Οδηγός επιλογής κύκλων σπουδών

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα Κύκλων και Κατευθύνσεων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για συζητήσεις παλαιοτέρων ετών κοιτάξτε στην κατηγορία "Παλιές Συζητήσεις "
moody
Gbyte level
Gbyte level
Re: Οδηγός επιλογής κύκλων σπουδών

Post by moody » Mon Sep 30, 2013 5:32 pm

Well,αυτά είναι ωραία νέα,καθώς θα χουμε 2 σοβαρά μαθήματα στο εαρινό :-)
gj,αν και μου άλλαξε λίγο το πρόγραμμα,στην γενική εικόνα είναι καλύτερο έτσι :-D
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
foremost
bit level
bit level
Academic status: Alumnus/a

Post by foremost » Mon Sep 30, 2013 5:36 pm

Αρχιτεκτονική στο χειμερινό...
Καλά πάμε... ας σκεφτούμε νέο πρόγραμμα!
asoee4ever
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by asoee4ever » Mon Sep 30, 2013 5:47 pm

Μήπως έγινε λάθος με την αρχιτεκτονική? Πάντα στο εαρινό ήταν απ' ό,τι θυμάμαι γι αυτό.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by vasilaros69 » Mon Sep 30, 2013 5:48 pm

κριμα τα ονειρα μας :(
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
foremost
bit level
bit level

Post by foremost » Mon Sep 30, 2013 5:49 pm

asoee4ever wrote:Μήπως έγινε λάθος με την αρχιτεκτονική? Πάντα στο εαρινό ήταν απ' ό,τι θυμάμαι γι αυτό.
Τι να πω? Αλλά δεν νομίζω... μακάρι να ήταν λάθος.
Jami
Venus Former Team Member

Post by Jami » Mon Sep 30, 2013 7:20 pm

Συνοπτικα απο Οδηγο Σπουδων 2013-2014:

Για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα ισχύσουν οι ακόλουθες έκτακτες τροποποιήσεις:
 Δεν θα διδαχθούν τα μαθήματα «Στοιχεία Δίκαιου Πληροφορίας», «Υπολογισιμότητα» και
«Τεχνολογίες και Προγραμματισμός Εφαρμογών στον Ιστό»
 Το μάθημα «Λογική» θα προσφερθεί στο εαρινό εξάμηνο αντί του χειμερινού.
 Σε αντικατάσταση του μαθήματος «Υπολογισιμότητα» που δεν θα προσφερθεί το Ακαδ. Έτος 2013-
2014, και μόνο για το Ακαδ. Έτος 2013-2014, οι φοιτητές μπορούν να προσμετρήσουν ως υποχρεωτικό
του 1ου Κύκλου για την κάλυψη των απαιτήσεων συμπλήρωσης αυτού - εφόσον εξεταστούν επιτυχώς
κατά την εξεταστική περίοδο Ιανουαρίου ή Ιουνίου ή Σεπτεμβρίου 2014 - ένα από τα παρακάτω
μαθήματα: «Θεωρία Πληροφορίας», «Θεωρία Παιγνίων και Αποφάσεων», «Ειδικά Θέματα Διακριτών
Μαθηματικών»
dwyane
bit level
bit level

Post by dwyane » Mon Sep 30, 2013 7:35 pm

Στον Οδηγό Σπουδών 2013-14 λέει οτι το Τεχνολογίες και Προγραμματισμός Εφαρμογών στον Ιστό θα διδαχθεί στο 8ο εξάμηνο (εαρινό)
asoee4ever
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by asoee4ever » Mon Sep 30, 2013 7:39 pm

dwyane wrote:Στον Οδηγό Σπουδών 2013-14 λέει οτι το Τεχνολογίες και Προγραμματισμός Εφαρμογών στον Ιστό θα διδαχθεί στο 8ο εξάμηνο (εαρινό)
Δες σελίδα 60 1ο βελάκι.
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Mon Sep 30, 2013 7:42 pm

wtf ? ,ενώ
συμφωνα με τον οδηγό σπουδών ,αρχιτεκτονική 8ο,ενώ στο πρόγραμμα την έχει 5ο/7ο
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
stranger
Mbyte level
Mbyte level

Post by stranger » Mon Sep 30, 2013 9:02 pm

Ρε παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου, τι παίζει με τους κύκλους;
Ξέρω ότι μπορείς να πας για πτυχίο με 2 κύκλους και αρα 3+3 υποχρεωτικά κύκλων και 3+3 επιλογής κύκλων.

