Μεταπτυχιακά, πόρτες και λεφτά

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Μεταπτυχιακά, πόρτες και λεφτά

Post by Proxenos » Sat Jun 21, 2008 7:06 pm

PaP wrote:Γιατί ρε παιδιά έχετε το μεταπτυχιακό για πανάκια;
Προσωπικά δεν έχω κάνει μεταπτυχιακό και δεν έχω πρόβλημα να βρω δουλειά ανά πάση στίγμη, ξέρω και παιδιά από ΙΕΚ που το ίδιο ισχύει και για αυτούς γιατί απλά το "κατέχουν" το άθλημα, ο μόνος λόγος είναι για το δημόσιο επειδή δίνει παρα πάνω λέφτα

Για παράδειγμα ο CEO της Singular δεν έχει μεταπτυχιακό
Ο Κοντόπουλος http://www.linkedin.com/in/pkontopoulos δεν έχει (ούτε καν πτυχίο)
Και ας μιλήσουμε για Gates, Jobs και λοιπούς

Δουλέψτε ρε παιδιά πρώτα να δείτε τι κάνει το πτυχίο σας και μετά κάντε μετατπυχιακά, αφήστε δε που έτσι οι μ.ο δε μετράνε αφού οι ουσιαστικές γνώσεις είναι το παν. Και για όσους παρακαλοθούν τι γίνεται γύρω θα ξέρουν ότι δεν μετράει τι κατέχεις, αλλά τι μοιράζεσαι
Κοινώς φτιάχτε reputation, οι βαθμοί δε το δημιουργούν
Δυστυχώς δεν μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις με βάση τις εξαιρέσεις. Με αυτή τη λογική, μπορούμε να καταργήσουμε και τα Πανεπιστήμια, αφού κάποιοι καταφέρνουν να καταξιωθούν και χωρίς τις γνώσεις που προσφέρουν (άλλο αν μετά οι ίδιοι δε σου δίνουν κατά κανόνα δουλειά αν δεν έχεις πτυχίο :lol: ). Και όταν πρώτα πας να δουλέψεις (όπως εγώ), δυστυχώς δεν μπορείς μετά απλά μια μέρα να διακόψεις την εργασία για να ξεκινήσεις ένα μεταπτυχιακό με την ησυχία σου. Εκτός αν βρεις κάποια εταιρεία που θα το κάνει δυνατό για σένα (άλλη μία εξαίρεση) ή θέλεις μια ζωή να ζεις με τα λεφτά των άλλων (εγώ προσωπικά δεν θέλω). Οπότε η λύση είναι να τα κάνεις μαζί. Φυσικά όταν τα κάνεις μαζί ο Μ.Ο. - ο οποίος για πολλά πράγματα όπως π.χ. υποτροφίες και διδακτορικά μόνο αδιάφορος δεν είναι - πάει περίπατο... Ότι θα βρεις δουλειά είναι συνήθως γεγονός, τουλάχιστον στην Πληροφορική. Για πολλές εταιρείες όμως, δεν μπαίνεις ούτε καν στη λίστα. Αν είσαι εξαιρετική προσωπικότητα, ναι, αν το παλέψεις θα πας μπροστά. Δεν είναι όμως όλοι έτσι, αλλιώς τι το εξαιρετικό θα είχαν οι εξαιρετικοί; Τώρα πάλι, αν θέλεις να δουλέψεις στο δημόσιο, τι να τις κάνεις τις γνώσεις και τα μεταπτυχιακά;

edit: τυπογραφικά, συντακτικά.
Last edited by Proxenos on Sat Jun 21, 2008 7:11 pm, edited 3 times in total.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Sat Jun 21, 2008 7:07 pm

Αν και - σε γενικές γραμμές - συμφωνώ με τον PaP, θάλεγα να μην κάνουμε γενικεύσεις και να μην χρησιμοποιούμε τις εξαιρέσεις για να θεσπίσουμε κανόνες. Η "πιάτσα" έχει παραδείγματα κάθε είδους...

Δ. Γκρ.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Jun 22, 2008 11:42 am

redlabel wrote:Χρήστο, εγώ έχω διαφορετική εντύπωση, αν και δεν έχω απτά παραδείγματα να αναφέρω.

