Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας...

Post by marios » Sun Feb 03, 2008 11:12 pm

Crab wrote:Αν κάποια μέρα πετύχεις στους δρόμους της Αθήνας διαδήλωση παιδόφιλων,μην τρέξεις ν΄ανοίξεις θέμα στο venus.Άλλωστε ούτε θα σπάσουν την πόλη,ούτε θα δείρουν αστυνομικούς.Το αναφαίρετο δικαίωμα τους θα ασκούν οι άνθρωποι...
Συγγνώμη φιλε μου, αλλα από πότε οι παιδόφιλοι έχουν σχέση με την Χ.Α. ή με τους αναρχικούς;
Η παιδοφιλία ειναι παράνομη, κατακριτέα αφού προκαλεί ψυχικά τραύματα κτλ... Αν έκαναν διαδήλωση οι ομοφυλόφιλοι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, γιατί αυτό ειναι επιλογή τους... Όπως ακριβώς επιλογή κάποιου ειναι να πιστεύει αυτά που πιστεύουν οι της Χ.Α. ή οι αναρχικοί...
Δεν ειναι δικαίωμα τους να κάνουν καταστροφές όμως... Πάντως, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...

Και όπως λέει και η Sandra, επειδή καταλήγει σε κολοκυθιά, εγώ το κόβω αυτό...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Sun Feb 03, 2008 11:16 pm

Me too.

Μήπως μας κάνουν ότι θέλουν οι γυναίκες? Πλακίτσα :smt016 :smt016
Μην με πείτε φαλλοκράτη τώρα :smt013 :smt013 :smt013 :smt011 :smt011 :smt011
What to say man...what to say....
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Feb 03, 2008 11:26 pm

crash_override wrote:Μήπως μας κάνουν ότι θέλουν οι γυναίκες? Πλακίτσα
Οταν έχουν δίκιο(και το καταλαβαίνω γιατί είμαι αργόστροφος...), πάντα τις ακολουθώ... Λες να βγω τώρα φεμινιστης; :smt016
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Crab
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Crab » Sun Feb 03, 2008 11:41 pm

marios wrote: Συγγνώμη φιλε μου, αλλα από πότε οι παιδόφιλοι έχουν σχέση με την Χ.Α. ή με τους αναρχικούς;
Η παιδοφιλία ειναι παράνομη, κατακριτέα αφού προκαλεί ψυχικά τραύματα κτλ...
Ξέρεις πόσα ψυχικά τραύματα έχει προκαλέσει η Χ.Α σε πολλούς κακόμοιρους μετανάστες;

Η Χ.Α υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο οι,καμουφλαρισμένοι με τις αφίσες του Τσε και τις προκηρύξεις της 17Ν,φασίστες θα έχουν λόγο και τηλεοπτικό χρόνο στη χώρα αυτή.
Οι πολιτικές πλάτες που την στηρίζουν είναι γερές.

ΥΓ.Επειδή τείνει να μετατραπεί σε "ρώτα κάτι τον επόμενο" η όλη κατάσταση,το σταματάω...
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Mon Feb 04, 2008 1:16 am

αφού δεν μου λέτε τι εικόνα έχετε για την χ.α. υποθέτω πως έχουμε την ίδια, δηλαδή συμμορία που έχει μαχαιρώσει πολλούς μετανάστες, αριστερούς, κομμουνιστές κτλ.
και μου λέτε ότι αυτή η συμμορία έχει το δικαίωμα όχι μόνο να υπάρχει αλλά να κάνεις και συγκεντρώσεις!
αν ήταν κάποιος από εσάς αλβανός θα έλεγε ας τους να κάνουν πορεία και ας είναι οι ίδιοι που με έστειλαν στο νοσοκομείο χθες; αν ήταν αριστερός; αν ήταν αντιεξουσιαστής; ομοφυλόφιλος; έχει τζίβες;
και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο δεν μιλάω γενικά για ακροδεξιούς, μιλάω για την συγκεκριμένη συμμορία.
αυτό σκεφτείτε μόνο. αν κινδυνεύατε από αυτούς τους μισάνθρωπους πόσο θα τους υπερασπίζατε;
από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο, ο καθένας κάνει τις επιλογές του..

