StormRider wrote:Ρε σεις... μιλάμε για το αν πρέπει κάνουμε τον ΗΣΑΠ ΑΤΟ? Δηλαδή οικονομικά να το πάρουμε τί είναι 20 μισθοί μπροστά στο τεράστιο κόστος λειτουργίας ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ.
A, δηλαδή επειδή δεν μπορούμε να γλιτώσουμε το να πληρώνουμε το ρεύμα (π.χ.), θα πρέπει σώνει και καλά να πληρώνουμε ΚΑΙ εργαζόμενους που πολύ σύντομα θα υποαπασχολούνται (στην καλύτερη περίπτωση);
Zifnab wrote:O mikem είπε πριν για το ATO στα μετρό και ρωτάω μπορεί να μπεί και στα ασημένια και στα λευκά μετρό αυτό?
Βεβαίως, έχει μπεί σε όλα τα τραίνα του μετρό: τα Alstom (τα πιο παλιά, ασημένα-πορτοκαλί, ροζ εσωτερικά), και τα 2 είδη Rotem (ασημένια με φισούνες), δηλαδή τα απλά DC Rotem και τα διρευματικά (AC/DC) Rotem που πηγαίνουν αεροδρόμιο. Βασικά, αυτός είναι ο λόγος που έχει καθυστερήσει τόσους μήνες το ΑΤΟ: πρέπει να καλιμπραριστεί εξαντλητικά για τα 3 είδη τραίνων, διότι έχουν διαφορετική συμπεριφορά.
The Punisher wrote:Πληροφοριακά, εντός λίγων εβδομάδων θα τεθεί σε λειτουργία το ΑΤΟ και στο δικό μας μετρό, και τα τραίνα θα πηγαίνουν κυριολεκτικά μόνα τους.
θα μας κρατάς ενήμερους φαντάζομαι ε ?
Βεβαίως!
Πληροφοριακά, στις τελευταίες (ή προ-τελευταίες, δεν θυμάμαι) απεργίες των μηχανοδηγών στη Γαλλία, όλες οι γραμμές του μετρό σταμάτησαν, εκτός από μία... η γραμμή 14 (
Meteor) που είναι η πιο καινούρια και δουλεύει με ΑΤΟ χωρίς οδηγούς λειτούργησε κανονικά.
ismael blanco wrote:Πληροφοριακά, εντός λίγων εβδομάδων θα τεθεί σε λειτουργία το ΑΤΟ και στο δικό μας μετρό, και τα τραίνα θα πηγαίνουν κυριολεκτικά μόνα τους.
Να σε ενημερώσω ότι αυτό δεν είναι τελείος σωστό.Το σύστημα αυτό ναι μεν θα μπει στο μετρό αλλά θα έχει περιορισμένη χρήση.Θα υπάρχουν κανονικά οδηγοί οι οποιοι και θα οδηγούν τα τρένα, από όσο τουλάχιστον εγώ ξέρω,μπορεί να κάνω και λάθος δεν ξέρω.
Στη δική μας περίπτωση (δηλαδή, στο μετρό της Αθήνας) πράγματι αυτό ισχύει. Τα τραίνα θα έχουν οδηγούς που είτε απλώς θα ανοιγοκλείνουν τις πόρτες, είτε (αν αυτοματοποιηθεί κι αυτό, και βάλουμε ίσως και
PSDs όπως στο μετρό Θεσσαλονίκης) δεν θα κάνουν τίποτα.

Πάντως ελπίζω να αυτοματοποιηθεί πλήρως το σύστημα για να ξεμπερδεύουμε και με αυτά...