Ιταλία = Top Sport Cars

Σίγουρα όλο και κάτι δε θα ταιριάζει με τις παραπάνω ψυχαγωγικές κατηγορίες...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Fri Oct 01, 2004 6:26 pm

πωπωπωπωπωπωπωπωπωπππ! τωρα εχω πορωθει με τη σκεψη ενος panda 1.3 multijet με ροπη οσο βγαζει μια μπεμπα διλητρη με βενζινα!(ειμαι πρακτικο αγόρι και μου αρεσουν τα μικρα αμαξια πολης παρα πολυ!!!!)
Οι σπινιες ειναι κομμενες στα ντιζελ γιατι κατα την εκινηση δεν εχουν την "σπιρταδα" των βενζινοκουνητων, δηλαδη δεν κανει αυτο το αποτομο στο ξεκινημα... Στην πραξη ομως (ρεπριζ) ειναι πιο γρηγορα απο τις βενζινες. Αυτες οι στροφες ομως 2.000-4000 δεν ειναι τοσο λιγες οσο ακουγονται, γιατι οι σχεσεις ειναι πιο μακριες στα πετρελαια... Δηλαδη η 3η για παραδειγμα μπορει να βγαζει 1.5 φορα τα χιλιομετρα απο αυτα που βγαζει ενα βενζινοκουνιτο! (βγαζει νοημα η συνταξη μου)

ΥΓ. Πιστεψε με, στο πετρελαιο θα αλλαξεις λιγοτερες φορες αποτι σε βενζινοκινιτο ταχυτητα... (οκ υπερβαλω οτι ξεκιναει με τριτη, απλα εχω πορωθει!! :-D Στο πετρελαιο βαζεις 4η μολις πιασεις τα 40, και παει... (και συγχρονο να ειναι)
shuma-cher
byte level
byte level
Academic status: MSc

Post by shuma-cher » Fri Oct 01, 2004 8:28 pm

tarantula wrote :
Να πω ότι υπάρχει(για Punto) και ο 1.9 Multijet,ένας υπερ-συμπιεστής με ηλεκτρονική βαλβίδα waste gate και αποδίδει 100hp,με 26,5kgm ροπή στις 1750rmp!!!
O ίδιος κινητήρας είναι ο βασικός στις 147-156 και αφού όπως προείπα οι Ιταλοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις επιδόσεις τους φαντάστείτε τι μπορεί να κάνει πάνω σε ένα ελαφρύ Punto!Kόλαση :!: :!: :!: :!: Κι εμείς κουβεντιάζουμε για τα Sporting...Άσε που η VAG μας έχει ετοιμάσει κάτι άλλα τρελλά πετρελαιοκίνητα!Fabia RS 130 hp και Ibiza Cupra Tdi 150 hp!!!Kαι άσε τους σαξόραλλους να ψάχνουν εκντροφόρους,εξατμίσεις,σκούπες και φαράσια :lol: :lol: :lol:
ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΟΥ?

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕ...
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Ethel » Fri Oct 01, 2004 8:30 pm

Δεν πειράζει, δε χρειάζεται να τα πιάνεις όλα!!! :)
There's no place like 127.0.0.1
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Fri Oct 01, 2004 8:33 pm

shuma-cher wrote:Ibiza Cupra Tdi 150 hp
Kαι θα είναι πιο πυραυλος από το τωρινό Cupra με βενζινοκινητήρα...Αφού και τα δύο θα αποδίδουν τους ίδιους ίππους...

Ethel wrote:Δεν πειράζει, δε χρειάζεται να τα πιάνεις όλα!!! :)
Δε μ'αρέσει να αφήνω να πέφτει κάτι κάτω... :cool:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Oct 01, 2004 10:18 pm

καλα ειπαμε, αλλα μην τα ισοπεδωσουμε ολα. Αμαξια σαν τα σαξοραλλα, δεν γινεται να βγαλεις με πετρελαιο...
Τα σαξοραλλα ηταν τρομερα αυτοκινητα... Απλα δεν θα ξαναβγουνε. Κριμα που τα περισσοτερα τα στουκαρανε, και τα υπολοιπα τα καταστρεψανε με "βελτιωσεις" σε βοδι-κιτς, και αποτυχημενες μηχανικες βελτιωσεις...
shuma-cher
byte level
byte level