και μάριε αν κατάλαβα καλά η σάντρα λέει πως δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις και εσύ λες το αντίθετο οπότε δεν συμφωνείτε. αν κατάλαβα λάθος ας με διορθώσει
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Feb 04, 2008 10:17 am

Λοιπόν για να τελειώνουμε εδώ με το τι πιστεύω:
1)Πιστεύω ακράδαντα ότι ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα να κάνουν διαδηλώσεις, ανακοινώσεις και να εκφράζουν την άποψή τους, είτε συμφωνώ μαζί τους είτε όχι...(όπως είχε πει και ο Βολταίρος: δεν συμφωνώ με την άποψή σου, αλλά θα έδινα μεχρι και την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για να συνεχίσεις να την υποστηρίζεις)
2)Φυσικά και διαφωνώ με την Χ.Α. στις απόψεις, ενώ με τους αναρχικούς ενώ πιστεύω ότι ο αναρχισμός(σαν ΘΕΩΡΙΑ) ειναι φανταστική, δυστυχώς με την πάστα που έχουν οι άνθρωποι τα τελευταία 3000 χρόνια ειναι ανέφικτο να εφαρμοστεί χωρις αυτομάτως να διαλυθεί ο πολιτισμός(μακάρι να βγει βελτιωμενη εκδοση ανθρώπων και να εφαρμοστεί χωρίς αυτο που λέω, αλλά είναι για το μέλλον και μόνο)... Συνεπώς με το ένα είμαι ενάντιος και το άλλο το βλέπω σαν ουτοπία...(αλλά αυτό ειναι αδιάφορο, απλά το αναφέρω για να μην νομίζει κάποιος ότι υποστηρίζω την Χ.Α. επειδή συμφωνώ μαζί της...)
3)Φυσικά και είμαι κατά της Χ.Α. σε αυτά που κάνει(όπως λέτε μαχαιρώματα, πλάκωμα στο ξύλο κτλ), όμως δεν ειμαι κατά μιας οργάνωσης που θα πίστευε ακριβώς τα ίδια και δεν θα έκανε εγκλήματα...
3)Φυσικά και είμαι κατά των αναρχικών σε αυτά που κάνουν(σπάσιμο αυτοκινήτων, καταστροφή των μαγαζιών κτλ), όμως ούτε εδώ ειμαι κατά μιας οργάνωσης που θα πίστευε τα ίδια αλλα δεν θα έκανε εγκλήματα...

gidi, αν ήμουν αλβανός, δεν ξέρω τι θα έκανα(δεν το λέω σε καμία περίπτωση ρατσιστικά, απλά λεώ ότι δεν μπορώ να μπω σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο...), μιλάω με τι κάνω τώρα! Επίσης έχω την ίδια εικόνα με την δικιά σου για την Χ.Α., όμως έχω εξίσου άσχημη για τους Αντιεξουσιαστές(που να το ήξερε ο καημένος ο Bakunin ότι αυτά που έγραφε θα έβρισκαν τέτοιου είδους οπαδούς;), οι οποίοι επίσης έχουν καταστρέψει οικονομικά(με το να σπάσουν αυτοκίνητα, μαγαζιά), αλλά και με το να τους χτυπήσουν, ανθρώπους... Ακόμα, κινδυνεύω αν ισχύουν αυτά που λέτε λόγω μακριού μαλλιού...
Συμπέρασμα είναι ότι σε κάποια πράγματα συμφωνούσα με την Sandra γι'αυτό και το είπα...

Crab: εσύ ξέρεις πόσα παιδιά δεν έχουν το pc που έχεις εσύ και εγώ για να γράφουμε, επειδή οι αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν το μαγαζί του πατέρα τους;
Το τι την στηρίζει δεν το ξέρω, και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει...
Δεν λέω, η Χ.Α. φυσικά και έχει κάνει εγκλήματα, όμως δεν η ειναι μόνη!

Και τώρα που είπα την άποψη μου και την ξεκαθάρισα(νομίζω), σταματάω!
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Mon Feb 04, 2008 11:07 am

gidi wrote:αφού δεν μου λέτε τι εικόνα έχετε για την χ.α.
Ξαναλέω για άλλη μία φορά ότι ΔΕΝ υποστηρίζω την δράση και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής.
Πρέπει να το έχω αναφέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πέντε φορές σε αυτό το τόπικ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζεις και ρωτάς...
gidi wrote:αν κινδυνεύατε από αυτούς τους μισάνθρωπους πόσο θα τους υπερασπίζατε;
Το ίδιο δεν ισχύει και για τους αναρχικούς? Δηλαδή, αφού ξέρεις ότι ΟΠΟΤΕ κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις από το πιο ηλίθιο μέχρι το πιό σημαντικό θέμα, ΚΑΙΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Θα ήθελες να έρθουν να σου κάψουν το αυτοκίνητο ή το μαγαζί του πατέρα σου? Τότε δεν θα κινδύνευες από αυτούς τους μισάνθρωπους?