Δεν καταλαβαίνω όμως πώς μετράνε τα επιλογής. Για παράδειγμα, έχω διαλέξει ΙΙ & ΙV. Μαθήματα υποχρεωτικά στον ένα είναι επιλογής στον άλλο κι αντίστροφα και κάποια επιλογής είναι κοινά. Όλα αυτά μετράνε διπλά; Δεδομένου ότι έχω περάσει ήδη Πολυμέσα, αν περάσω και τα υποχρεωτικά αυτών των κύκλων πόσα μαθήματα ακόμα χρειάζομαι;

Shit too confusing... :-(
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Polkiller13 » Mon Sep 30, 2013 10:23 pm

stranger wrote:Ρε παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου, τι παίζει με τους κύκλους;
Ξέρω ότι μπορείς να πας για πτυχίο με 2 κύκλους και αρα 3+3 υποχρεωτικά κύκλων και 3+3 επιλογής κύκλων.

Δεν καταλαβαίνω όμως πώς μετράνε τα επιλογής. Για παράδειγμα, έχω διαλέξει ΙΙ & ΙV. Μαθήματα υποχρεωτικά στον ένα είναι επιλογής στον άλλο κι αντίστροφα και κάποια επιλογής είναι κοινά. Όλα αυτά μετράνε διπλά; Δεδομένου ότι έχω περάσει ήδη Πολυμέσα, αν περάσω και τα υποχρεωτικά αυτών των κύκλων πόσα μαθήματα ακόμα χρειάζομαι;

Εξαρτάται ποιόν κύκλο σπουδών ακολουθείς.Πχ εγώ ακολουθώ τον περσινό όπου πρέπει να περάσεις (3 υποχρεωτικά + 2 επιλογής) από κάθε κύκλο.Τα μαθήματα όμως δεν θα πρέπει να είναι κοινά μεταξύ τους
Stayrakas
Mbyte level
Mbyte level

Post by Stayrakas » Mon Sep 30, 2013 10:24 pm

Ενω αν θες με αυτο που μπηκες, (το 3+3) μπορεις να ειναι κοινα μεταξυ τους,, αρκει το συνολο να ναι 10.. αν κανω λαθος διορθωστε με
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
stranger
Mbyte level
Mbyte level

Post by stranger » Mon Sep 30, 2013 10:58 pm

Πριν 5 χρόνια περίπου μπήκα. Νομίζω πως κατάλαβα πάντως! Thanks guys!
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Polkiller13 » Tue Oct 01, 2013 3:20 am

Ειλικρινής ερώτηση :P. Ποιός κύκλος θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να βγει?Δίκτυα η βάσεις? Δεδομένου ότι έχω επιλέξει οικονομικά θέλω έναν ακόμα κύκλο.Με ενδιαφέρουν εξίσου και τα δύο.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Tue Oct 01, 2013 4:24 am

