gj,αν και μου άλλαξε λίγο το πρόγραμμα,στην γενική εικόνα είναι καλύτερο έτσι

Τι να πω? Αλλά δεν νομίζω... μακάρι να ήταν λάθος.asoee4ever wrote:Μήπως έγινε λάθος με την αρχιτεκτονική? Πάντα στο εαρινό ήταν απ' ό,τι θυμάμαι γι αυτό.
Δες σελίδα 60 1ο βελάκι.dwyane wrote:Στον Οδηγό Σπουδών 2013-14 λέει οτι το Τεχνολογίες και Προγραμματισμός Εφαρμογών στον Ιστό θα διδαχθεί στο 8ο εξάμηνο (εαρινό)
Εξαρτάται ποιόν κύκλο σπουδών ακολουθείς.Πχ εγώ ακολουθώ τον περσινό όπου πρέπει να περάσεις (3 υποχρεωτικά + 2 επιλογής) από κάθε κύκλο.Τα μαθήματα όμως δεν θα πρέπει να είναι κοινά μεταξύ τουςstranger wrote:Ρε παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου, τι παίζει με τους κύκλους;
Ξέρω ότι μπορείς να πας για πτυχίο με 2 κύκλους και αρα 3+3 υποχρεωτικά κύκλων και 3+3 επιλογής κύκλων.
Δεν καταλαβαίνω όμως πώς μετράνε τα επιλογής. Για παράδειγμα, έχω διαλέξει ΙΙ & ΙV. Μαθήματα υποχρεωτικά στον ένα είναι επιλογής στον άλλο κι αντίστροφα και κάποια επιλογής είναι κοινά. Όλα αυτά μετράνε διπλά; Δεδομένου ότι έχω περάσει ήδη Πολυμέσα, αν περάσω και τα υποχρεωτικά αυτών των κύκλων πόσα μαθήματα ακόμα χρειάζομαι;
Shit too confusing...
Ίδιας δυσκολίας νομίζω είναι (έχω πάρει και τους δύο). Οι Βάσεις έχουν αρκετά ψαγμένα υποχρεωτικά (Τεχνητή, Ανάκτηση) αλλά μέσα στα επιλογής τους έχουν και αρκετά νορμάλ δυσκολίας. Τα Δίκτυα έχουν βατά υποχρεωτικά αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι πιο δύσκολο να βρεις νορμάλ επιλογής. Προγραμματιστικά κινούνται στο ίδιο επίπεδο, για τον ίδιο λόγο. Γενικά και οι δύο κύκλοι έχουν μια α' δυσκολία, κυρίως γιατί παίζουν πολλές εργασίες, δεν είναι απλά ότι διαβάζεις και γράφεις όπως πχ. ο 1 και 5. Πάντως αν σκοπεύεις να πάρεις Οικονομικά, με τις Βάσεις έχει περισσότερα κοινά επιλογής απ'ότι με τα Δίκτυα, οπότε θα μπορούσες να τους τελειώσεις και τους δύο με λίγα μαθήματα.Polkiller13 wrote:Ειλικρινής ερώτηση :P. Ποιός κύκλος θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να βγει?Δίκτυα η βάσεις? Δεδομένου ότι έχω επιλέξει οικονομικά θέλω έναν ακόμα κύκλο.Με ενδιαφέρουν εξίσου και τα δύο.
Αν πας με τον παλιό οδηγό, δηλαδή όχι με τον 13/14, τότε ναι, μετράνε διπλά. Δηλαδή αν περάσεις τα 6 υποχρεωτικά του II και IV (3+3) θα έχεις περάσει αυτομάτως και από ένα επιλογής στον καθένα απ'τους δύο επειδή ο Σχεδιασμός είναι επιλογής στο ΙΙ και τα Κατανεμημένα είναι επιλογής στον IV. Οπότε για να τελειώσεις τους κύκλους θα πρέπει απλά να πάρεις ακόμα 4 μαθήματα επιλογής (2 απ΄τον ένα και 2 απ΄τον άλλον), για να συμπληρώσεις τα 3 μαθήματα επιλογής που απαιτούνται για τον κάθε κύκλο. Το όλον 6+4=10 μαθήματα, οπότε είσαι ΟΚ με τις απαιτήσεις ολοκλήρωσης κύκλων ΚΑΙ τις απαιτήσεις μαθημάτων από κύκλους για λήψη πτυχίου.stranger wrote:Ρε παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου, τι παίζει με τους κύκλους;
Ξέρω ότι μπορείς να πας για πτυχίο με 2 κύκλους και αρα 3+3 υποχρεωτικά κύκλων και 3+3 επιλογής κύκλων.