Δ. Γκρ.
Η εικόνα που έχω είναι αρκετά περιορισμένη και συνήθως ασχολούμαι μόνο με technical πράγματα, δλδ κοιτάζω/ρωτώ/μαθαίνω από φίλους/γνωστούς τι παίζει σε μισθούς για τεχνικές θέσεις. Σε αυτό λοιπόν έχω την εντύπωση ότι το στέλεχος επιχείρησης με μεταπτυχιακό από την Επιστήμη Υπολογιστών του ΟΠΑ/ΕΚΠΑ δεν παίρνει λιγότερα λεφτά από τον κάτοχο Master σε Computer Science από κάποιο αγγλικό πανεπιστήμιο.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις πιο business θέσεις αλλά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως κινούνται τα παιδιά που τέλειωσαν το δικό μας ΠΜΣ σε Πληροφοριακά Συστήματα (sreak, silegav, p3) και να δούμε που κινούνται τα παιδιά με αντίστοιχο master. Υπενθυμίζω ότι το ΠΜΣ στην ΑΣΟΕΕ θα κοστίσει ~4Κ € και στην Αγγλία >20Κ (ανάλογα το κολλέγιο και την περιοχή).

Θα πρέπει βέβαια να δούμε την συμπεριφορά και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μακροπρόθεσμα και να δούμε στα πόσα χρόνια έρχεται η απόσβεση της επένδυσης με την έννοια ότι παίρνεις πίσω τα λεφτά που δαπάνησες. Διότι φυσικά και μόνο η εμπειρία σε ένα ίδρυμα του εξωτερικού είναι ένα κέρδος, απλά τώρα μιλάμε στεγνά για λέφτα.

Στο παραπάνω συλλογισμό να προσθέσω ότι τα ΠΜΣ στο ΕΚΠΑ είναι σχεδόν όλα δωρεάν, ότι έχω στο νου μου την ελληνική αγορά, και ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο καλά business στελέχη αλλά και τεχνικούς (τους οποίους θα πρέπει κάποτε να πληρώσουν σωστά)
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Jun 22, 2008 12:46 pm

tsilochr wrote:
redlabel wrote:Χρήστο, εγώ έχω διαφορετική εντύπωση, αν και δεν έχω απτά παραδείγματα να αναφέρω.

Δ. Γκρ.
Η εικόνα που έχω είναι αρκετά περιορισμένη και συνήθως ασχολούμαι μόνο με technical πράγματα, δλδ κοιτάζω/ρωτώ/μαθαίνω από φίλους/γνωστούς τι παίζει σε μισθούς για τεχνικές θέσεις. Σε αυτό λοιπόν έχω την εντύπωση ότι το στέλεχος επιχείρησης με μεταπτυχιακό από την Επιστήμη Υπολογιστών του ΟΠΑ/ΕΚΠΑ δεν παίρνει λιγότερα λεφτά από τον κάτοχο Master σε Computer Science από κάποιο αγγλικό πανεπιστήμιο.
Αυτό έλειπε. Υπάρχουν Πανεπιστήμια και Πανεπιστήμια στην Αγγλία... Μην ακούς που λένε όλοι: "πήγα στο τάδε, είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν". Για να μην αναφερθούμε στη διάρκεια σπουδών στα νότια του νησιού...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sun Jun 22, 2008 6:49 pm

Αυτό έλειπε. Υπάρχουν Πανεπιστήμια και Πανεπιστήμια στην Αγγλία... Μην ακούς που λένε όλοι: "πήγα στο τάδε, είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν". Για να μην αναφερθούμε στη διάρκεια σπουδών στα νότια του νησιού...
H οποία είναι; Νότια δηλαδή;
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Jun 22, 2008 8:35 pm

ailouros wrote:
H οποία είναι; Νότια δηλαδή;
H Αγγλία. Στη Σκωτία τα Bachelor είναι τετραετή.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sun Jun 22, 2008 9:06 pm

Α για προπτυχιακό λες εντάξει γιατί δεν νομίζω να υπάρχει μεταπτυχιακό κάτω από 12 μήνες. Και στην Σκωτία μπορεί να είναι 3ετή αν το επιθυμεί ο φοιτητής. Το τετραετές στην Σκωτία είναι honors και τα μαθήματα που κάνουν στο 4ο έτος είναι πολύ advanced γιατί είναι επιλεγμένα από αντίστοιχα MSc. Οπότε το 4ο είναι κάτι παράλληλο με μεταπτυχιακό. Και έτσι καταλήγουν στα MSc κυρίως οι Έλληνες, οι Ινδοί, Αφρικανοί και όσοι ντόπιοι προέρχονται από άλλα μικρά περιφερειακά Πανεπιστήμια. Στην Αγγλία κάτι έχω πιάσει για 4ετή όπου ο ένας χρόνος είναι πρακτική.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Jun 23, 2008 9:30 am

Εφόσον αναφέρθηκα κι εγώ,να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου σχετικά με τα μεταπτυχιακά.

