Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
abujafar
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ

Post by abujafar » Sun Dec 20, 2009 6:21 pm

Ισοβίτης wrote:Θα ήμουν πολύ περίεργος πώς θα αντιδρούσαν κάποιοι εάν το software που δημιουργούν και πουλάνε (είτε ως επαγγελματίες είτε ως μικρομεσαίες εταιρίες) το έβλεπαν "σπασμένο" σε αντίστοιχα sites (και άρα έχαναν έσοδα).
Ηταν το 2ο επιχειρημα που εθεσα στα ποστ μου και ουτε εγω ελαβα απαντηση :-D
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sun Dec 20, 2009 6:27 pm

Κανετε λαθος, υπηρξαν τουλαχιστον 2 απαντησεις.
Η μια ελεγε περι open source και η αλλη ελεγε οτι απο τη στιγμη που καποιος δουλευει σε μια εταιρια δεν πληρωνεται με το κομματι ή κατι τετοιο.
check again λοιπον.
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Sun Dec 20, 2009 6:33 pm

WoLfeN Ilic wrote:Κανετε λαθος, υπηρξαν τουλαχιστον 2 απαντησεις.
Η μια ελεγε περι open source και η αλλη ελεγε οτι απο τη στιγμη που καποιος δουλευει σε μια εταιρια δεν πληρωνεται με το κομματι ή κατι τετοιο.
check again λοιπον.
Η περι open source δεν εχει καμια σχεση.Οταν λεμε να δουλευεις σε εταιρεια προφανως και δεν εννοουμε Open Source.
Για το 2ο που λες επισης ειπα(και ο rose μαζι) οτι προφανως και επηρεαζεις ολη την αλυσιδα οταν κατεβαζει ο αλλος τα προιοντα σου αφου θα υπαρξει μειωση του ανθρωπινου δυναμικου αργα η γρηγορα.Really, it isnt Rocket Science.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Dec 20, 2009 6:38 pm

abujafar wrote: Η περι open source δεν εχει καμια σχεση.Οταν λεμε να δουλευεις σε εταιρεια προφανως και δεν εννοουμε Open Source.
Αφενός δεν υπάρχουν μόνο closed source εταιρίες, οπότε προφανώς και έχει σχέση.
Αφετέρου είπα ότι αν δούλευα σε closed source εταιρία, τότε θα ήταν δική της δουλειά να προστατεύσει τον κώδικα από leaks, αφού (τουλάχιστον προς το παρόν) εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να τον χρησιμοποιήσει άλλος.
Νομίζω είναι αρκετά σαφές αυτό που λέω.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Sun Dec 20, 2009 6:46 pm

Και αν όλοι κατεβάζουν το πρόγραμμα το οποίο έφτιαξα για την όποια εταιρεία και δεν το αγοράζουν δεν θα απολύσουν τον developer, αλλά κάποιον από το νομικό τμήμα ή το τμήμα marketing... :smt001 Εκτός κι αν η εταιρεία στηριζόταν σε αυτό αποκλειστικά και χρεωκοπήσει :-D
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sun Dec 20, 2009 6:47 pm

Έννοιες όπως η ανιδιοτελής προσφορά, η δημιουργία, είναι απλά έννοιες που πρέπει να εξαφανιστούν με τον κάθε τρόπο για την επιβίωση αυτού του συστήματος που θεοποιεί το εμπόριο, το χρήμα και βάση αυτών επιθυμεί να ορίζονται τα πάντα.

Εγώ προσωπικά, όταν ακούω τα τσιράκια του χρήματος και τους φρικαλέους διαφημιστές/marketίστες να γαβγίζουν και να ωρύονται για τις πνευματικές τους ιδιοκτησίες, χαίρομαι, γιατί αυτό σημαίνει ότι το τέρας πονάει και πλήγεται και θα δείξει και άλλο τα αληθινά του χρυσωμένα δόντια.
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Sun Dec 20, 2009 6:57 pm

Στην ουσια καθησυχαζεστε γιατι θα απολυσουν καποιον αλλον και οχι εσας δηλαδη? Θεωρουμε οτι καποια χρονικη στιγμη θα ερθει και η σειρα σας.
Αλλα απο οτι βλεπω ακομα δεν θα σας πειραζει.Δηλαδη οτι και να γινει ειναι σωστο να κατεβαζεις.
Διαφορετικες αποψεις , σεβαστες ολες προφανως.
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Sun Dec 20, 2009 7:01 pm

Εγώ απαντώ όχι στο αν είναι καλό ή όχι το παράνομο κατέβασμα, αλλά στο προηγούμενο που είπες...Αν φτιάξω κάτι καλό με νοιάζει να χρησιμοποιηθεί και να γίνει γνωστό και εμμέσως εγώ, ακόμα κι αν δεν το αγοράσει κανείς και όλοι όσοι το χρησιμοποιούν το κατέβασαν παράνομα... Μπορεί να χάσω τη δουλειά μου, αλλά θα έχω γίνει γνωστός :-D
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sun Dec 20, 2009 7:10 pm

Το επιχείρημα περί open source είναι αρκετά συγκεχυμένο. Εξηγώ γιατί:

- Open source σημαίνει ότι παρέχω τον κώδικα. Δεν σημαίνει ούτε ότι κάποιος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν ούτε τίποτα περισσότερο. Free != Open Source.
- Το ότι δίνω κάτι open source δεν συνεπάγεται ότι δεν πληρώνομαι. Μπορεί να έχω μια εταιρία που πουλάει open source products.

