Μην παίρνεις και όρκο...vangos wrote: @Stoupeace Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κανέναν "προστάτη" να μου σπάει το αυτοκίνητο ή να μου διαρρηγνύει το σπίτι χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
Link
Μην παίρνεις και όρκο...vangos wrote: @Stoupeace Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κανέναν "προστάτη" να μου σπάει το αυτοκίνητο ή να μου διαρρηγνύει το σπίτι χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
ε ναι οι τραπεζίτες δεν μπαίνουν βραδιάτικα από το παράθυρο, μπαίνουν από την πόρτα κανονικά και με τον νόμο.vangos wrote:@Stoupeace Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κανέναν "προστάτη" να μου σπάει το αυτοκίνητο ή να μου διαρρηγνύει το σπίτι χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
Οι τραπεζίτες δεν μπορούν να μπουν πουθενά αν δεν τους δώσεις το δικαίωμα. Αν δεν σε παίρνει να πας διακοπές μην πάρεις διακοποδάνειο. Αν δεν έχεις να το πληρώσεις μην πάρεις μουράτο αυτοκίνητο και μετά δεν έχεις λεφτά για βενζίνη. Μπορείς να πας εκεί που θες και με τα ΜΜΜ. Εκτός και αν δεν καταδέχεσαι να είσαι στο λεωφορείο μαζί με τους αλλοδαπούς. Οι οποίοι αν έχεις παρατηρήσει μετά από 10-15 χρόνια εργασίας καταφέρνουν και αγοράζουν σπίτια χωρίς να χρεώνονται σε καμία τράπεζα.giak wrote:ε ναι οι τραπεζίτες δεν μπαίνουν βραδιάτικα από το παράθυρο, μπαίνουν από την πόρτα κανονικά και με τον νόμο.vangos wrote:@Stoupeace Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κανέναν "προστάτη" να μου σπάει το αυτοκίνητο ή να μου διαρρηγνύει το σπίτι χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
πραγματικά δεν ξέρω κανέναν που να έχει αγοράσει σπίτι χωρίς να πάρει δάνειο ή να βάλει υποθήκη. κανέναν όμως! μπορεί να συναναστρέφεσαι με άλλον κόσμο τι να πω;!vangos wrote:Οι οποίοι αν έχεις παρατηρήσει μετά από 10-15 χρόνια εργασίας καταφέρνουν και αγοράζουν σπίτια χωρίς να χρεώνονται σε καμία τράπεζα.
Συμφωνούμε περισσότερο από όσο διαφωνούμε ειδικά σε αυτό το θέμα...vangos wrote:@vincent: Συμφωνώ με την προστασία των προσωπικών ελευθεριών. Το είπα και πιο πάνω άλλωστε. Αλλά οι ελευθερίες έχουν όρια. Μην επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα. Όσο για τους μπάτσους, γιατί άραγε στην ελλάδα υπάρχουν μπάτσοι και όχι αστυνομικοί; Μήπως τέτοια είναι και η γενικότερη εικόνα της κοινωνίας από την οποία προέρχονται; Μήπως από τη μία αποποιούμαστε κάθε μορφής εξουσίας πάνω μας αλλά από την άλλη μόλις πάρουμε λίγη εξουσία στα χέρια μας (λέγε με μπάτσο) βγάζουμε τα απωθημένα μας;
Εγώ. Οπως και ο father και ο δικος του father κοκ.giak wrote:πραγματικά δεν ξέρω κανέναν που να έχει αγοράσει σπίτι χωρίς να πάρει δάνειο ή να βάλει υποθήκη. κανέναν όμως! μπορεί να συναναστρέφεσαι με άλλον κόσμο τι να πω;!vangos wrote:Οι οποίοι αν έχεις παρατηρήσει μετά από 10-15 χρόνια εργασίας καταφέρνουν και αγοράζουν σπίτια χωρίς να χρεώνονται σε καμία τράπεζα.
Είναι κακή επενδυτική πρότασηjimm wrote:Ετσι πρεπει να αγοραζονται τα σπιτια, μονο μετρητοις.
Σορρυ για τη συνέχιση του off-topic, αλλά αυτό που λες είναι αλήθεια.rapadder wrote:Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να επικαλεστεί την κρίση για να καλύψει την ανευθυνότητα του.
Ναι, αν επιλεξεις να εισαι δημοσιος υπαλληλος με 3 κ 60 για να καθεσαι και να τα ξυνεις, αντι να να εισαι productive, τοτε ναι.rapadder wrote:. Δεν μαζεύεις ένα ποσό αυτής της τάξης εύκολα.