Στο κάτω-κάτω, αν θες να το παίξεις μάγκας και να κάψεις τίποτα, πάρε το αμάξι σου ή το μηχανάκι σου και να το κάψεις προς παραδειγματισμό. Τότε θα σε παραδεχτώ. Με το να καις τα πράγματα ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ δεν αποδεικνύεις ΤΙΠΟΤΑ.

Και πους ξέρεις αν και οι Χρυσαυγήτες δεν είναι θύματα των αναρχικών? Δηλαδή, αν μέχρι ενός σημείου είσαι ουδέτερος με τέτοια θέματα και ξαφνικά έρθει ο "έξυπνος" και σου κάψει το αμάξι, τότε τί θα κάνεις?

Και ξαναρωτάω για άλλη μία φορά, αλλά μάλλον ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ:
Και από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω ποιά η "ιδεολογία" του να σπας και να καις μαγαζιά, αυτοκίνητα κτλ...
Δικά σου είναι? Ο άλλος που θα πληρώσει τις ζημιές είναι μ@λ@κ@ς και εσύ ο έξυπνος?
Λαμβάνω την σιωπή ως το ότι ξέρετε τι κάνετε, ξέρετε ότι όλα αυτά είναι λάθος, αλλά έτσι απλά συνεχίζετε...
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Mon Feb 04, 2008 11:12 am

Όσο ασχολείστε με τις βιτρίνες και την περιουσία, θα μαχαιρόνοντε θα φυλακίζοντε και θα σκλαβόνοντε άνθρωποι από ανθρώπους ... Αυτή είναι η θρησκεία αυτό είναι το όπιο της εθελούσιας συμμετοχής σας στο φονικό.
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Mon Feb 04, 2008 5:28 pm

crash_override wrote:
Ξαναλέω για άλλη μία φορά ότι ΔΕΝ υποστηρίζω την δράση και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής.
Πρέπει να το έχω αναφέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πέντε φορές σε αυτό το τόπικ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζεις και ρωτάς...
Ο,τι να΄ναι...

Άνθρωπε μου,ποια εικόνα έχεις για τη Χ.Α;
crash_override wrote: Το ίδιο δεν ισχύει και για τους αναρχικούς? Δηλαδή, αφού ξέρεις ότι ΟΠΟΤΕ κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις από το πιο ηλίθιο μέχρι το πιό σημαντικό θέμα, ΚΑΙΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Θα ήθελες να έρθουν να σου κάψουν το αυτοκίνητο ή το μαγαζί του πατέρα σου? Τότε δεν θα κινδύνευες από αυτούς τους μισάνθρωπους?

Στο κάτω-κάτω, αν θες να το παίξεις μάγκας και να κάψεις τίποτα, πάρε το αμάξι σου ή το μηχανάκι σου και να το κάψεις προς παραδειγματισμό. Τότε θα σε παραδεχτώ. Με το να καις τα πράγματα ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ δεν αποδεικνύεις ΤΙΠΟΤΑ.

Και πους ξέρεις αν και οι Χρυσαυγήτες δεν είναι θύματα των αναρχικών? Δηλαδή, αν μέχρι ενός σημείου είσαι ουδέτερος με τέτοια θέματα και ξαφνικά έρθει ο "έξυπνος" και σου κάψει το αμάξι, τότε τί θα κάνεις?

Και ξαναρωτάω για άλλη μία φορά, αλλά μάλλον ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ:
Και από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω ποιά η "ιδεολογία" του να σπας και να καις μαγαζιά, αυτοκίνητα κτλ...
Δικά σου είναι? Ο άλλος που θα πληρώσει τις ζημιές είναι μ@λ@κ@ς και εσύ ο έξυπνος?
Λαμβάνω την σιωπή ως το ότι ξέρετε τι κάνετε, ξέρετε ότι όλα αυτά είναι λάθος, αλλά έτσι απλά συνεχίζετε...
Μήπως έχεις την εντύπωση ότι σου γράφω φορώντας κράνος;
Σοβαρέψου επιτέλους.