Post by shuma-cher » Fri Oct 01, 2004 10:39 pm

Σίγουρα τόσο φτηνά,στριφτερά (για όσους ξέρουν να τα οδηγούν...) και συμπαθητικής όψης γκάζια δεν πρόκειται να ξαναβγούν ελέω Ε.Ε . Δυστυχώς ο κάθε Μάστρο-Μήτσος τα έχει τσακίσει και σε καμια 5ετία(και πολλά λέω...) θα είναι ζημιάρικες σκιές του εαυτού τους και αυτοκίνητα προς αποφυγή σαν μεταχειρισμένα...Γι΄αυτό και τα φαράσια που προανέφερα ;) .Κρατήστε και κανένα μαμά να το βλέπουμε,να το χαιρόμαστε και να θυμόμαστε τα νιάτα μας ρε παιδιά!!! :smt013
ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΟΥ?

vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Oct 01, 2004 11:00 pm

Εγώ ψηφίζω Audi A3! Δεν γνωρίζω ακριβώς τις επιδόσεις του (αν και νομίζω ότι είναι καλές) αλλά η εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση με τρελαίνει!
Αν ξέρει κανείς πως τα πάει και από επιδόσεις π.χ. η έκδοση των 1.8 L ας με διαφωτίσει. :-D
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Oct 01, 2004 11:05 pm

δε νομιζω οτι το Νεο Α3 εχει 1.8 κινητηρα. Σε επιδοσεις δεν κανει τιποτα τρομερο γιατι ειναι βαρυ και γενικως δεν αξιζει τα λεφτα του κατα τη γνωμη μου...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Sat Oct 02, 2004 12:16 am

vangos wrote:Εγώ ψηφίζω Audi A3! Δεν γνωρίζω ακριβώς τις επιδόσεις του (αν και νομίζω ότι είναι καλές) αλλά η εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση με τρελαίνει!
Αν ξέρει κανείς πως τα πάει και από επιδόσεις π.χ. η έκδοση των 1.8 L ας με διαφωτίσει. :-D
Δές και λίγο το S3 για να λιώσεις...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
jimmyD
Venus Former Team Member

Post by jimmyD » Sat Oct 02, 2004 2:53 am

Καλά μια μέρα δε μπήκα και έχει γίνει πανικός. Το κρυόκωλος το είπα χαριτολογώντας και όσον αφορά τα θερμαινόμενα καθίσματα όχι τις επιδόσεις του αυτοκινήτου που είναι πολύ αξιόλογες. Τα χαμένα άλογα της jts ίσως οφείλονται και στο γεγονός πως τα πολύστροφα σύνολα αποδίδουν τα μέγιστα μετά τις 30000 χιλιόμετρα. (παρατηρήται και σε toyota TS , honda vtec , RX8)

Νομίζω πως το νεό Α3 δε βγαίνει σε 1800κε. Ο γνωστός πασπαρτου τουρμπάτος 1800 κινητήρας του grooup VAG αποσύρεται λόγω των νέων οδηγιών περί ρύπων της ευρωπαικής ένωσης και στη θέση του μπαίνει ο 2000 άμεσου ψεκασμού (FSI) με 150 άλογα ατμοσφαιρικά.

Για το Α3 1600 FSI εχουμε 10,9 0-100 και 196 τελική ενώ για το δίλιτρο 9,1 0-100 και 211 τελική. Το απλό 1600 με τα 102 άλογα δίνεται στα 11,9 0-100 και 185 τελική.

Ο νόμος περί πετρελαιοκίνητων είναι ήδη έτοιμος και θα περάσει σύντομα . Όσοι προγραμματίζετε αγορά αυτοκινήτου περιμέντε λίγο ώστε να έχετε τη δυνατότητα επιλογής περτελαιοκίνητου. Επιτέλους ξύπνησαμε αν και πολύ αργά . Η ροπή είναι όντως πολύ μεγάλο πράγμα και ειδικά όταν παρέχεται απλόχερα σε μεγάλο εύρος στροφών.