Δεν καταλαβαίνω όμως πώς μετράνε τα επιλογής. Για παράδειγμα, έχω διαλέξει ΙΙ & ΙV. Μαθήματα υποχρεωτικά στον ένα είναι επιλογής στον άλλο κι αντίστροφα και κάποια επιλογής είναι κοινά. Όλα αυτά μετράνε διπλά; Δεδομένου ότι έχω περάσει ήδη Πολυμέσα, αν περάσω και τα υποχρεωτικά αυτών των κύκλων πόσα μαθήματα ακόμα χρειάζομαι;
Shit too confusing...
Ευχαριστώ!!!michalis wrote: Αν πας με τον παλιό οδηγό, δηλαδή όχι με τον 13/14, τότε ναι, μετράνε διπλά. Δηλαδή αν περάσεις τα 6 υποχρεωτικά του II και IV (3+3) θα έχεις περάσει αυτομάτως και από ένα επιλογής στον καθένα απ'τους δύο επειδή ο Σχεδιασμός είναι επιλογής στο ΙΙ και τα Κατανεμημένα είναι επιλογής στον IV. Οπότε για να τελειώσεις τους κύκλους θα πρέπει απλά να πάρεις ακόμα 4 μαθήματα επιλογής (2 απ΄τον ένα και 2 απ΄τον άλλον), για να συμπληρώσεις τα 3 μαθήματα επιλογής που απαιτούνται για τον κάθε κύκλο. Το όλον 6+4=10 μαθήματα, οπότε είσαι ΟΚ με τις απαιτήσεις ολοκλήρωσης κύκλων ΚΑΙ τις απαιτήσεις μαθημάτων από κύκλους για λήψη πτυχίου.
Αν τώρα όμως υπάρχουν 2 μαθήματα τα οποία είναι επιλογής και στους δύο κύκλους ταυτόχρονα, τότε περνώντας αυτά τα δύο χρησιμοποιείς επικάλυψη άρα και πάλι τελειώνεις και τους δύο κύκλους, με 8 μαθήματα (6 υποχρεωτικά και 2 κοινά επιλογής). Όμως για να πάρεις πτυχίο δεν αρκεί να έχεις τελειώσει 2 κύκλους, αλλά πρέπει να έχεις περάσει τουλάχιστον 10 μαθήματα κύκλων. Οπότε θα πάρεις και άλλα 2 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μαθήματα απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κύκλο για να καλύψεις αυτήν την προυπόθεση. Πχ. Στους κύκλους 2 και 4 έστω ότι έχω περάσει τα 6 υποχρεωτικά, τότε θα έχω αυτομάτως περασμένα και 2 επιλογής στον καθένα λόγω επικάλυψης. Αν τώρα πάρω και Ασφάλεια ΠΣ, κοινό επιλογής και στους δύο, έχω 7 μαθήματα κύκλων και μου απομένουν άλλα 2 επιλογής (1 στον καθένα) για να τελειώσω τους κύκλους. Σύνολο 9. Τελειώνω μεν τους κύκλους αλλά για να πάρω πτυχίο πρέπει να χω 10 κύκλων, οπότε πχ. παίρνω και Χρονολογικές Σειρές/Υπολογισιμότητα/Εξόρυξη/whatever και είμαι οκ.
Αν δεν κάνω λάθος ναι, 10 μαθήματα θέλει πάλι από κύκλους. Ωστόσο τώρα δεν υπάρχει το "μπέρδεμα" όπως στον παλιό κύκλο, γιατί για να τελειώσεις έναν κύκλο παίρνεις 3+2 μαθήματα χωρίς να επιτρέπεται καμία επικάλυψη. Συνεπώς αν πας να πάρεις πτυχίο ολοκληρώνοντας κύκλους, έτσι κι αλλιώς θα βρεθείς με 10 μαθήματα κύκλων.stranger wrote:Ευχαριστώ!!!michalis wrote: Αν πας με τον παλιό οδηγό, δηλαδή όχι με τον 13/14, τότε ναι, μετράνε διπλά. Δηλαδή αν περάσεις τα 6 υποχρεωτικά του II και IV (3+3) θα έχεις περάσει αυτομάτως και από ένα επιλογής στον καθένα απ'τους δύο επειδή ο Σχεδιασμός είναι επιλογής στο ΙΙ και τα Κατανεμημένα είναι επιλογής στον IV. Οπότε για να τελειώσεις τους κύκλους θα πρέπει απλά να πάρεις ακόμα 4 μαθήματα επιλογής (2 απ΄τον ένα και 2 απ΄τον άλλον), για να συμπληρώσεις τα 3 μαθήματα επιλογής που απαιτούνται για τον κάθε κύκλο. Το όλον 6+4=10 μαθήματα, οπότε είσαι ΟΚ με τις απαιτήσεις ολοκλήρωσης κύκλων ΚΑΙ τις απαιτήσεις μαθημάτων από κύκλους για λήψη πτυχίου.
