Τελεσίγραφο από τα πανεπιστήμια στους «αιώνιους» φοιτητές

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Thu Sep 27, 2007 7:01 pm

Κατηγορούν τους αιώνιους και αυτοί που τελείωσαν τη σχολή χωρίς προαπαιτούμενα μαθήματα...
f@bio
byte level
byte level

Post by f@bio » Thu Sep 27, 2007 8:47 pm

Dog oF wAr wrote:μπλα μπλα μπλα

Σίγουρα πάντως δεν είναι αυτός που δε γνωρίζει ότι η λέξη γράφεται "επιστήμoνας" ή "επιστήμων".

μπλα μπλα μπλα...
Σκοιλή του πωλαίμου συγνόμι αν η δοισκολήα μου στιν ωρθωγραφήα σου χαλάοι τιν εσθιτικί.Πρωφανός δεν μπόραισα να γοίνο επιστοίμον του βαιλινεκους σου.Πάο να πάρο το τελεσείγραφώ μου. :!:
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Thu Sep 27, 2007 9:00 pm

Ε, άντε αγόρι μου γιατί πολλοί μαζευτήκαμε.

α) Εσύ το ξεκίνησες, εγώ είπα τη γνώμη μου χωρίς να επιτεθώ σε κανέναν. Από τη στιγμή που επιτίθεσαι, να περιμένεις απάντηση.
β) Εγώ διαβάζω ολόκληρα τα post και όχι μόνο ό,τι έχει ψωμί για καβγά. Από όλα όσα έγραψα με τίποτα δε συμφωνείς; Συγχαρητήρια, δημοκράτη μου εσύ! Διακρίνω έντονη διάθεση από μέρους σου να υπάρξει συγκερασμός απόψεων για να βελτιωθεί η κατάσταση στην παιδεία...
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Thu Sep 27, 2007 9:35 pm

Θερμή παράκληση να σταματήσουν εδώ οι προσωπικές επιθέσεις.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο νομίζω να χαμηλώσουμε τους τόνους και να γίνει πολιτισμένος διάλογος.Αν μη τι άλλο σεβαστείτε τους υπόλοιπους χρήστες και πάνω απο όλα τους εαυτούς σας.Πείτε αν θέλετε την άποψη σας ήρεμα και τις διαφορές σας λύστε τις με πμ γιατί είναι κρίμα να κλειδώσει το thread (που οδεύει προς flame).
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Thu Sep 27, 2007 9:45 pm

Και εγώ θα παρακαλούσα τους συντονιστές να επεμβαίνουν και να βάζουν στη θέση του όποιον προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις, μόλις αυτές εκδηλώνονται και όχι αφού πάρει διάσταση το πράγμα. Να αποφεύγεται το κακό από την αρχή. Διότι εκ των υστέρων, φαινόμαστε όλοι υπεύθυνοι άσχετα με το αν προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τη γνώμη μας.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Sep 27, 2007 10:06 pm

Ταρατατζούμ, ταρατατζούμ, Συνέλληνες... Ας συνεχίσουμε το μπάχαλο. Το διασκεδάζω πολύ που ο απόηχος των απαντήσεών μου συνεχίζει τόσα μηνύματα μετά. Έχω γίνει ρήμα, επίρρημα και σλόγκαν. Προσεχώς και στη Λάρισα! Δυστυχώς η ωμή αλήθεια ενοχλεί περισσότερο απ' ο,τιδήποτε άλλο. Ας συνεχίσουμε το αλαλούμ. Η πραγματικότητα μας ξεπερνάει όλους (ακόμη και όσους ζουν στη μακαριότητά της ουτοπίας τους και τρέφονται με ευχολόγια και λαϊκά μέτωπα). Στην πραγματικότητα, γίνονται οι μεγαλύτεροι καπιταλιστές μόλις πιάσουν χρήματα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Sep 27, 2007 11:40 pm

Dog oF wAr wrote:Σίγουρα πάντως δεν είναι αυτός που δε γνωρίζει ότι η λέξη γράφεται "επιστήμoνας" ή "επιστήμων".
f@bio wrote:Πάο να πάρο το τελεσείγραφώ μου
Dog oF wAr wrote:Ε, άντε αγόρι μου γιατί πολλοί μαζευτήκαμε.
Dog oF wAr wrote:να βάζουν στη θέση του όποιον προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις, μόλις αυτές εκδηλώνονται και όχι αφού πάρει διάσταση το πράγμα
Συ είπας.. #2