Οι γερμανοί έχουν πολύ εξελιγμένη τεχνολογία στους diesel κινητήρες σε σημείο που αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων έχουν αρχίσει να εξοπλίζονται με αυτούς. ΜΗ ξεχνάτε τελος πως τα diesel είναι πιο αξιόπιστα και χρειάζονται μικρότερη συντήρηση.
Το S3 είναι όνειρο καθώς συνδυάζει γκάζι κυρίλα , και νεανική εμφανιση.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
shuma-cher
byte level
byte level

Post by shuma-cher » Sat Oct 02, 2004 12:31 pm

jimmyD wrote :
Τα χαμένα άλογα της jts ίσως οφείλονται και στο γεγονός πως τα πολύστροφα σύνολα αποδίδουν τα μέγιστα μετά τις 30000 χιλιόμετρα. (παρατηρήται και σε toyota TS , honda vtec , RX8)
Δυνατή και ευχάριστη ναι αλλά όχι και πολύστροφη...Τότε αυτά που προανέφερες πως πρέπει να τα χαρακτηρίσουμε? :smile: :smile:
Το TS και τα Type-r όντως θέλουν το χρόνο τους για να ανοίξουν.Πάντως η αιτία το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται εκεί που περιέγραψε ο Ganther γιατί ο JTS είναι κινητήρας φτωχού μίγματος και υψηλής συμπίεσης όπως ο FSI της VAG και ο GDi της Mitsubishi.
Για τους αμετανόητους γκαζοφονιάδες υπάρχουν δύο εκδόσεις του Α3 που θυμίζουν S3!H μία έχει τον ολοκαίνουργιο 2lt TFSi με 200hp και η άλλη είναι η 3.2 Quattro 250hp την οποία δεν μπορείς να την πεις ακριβή γι'αυτά που προσφέρει!! ;)

jimmyD wrote :
Οι γερμανοί έχουν πολύ εξελιγμένη τεχνολογία στους diesel κινητήρες σε σημείο που αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων έχουν αρχίσει να εξοπλίζονται με αυτούς.
Τώρα πια όλη η Ευρώπη διαθέτει καταπληκτικούς diesel ανεξαρτήτως κυβισμού ενώ αν και καθυστερημένα ξύπνησαν και οι Ιάπωνες.Πάντως μόνο οι Γερμανοί έχουν το θάρρος να πουν ότι οι diesel μπορούν να τοποθετηθούν σε σπορ αυτοκίνητα με πρώτη την BMW.Υπάρχουν φήμες ότι μαζί με την Μ6 :smt007 θα παρουσιαστεί και μια 6 με έναν πολύ δυνατό(~300hp,+600nm ροπή) diesel :-)
ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΟΥ?

TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sat Oct 02, 2004 1:48 pm

shuma-cher wrote:Δυνατή και ευχάριστη ναι αλλά όχι και πολύστροφη...
Ναι,ναι,και πολύστροφη... ;)
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Oct 02, 2004 1:51 pm

καλα Δεν ειναι ακριβως πολυστροφη, μαλλον οτι ειναι "ευστροφη" θα την χαρακτηριζα και οτι "συμπαθει" τα κοκκινα... Πλεον πολυστροφο ειναι να εχει κοφτη στις 8000... αφου πλεον τα περισοτερα εχουνε 6.500 με 6.700...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sat Oct 02, 2004 1:57 pm

πολύστροφη-->όταν έχει σχετικά ψηλά κόφτη(όπως λες),αλλά και όταν τσιμπάει και ανεβάζει γρήγορα στροφές...
Tamiya rulezZz....

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Oct 02, 2004 2:21 pm

τσιμπαει και ανεβαζει γρηγορα στροφες, νομιζα οτι λεγεται Ευστροφη, αλλα μπορει να κανω και λαθος...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sat Oct 02, 2004 4:19 pm

ένας συνδυασμός αυτών τεσπα... :-D

Ελπίζω να είδατε στο Traction πριν από 10 λεπτά την Enzo να "πατάει" τα 350km/h( :shock: ) στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου... Έτσι!!!! Viva Italia!!!!