Και για να τελειώνει το γλύψιμο της γνωστής καραμέλας,σου λέω πως δε συμφωνώ με τον τρόπο που ορισμένοι αναρχικοί αντιλαμβάνονται τις ιδέες τις φανταστικής τους θεωρίας.Δε συμφωνώ με το σπάσιμο καταστημάτων,το κάψιμο αυτοκινήτων και τον ξυλοδαρμό αθώων αστυνομικών.
Ωστόσο,το γεγονός ότι δε συμφωνώ με ορισμένους απ΄αυτούς,δε σημαίνει ότι διαφωνώ με όλους τους αναρχικούς.Αλίμονο αν άλλαζα τη γνώμη μου,για μια ομάδα ανθρώπων,κάθε φορά που ένα μικρό ποσοστό απ΄αυτούς παραστρατούσε.Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο,δεν θα ήμουν σίγουρα έλληνας.

Εννοείται ότι η Χ.Α δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.
Όλα τα μέλη της Χ.Α,ασπάζονται τις ίδιες αρρωστημένες απόψεις και μαζί,χέρι-χέρι,προχωρούν στις γνωστές κτηνωδίες.

Και στο κάτω-κάτω ρε μεγάλε,γιατί να τους επιτρέψω να κάνουν διαδηλώσεις;Αυτοί σ΄ένα υποθετικό "χρυσαυγήτικο" κράτος θα μου το επέτρεπαν;
Βλέπεις,τους μεταχειρίζομαι με γνώμονα τις απόψεις που πρεσβεύουν.Δεν υπάρχει λόγος διαμαρτυρίας.
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Mon Feb 04, 2008 9:08 pm

Crab wrote:Αυτοί σ΄ένα υποθετικό "χρυσαυγήτικο" κράτος θα μου το επέτρεπαν;
Προφανώς και όχι γιατί θα ζούσες σε ένα φασιστικό κράτος.

Επιτέλους μία απάντηση! Μετά από τρεις ερωτήσεις...
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Tue Feb 05, 2008 4:30 am

άντε να κλειδωθεί και αυτό το θέμα.. :)

λοιπόν:

1)
crash_override wrote:
ρωτάω για να δω αν η εικόνα που έχεις είναι ότι οι χρυσαυγήτες είναι μπλα μπλα μαχαιροβγάλτες μπλα μπλα μισάνθρωποι μπλα μπλα ή πολιτική ομάδα που μόνο κάποια μικρή μερίδα είναι πιο ακραίοι και δεν ελέγχονται.
δεν σε ρωτάω αν υποστηρίζεις την δράση της.
ρωτάω για να δω αν συζητάμε με την ίδια αφετηρία (έχει δικαίωμα μια τέτοια φάρα να κάνει συγκεντρώσεις) ή πρέπει να το πάμε πρώτα σε φάση "τι είναι η χ.α.;"
αυτό λοιπόν δεν μπορείς να το καταλάβεις. φταίει το σχολείο;μπορεί..η φύση;δεν θέλω να το πιστέψω..γενικά δεν ξέρω τι φταίει.το θέμα είναι ότι στην απλή ερώτηση τι εικόνα έχεις απαντάς δεν συμφωνώ με την δράση της.σηκώνω τα χέρια ψηλά

2)
crash_override wrote:Λογικά σαν αναρχικός που είσαι θα καις και θα σπας, σωστά?
crash_override wrote:Δηλαδή, αφού ξέρεις ότι ΟΠΟΤΕ κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις από το πιο ηλίθιο μέχρι το πιό σημαντικό θέμα, ΚΑΙΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
τυπικό δείγμα ατόμου που βλέπει την κοινωνία μέσα από τις ειδήσεις των 8.
πολλοί βλέπουν ειδήσεις αλλά μία μερίδα παράλληλα σκέφτεται.μήπως λένε ψέματα;έχω κάποια προσωπική εμπειρία με το θέμα που αναλύουν για να σχηματίσω άποψη ή υιοθετώ κατευθείαν του πρετεντέρη;κτλ κτλ
δεν μπορώ να πιστέψω πως ανήκεις σε αυτούς

αυτά στα λέω για να μην αναρωτιέσαι από εδώ και πέρα για τους λόγους που μπορεί να μην σου απαντάω.θα είναι γιατί με κουράζεις..