Συμφωνώ με τον PaP σε ότι είπε σχετικά με προσόντα. Έχω γνωρίσει άνθρωπο ο οποίος παίρνει αξιοπρεπέστατο μισθό (πάνω από τον δικό μου), είναι συνομίληκος μου, έχει core IT καθήκοντα κι έχει τελειώσει ΙΕΚ. Τι έκανε; Έχει αλλάξει 10 εταιρείες και κάθε φορά που έφευγε από τη μία εταιρεία, ζητούσε περισσότερα. Αν είσαι καλός στη δουλειά σου και δεν έχεις νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου (μονιμότητα, άραγμα κλπ.), τότε μπορείς να αποτελέσεις μια από τις εξαιρέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Σχετικά με τα μεταπτυχιακά και τα κόστη της Αγγλίας. Κι εγώ θεωρώ το τμήμα ΠΣ του LSE υπερτιμημένο. Η δυσκολία που έχει είναι κυμαινόμενη, δηλαδή μπορεί κάποιος να τελειώσει το συγκεκριμένο MSc άνετα και χωρίς να ιδρώσει και πάρα πολύ, αλλά μπορεί κατ' επιλογή να χωθεί και να κάνει 15000 διαφορετικά πράγματα, αποκτώντας γνωριμίες, γεμιζόντας CV και γενικά αξιοποιώντας τα λεφτά που δίνει. Πρόταση για αυτό: αν επιλέξετε να δώσετε τόσα λεφτά, κουραστείτε κιόλας για να τα πάρετε πίσω. Τα χαρτιά των πανεπιστημίων δεν ανοίγουν πόρτες, τα βιογραφικά και οι συνεντεύξεις ανοίγουν. Ρωτήστε τα παιδιά που περνάνε κύκλους 5-8 συνεντεύξεων/εξετάσεων στην Αγγλία για να προσληφθούν.

Επίσης για την Αγγλία. Πέρα από το LSE υπάρχουν κι άλλα πανεπιστήμια εξαιρετικά αξιόλογα. To Imperial είναι ένα από αυτά. Πολύ καλές διασυνδέσεις, πολύ προσανατολισμένο στο "Science" του "computer science", αλλά εμένα αυτό δεν μου αρέσει. Προσωπικά προτιμώ το UCL, στο οποίο είναι συμφοιτητής και συμφορουμίτης, το οποίο συνδυάζει οικονομικές σπουδές, τεχνολογία λογισμικού και εμπειρία σε ένα πακετάκι της τάξης των 3-4Κ λιρών η €, δεν θυμάμαι το νόμισμα τώρα. Απλά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε μάθημα σχετικό με συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στο "greater London area", το ανέβασε πολύ στα μάτια μου, πολύ απλά γιατί αυτό σημαίνει ότι κοιτάει και την αγορά, επομένως μπορεί να σε φέρει σε επαφή μαζί της.

Όπως και να έχει, η τελική πρόταση είναι μια. Το μόνο μεταπτυχιακό που αξίζει να κάνεις αν δεν έχεις μια πολύ συγκεκριμένη τάση σε κάποιον τομέα ή δεν έχεις δουλέψει για να δεις τι χρειάζεσαι, είναι το MBA. Είναι αρκετά γενικό, είναι αρκετά χρήσιμο και σου επιτρέπει να σκέφτεσαι όχι σαν πληροφορικάριος (αυτό το έχεις ήδη μάθει στο προπτυχιακό).

Υ.Γ. Με αυτό δεν απαξιώνω τις επιλογές μου. Το ΜΠΣ στα ΠΣ μου έδωσε πολύ καλή δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτές. Ένα ΜΒΑ όμως πιστεύω πως θα το κάνω κάποια στιγμή και ίσως αν έκανα τώρα μεταπτυχιακό, να έκανα σε διαφορετική επιστήμη.

Ελπίζω να βοήθησα.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Jun 23, 2008 10:58 am

silegav wrote: Όπως και να έχει, η τελική πρόταση είναι μια. Το μόνο μεταπτυχιακό που αξίζει να κάνεις αν δεν έχεις μια πολύ συγκεκριμένη τάση σε κάποιον τομέα ή δεν έχεις δουλέψει για να δεις τι χρειάζεσαι, είναι το MBA. Είναι αρκετά γενικό, είναι αρκετά χρήσιμο και σου επιτρέπει να σκέφτεσαι όχι σαν πληροφορικάριος (αυτό το έχεις ήδη μάθει στο προπτυχιακό).