Επίσης νιώθω συγκλονισμένος από το νέο τέρας των 507hp που ακούει στο όνομα Μ5.... έχετε ακούσει πουθενά να τις χαρίσουν;;; :-D :lol:

Ακόμη να πω στους απανταχού τρελαμένους ότι είναι στα σκαριά να διοργανωθεί λίαν συντόμως (και να καθιερωθεί) event στο Ελληνικό,όπου θα συμμετέχουν τα διάφορα clubs αυτοκινήτων σε κοντρίτσες χρονομετρημένες,με εξοπλισμό όπως στα dragster,καλλιστεία και χώρο για Ο,ΤΙ θέλετε(you can call me μπανταman ;) ).Aπαραίτητη προϋπόθεση να είστε μέλος σε κάποιο club(αυτό λίγο το ψάχνω ακόμη.Θα δω μήπως καταφέρω να υπάρχουν και άσχετοι θεατές... :cool: ).Stay tuned!
Tamiya rulezZz....

jimmyD
Venus Former Team Member

Post by jimmyD » Sat Oct 02, 2004 9:06 pm

Πω ρε φίλε το ξέχασα αυτό με την enzo και πάτησα έναν ύπνο ... άστα να πανε.
Image
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sun Oct 03, 2004 1:38 am

jimmyD wrote:Πω ρε φίλε το ξέχασα αυτό με την enzo και πάτησα έναν ύπνο ... άστα να πανε.
Kαι δεν έβαλα και κασέτα να το γράψω να στο έδινα....Άξιζε πάντως σήμερα και με το παραπάνω... :)
Tamiya rulezZz....

Hakk
bit level
bit level
Location: Σεπόλια και τη νύχτα μερικοί γύροι testing με την MP4/23 στο Montmello (στον ύπνο μου!!!)

Post by Hakk » Mon Oct 04, 2004 7:54 pm

TaRaNTuLa wrote:Ελπίζω να είδατε στο Traction πριν από 10 λεπτά την Enzo να "πατάει" τα 350km/h( :shock: ) στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου... Έτσι!!!! Viva Italia!!!!
Το είδαμε (με τον αδερφό μου) και μετά για μια ώρα δε σκεφτόμασταν τίποτα άλλο!!! Τι ήταν αυτό!!!
(Μου φάνηκε πάντως πως επιτάχυνε πιο γρήγορα 300-330 (κοντεράτα) από 250-280!!! Βέβαια μετά από ότι είδα μπορεί πια τα μάτια μου να κάναν πουλάκια!!!)
Vodafone McLaren Mercedes MP4/23
Lewis Hamilton (22)
??? (23)
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Mon Oct 04, 2004 8:04 pm

σιγα το θεαμα βρε παιδια!! που το ειδατε το θεαμα?? :shock: :shock:
Ενα κοντερ ητανε που ανεβαινε. Δεν εδειχνε τιποτα απο εξω. Κλαψ. [-(
Προσωπικα απογοητευτικα γιατι περιμενα κατι καλυτερο. Σαν τις εκπομπες top gear στην Αγγλια... :smt047
jimmyD
Venus Former Team Member

Post by jimmyD » Mon Oct 04, 2004 8:30 pm

Τουλάχιστον εσείς το είδατε
Image
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Mon Oct 04, 2004 9:49 pm

Hakk wrote:(Μου φάνηκε πάντως πως επιτάχυνε πιο γρήγορα 300-330 (κοντεράτα) από 250-280!!! Βέβαια μετά από ότι είδα μπορεί πια τα μάτια μου να κάναν πουλάκια!!!)
Το πρόσεξα και εγώ και μου φάνηκε λίγο (ως πολύ) παράξενο! Μάλλον μέχρι τα 300 το πήγανε κανονικά στο δρόμο και από κει και πάνω στο εργαστήριο (ξέρετε εκεί που τα βάζουνε πάνω σε κάτι κυλίνδρους για να δουνε πόσα πιάνει). :-D

Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κανείς τι ακριβώς είναι η ροπή;
Post Reply

Return to “Άλλα ψυχαγωγικά θέματα”