μάριε λες ότι δεν ξέρεις τι θα έκανες αν ήσουν αλβανός κτλ. μπορεί να μην μπορείς να μπεις στην θέση τους γιατί δεν κινδυνεύεις να βρεθείς στην εντατική γιατί δεν μίλησες καλά τα ελληνικά, αλλά το λιγότερο που μπορείς να κάνεις σαν άνθρωπος είναι να στηρίξεις τον διπλανό σου που κινδυνεύει και να υπερασπιστείς το δικό του δικαίωμα να κυκλοφορεί χωρίς να προσέχει για τυχόν ρατσιστικές επιθέσεις.γιατί εγώ έτσι το βλέπω.η χ.α. είναι αποδεδειγμένα παρακρατικοί μαχαιροβγάλτες και με το να υποστηρίζεις το δικαίωμα τους να οργανώνονται και να βγαίνουν παγανιά είναι σαν να τους δίνεις την ευκαιρία να στείλουν και έναν πακιστανό στο νοσοκομείο.αυτή την ευκαιρία δεν θέλω να τους την δώσω.ούτε εσύ νομίζω θες.
2 ερωτήσεις:
πιστεύεις ότι αν κάνει το λάθος κάποιος αλβανός και περάσει κάτω από τα γραφεία τους και έχουν την ευκαιρία θα την βγάλει καθαρή;
αν όχι, είναι πιο σημαντικό για σένα να στερήσεις το δικαίωμα των χρυσαυγητών να έχουν γραφεία ή το δικαίωμα του αλβανού να κυκλοφορεί εκεί χωρίς να φοβάται για την ζωή του;
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Feb 05, 2008 10:09 am

Μάλλον όντως πάει για κλείδωμα το topic, αν και μιλάμε αρκετά πολιτισμένα ομολογουμένως... :-D

gidi, μάλλον έχεις χάσει αυτό που λέμε με τον crash_override... Anyway, απαντήσεις:
1)Φυσικά και θα πάει νοσοκομείο
2)Εννοείται ότι η ανθρώπινη ζωή ειναι ανώτερη από κάθε άλλο δικαίωμα(τέτοιου είδους)

Όμως, εσύ πιστεύεις ότι αν περάσει κάτω από τα γραφεία των Αντιεξουσιαστών ένα μέλος της Χ.Α. μόνο του, και οι Αντιεξουσιαστές ξέρουν ότι ανήκει εκεί, θα την βγάλει και αυτός καθαρή;
Αυτό που λέμε σε αυτό το topic, ειναι ότι τα ίδια χάλια ειναι η συμπεριφορά(όχι οι πεποιθήσεις, αυτό ειναι ένα άλλο κεφάλαιο) και των 2 άκρων...
Και από την ώρα που επιτρέπονται οι διαδηλώσεις στους μεν, θα πρέπει να επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και στους δε...
Το θέμα ειναι οι διαδηλώσεις, πολύ απλά να "αποστειρώνονται", με άλλα λόγια, δεν με πειράζει να κάνουν όλοι διαδηλώσεις, αλλά με πειράζει να σπάνε την Αθήνα... Αφού ξέρουν τι γίνεται στις διαδηλώσεις και των 2, ας βάλουν 30000 διμοιρίες των ΜΑΤ να τους σταματήσουν όταν παρεκτραπούν! Αλλά και στους 2, όχι μόνο στη μία οργάνωση!!!
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Tue Feb 05, 2008 10:40 am

ρε γίδι, δεν παλέβεται η κατάσταση, μην το ψάχνεις ...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Feb 05, 2008 10:55 am

*estrngd wrote:Όσο ασχολείστε με τις βιτρίνες και την περιουσία, θα μαχαιρόνοντε θα φυλακίζοντε και θα σκλαβόνοντε άνθρωποι από ανθρώπους ... Αυτή είναι η θρησκεία αυτό είναι το όπιο της εθελούσιας συμμετοχής σας στο φονικό.
Εάν θέλεις να το κατεβάσεις στο επίπεδο του εσείς και εμείς, τότε σταματήστε εσείς να ασχολείστε με τις βιτρίνες και την περιουσία... Εσύ με ποιο οπιώδες φτιάχνεσαι;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Tue Feb 05, 2008 11:02 am

Στην περιοχή που είμαι έκαναν οι αναρχικοί έκαναν επί μία εμβομάδα πορίες στα στενά επειδή κατηγορούσαν τους αςστυνομικούς ότι έκαναν επίθεση στο στέκι τους με χειροβομβίδες!!! Άκρως λογικά πράγματα!!!