Polkiller13 wrote:Ειλικρινής ερώτηση :P. Ποιός κύκλος θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να βγει?Δίκτυα η βάσεις? Δεδομένου ότι έχω επιλέξει οικονομικά θέλω έναν ακόμα κύκλο.Με ενδιαφέρουν εξίσου και τα δύο.
Ίδιας δυσκολίας νομίζω είναι (έχω πάρει και τους δύο). Οι Βάσεις έχουν αρκετά ψαγμένα υποχρεωτικά (Τεχνητή, Ανάκτηση) αλλά μέσα στα επιλογής τους έχουν και αρκετά νορμάλ δυσκολίας. Τα Δίκτυα έχουν βατά υποχρεωτικά αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι πιο δύσκολο να βρεις νορμάλ επιλογής. Προγραμματιστικά κινούνται στο ίδιο επίπεδο, για τον ίδιο λόγο. Γενικά και οι δύο κύκλοι έχουν μια α' δυσκολία, κυρίως γιατί παίζουν πολλές εργασίες, δεν είναι απλά ότι διαβάζεις και γράφεις όπως πχ. ο 1 και 5. Πάντως αν σκοπεύεις να πάρεις Οικονομικά, με τις Βάσεις έχει περισσότερα κοινά επιλογής απ'ότι με τα Δίκτυα, οπότε θα μπορούσες να τους τελειώσεις και τους δύο με λίγα μαθήματα.

--------------------------------------------------------------------------------------------
stranger wrote:Ρε παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου, τι παίζει με τους κύκλους;

Αν πας με τον παλιό οδηγό, δηλαδή όχι με τον 13/14, τότε ναι, μετράνε διπλά. Δηλαδή αν περάσεις τα 6 υποχρεωτικά του II και IV (3+3) θα έχεις περάσει αυτομάτως και από ένα επιλογής στον καθένα απ'τους δύο επειδή ο Σχεδιασμός είναι επιλογής στο ΙΙ και τα Κατανεμημένα είναι επιλογής στον IV. Οπότε για να τελειώσεις τους κύκλους θα πρέπει απλά να πάρεις ακόμα 4 μαθήματα επιλογής (2 απ΄τον ένα και 2 απ΄τον άλλον), για να συμπληρώσεις τα 3 μαθήματα επιλογής που απαιτούνται για τον κάθε κύκλο. Το όλον 6+4=10 μαθήματα, οπότε είσαι ΟΚ με τις απαιτήσεις ολοκλήρωσης κύκλων ΚΑΙ τις απαιτήσεις μαθημάτων από κύκλους για λήψη πτυχίου.

Αν τώρα όμως υπάρχουν 2 μαθήματα τα οποία είναι επιλογής και στους δύο κύκλους ταυτόχρονα, τότε περνώντας αυτά τα δύο χρησιμοποιείς επικάλυψη άρα και πάλι τελειώνεις και τους δύο κύκλους, με 8 μαθήματα (6 υποχρεωτικά και 2 κοινά επιλογής). Όμως για να πάρεις πτυχίο δεν αρκεί να έχεις τελειώσει 2 κύκλους, αλλά πρέπει να έχεις περάσει τουλάχιστον 10 μαθήματα κύκλων. Οπότε θα πάρεις και άλλα 2 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μαθήματα απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κύκλο για να καλύψεις αυτήν την προυπόθεση. Πχ. Στους κύκλους 2 και 4 έστω ότι έχω περάσει τα 6 υποχρεωτικά, τότε θα έχω αυτομάτως περασμένα και 2 επιλογής στον καθένα λόγω επικάλυψης. Αν τώρα πάρω και Ασφάλεια ΠΣ, κοινό επιλογής και στους δύο, έχω 7 μαθήματα κύκλων και μου απομένουν άλλα 2 επιλογής (1 στον καθένα) για να τελειώσω τους κύκλους. Σύνολο 9. Τελειώνω μεν τους κύκλους αλλά για να πάρω πτυχίο πρέπει να χω 10 κύκλων, οπότε πχ. παίρνω και Χρονολογικές Σειρές/Υπολογισιμότητα/Εξόρυξη/whatever και είμαι οκ.
Last edited by MoonShadow on Tue Oct 01, 2013 1:52 pm, edited 1 time in total.
Reason: double post
stranger
Mbyte level
Mbyte level