Όπως καμμία σχέση με την επιχειρηματολογία πάνω στο θέμα δεν έχει η ορθογραφία έτσι και η επιχειρηματολογία στο θέμα με βάση το ποιός χρησιμοποιεί την ορθογραφία σαν μέτρο "επιστήμονα" είναι αντίστοιχης βαρύτητας.. (Κοινός τόπος είναι πως η ορθογραφία ΔΕΝ είναι επιχείρημα και δεν αξίζει ουτε άλλη μια λέξη πάνω στο θέμα)
Proxenos wrote:Δυστυχώς η ωμή αλήθεια ενοχλεί περισσότερο απ' ο,τιδήποτε άλλο.
Ναι με ενοχλεί πάρα πολυ που αντί να βάλουν άλλο ένα χρόνο στην σχολή μας και 10 ακόμα μαθήματα της προκοπής θα την βελτιώσουν διώχνοντας τους αιώνιους φοιτητές.. Είναι εντελώς μα εντελώς άσχετο μέτρο.. Βέβαια να μου πείς εδώ η Γιαννάκου δεν εκλέχθηκε για το βιβλίο της ιστορίας..
Ταρτατζούμ ταρατατζούμ.. :-p ;)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Fri Sep 28, 2007 12:15 am

Τι λες ρε AmmarkoV, κοίτα λίγο πιο πάνω να δεις πού ξεκίνησε! Έλεος πια! Προφανώς η ορθογραφία της λέξης ΔΕΝ είναι επιχείρημα, εσένα περίμενα να μου το πεις; Διάβασε λίγο καλύτερα να δεις γιατί καταλήξαμε εκεί...

Friedrich Nietzsche
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Sep 28, 2007 12:34 am

Dog oF wAr wrote:κοίτα λίγο πιο πάνω να δεις πού ξεκίνησε!
Είπε κάτι με το οποίο διαφωνείς , είπες κάτι που τον πείραξε , έκανε ποστ που σε πείραξε κτλ κτλ ..
Dog oF wAr wrote:εσένα περίμενα να μου το πεις;
Ξέρω γω..
Αν δεν περίμενες κάποιον να σου το πεί τότε γιατί έκανες το σχόλιο σε πρώτη φάση..?

Αφού συμφωνείς οτι δεν είναι επιχείρημα άρα τέλος της υποσυζήτησης , είναι off-topic..
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Fri Sep 28, 2007 12:50 am

ΟΚ, ίσως μερικοί δεν καταλαβαίνετε ελληνικά. Είναι ξεκάθαρο γιατί κατέληξα να κάνω το σχόλιο, όσοι αμφιβάλλουν μπορούν να διαβάσουν τη συζήτηση από την αρχή και να δουν ποιος ειρωνεύεται ποιον. Απλά τα πράγματα.

AmmarkoV, για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν είσαι ο δικαστής εδώ πέρα και μην υπερασπίζεσαι κάποιον μόνο και μόνο επειδή είπε δυο καλές κουβέντες για σένα. Το ότι σέβομαι τη ροή της σκέψης σου, το έχω γράψει σε προηγούμενο post και το επαναλαμβάνω εδώ. Δέχομαι τα επιχειρήματά σου, έχω το δικαίωμα όμως να διαφωνώ, χωρίς να σε ειρωνεύομαι (μπορείς να κοιτάξεις τις αναφορές μου σε εσένα στα posts μου για να το επιβεβαιώσεις). Όταν ένιωσα ότι με θίγεις (άθελά σου το δέχομαι), σου το είπα ξεκάθαρα και το θέμα έληξε. Από κει και πέρα, η μεταξύ μας διαφωνία εξελίχθηκε με επιχειρήματα. Αντιθέτως, με τον f@bio, δεν υπήρχε συζήτηση. Όλα εδώ είναι γραμμένα, πήγαινε δες τα αν τόσο πολύ σε κόπτει το ζήτημα.