Υ.Γ. Με αυτό δεν απαξιώνω τις επιλογές μου. Το ΜΠΣ στα ΠΣ μου έδωσε πολύ καλή δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτές. Ένα ΜΒΑ όμως πιστεύω πως θα το κάνω κάποια στιγμή και ίσως αν έκανα τώρα μεταπτυχιακό, να έκανα σε διαφορετική επιστήμη.

Ελπίζω να βοήθησα.
Συμφωνούμε, εκεί είμαι τώρα, αν και το κατάλαβα αργά.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Jun 23, 2008 11:42 am

i see managers everywhere :-|
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Mon Jun 23, 2008 11:51 am

Γιατί ρε Punisher τα παιδιά θέλουν να κάνουν καλή ζωή :) ,εχω ακούσει οτι κάνεις και καλο δέρμα σαν manager. :-D

Ok πέρα απο την πλάκα , το business ειναι κάτι εξαιρετικά χρήσιμο , στην τελική μετα απο χρόνια κώδικα θα γράφεις?
που θα πάει θα το δουμε...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Jun 23, 2008 9:38 pm

silegav wrote: Όπως και να έχει, η τελική πρόταση είναι μια. Το μόνο μεταπτυχιακό που αξίζει να κάνεις αν δεν έχεις μια πολύ συγκεκριμένη τάση σε κάποιον τομέα ή δεν έχεις δουλέψει για να δεις τι χρειάζεσαι, είναι το MBA. Είναι αρκετά γενικό, είναι αρκετά χρήσιμο και σου επιτρέπει να σκέφτεσαι όχι σαν πληροφορικάριος (αυτό το έχεις ήδη μάθει στο προπτυχιακό).
silegav++;
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Jun 24, 2008 12:33 pm

PaP wrote:
silegav++;
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα κατά την γνώμη μου. Η επιλογή MBA δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο φαίνεται και πλέον ο κόσμος-αγορά έχει ξεπεράσει το: δεν ξέρω τι να κάνω α θα μανατζάρω. Άλλη η αγορά τηλεπικοινωνιών και άλλη η αγορά στραγαλιών*.

Γι' αυτό εντελώς διαφορετικό είναι το MBA σε telecommunications απο ένα γενικό MBA που μαζευόμαστε για ένα χρόνο και λέμε οτι να ναι για να συπληρώσουμε οδηγό σπουδών. Υπάρχει επιστήμη η οποία εκπεδεύει 4 χρόνια άτομα γι' αυτό τον σκοπό οπότε γνώμη μου είναι ότι θα μείνεις στην μετριότητα με μια τέτοια επιλογή. Καλή επιλογή είναι ένα πιο specialized ΜΒΑ ώστε να συμπληρώσεις τα soft skills σου (επικοινωνιακά, οργανωσιακά κλπ) -- εάν σκοπεύεις να ακολουθήσεις κάποιο career path που καταλήγει σε CTO (επιτυχημένος CEO με 4-5 χρόνια undergrad σε CS@aueb δεν νομίζω ότι θα καταφέρεις να γίνεις ποτέ, εκτός εάν το έχεις μέσα σου).

*: Ο κλάδος την πληροφορικής έχει ανατρέψει σχεδόν οποιοδήποτε οργανωσιακό και αξιακό μοντέλο στο οποίο στηρίζονται οι υπόλοιπες αγορές. Συνεπώς θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση και μεγάλη κατανόηση του κλάδου ώστε να περάσεις στο κομάτι της διαχείρησης των πόρων του...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Jun 24, 2008 12:39 pm

θέλω να πιστεύω ότι το MBA και το management δεν είναι μονόδρομος.
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Tue Jun 24, 2008 1:52 pm

Νομίζω οτι είστε όλοι λάθος με την εξής έννοια , σχετίζεται απόλυτα τις σπουδές - μεταπτυχιακές - με την σας επαγγελματική σταδιοδρομία.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
Δεν λεω φυσικά κάτι πρωτότυπο άλλα βλέπω ότι δεν είναι και τοσο κατανοητό.
Με αυτή την λογική για να δουλέψεις στην intel πρέπει να σπουδάζεις μέχρι τα 50!
Για να μην πω οτι 2-3 ΜΒΑ και αλλα τόσα μεταπτυχιακά γίνονται γαργάρα απο εργοδοτες για τα μάτια ενός ΕΜΠιτη.- preSales :smt008.Η αγορά ειναι λίγο περίεργη.
...και μην ξεχνάμε και την εργασιακή εμπειρία,περισσότερο γιατι δεν ειναι ιδανικό περιβάλλον.

Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ το ΕΜΠ καλύτερη σχολή,ουτε πιστεύω στις καλύτερες σχολές.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Jun 24, 2008 9:46 pm

rose wrote:Νομίζω οτι είστε όλοι λάθος με την εξής έννοια , σχετίζεται απόλυτα τις σπουδές - μεταπτυχιακές - με την σας επαγγελματική σταδιοδρομία.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
Μα νομίζω οτι με το παραπάνω post μου αυτό προσπαθώ να δείξω. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι γίνεται με άλλους τομείς αλλά με τον δικό μας που τυχαίνει να έχω μερικές εμπειρίες αυτό είναι που έχω αποκομίσει..
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Jun 24, 2008 10:43 pm

HdkiLLeR wrote:
PaP wrote:
silegav++;
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα κατά την γνώμη μου. Η επιλογή MBA δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο φαίνεται και πλέον ο κόσμος-αγορά έχει ξεπεράσει το: δεν ξέρω τι να κάνω α θα μανατζάρω. Άλλη η αγορά τηλεπικοινωνιών και άλλη η αγορά στραγαλιών*.

Γι' αυτό εντελώς διαφορετικό είναι το MBA σε telecommunications απο ένα γενικό MBA που μαζευόμαστε για ένα χρόνο και λέμε οτι να ναι για να συπληρώσουμε οδηγό σπουδών. Υπάρχει επιστήμη η οποία εκπεδεύει 4 χρόνια άτομα γι' αυτό τον σκοπό οπότε γνώμη μου είναι ότι θα μείνεις στην μετριότητα με μια τέτοια επιλογή. Καλή επιλογή είναι ένα πιο specialized ΜΒΑ ώστε να συμπληρώσεις τα soft skills σου (επικοινωνιακά, οργανωσιακά κλπ) -- εάν σκοπεύεις να ακολουθήσεις κάποιο career path που καταλήγει σε CTO (επιτυχημένος CEO με 4-5 χρόνια undergrad σε CS@aueb δεν νομίζω ότι θα καταφέρεις να γίνεις ποτέ, εκτός εάν το έχεις μέσα σου).

*: Ο κλάδος την πληροφορικής έχει ανατρέψει σχεδόν οποιοδήποτε οργανωσιακό και αξιακό μοντέλο στο οποίο στηρίζονται οι υπόλοιπες αγορές. Συνεπώς θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση και μεγάλη κατανόηση του κλάδου ώστε να περάσεις στο κομάτι της διαχείρησης των πόρων του...
Φυσικά, και το ίδιο ισχύει και για εκείνους που κανουν MSc στην Επιστήμη Υπολογιστών ή τα Πληροφοριακά Συστήματα προερχόμενοι από άλλα πτυχία. Το σημαντικό όμως είναι ότι όταν κανεις το ΜΒΑ (ή το MSc στην Επιστήμη Υπολογιστών) έχεις μεγαλύτερη εμπειρία σε πολλά πράγματα, τα αντιμετωπίζεις αλλιώς και αποκομίζεις άλλα πράγματα από τότε που ήμασταν 18χρονα σε μεταλυκειακή φάση :)

Εκτός αυτού, υπάρχουν πάντα τα career changes, οπότε ένα ΜΒΑ σου δίνει ιδέες και εφόδια για ένα τέτοιο άλμα.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Jun 25, 2008 12:13 am

Η ιδέα του δεύτερου πτυχίου (κι όχι κατευθείαν μεταπτυχιακού) στην Οργάνωση και Διοίκηση σας φαίνεται τραγικό χάσιμο χρόνου; :oops:

Για παράδειγμα, το τμήμα της ΑΣΟΕΕ διαθέτει και κατεύθυνση με τίτλο "Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων". Γενικά μου φαίνονται λίγο επίφοβα τα άλματα κατευθείαν στην κορυφή μιας επιστήμης χωρίς να έχεις και πολλές βάσεις (αν και θα συμφωνήσω πως εξαρτάται από την ενέργεια και το διάβασμα που θα επενδύσει κανείς για να καλύψει τα κενά του).
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed Jun 25, 2008 9:37 am