Post by stranger » Tue Oct 01, 2013 6:08 am

michalis wrote: Αν πας με τον παλιό οδηγό, δηλαδή όχι με τον 13/14, τότε ναι, μετράνε διπλά. Δηλαδή αν περάσεις τα 6 υποχρεωτικά του II και IV (3+3) θα έχεις περάσει αυτομάτως και από ένα επιλογής στον καθένα απ'τους δύο επειδή ο Σχεδιασμός είναι επιλογής στο ΙΙ και τα Κατανεμημένα είναι επιλογής στον IV. Οπότε για να τελειώσεις τους κύκλους θα πρέπει απλά να πάρεις ακόμα 4 μαθήματα επιλογής (2 απ΄τον ένα και 2 απ΄τον άλλον), για να συμπληρώσεις τα 3 μαθήματα επιλογής που απαιτούνται για τον κάθε κύκλο. Το όλον 6+4=10 μαθήματα, οπότε είσαι ΟΚ με τις απαιτήσεις ολοκλήρωσης κύκλων ΚΑΙ τις απαιτήσεις μαθημάτων από κύκλους για λήψη πτυχίου.

Αν τώρα όμως υπάρχουν 2 μαθήματα τα οποία είναι επιλογής και στους δύο κύκλους ταυτόχρονα, τότε περνώντας αυτά τα δύο χρησιμοποιείς επικάλυψη άρα και πάλι τελειώνεις και τους δύο κύκλους, με 8 μαθήματα (6 υποχρεωτικά και 2 κοινά επιλογής). Όμως για να πάρεις πτυχίο δεν αρκεί να έχεις τελειώσει 2 κύκλους, αλλά πρέπει να έχεις περάσει τουλάχιστον 10 μαθήματα κύκλων. Οπότε θα πάρεις και άλλα 2 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μαθήματα απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κύκλο για να καλύψεις αυτήν την προυπόθεση. Πχ. Στους κύκλους 2 και 4 έστω ότι έχω περάσει τα 6 υποχρεωτικά, τότε θα έχω αυτομάτως περασμένα και 2 επιλογής στον καθένα λόγω επικάλυψης. Αν τώρα πάρω και Ασφάλεια ΠΣ, κοινό επιλογής και στους δύο, έχω 7 μαθήματα κύκλων και μου απομένουν άλλα 2 επιλογής (1 στον καθένα) για να τελειώσω τους κύκλους. Σύνολο 9. Τελειώνω μεν τους κύκλους αλλά για να πάρω πτυχίο πρέπει να χω 10 κύκλων, οπότε πχ. παίρνω και Χρονολογικές Σειρές/Υπολογισιμότητα/Εξόρυξη/whatever και είμαι οκ.
Ευχαριστώ!!! :smt023

Στον καινούριο οδηγό τι έχει αλλάξει; Δεν θέλει πάλι 10 μαθήματα σύνολο;

@Polkiller13
Οι περισσότερες γνώμες που έχω ακούσει είναι ότι ο κύκλος των Βάσεων είναι πολύ εύκολος. Δεν συμφωνώ με το "πολύ", αλλά συγκριτικά με τα Δίκτυα παλεύεται πιο εύκολα.
Iptamenos
byte level
byte level
Academic status: MSc

Post by Iptamenos » Tue Oct 01, 2013 10:38 am

Παιδιά είμαι κι εγώ noob περί του θέματος, κι έχω κάποιες απορίες. Αν και διάβασα τις τελευταίες συνομιλίες, συγνώμη εξαρχής για πιθανό double post
(σίγουρο δλδ!).
Πρώτον τα μαθήματα επιλογής μετράνε στο βαθμό του πτυχίου??
Δεύτερον για να μάθω για τον κάθε κύκλο ξεχωριστά, υπαρχει περίπτωση να μας πληροφορήσει κάπως το ΟΠΑ, ή πρέπει να ψαχτώ μόνος μου?
Συγκεκριμένα, είμαι ανάμεσα σε συστήματα και δίκτυα υπολογιστων ή πληροφοριακά συστήματα και ασφάλεια, για τον 2ο κύκλο μου
(έχοντας σίγουρες τις βάσεις για τον ένα κύκλο). Έχει κανείς να μου πει λίγες λεπτομέρειες?
Τρίτον, που μπορώ να μάθω ποια είναι τα μαθήματα του κάθε κύκλου ξεχωριστά? Ευχαριστώ!
"Actin' funny, but I don't know why. Excuse me while I kiss the sky..." - Jimi Hendrix
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Tue Oct 01, 2013 10:43 am