Εναλλακτική: Μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση επί του θέματος.

Friedrich Nietzsche
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Sep 28, 2007 1:05 am

Εχμ..
Δεν τον υπερασπίζομαι..
AmmarkoV wrote:Όπως καμμία σχέση με την επιχειρηματολογία πάνω στο θέμα δεν έχει η ορθογραφία έτσι και η επιχειρηματολογία στο θέμα με βάση το ποιός χρησιμοποιεί την ορθογραφία σαν μέτρο "επιστήμονα" είναι αντίστοιχης βαρύτητας..
Με λίγα λόγια λέω οτι όπως δεν είναι έξυπνο το σχόλιο για την ορθογραφία είναι εξίσου έξυπνο και offtopic το να το επισημαίνεις και να γίνεται ανούσια συζήτηση για ανοησίες..
Dog oF wAr wrote:πήγαινε δες τα αν τόσο πολύ σε κόπτει το ζήτημα.
Δεν με κόπτει καθόλου στο ορκίζομαι..
Έχω γράψει πριν 4-5 post οτι δεν αξίζει ουτε άλλη μια λέξη πάνω στο υποθέμα και όμως περιέργως συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να μιλάμε για τα ίδια πράγματα και δεν φταίω εγώ..
Dog oF wAr wrote:Εναλλακτική: Μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση επί του θέματος.
Μαζί σου..
Image
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Fri Sep 28, 2007 1:22 am

----------Ειρήνη παίδες----------------
Make Peace , not war!!
Και τώρα , το γκάλοπ της μέρας!
Αναρωτηθήκατε ποτέ , πόσα χρόνια πρέπει να είναι κάποιος φοιτητής στη σχολή, για να είναι αιώνιος?
ΥΣ.. Υπάρχει και η ομώνυμη ταινία " Ο αιώνιος φοιτητής"!
Αναζητήστε την , έχει ενδιαφέρον!
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Fri Sep 28, 2007 7:01 am

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:54 am, edited 1 time in total.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Sep 28, 2007 9:20 am

Προσυπογράφω τα του Costantine με χέρια & πόδια.

Τέλος πάντων το thread οδεύει ταχύτατα προς την εξάντληση της χρησιμότητάς του.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Fri Sep 28, 2007 10:32 am

Ναι αλλά το πανεπιστήμιο μπορεί να θέλεις να το τελειώσεις για το κέφι σου , σιγά σιγά ...Στο κάτω κάτω εσύ μου λες τώρα , οτι προλαβαίνω να ασχοληθώ με ένα αντικείμενο μέχρι τα 25 μου...μετά αυτομάτως είμαι αιώνιος και διαγράφομαι..... Μην παραλογίσζεστε , και μην στρέφεστε ενάντια σε όσους δεν σας ενοχλούν.Από το 6ασέλιδο ποστ δεν κατάλαβα ποθ επιβαρύνουν το ελληνικό πανεπιστήμοι οι αιώνιοι φοιτητές και ποιό είναι το πρόβλημα κάποιος να ασχολείται με άλλα πράγματα και να δίνει λίγα λίγα μαθήματα , μέχρι και τα 30 ή και 40 του.Ξέρω τέτοιους ανθρώπους...Ανοίχτε λίγο το μυαλό σας..
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Sep 28, 2007 1:27 pm

Έλεος ρε παιδιά με τη νοοτροπία "πονάει χέρι κόβω χέρι". Δηλαδή όποιος είναι πάνω ν+2 χρόνια δεν μπορούν να τον βάλουν να πληρώνει κάποια δίδακτρα; Πρέπει σώνει και καλά να τον διώξουν;
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Fri Sep 28, 2007 2:09 pm

εγώ φυσικά θα συμφωνήσω με τον default_user.

Το νόημα του πανεπιστημίου (θα έπρεπε να) είναι η μόρφωση. Και όχι η δουλειά, η αγορά εργασίας. Αυτό το δεύτερο, μπορεί να είναι μια παράπλευρη συνέπειά του, δεν διαφωνώ.