Οι λέξεις "ανιδιοτέλεια", "προσφορά", "δημιουργία" δεν έχουν άμεση σχέση με όλα αυτά. Ο μουσικός που συμμετέχει σε έναν δίσκο δεν το κάνει επειδή του αρέσει η Βανδή, αλλά γιατί έτσι βγάζει το ψωμί του (χωρίς να αποκλείουμε ότι το διασκεδάζει, κλπ). Αντίστοιχα, ο προγραμματιστής δεν σημαίνει ότι δημιουργεί ένα έργο software για να περάσει την ώρα του. Ναι, θα δημιουργήσει και ανιδιοτελώς επειδή τον ευχαριστεί, αλλά κάπως πρέπει να ζήσει.

Η σχετική νομοθεσία έχει υποχρέωση να φροντίζει όλα τα παραπάνω διότι κανείς μας δεν είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση του κόπου που κατέβαλε κάποιος.

abujafar++

@Loner: Δεν έχουν όλες οι εταιρίες και οι developers το οικονομικό μέγεθος της Microsoft ώστε η πειρατεία να μην έχει άμεσο αντίκτυπο στα έσοδά τους. ;)
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Dec 20, 2009 7:21 pm

Δεν καθησυχάζομαι από τίποτα.
Η ερώτηση ήταν αν εμένα(σαν προγραμματιστή) θα με πείραζε να πάρει ο άλλος τον κόπο μου(το πρόγραμμα που θα είχα γράψει δηλαδή) χωρίς να με πληρώσει. Και είπα ότι δεν θα με πείραζε. Από κει και πέρα, αν θέλει χρήματα η εταιρία που δουλεύω, είναι δικό της πρόβλημα να προστατεύσει τον κώδικα και όχι δικό μου.
Τώρα πως από αυτό καταλήγουμε ότι θα απολυθούν άλλοι και eventually αργότερα εγώ κλπ δεν το καταλαβαίνω.
Αν αυτοί που θα αναλάβουν να βρουν τρόπους να προστατεύσουν το πρόγραμμα από την πειρατεία, δεν τα καταφέρουν τότε θα απολυθούν εκείνοι(αφού δεν θα έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους). Αν βρουν τέτοιο τρόπο δεν θα καταφέρουν οι "πειρατές" να σπάσουν το πρόγραμμα(οπότε και θα πληρωθούν ανάλογα).
Εμένα η δουλειά μου σαν προγραμματιστή είναι συγκεκριμένη και άσχετη με αυτό το σκέλος(και επειδή κατά 99,999999% δεν θα ασχοληθώ με την ασφάλεια σαν αντικείμενο παραπάνω από τα μαθήματα του προπτυχιακού, δεν μπορώ να μπω στην θέση των υπεύθυνων ασφαλείας).
Ισοβίτης wrote:Το επιχείρημα περί open source είναι αρκετά συγκεχυμένο. Εξηγώ γιατί:

- Open source σημαίνει ότι παρέχω τον κώδικα. Δεν σημαίνει ούτε ότι κάποιος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν ούτε τίποτα περισσότερο. Free != Open Source.
- Το ότι δίνω κάτι open source δεν συνεπάγεται ότι δεν πληρώνομαι. Μπορεί να έχω μια εταιρία που πουλάει open source products.
Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις αγαπητέ μοντεράτορα :-p
Όπως λέω και παραπάνω, εμένα η δουλειά μου είναι να γράψω κάποιο πρόγραμμα και για αυτό πληρώνομαι. Η εταιρία που δουλεύω μπορεί να είναι open ή closed ή ότι θέλει. Δική της αρμοδιότητα να το προστατεύσει ή όχι. Ο προγραμματιστής το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχει είναι στο να μην θέλει να διαβάσει κάποιος άλλος αυτό που έχει γράψει(λόγω πνευματικών δικαιωμάτων). Και πάνω σε αυτό απάντησα(για τον εαυτό μου) :)
Ισοβίτης wrote:Οι λέξεις "ανιδιοτέλεια", "προσφορά", "δημιουργία" δεν έχουν άμεση σχέση με όλα αυτά. Ο μουσικός που συμμετέχει σε έναν δίσκο δεν το κάνει επειδή του αρέσει η Βανδή, αλλά γιατί έτσι βγάζει το ψωμί του (χωρίς να αποκλείουμε ότι το διασκεδάζει, κλπ). Αντίστοιχα, ο προγραμματιστής δεν σημαίνει ότι δημιουργεί ένα έργο software για να περάσει την ώρα του. Ναι, θα δημιουργήσει και ανιδιοτελώς επειδή τον ευχαριστεί, αλλά κάπως πρέπει να ζήσει.
Σε αυτό συμφωνώ και για αυτό είπα πιο πάνω ότι η πειρατεία σε σχέση με την Τέχνη, δεν είναι σωστή. Αλλά για την μουσική που ακούω εγώ, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν υποστηρίξει/απενοχοποιήσει την πειρατεία σε κάποιο βαθμό(ειδικά οι πιο μικρές μπάντες). Therefore την θεωρώ αποδεκτή(btw, κάτι που ήθελα να γράψω για ένα προηγούμενο ποστ, νομίζω του abujafar: το να μην είναι σωστό κάτι, δεν το κάνει αυτόματα λάθος, εκτός αν είναι boolean μεταβλητή :-p ).
Ισοβίτης wrote:Η σχετική νομοθεσία έχει υποχρέωση να φροντίζει όλα τα παραπάνω διότι κανείς μας δεν είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση του κόπου που κατέβαλε κάποιος.
Αυτό είναι άλλη συζήτηση, παρότι με τον γενικό κανόνα συμφωνώ ;)
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Sun Dec 20, 2009 7:28 pm