Αν τώρα όμως υπάρχουν 2 μαθήματα τα οποία είναι επιλογής και στους δύο κύκλους ταυτόχρονα, τότε περνώντας αυτά τα δύο χρησιμοποιείς επικάλυψη άρα και πάλι τελειώνεις και τους δύο κύκλους, με 8 μαθήματα (6 υποχρεωτικά και 2 κοινά επιλογής). Όμως για να πάρεις πτυχίο δεν αρκεί να έχεις τελειώσει 2 κύκλους, αλλά πρέπει να έχεις περάσει τουλάχιστον 10 μαθήματα κύκλων. Οπότε θα πάρεις και άλλα 2 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μαθήματα απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κύκλο για να καλύψεις αυτήν την προυπόθεση. Πχ. Στους κύκλους 2 και 4 έστω ότι έχω περάσει τα 6 υποχρεωτικά, τότε θα έχω αυτομάτως περασμένα και 2 επιλογής στον καθένα λόγω επικάλυψης. Αν τώρα πάρω και Ασφάλεια ΠΣ, κοινό επιλογής και στους δύο, έχω 7 μαθήματα κύκλων και μου απομένουν άλλα 2 επιλογής (1 στον καθένα) για να τελειώσω τους κύκλους. Σύνολο 9. Τελειώνω μεν τους κύκλους αλλά για να πάρω πτυχίο πρέπει να χω 10 κύκλων, οπότε πχ. παίρνω και Χρονολογικές Σειρές/Υπολογισιμότητα/Εξόρυξη/whatever και είμαι οκ.![]()
Στον καινούριο οδηγό τι έχει αλλάξει; Δεν θέλει πάλι 10 μαθήματα σύνολο;
@Polkiller13
Οι περισσότερες γνώμες που έχω ακούσει είναι ότι ο κύκλος των Βάσεων είναι πολύ εύκολος. Δεν συμφωνώ με το "πολύ", αλλά συγκριτικά με τα Δίκτυα παλεύεται πιο εύκολα.
δεν καταλαβαινω την εννοια της επικαλυψης..Polkiller13 wrote:Εξαρτάται ποιόν κύκλο σπουδών ακολουθείς.Πχ εγώ ακολουθώ τον περσινό όπου πρέπει να περάσεις (3 υποχρεωτικά + 2 επιλογής) από κάθε κύκλο.Τα μαθήματα όμως δεν θα πρέπει να είναι κοινά μεταξύ τουςstranger wrote:Ρε παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου, τι παίζει με τους κύκλους;
Shit too confusing...
Με το νέο οδηγό σπουδών καμία διαφορά. Με τον παλιό μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ενα μάθημα σε 2 κύκλους οπότε πχ. τα Δίκτυα-Βάσεις τελείωναν, αν έπαιρνες ως επιλογής Ασφάλεια ΠΣ και Επικοινωνία με μόλις 8 μαθήματα. Όμως για να πάρεις πτυχίο αυτά τα 8 δε φτάνουν, πρέπει να πάρεις κι άλλα δύο μαθήματα κύκλων, ανεξάρτητα απ'τους κύκλους που έχει επιλέξει να τελειώσεις.bandolero wrote:δεν καταλαβαινω την εννοια της επικαλυψης..Polkiller13 wrote:Εξαρτάται ποιόν κύκλο σπουδών ακολουθείς.Πχ εγώ ακολουθώ τον περσινό όπου πρέπει να περάσεις (3 υποχρεωτικά + 2 επιλογής) από κάθε κύκλο.Τα μαθήματα όμως δεν θα πρέπει να είναι κοινά μεταξύ τουςstranger wrote:Ρε παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου, τι παίζει με τους κύκλους;
Shit too confusing...
ουτως η αλλως με τους κυκλους δεν πρεπει να περασουμε 10 μαθηματα?
6 υποχρεωτικα κυκλων+4 επιλογης κυκλων?
τι διαφορα κανει η επικαλυψη?
δωστε μου ενα παραδειγμα κατανοητο