Συνεπώς λογικές του τύπου "άρα δεν αξίζει" δεν ταιριάζουν, γιατί η έννοια επιστήμη δεν έχει να κάνει με ανταγωνισμό, αλλά με εμβάθυνση σε κάποιο πνευματικό αντικείμενο.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να συμβεί, κάποιος, στην φούρια του να προλάβει τα 4-5 χρόνια των σπουδών να τα περάσει όλα χωρίς εμβάθυνση. Το πανεπιστήμιο αν δεν είναι σε θέση να βοηθάει τους ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να μάθουν, και προσανατολίζεται σε λογικές αξίζει να με διαβάσει / δεν αξίζει, τότε δεν είναι Πανεπιστήμιο, αλλά όπως σίγουρα πολλοί ευελπιστούν (και καθηγητές), είναι κέντρο πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας και αντοχής.

Δυστυχώς πολλοί από εσάς δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τα παραπάνω σαν ουσία, αλλά έχετε πρόβλημα με τα παραπάνω σαν λέξεις.

Βγάζοντας έξω τα κομματόσκυλα και τους λοιπούς παρατρεχάμενούς τους, τολμώ να είπω, ότι οι αιώνιοι αποτελούν μάλιστα έναν πολύ ενδιαφέροντα και θετικό παράγοντα του Πανεπιστημίου.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Fri Sep 28, 2007 2:23 pm

PASCAL wrote:Έλεος ρε παιδιά με τη νοοτροπία "πονάει χέρι κόβω χέρι". Δηλαδή όποιος είναι πάνω ν+2 χρόνια δεν μπορούν να τον βάλουν να πληρώνει κάποια δίδακτρα; Πρέπει σώνει και καλά να τον διώξουν;
Αν και εγώ είμαι υπέρ της διαγραφής τους, αυτό που προτείνεις είναι μια λύση, αρκεί να υπάρχει πρόνοια για τους έχοντες οικονομική δυσχέρεια.
Το νόημα του πανεπιστημίου (θα έπρεπε να) είναι η μόρφωση. Και όχι η δουλειά, η αγορά εργασίας. Αυτό το δεύτερο, μπορεί να είναι μια παράπλευρη συνέπειά του, δεν διαφωνώ.
Συμφωνώ 100%, ειδικά αν στον όρο μόρφωση περιλαμβάνεις και την ενασχόληση με την επιστήμη που αφορά έκαστη σχολή.
Βγάζοντας έξω τα κομματόσκυλα και τους λοιπούς παρατρεχάμενούς τους, τολμώ να είπω, ότι οι αιώνιοι αποτελούν μάλιστα έναν πολύ ενδιαφέροντα και θετικό παράγοντα του Πανεπιστημίου.
Αυτή η άποψη χρήζει ανάλυσης! Είσαι ο πρώτος που την εκφράζει, θα ήθελες να εξηγήσεις τι εννοείς;
Last edited by Dog oF wAr on Fri Sep 28, 2007 2:38 pm, edited 1 time in total.

Friedrich Nietzsche
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Sep 28, 2007 2:33 pm

PASCAL wrote:Έλεος ρε παιδιά με τη νοοτροπία "πονάει χέρι κόβω χέρι". Δηλαδή όποιος είναι πάνω ν+2 χρόνια δεν μπορούν να τον βάλουν να πληρώνει κάποια δίδακτρα; Πρέπει σώνει και καλά να τον διώξουν;
Δεν είναι 2ν πλέον?
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Fri Sep 28, 2007 2:37 pm

2ν είναι, κάνει λάθος ο Pascal

Friedrich Nietzsche
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Fri Sep 28, 2007 2:42 pm

*estrngd wrote: Βγάζοντας έξω τα κομματόσκυλα και τους λοιπούς παρατρεχάμενούς τους [...]
Για μένα το κύριο πρόβλημα των αιωνίων είναι ακριβώς αυτό. Και πολλοί μάλιστα μένουν αιώνιοι για αυτό ακριβώς το λόγο...
Μία πιο πρακτική αντιμετώπιση θα ήταν να χάσουν οι αιώνιοι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, όπως ακριβώς δεν έχουν δικαίωμα για πάσο, στέγαση, σίτιση μετά από ένα ορισμένο χρονικό όριο...
It is by will alone I set my mind in motion...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Sep 28, 2007 2:49 pm

nap++
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”