Καταρχάς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ένας άνθρωπος σαν το πάπα που έφτασε τόσο ψηλά είναι χαζός ή αγράμματος. Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι όντως πιστεύει ότι τα προφυλακτικά επιδεινώνουν την κατάσταση και ότι δεν είναι χρήσιμα.
Έτσι μπορώ να φανταστώ διάφορα για τον λόγο που κρατάει τέτοια στάση. Ξεκινάω από το γεγονός ότι όσους περισσότερους πιστούς έχει μία εκκλησία τόση περισσότερη είναι η εξουσία της και τόσα περισσότερα τα κέρδη της.
Η εκκλησία δεν μπορεί από την μία μέρα στην άλλη να αλλάζει απόψεις χρόνων. Δεν μπορεί να πει ότι τόσο καιρό έκανα λάθος λόγω της φύσης της επιχείρησης. Και αν το πει μπορεί να δυσαρεστήσει πολλούς πιστούς της που κατά βάση είναι συντηρητικοί άνθρωποι. Βέβαια μπορεί να χάσει κάποιους συντηρητικούς αλλά να κερδίσει κάποιους πιο προοδευτικούς αλλά και πάλι δεν νομίζω πως είναι αυτό το target group

.
Επίσης ένα από πιο κλασσικά target group της εκκλησίας είναι οι φτωχοί, οι αγράμματοι και γενικά "όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα". Όταν το AIDS στην Αφρική θερίζει πολλοί στρέφονται κάθε είδους πωλητές ελπίδας για να ανακουφιστούν έστω και ψυχικά είτε αυτοί είναι οι μάγοι της φυλής είτε παπάδες (δεν έχουν και μεγάλες διαφορές στην ουσία). Όπως λοιπόν το κράτος το βολεύει οι υπήκοοι του να μην σκέφτονται και πολύ αλλά αν είναι φανατισμένοι με μπάλα, lifestyle και λίγο εθνικισμό (Ελλάδα Σ' αγαπώ, Ελλάδα είσαι μια Η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία με μπλε γράμματα) έτσι και την εκκλησία την βολεύει κατά μία έννοια η κατάσταση με την φτώχεια και τις αρρώστιες.
Τέλος, για να την πω και την θεωρία συνωμοσίας μου, σκέψου πόσους πελάτες θα χάσουν οι φαρμακευτικές αν μειωθεί το AIDS. Αυτό το επιχείρημα βέβαια είναι λίγο αδύναμο μιας και στην Αφρική δεν νομίζω να παίρνουν και πολλά φάρμακα αλλά στην Ευρώπη ας πούμε παίρνουν. Ε μπορεί οι φαρμακευτικές να έκαναν καλύτερη προσφορά από τις εταιρίες προφυλακτικών στον πάπα

.
ΥΓ. οι άλλοι τι πιστεύετε, γιατί ο πάπας να κάνει τέτοιες δηλώσεις; Είπαμε χαζός δεν είναι ούτε αυτός ούτε γενικά όσοι έφτασαν εκεί που έφτασαν..