Και να σου πω και το άλλο: καθώς πέρναγαν κάποιοι αστυνομικοί κάτω από το στέκι τους (περιπολία) τους επιτέθηκαν κάποιοα "άγνωστα" άτομα...

Εξίσου λογικό!!!

Και να σου πω τί φταίει: Φταίνε όλοι αυτοί που μου λένε παράλογα πράγματα. Δηλαδή: "Ανήσυχοι φοιτητές βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη αργά χτες το βράδυ, έκαψαν τρία περιπολικά και δύο μαγαζιά και στην συνέχεια ξαναμπήκαν μέσα στην σχολή μέχρι αργά το βράδυ όπου και διεύφυγαν"

Δηλαδή αυτό το θεωρείς λογικό? Αν ναι, τότε τί να σου πω...

Και ένα άλλο παράδειγμα: "Ναι, είμαι αναρχικός, κατεβαίνω σε πορίες, υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΙΩ ΟΥΤΕ ΣΠΑΩ!!!" Γιατί εγώ δεν σε πιστεύω? Αφού οι 9 στους 10 αντιεξουσιαστές-αναρχικοί κυκλοφορούν με κράνη, κουκούλες, ρόπαλα και μολότωφ! Θες να μου πεις ότι είσαι ο ένας που περισσεύει?

Γιατί εμένα όλοι οι αναρχικοί φίλοι μου ΚΑΙ έχουν σπάσει ΚΑΙ έχουν κάψει?
Αλλά τουλάχιστον αυτοί το λένε, δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους...
*estrngd wrote:ρε γίδι, δεν παλέβεται η κατάσταση, μην το ψάχνεις ...
Έβαλες το κερασάκι στην τούρτα!
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Tue Feb 05, 2008 12:13 pm

Ας μην ξεχνάμε ότι:
Η γενίκευση είναι βασική αρχή του φασισμού.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Feb 05, 2008 12:24 pm

επιτελους συμφωνούμε σε κατι Crab... Crash, σε αυτό είπες διαφωνώ... Ξέρω αρκετούς που υποστηρίζουν τον αναρχισμό, αλλά δεν ειναι από τους ανεγκέφαλους που καίνε και σπάνε... Όπως και αμφιβάλλω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν σε αυτά που πιστεύουν και οι χρυσαυγήτες και πάλι δεν μαχαιρώνουν άτομα... Μην γενικεύουμε χωρίς λόγο... Όμως, όπως οι περισσότεροι της Χ.Α. έχουν παρεκτραπεί(για να πω ευγενικά) έτσι και οι περισσότεροι των Αντιεξουσιαστών πάλι έχουν παρεκτραπεί...
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Tue Feb 05, 2008 12:46 pm

marios wrote:Όπως και αμφιβάλλω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν σε αυτά που πιστεύουν και οι χρυσαυγήτες και πάλι δεν μαχαιρώνουν άτομα...
Οι χρυσαυγήτες είναι το θέμα.Αυτοί που "πιστεύουν σε αυτά που πιστεύουν και οι χρυσαγήτες" δεν είναι χρυσαγήτες και δεν μας απασχολούν.
marios wrote:Όμως, όπως οι περισσότεροι της Χ.Α. έχουν παρεκτραπεί(για να πω ευγενικά) έτσι και οι περισσότεροι των Αντιεξουσιαστών πάλι έχουν παρεκτραπεί...
Οι θέσεις της Χ.Α είναι εκ φύσεως παρανοϊκές επομένως δεν τίθεται θέμα παρεκτροπής των μελών της.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Tue Feb 05, 2008 9:51 pm

Για θαυμάστε την άψογη συνεργασία μπάτσων - χρυσαυγητών, για κοιτάχτε πόσο άνετα κινούνται ανάμεσα στα όργανα της "τάξης" τα ναζίδια: http://youtube.com/watch?v=KfzWDKnAxCM