-Τα μαθήματα επιλογής μετράνε στο βαθμό του πτυχίου.
-Δες τον οδηγό σπουδών (κυρίως αυτόν του έτους που μπήκες στη σχολή). Λέει τα πάντα και έχει και σύντομη περιγραφή του κάθε μαθήματος, σε περίπτωση που βαριέσαι να ψάξεις παλιότερα threads μαθημάτων στο forum.
-Στον οδηγό σπουδών. Τα έχει αναλυτικά, χωρισμένα σε κύκλους.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Tue Oct 01, 2013 5:12 pm

stranger wrote:
michalis wrote: Αν πας με τον παλιό οδηγό, δηλαδή όχι με τον 13/14, τότε ναι, μετράνε διπλά. Δηλαδή αν περάσεις τα 6 υποχρεωτικά του II και IV (3+3) θα έχεις περάσει αυτομάτως και από ένα επιλογής στον καθένα απ'τους δύο επειδή ο Σχεδιασμός είναι επιλογής στο ΙΙ και τα Κατανεμημένα είναι επιλογής στον IV. Οπότε για να τελειώσεις τους κύκλους θα πρέπει απλά να πάρεις ακόμα 4 μαθήματα επιλογής (2 απ΄τον ένα και 2 απ΄τον άλλον), για να συμπληρώσεις τα 3 μαθήματα επιλογής που απαιτούνται για τον κάθε κύκλο. Το όλον 6+4=10 μαθήματα, οπότε είσαι ΟΚ με τις απαιτήσεις ολοκλήρωσης κύκλων ΚΑΙ τις απαιτήσεις μαθημάτων από κύκλους για λήψη πτυχίου.

Ευχαριστώ!!! :smt023

Στον καινούριο οδηγό τι έχει αλλάξει; Δεν θέλει πάλι 10 μαθήματα σύνολο;

@Polkiller13
Οι περισσότερες γνώμες που έχω ακούσει είναι ότι ο κύκλος των Βάσεων είναι πολύ εύκολος. Δεν συμφωνώ με το "πολύ", αλλά συγκριτικά με τα Δίκτυα παλεύεται πιο εύκολα.
Αν δεν κάνω λάθος ναι, 10 μαθήματα θέλει πάλι από κύκλους. Ωστόσο τώρα δεν υπάρχει το "μπέρδεμα" όπως στον παλιό κύκλο, γιατί για να τελειώσεις έναν κύκλο παίρνεις 3+2 μαθήματα χωρίς να επιτρέπεται καμία επικάλυψη. Συνεπώς αν πας να πάρεις πτυχίο ολοκληρώνοντας κύκλους, έτσι κι αλλιώς θα βρεθείς με 10 μαθήματα κύκλων.
Σχετικά με τον κύκλο των Βάσεων τώρα, κοίτα, εγώ προσωπικά που έχω πάρει Βάσεις και Δίκτυα, και σχεδόν τους έχω ολοκληρώσει και τους δύο δε μπορώ να πω ότι οι Βάσεις είναι αρκετά πιο εύκολες απ'τα δίκτυα. Ίσως μπορείς να διαλέξεις πιο εύκολα μαθήματα απ'τα επιλογής, αλλά γενικά δεν είναι εύκολος κύκλος. Εύκολος πχ. είναι ο κύκλος των Πληροφοριακών απ'ότι μου έχουν πει κάποια απ'τα πάρα πολλά άτομα που τον επιλέγουν κι αν κρίνω απ'τα μαθήματα.

