StormRider wrote:
Μάριε, το χω ακούσει προσεκτικά... Ίσως η εκφραστικότητα μου δεν ήταν η καταλληλη.
δεν μπορώ να το κρίνω συνολικά τι έχεις κάνει, ίσως απλά να μην κατάλαβα το τι είπες, απλα μου έμοιασε μια πολύ "επιφανειακή" προσέγγιση του στίχου και γενικά του Mother. Anyway, that's off
StormRider wrote:
Διαφωνούμε σε καθαρά θέματα ιδεολογίας και αντίληψης του status quo μας. Αλλιώς ορίζω την ανθρώπινη πρόοδο, αλλιώς εσύ. Αλλιώς βλέπω τον ευατό μου μέσα στο κοινωνικό σύνολο, αλλά εσύ βλέπεις κυρίως τον ευατό σου. Βέβαια τίποτα από αυτά που πιστεύεις εσύ ή εγώ τώρα δεν μπορούν να είναι στατικά... Τα βιώματά σου, μπορούν να αλλάξουν εξ' ολοκλήρου τον τρόπο σκέψης σου, αυτό μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά όταν θα σου συμβεί θα το θυμηθείς.
Τώρα, ναι πιστεύω ότι μπορώ να έχω λόγο για την κοινωνία, όποιος και αν είμαι, από τη στιγμή που καθημερινά συναναστρέφομαι με άτομα, καθημερινά κάνω την κριτική και την αυτοκριτική μου. Διαφορετικά γιατί να υπήρχαν κοινωνιολόγοι και όχι μόνο ιστορικοί? Μπορεί να ερμηνευτεί η κοινωνία και αυτό προσπάθησαν να κάνουν (και κάνουν) και οι πολιτικοί φιλόσοφοι.
Όντως βλέπουμε διαφορετικά κάποια πράγματα. Δεν ξέρω κατα πόσον κάτι το οποίο ειναι απτο όπως ειναι η ανθρώπινη πρόοδος μπορεί να οριστεί με διαφορετικό τρόπο, αλλά ίσως να εννοείς ότι βλέπουμε διαφορετικό δρόμο προς αυτή...
Αυτό που λες για την στατικότητα ειναι απόλυτα σωστό, το έχω ζήσει στον απόλυτο βαθμό...
Για την κοινωνία δεν είπα ότι δεν έχεις λόγο, είπα ότι θέλοντας και μη, δεν μπορείς να την κρίνεις αντικειμενικά(πάντα βλέπεις ένα αντικείμενο στις πραγματικές του διαστάσεις από κάποια (μικρή)απόσταση, δεν μπορείς όταν εισαι κολλημένος δίπλα του). Οι κοινωνιολόγοι, η δουλειά που κάνουν ειναι να ερμηνεύουν κοινωνικά φαινόμενα και τάσεις που εμφανίστηκαν και στο παρελθόν(ο Marx και ο Engels όταν έγραφαν το περίφημο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο", δεν είχαν στο μυαλό τους την Γερμανία που έβλεπαν, αλλά την Γερμανία που υπήρχε πριν) και να κάνουν ουσιαστικά εκτιμήσεις και αναλύσεις σε αυτά τα στοιχεία...
StormRider wrote:Όσον αφορά την αναρχία και τον α/α χώρο θα προτιμούσα να μιλήσω face2face γιατί ορισμένα πράγματα απαιτούν κάποια ανάλυση.
Απόλυτα σωστό!!!
StormRider wrote:Το θέμα του τόπικ είναι "Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας"... Απορώ αν αυτό είναι η νέα μας είδηση... Η νέα μας είδηση όφειλε να είναι "μπάτσοι και ναζί μαζί, το ίδιο μαγαζί" ???
Χμμ, ίσως, αλλά θα με κατηγορούσα για γενίκευση οπότε και δεν το φωνάζω...
Το ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει έκαστο από τους πολίτες της κοινωνίας της Αθήνας είναι "νιώθω ότι οικοδομώ κάτι σ' αυτή την πόλη? Κάτι που με χαλάει να γίνεται Πεδίο Μάχης?"
Όσοι μπορούν να απαντήσουν έστω και λίγο στον ευατό τους, ας επιλέξουν ένα τρόπο διαμαρτυρίας ανάλογο του χαρακτήρα τους, ακόμα και αν είναι ένα κομμάτι χαρτί κάθε τέσσερα χρόνια (πάνε οι παλιές καλές τετραετίες... οι 3ετίες θα γίνουν 2ετίες απ' ό,τι φαίνεται)
Από την ώρα που ζεις σε μια πόλη, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για αυτή για να λυπάσαι για την καταστροφή της...
Πρέπει να κάνεις κάτι για να την αναπτύξεις, όχι για να την διατηρήσεις... Η διατήρηση κανονικά έπρεπε να ειναι αυτονόητη...
Περί αστυνομίας και Χ.Α., ήταν λίγο περίεργη η σκηνή ομολογουμένως, αλλά από την στιγμή που δεν ήμουν εκεί δεν μπορώ να ξέρω αν δεν υπήρχαν και άλλοι αστυνομικοι που να αντιμετωπίζουν τους χρυσαυγήτες... Αν δεν υπήρχαν, τότε η αστυνομία γίνεται πιο χρωματισμένη από ότι ήταν στο παρελθόν...
StormRider wrote:
Ολοκληρώνοντας,
StormRider wrote:τη ντροπή όμως δεν τη βλέπω πουθενά αποτυπωμένη, παρά μόνο ως αντίθεση με "εμένα" που αναταρράσω τα νερά του βόθρου, κι ας μην τα έκανα εγώ σκ4τ0νερα...
[/quote]
Δεν το λέω σε καμιά περίπτωση προσωπικα(δεν σε ξέρω άλλωστε) αλλα η πρώτη μου αντίδραση σε αυτό ειναι ότι είναι πολύ βολικο το να βγάζεις την ουρά σου απ'έξω(είναι περισσότερο σκληρό από αυτο που πραγματικά θέλω να πω).
ΟΛΟΙ είμαστε υπεύθυνοι για τα "νερα" που βλέπεις, και εσύ και εγώ και η μάνα σου και η μάνα μου(και πάλι ελπίζω να μην προσβληθείς για την μάνα σου, δεν το λέω σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση για να την θίξω φυσικά, απλά σαν ένα "σκληρό" παράδειγμα)... Όποτε καλό ειναι να κάνεις-κάνουμε τέτοιες αναταραχές ώστε να βλέπεις-βλέπουμε την ντροπή που θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά ίσως θα έπρεπε και να αισθάνεσαι-αισθανόμαστε και λίγη και οι ίδιοι...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N