Να χαρώ εγώ δημοκρατία!
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Feb 07, 2008 8:35 pm

marios wrote:
StormRider wrote:Αλλά οι κοινωνίες, μάριε, δεν κρίνονται μόνο από την οικονομική, πολιτική, επιστημονική τους ανάπτυξη, αλλά από το πώς λειτουργούν... Μήπως λειτουργούν σαν παγκοσμιοποιημένες κοινωνίες αποχαυνωμένων ανθρώπων (= δεν είναι καν ζώα, γιατί έχουν σκοτώσει το ζώο μέσα τους)? Γιατί το να λες ότι we should bring down the wall στην κοινωνία του 80 - 90 είναι κάτι... Το να είναι το 1/6 των ΗΠΑ, κοινωνία αστέγων τον 21ο αι., δεν οφείλεις να ρωτάς τη μάνα σου, αν θα ρίξεις το τείχος, αλλά να το έχεις ήδη πράξει...
Αρχικά, προφανώς δεν έχεις ακούσει το Wall των Floyd ή και να το έχεις κάνει, το έχεις βιώσει επιφανειακά, αλλιώς θα καταλάβαινες τι σημαίνει αυτό το μέρος που έγραψα... Δεύτερον, από την ώρα που είσαι μέσα σε μια κοινωνία, απλά δεν μπορείς να ξέρεις πως λειτουργει... Αποτελείς μέρος της(αν σου αρέσει ή αν αντιτίθεσαι σε αυτή και απλά αναγκαστικά εισαι μέσα, είναι άλλο θέμα και άλλη συζήτηση γενικά...), με αποτέλεσμα να μην βλέπεις σωστά... Παράδειγμα πιο τρανταχτό απο όλα ειναι οι Γερμανοί του WW2, οι οποίοι νόμιζαν ότι έκαναν σωστά όταν σκοτωναν τόσα εκατομμύρια... Οταν ξέφυγαν απο τον Hitler το μετάνοιωσαν και τους έχει μείνει και στην ψυχολογία ότι τον ακολούθησαν(για να μην νομίζουμε ότι μόνο εμείς έχουμε φιλότιμο)...
Το τι βιώνουμε σήμερα είναι δουλειά των επόμενων να το κρίνουν...
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάζουμε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην μας κράξουν...
Και η λύση σε αυτό δεν ειναι να κάνουμε λαμπογυαλο για να "ρίξουμε" την κατάσταση, αλλά να διορθωθούμε μεθοδικά...
Μάριε, το χω ακούσει προσεκτικά... Ίσως η εκφραστικότητα μου δεν ήταν η καταλληλη.

Διαφωνούμε σε καθαρά θέματα ιδεολογίας και αντίληψης του status quo μας. Αλλιώς ορίζω την ανθρώπινη πρόοδο, αλλιώς εσύ. Αλλιώς βλέπω τον ευατό μου μέσα στο κοινωνικό σύνολο, αλλά εσύ βλέπεις κυρίως τον ευατό σου. Βέβαια τίποτα από αυτά που πιστεύεις εσύ ή εγώ τώρα δεν μπορούν να είναι στατικά... Τα βιώματά σου, μπορούν να αλλάξουν εξ' ολοκλήρου τον τρόπο σκέψης σου, αυτό μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά όταν θα σου συμβεί θα το θυμηθείς.

Τώρα, ναι πιστεύω ότι μπορώ να έχω λόγο για την κοινωνία, όποιος και αν είμαι, από τη στιγμή που καθημερινά συναναστρέφομαι με άτομα, καθημερινά κάνω την κριτική και την αυτοκριτική μου. Διαφορετικά γιατί να υπήρχαν κοινωνιολόγοι και όχι μόνο ιστορικοί? Μπορεί να ερμηνευτεί η κοινωνία και αυτό προσπάθησαν να κάνουν (και κάνουν) και οι πολιτικοί φιλόσοφοι.

Όσον αφορά την αναρχία και τον α/α χώρο θα προτιμούσα να μιλήσω face2face γιατί ορισμένα πράγματα απαιτούν κάποια ανάλυση.

Το θέμα του τόπικ είναι "Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας"... Απορώ αν αυτό είναι η νέα μας είδηση... Η νέα μας είδηση όφειλε να είναι "μπάτσοι και ναζί μαζί, το ίδιο μαγαζί" ???

Χμμ, ίσως, αλλά θα με κατηγορούσα για γενίκευση οπότε και δεν το φωνάζω...