@Iptamenos
Στον οδηγό σπουδών υπάρχουν όλα.
Μπορώ να σου πω απλά για τα Δίκτυα, απ'τη δική μου εμπειρία, ότι έχουν αρκετά καλά μαθηματάκια, που διδάσκονται από καλούς καθηγητές. Το μείον είναι ότι δεν υπάρχει κάποια πολύ σοβαρή εργασία δικτύων στα μαθήματα αυτά. Είναι δηλαδή κυρίως θεωρητικά αλλά τα κάνουν καλοί καθηγητές.
Τα Πληροφοριακά Συστήματα, κρίνοντας μόνο απο ορισμένα μαθήματα και καθηγητές, γιατί δεν έχω επιλέξει τον κύκλο, είναι ψιλοθεωρητικός κύκλος και προσωπικά δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον αρκετά καλό καθηγητή που διδάσκει μαθήματα στον κύκλο αυτό, δυστυχώς. Αν είσαι κάτω από 3ο έτος, επίσης, περίμενε να πάρεις ΑΣΠΣ για να δεις αν όντως θέλεις να παρακολουθήσεις κύκλο "Πληροφοριακών Συστημάτων" έτσι όπως διδάσκεται στη σχολή μας. Έχω την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος κύκλος έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης....
dome
byte level
byte level

Post by dome » Tue Oct 01, 2013 9:31 pm

Ψάχνω ένα μάθημα επιλογής κύκλου (απ 'τον 3ο) και ένα επιλογής κύκλου (απο τον 5ο) που να είναι εύκολο (προφανώς!). Εκτός Δεπ και ασφαλιστικά και χωρίς προγραμματιστικές εργασίες κατά προτίμηση. Εχει κανείς να μου προτείνει κάτι?
bandolero
byte level
byte level

Post by bandolero » Wed Oct 02, 2013 1:31 am

Polkiller13 wrote:

Εξαρτάται ποιόν κύκλο σπουδών ακολουθείς.Πχ εγώ ακολουθώ τον περσινό όπου πρέπει να περάσεις (3 υποχρεωτικά + 2 επιλογής) από κάθε κύκλο.Τα μαθήματα όμως δεν θα πρέπει να είναι κοινά μεταξύ τους
δεν καταλαβαινω την εννοια της επικαλυψης..
ουτως η αλλως με τους κυκλους δεν πρεπει να περασουμε 10 μαθηματα?
6 υποχρεωτικα κυκλων+4 επιλογης κυκλων?
τι διαφορα κανει η επικαλυψη?
δωστε μου ενα παραδειγμα κατανοητο
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Wed Oct 02, 2013 1:44 am

bandolero wrote:
Polkiller13 wrote:

δεν καταλαβαινω την εννοια της επικαλυψης..
ουτως η αλλως με τους κυκλους δεν πρεπει να περασουμε 10 μαθηματα?
6 υποχρεωτικα κυκλων+4 επιλογης κυκλων?
τι διαφορα κανει η επικαλυψη?
δωστε μου ενα παραδειγμα κατανοητο
Με το νέο οδηγό σπουδών καμία διαφορά. Με τον παλιό μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ενα μάθημα σε 2 κύκλους οπότε πχ. τα Δίκτυα-Βάσεις τελείωναν, αν έπαιρνες ως επιλογής Ασφάλεια ΠΣ και Επικοινωνία με μόλις 8 μαθήματα. Όμως για να πάρεις πτυχίο αυτά τα 8 δε φτάνουν, πρέπει να πάρεις κι άλλα δύο μαθήματα κύκλων, ανεξάρτητα απ'τους κύκλους που έχει επιλέξει να τελειώσεις.
Post Reply

Return to “Μαθήματα Κύκλων και Κατευθύνσεων”