι 2*1gb στα 800 Mhz, που και πολύ φθηνό είναι(~30 €) και καλύτερες επιδόσεις θα σου προσφέρει (λόγω μεγαλύτερης ποσότητας και υψηλότερης συχνότητας)
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Sun Nov 30, 2008 9:07 pm

Δεν πρέπει και να "ταιριάζουν" με την motherboard? Είμαι κάπως άσχετος... :oops:
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by cypher » Sun Nov 30, 2008 9:19 pm

Loner wrote:Δεν πρέπει και να "ταιριάζουν" με την motherboard? Είμαι κάπως άσχετος... :oops:
Το "ταιριασμα" εξαρταται ξεκαθαρα απο το αν η μητρικη δεχεται αυτο το μεγεθος μνημης (εδω 1GB) σε αυτην την συχνοτητα (εδω 533Mhz) αυτο μπορεις να το τσεκαρεις ευκολα στον καταλογο των υποστηριζομενων μνημων στην σελιδα της μητρικης σου.
Με τις τιμες να εχουν πεσει στα επιπεδα που εχουν πεσει εγω παντως στην θεση σου θα εβαζα 1 (μην πω και 2GB ) στα 800Mhz αφου ειναι σχεδον τσαμπα και το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι αν τις δεχεται η μητρικη σου σε αυτην την συχνοτητα. Π.χ. Δες 2χ http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... y=69977727 ωστε να εχεις συνολο 2GB στα 800 και το παλιο στικακι των 512 το πουλας οσο οσο απλα για να το ξεφορτωθεις, αν η μητρικη σου δεν υποστηριζει μνημες στα 800 τοτε πας για τις αντιστοιχες στα 667 http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... y=69977727 .
Εγω προσωπικα εχω βαλει αυτες http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20 (πολυ καλο value for money σε συνδιασμο με αλλα 2GB αλλης μαρκας με ιδια ομως χαρακτηριστικα) και τα σπανε :-D
ImageImageImageImageImageImageImage
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Sun Nov 30, 2008 9:42 pm

cypher wrote:
Loner wrote:Δεν πρέπει και να "ταιριάζουν" με την motherboard? Είμαι κάπως άσχετος... :oops:
Το "ταιριασμα" εξαρταται ξεκαθαρα απο το αν η μητρικη δεχεται αυτο το μεγεθος μνημης (εδω 1GB) σε αυτην την συχνοτητα (εδω 533Mhz) αυτο μπορεις να το τσεκαρεις ευκολα στον καταλογο των υποστηριζομενων μνημων στην σελιδα της μητρικης σου.
Loner wrote:Έχω μια Ram στο παλιό μου pc DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) - [DDR2-533]
Που να τσεκάρω??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sun Nov 30, 2008 9:46 pm

Aπο οτι λεει λοιπον στο site της μητρικης σου http://www.foxconnchannel.com/product/M ... -us0000217 η μητρικη δεχεται μονο μεχρι 2GB στα 667, οποτε πας για τις μνημες που γραφω παραπανω στα 667 ωστε να εχεις συνολο 2GB. (θα ηταν ακομα καλυτερα αν αλλαζες μητρικη αλλα θα κοστισει κανα 70ευρω παραπανω οποτε αστο :smt016 )
gkaueb
byte level
byte level

Post by gkaueb » Mon Dec 01, 2008 9:14 pm

emperormario wrote:Αν δεν κάνω λάθος, τα 32-bit αναγνωρίζουν μέχρι 3,5 GB..
Εγώ μπόρεσα να δώ και τα 4 G ram σε 32-bito linux μηχάνημα χρησιμοποιώντας kernel PAE( Physical Address Extension ) enabled. Νομίζω οτι υπάρχει ανάλογη τεχνολογία και σε windows αν όχι ακριβώς η ίδια .
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Dec 01, 2008 9:39 pm

Ναι υπαρχει, αλλαζωντας απλα το boot.ini αλλα βλεπει απλα τα 4GB(οπως κανουν και τα vista) ΔΕΝ τα αξιοποιει χρησιμοποιωντας και τα 4GB πληρως απο τις εφαρμογες. :)
gkaueb
byte level
byte level

Post by gkaueb » Mon Dec 01, 2008 9:46 pm

Ωχ ναι? και χαιρόμουν... :shock: Είχα την εντύπωση πάντως οτι το PAE άλλαζε το page mapping και έτσι μπορούσε να δει το λειτουργικό όλη την RAM.
Άρα γιατί δεν χρησιμοποιείται πλήρως απο τις εφαρμογές ?
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Dec 01, 2008 10:06 pm

Τα κανουμε στον κουρκουμπετη αυτα, εισαγωγη στους υπολογιστες. Κακως δεν τα θυμασαι :smt016 , οι 32-bit επεξεργαστες μπορουν να δεχτουν μεχρι 32 bits ανα κυκλο (hertz) μερος αυτων των bits ειναι η ιδια η εντολη σε γλωσσα μηχανης ενω το υπολοιπο περιγραφει τις θεσεις μνημης με τις οποιες θα δουλεψει αυτη η εντολη.
Οποτε σε ρωτω, αν π.χ. τα bits αυτα μπορουν να περιγραψουν μονο συγκεκριμενο αριθμο θεσεων (στην προκειμενη κατω των 4096MB ) πως περιμενεις να τα αξιοποιησει το προγραμμα;
:-p
:-D