Υπάρχουν δάνεια και δάνεια. Άμα ο άλλος ζήλεψε το τζίπ του γείτονα ή έχει ματαιόδοξη σύζηγο δεν του φταίει (το όποιο) οικονομικό σύστημαStoupeace wrote:Πήρανε δάνεια για να αλλάξουν τη ζωή τους και τώρα δημιουργήσανε μια σειρά χρεωμένων γεννεών
εμένα μου φαίνονται προκλητικό πάντως όταν έρχεται κάποιος και μου λέει ότι μπορεί κάποιος στην εποχή μας να αγοράσει σπίτι έτσι απλά και να σκάσει 300000ε ρευστό. πιο προκλητικό ακόμα μου φαίνεται να λέμε ότι όποιος δεν έχει αυτά τα λεφτά δεν τα έχει επειδή τόσα χρόνια ξυνότανε. όπως είπα και πριν μάλλον μερικού ζουν σε ένα διαφορετικό κόσμο. άσε που φτάσαμε στο σημείο το να έχεις μία δική σου στέγη, δική σου όμως να την χρωστάς σε καμιά τράπεζα, να θεωρείται πολυτέλεια..The Punisher wrote:Παίδες, μερικές απόψεις παραείναι προκλητικές (σαν να λέγονται απλά για να δοκιμάσουν την αντίδραση των υπολοίπων). Επειδή το βλέπω το flame να έρχεται, keep it low plz
γιατι σου φαινεται "προκλητικο";giak wrote: εμένα μου φαίνονται προκλητικό πάντως όταν έρχεται κάποιος και μου λέει ότι μπορεί κάποιος στην εποχή μας να αγοράσει σπίτι έτσι απλά και να σκάσει 300000ε ρευστό.
Επομένως όσοι ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα και είναι παραγωγικοί έχουν την άνεση να κάνουν τις αγορές που ισχυρίζεσαι σε προηγούμενο ποστ;jimm wrote:Και φυσικα, οποιος δουλευει αραλικι στο δημοσιο ολα του τα χρονια, δε μπορει να απαιτει ισοτιμα κερδη με μενα που τρεχω ολη μερα στη δική μου τη δουλεια, ειμαι παραγωγικος και συνεπως κερδοφόρος. Που ειναι το περιεργο;
Αυτο διαλεξε, αυτο εχει. Δε μπορουμε να τα εχουμε και όλα.
Όχι, για τον jimm ιδιωτικός τομέας είναι οι επιχειρηματίες που εξ ανυπάρκτου κράτους ορμώμενοι κάνουν συμφωνίες μεταξύ τους και ανατιμήσεις σε καθημερινή βάση ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους (αν έχουν) ψίχουλα...maria_ wrote:Επομένως όσοι ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα και είναι παραγωγικοί έχουν την άνεση να κάνουν τις αγορές που ισχυρίζεσαι σε προηγούμενο ποστ;jimm wrote:Και φυσικα, οποιος δουλευει αραλικι στο δημοσιο ολα του τα χρονια, δε μπορει να απαιτει ισοτιμα κερδη με μενα που τρεχω ολη μερα στη δική μου τη δουλεια, ειμαι παραγωγικος και συνεπως κερδοφόρος. Που ειναι το περιεργο;
Αυτο διαλεξε, αυτο εχει. Δε μπορουμε να τα εχουμε και όλα.
rapadder wrote:Άσχετα με την οικονομική κατάσταση του καθενός, δεν μπορείς στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, να μαζέψεις 300.000 ευρώ σε 10 χρόνια. Πάλι θα χρειαστεί να πάρεις δάνειο. Ο καλύτερος απόφοιτος της σχολής μας δεν έπαιρνε πάνω από 1.300 Ευρώ με πτυχίο + μεταπτυχιακό και αμφιβάλλω εάν στην 5ετία θα έχει ξεπεράσει τα 3.000 Ευρώ. Επομένως θεωρώ ότι το δάνειο είναι απαραίτητο, εκτός και αν πάρεις σπίτι στα 40 φτου και βγαίνω.
Μα σπιτι δεν υπαρχει περιπτωση για εναν μεσο Ελληνα να αγορασει με αλλο τροπο, το στεγαστικο δανειο ειναι η μονη λυση.Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες λύσεις. Αντί να πάρεις σπίτι των 300000 Ευρώ μόνος σου με μετρητά μπορείς να πάρεις κάτι ποιο οικονομικό, να πληρώσεις ένα ποσοστό εξαρχής και να πάρεις δάνειο για το υπόλοιπο για το οποίο η δόση θα είναι σε λογικά επίπεδα. Επίσης αντί να βάλεις όλα τα λεφτά μόνος μπορούν να συνεισφέρουν κι άλλοι. Σε μία οικογένεια υπάρχουν τουλάχιστον δύο μισθοί, του άντρα και της γυναίκας.