marios wrote:.

Σε αυτό συμφωνώ και για αυτό είπα πιο πάνω ότι η πειρατεία σε σχέση με την Τέχνη, δεν είναι σωστή. Αλλά για την μουσική που ακούω εγώ, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν υποστηρίξει/απενοχοποιήσει την πειρατεία σε κάποιο βαθμό(ειδικά οι πιο μικρές μπάντες). Therefore την θεωρώ αποδεκτή(btw, κάτι που ήθελα να γράψω για ένα προηγούμενο ποστ, νομίζω του abujafar: το να μην είναι σωστό κάτι, δεν το κάνει αυτόματα λάθος, εκτός αν είναι boolean μεταβλητή :-p ).
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως μονο 2 καταστασεις υπαρχουν :-D
Δεν μπορεις να πεις χμμ ειναι σωστο να κατεβαζεις κομματια αλλα λαθος να κατεβαζεις προγραμματα.(ή κατεβαζω, ξερω πως δεν ειναι σωστο αλλα δεν ειναι και λαθος αφου ολοι το κανουν). Οπως ειπα και παραπανω ενταξει ολοι εχουμε τις αποψεις μας δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε :smt016
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Dec 20, 2009 8:16 pm

Loner wrote:Και αν όλοι κατεβάζουν το πρόγραμμα το οποίο έφτιαξα για την όποια εταιρεία και δεν το αγοράζουν δεν θα απολύσουν τον developer, αλλά κάποιον από το νομικό τμήμα ή το τμήμα marketing...
LoL καλά μ´ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι...

Αν (υποθετικά) υπάρξει source code leak σε μιά εταιρία μπορείς να είσαι σίγουρος ότι από τους developers θα ξεκινήσουν! Γιατί; Απλούστατα διότι ούτε το marketing, ούτε το legal έχει σχέση ή πρόσβαση σε source code. Το πρώτο φτιάχνει μπροσούρες, απαντάει σε διαγωνισμούς και πηγαίνει σε εκθέσεις και παρουσιάσεις για πελάτες και το δεύτερο υπογράφει συμβάσεις. Οπότε, αν πρόκειται για inside job, από τους developers ξεκινάει. Δεύτερον, αν από αυτό το υποτιθέμενο leak το προϊόν χάσει την αξία του, ακόμα κι αν δεν ευθύνονταν οι developers, πάλι αυτούς καίει. Αυτό διότι ο,τι προϊόντα κι αν έχει η εταιρία, το marketing, το sales, το legal κλπ. σε δουλειά θα βρίσκονται. Ενώ για εσένα που έφτιαχνες το προϊόν μπορεί να κλείσει το τμήμα σου, να μεταταχθείς ή ακόμα και να απολυθείς γιατί θα είσαι άνευ αντικειμένου.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Sun Dec 20, 2009 8:27 pm

Δε μιλήσαμε για code leak... :smt017 Για παράνομο download λέμε...Εγώ δίνω το προϊόν στην εταιρεία, αυτή το δίνει στην αγορά... Πώς φταίει ο developer? :smt021
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Dec 20, 2009 9:21 pm

Το ίδιο ισχύει και για τα binaries, τα οποία πολλές φορές είναι customized. Γενικά, μόνο οι developers έχουν πρόσβαση στο εκάστοτε προϊόν. Οι υπόλοιποι μόνο μέσω PowerPoint. Κι αν. :smt002
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Thu Dec 24, 2009 3:06 am

To open source φυσικα και δε σημαινει απαραιτητα free.
Εμεις σαν εταιρεια πουλαμε και open source και closed source προιοντα. Τα open source πακετα μας εχουν την εξης λογικη: ο πελατης μπορει οχι μονο να τα τροποποιησει για ιδία χρηση, αλλα ακόμα και να τα μεταπωλησει (με το κερδος του) είτε αυτουσια είτε modified.
Σα να πουλας οικοδομικα υλικα δηλαδη ενα πραγμα.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”