Υ.Γ. παιζει να ωφειλεται και σε αλλον λογο η να κανω λαθος οποτε δεν ειμαι 100% σιγουρος :-p
gkaueb
byte level
byte level

Post by gkaueb » Mon Dec 01, 2008 10:29 pm

Πιστεύω οτι ο Κουρκουμπετης μας έλεγε ψέματα στο πρώτο έτος :smt021 ... Πάντως νομίζω απο λίγο που έψαξα οτι οι x86 επεξεργαστές μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των φυσικών τους διευθύνσεων απο 32 σε 36 bit και με αυτόν τον τρόπο να μπορούν να αναγνωρίζουν ως 64 G ram.
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Dec 01, 2008 10:50 pm

Ναι, ισχυει και αυτο αλλα νομιζω ειναι μονο σε server πλατφορμες. :smt017
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Thu Jan 08, 2009 8:41 pm

Είχα 2Χ512=1gb στο pc και πρόσθεσα άλλα 2Χ1=2gb. Συνολικά έχω δηλαδή 3gb. Πως μπορώ να καταλάβω ότι όλα πήγαν καλά και η καινούργια μνήμη λειτουργεί χωρίς προβλήματα; Βασικά στην εκκίνηση μου βγάζει ότι έχω κανονικά 3gb μνήμη ενώ στον πίνακα ελέγχου στις ιδιότητες συστήματος μου λέει ότι έχω 2,93gb μνήμης...Να ανησυχώ για κάτι;
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Jan 08, 2009 8:46 pm

aguero88 wrote:Είχα 2Χ512=1gb στο pc και πρόσθεσα άλλα 2Χ1=2gb. Συνολικά έχω δηλαδή 3gb. Πως μπορώ να καταλάβω ότι όλα πήγαν καλά και η καινούργια μνήμη λειτουργεί χωρίς προβλήματα; Βασικά στην εκκίνηση μου βγάζει ότι έχω κανονικά 3gb μνήμη ενώ στον πίνακα ελέγχου στις ιδιότητες συστήματος μου λέει ότι έχω 2,93gb μνήμης...Να ανησυχώ για κάτι;
Όχι gg είσαι.... Για να δεις διαφορά άνοιξε 3 need for speed και δες αν παίζουν και τα 3 καλά... :-D Αφού το βγάζει στην εκκίνηση σημαίνει ότι λειτουργεί... Αυτά τα λίγα που δεν δείχνει στις ιδιότητες συστήματος είναι λογικές... Κάπου είχα διαβάσει το γιατί, αλλά δεν θυμάμαι τώρα....
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Jan 08, 2009 8:51 pm

Νομίζω πως είσαι κομπλε απο άποψη τοποθέτησης..Κατέβασε και το cpu-z, και δες τι λέει και εκεί στο tab memory. Κανονικά πρέπει να σου λέει 3072 Mbytes
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Mon Jan 12, 2009 6:04 pm

emperormario wrote:Νομίζω πως είσαι κομπλε απο άποψη τοποθέτησης..Κατέβασε και το cpu-z, και δες τι λέει και εκεί στο tab memory. Κανονικά πρέπει να σου λέει 3072 Mbytes
Τρέχοντας το cpu-z μου λέει ότι ναι μεν έχω 3072Mbytes αλλά πιο κάτω στο DRAM Frequency μου λέει 332.6Mhz ενώ έχω την αίσθηση ότι έπρεπε να λέει 667Mhz...Τι παίζει;
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
gkaueb
byte level
byte level

Post by gkaueb » Mon Jan 12, 2009 6:12 pm

Μήπως κάποια απο τις RAM σου παίζει στα 332.6Mhz?
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Mon Jan 12, 2009 6:25 pm

Κανονικά οι Ram μου πρέπει να παίζουν στα 667Mhz...Για αυτό σκαλώνω...
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Mon Jan 12, 2009 6:58 pm

Σωστά το αναφέρει το cpu-z. Επειδή είναι DDR οι μνήμες σου η ένδειξη αυτή υπονοεί 332,6 x 2 = 665,2 ~ 667, δηλαδή αυτό που θες.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
gkaueb
byte level
byte level

Post by gkaueb » Mon Jan 12, 2009 7:33 pm

Luke ++. Εγώ είχα την εντύπωση οτι αν είχες δυο RAM οι οποίες έπαιζαν σε διαφορετικές συχνότητες τότε συγχονίζονταν και οι δύο στην χαμηλότερη συχνότητα. τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει επειδή ακουστά το έχω δεν το έχω ψάξει...
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Jan 12, 2009 7:55 pm

gkaueb wrote:Luke ++. Εγώ είχα την εντύπωση οτι αν είχες δυο RAM οι οποίες έπαιζαν σε διαφορετικές συχνότητες τότε συγχονίζονταν και οι δύο στην χαμηλότερη συχνότητα. τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει επειδή ακουστά το έχω δεν το έχω ψάξει...
Ισχυει κανονικα. Θα λειτουργουν στην συχνοτητα και στα timings της πιο αργης οπως αυτα καθοριζονται στο SPD.
Post Reply

Return to “Hardware”