Εκτός αυτού, υπάρχουν πάντα τα career changes, οπότε ένα ΜΒΑ σου δίνει ιδέες και εφόδια για ένα τέτοιο άλμα.
Γενικά πιστεύω οτι κάποια στιγμή έρχεται ο κορεσμός , όπως έχω ακούσει γύρω στα 35-40 , αλλα και έτσι να το δούμε πιστέυω οτι ενα σοβαρο πτυχιο - απο την πλευρα σου - σου δίνει τα εφόδια για την αλλαγή.Αλλα δυστυχώς αν κάνεις λογιστική , οικονομικά και τα ρέστα στο κάθε LSE έχει άλλη αξία απο το να τα κάνεις στο δεύτερο έτος εδώ...
Η ιδέα του δεύτερου πτυχίου (κι όχι κατευθείαν μεταπτυχιακού) στην Οργάνωση και Διοίκηση σας φαίνεται τραγικό χάσιμο χρόνου;
Fairy καθόλου!Απλα είναι o hardcore τρόπος - αλλα μάλλον και ο σωστός - για είσαι και κατι άλλο.

Ο κλάδος την πληροφορικής έχει ανατρέψει σχεδόν οποιοδήποτε οργανωσιακό και αξιακό μοντέλο στο οποίο στηρίζονται οι υπόλοιπες αγορές. Συνεπώς θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση και μεγάλη κατανόηση του κλάδου ώστε να περάσεις στο κομάτι της διαχείρησης των πόρων του...
++
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Jun 25, 2008 11:13 am

Fairy wrote:Η ιδέα του δεύτερου πτυχίου (κι όχι κατευθείαν μεταπτυχιακού) στην Οργάνωση και Διοίκηση σας φαίνεται τραγικό χάσιμο χρόνου; :oops:

Για παράδειγμα, το τμήμα της ΑΣΟΕΕ διαθέτει και κατεύθυνση με τίτλο "Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων". Γενικά μου φαίνονται λίγο επίφοβα τα άλματα κατευθείαν στην κορυφή μιας επιστήμης χωρίς να έχεις και πολλές βάσεις (αν και θα συμφωνήσω πως εξαρτάται από την ενέργεια και το διάβασμα που θα επενδύσει κανείς για να καλύψει τα κενά του).
Ναι, μου φαίνεται. Προσωπικά δεν μπορώ να συντηρούμαι χρόνια και χρόνια από τους γονείς μου για να βγω μετά με 2 πτυχία και να παίρνω 3,60... Ποιος θα εκτιμήσει το γεγονός ότι έχεις δύο πτυχία και πως θα ανταμειφθεί ο κόπος σου; Ξέρω-ξέρω, σε βάθος χρόνου...

Πιστεύεις ότι όταν βγαίνουμε από το τμήμα μας είμαστε Πληροφορικάριοι;
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed Jun 25, 2008 11:34 am

Proxenos wrote:
Fairy wrote:Η ιδέα του δεύτερου πτυχίου (κι όχι κατευθείαν μεταπτυχιακού) στην Οργάνωση και Διοίκηση σας φαίνεται τραγικό χάσιμο χρόνου; :oops:

Ναι, μου φαίνεται. Προσωπικά δεν μπορώ να συντηρούμαι χρόνια και χρόνια από τους γονείς μου για να βγω μετά με 2 πτυχία και να παίρνω 3,60... Ποιος θα εκτιμήσει το γεγονός ότι έχεις δύο πτυχία και πως θα ανταμειφθεί ο κόπος σου; Ξέρω-ξέρω, σε βάθος χρόνου...

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν θα εκτιμηθει?
Πιστεύω οτι κάποιοι βγαίνουν , γιατί όχι?
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Jun 25, 2008 11:44 am

rose wrote:
Proxenos wrote:

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν θα εκτιμηθει?
Πιστεύω οτι κάποιοι βγαίνουν , γιατί όχι?
Δεν θα εκτιμηθεί γιατί η αγορά δυστυχώς
1. έχει πληθώρα πτυχιούχων όλων των κατευθύνσεων
2. δεν έχει πολλές θέσεις που να θέλει να πληρώσει με άτομα με μεγάλη και μακροχρόνια εξειδίκευση

Γιατί ακόμη δεν έχεις βγει ;) Το γεγονός ότι κάποιοι βγαίνουν, σημαίνει ότι εν τέλει εξαρτάται κυρίως από την ατομική σου προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα μεταπτυχιακό ή δεύτερο πτυχίο.
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”