Δυστυχώς δεν μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις με βάση τις εξαιρέσεις. Με αυτή τη λογική, μπορούμε να καταργήσουμε και τα Πανεπιστήμια, αφού κάποιοι καταφέρνουν να καταξιωθούν και χωρίς τις γνώσεις που προσφέρουν (άλλο αν μετά οι ίδιοι δε σου δίνουν κατά κανόνα δουλειά αν δεν έχεις πτυχίο ). Και όταν πρώτα πας να δουλέψεις (όπως εγώ), δυστυχώς δεν μπορείς μετά απλά μια μέρα να διακόψεις την εργασία για να ξεκινήσεις ένα μεταπτυχιακό με την ησυχία σου. Εκτός αν βρεις κάποια εταιρεία που θα το κάνει δυνατό για σένα (άλλη μία εξαίρεση) ή θέλεις μια ζωή να ζεις με τα λεφτά των άλλων (εγώ προσωπικά δεν θέλω). Οπότε η λύση είναι να τα κάνεις μαζί. Φυσικά όταν τα κάνεις μαζί ο Μ.Ο. - ο οποίος για πολλά πράγματα όπως π.χ. υποτροφίες και διδακτορικά μόνο αδιάφορος δεν είναι - πάει περίπατο... Ότι θα βρεις δουλειά είναι συνήθως γεγονός, τουλάχιστον στην Πληροφορική. Για πολλές εταιρείες όμως, δεν μπαίνεις ούτε καν στη λίστα. Αν είσαι εξαιρετική προσωπικότητα, ναι, αν το παλέψεις θα πας μπροστά. Δεν είναι όμως όλοι έτσι, αλλιώς τι το εξαιρετικό θα είχαν οι εξαιρετικοί; Τώρα πάλι, αν θέλεις να δουλέψεις στο δημόσιο, τι να τις κάνεις τις γνώσεις και τα μεταπτυχιακά;PaP wrote:Γιατί ρε παιδιά έχετε το μεταπτυχιακό για πανάκια;
Προσωπικά δεν έχω κάνει μεταπτυχιακό και δεν έχω πρόβλημα να βρω δουλειά ανά πάση στίγμη, ξέρω και παιδιά από ΙΕΚ που το ίδιο ισχύει και για αυτούς γιατί απλά το "κατέχουν" το άθλημα, ο μόνος λόγος είναι για το δημόσιο επειδή δίνει παρα πάνω λέφτα
Για παράδειγμα ο CEO της Singular δεν έχει μεταπτυχιακό
Ο Κοντόπουλος http://www.linkedin.com/in/pkontopoulos δεν έχει (ούτε καν πτυχίο)
Και ας μιλήσουμε για Gates, Jobs και λοιπούς
Δουλέψτε ρε παιδιά πρώτα να δείτε τι κάνει το πτυχίο σας και μετά κάντε μετατπυχιακά, αφήστε δε που έτσι οι μ.ο δε μετράνε αφού οι ουσιαστικές γνώσεις είναι το παν. Και για όσους παρακαλοθούν τι γίνεται γύρω θα ξέρουν ότι δεν μετράει τι κατέχεις, αλλά τι μοιράζεσαι
Κοινώς φτιάχτε reputation, οι βαθμοί δε το δημιουργούν
edit: τυπογραφικά, συντακτικά.