Το ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει έκαστο από τους πολίτες της κοινωνίας της Αθήνας είναι "νιώθω ότι οικοδομώ κάτι σ' αυτή την πόλη? Κάτι που με χαλάει να γίνεται Πεδίο Μάχης?"
Όσοι μπορούν να απαντήσουν έστω και λίγο στον ευατό τους, ας επιλέξουν ένα τρόπο διαμαρτυρίας ανάλογο του χαρακτήρα τους, ακόμα και αν είναι ένα κομμάτι χαρτί κάθε τέσσερα χρόνια (πάνε οι παλιές καλές τετραετίες... οι 3ετίες θα γίνουν 2ετίες απ' ό,τι φαίνεται)

Ολοκληρώνοντας,
StormRider wrote:τη ντροπή όμως δεν τη βλέπω πουθενά αποτυπωμένη, παρά μόνο ως αντίθεση με "εμένα" που αναταρράσω τα νερά του βόθρου, κι ας μην τα έκανα εγώ σκ4τ0νερα...
"πως έγινε με τούτο τον αιώνα
και γύρισε καπάκι η ζωή
πως το ‘φεραν η μοίρα και τα χρόνια
να μην ακούσεις έναν ποιητή" - Μάνος Ελευθερίου
Image
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Feb 07, 2008 8:58 pm

Όχι Χριστέ μου, μην ξαναξεκινήσουμε πάλι....
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Feb 08, 2008 12:29 am

StormRider wrote: Μάριε, το χω ακούσει προσεκτικά... Ίσως η εκφραστικότητα μου δεν ήταν η καταλληλη.
δεν μπορώ να το κρίνω συνολικά τι έχεις κάνει, ίσως απλά να μην κατάλαβα το τι είπες, απλα μου έμοιασε μια πολύ "επιφανειακή" προσέγγιση του στίχου και γενικά του Mother. Anyway, that's off :-p
StormRider wrote: Διαφωνούμε σε καθαρά θέματα ιδεολογίας και αντίληψης του status quo μας. Αλλιώς ορίζω την ανθρώπινη πρόοδο, αλλιώς εσύ. Αλλιώς βλέπω τον ευατό μου μέσα στο κοινωνικό σύνολο, αλλά εσύ βλέπεις κυρίως τον ευατό σου. Βέβαια τίποτα από αυτά που πιστεύεις εσύ ή εγώ τώρα δεν μπορούν να είναι στατικά... Τα βιώματά σου, μπορούν να αλλάξουν εξ' ολοκλήρου τον τρόπο σκέψης σου, αυτό μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά όταν θα σου συμβεί θα το θυμηθείς.

Τώρα, ναι πιστεύω ότι μπορώ να έχω λόγο για την κοινωνία, όποιος και αν είμαι, από τη στιγμή που καθημερινά συναναστρέφομαι με άτομα, καθημερινά κάνω την κριτική και την αυτοκριτική μου. Διαφορετικά γιατί να υπήρχαν κοινωνιολόγοι και όχι μόνο ιστορικοί? Μπορεί να ερμηνευτεί η κοινωνία και αυτό προσπάθησαν να κάνουν (και κάνουν) και οι πολιτικοί φιλόσοφοι.
Όντως βλέπουμε διαφορετικά κάποια πράγματα. Δεν ξέρω κατα πόσον κάτι το οποίο ειναι απτο όπως ειναι η ανθρώπινη πρόοδος μπορεί να οριστεί με διαφορετικό τρόπο, αλλά ίσως να εννοείς ότι βλέπουμε διαφορετικό δρόμο προς αυτή...
Αυτό που λες για την στατικότητα ειναι απόλυτα σωστό, το έχω ζήσει στον απόλυτο βαθμό...
Για την κοινωνία δεν είπα ότι δεν έχεις λόγο, είπα ότι θέλοντας και μη, δεν μπορείς να την κρίνεις αντικειμενικά(πάντα βλέπεις ένα αντικείμενο στις πραγματικές του διαστάσεις από κάποια (μικρή)απόσταση, δεν μπορείς όταν εισαι κολλημένος δίπλα του). Οι κοινωνιολόγοι, η δουλειά που κάνουν ειναι να ερμηνεύουν κοινωνικά φαινόμενα και τάσεις που εμφανίστηκαν και στο παρελθόν(ο Marx και ο Engels όταν έγραφαν το περίφημο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο", δεν είχαν στο μυαλό τους την Γερμανία που έβλεπαν, αλλά την Γερμανία που υπήρχε πριν) και να κάνουν ουσιαστικά εκτιμήσεις και αναλύσεις σε αυτά τα στοιχεία...
StormRider wrote:Όσον αφορά την αναρχία και τον α/α χώρο θα προτιμούσα να μιλήσω face2face γιατί ορισμένα πράγματα απαιτούν κάποια ανάλυση.
Απόλυτα σωστό!!!
StormRider wrote:Το θέμα του τόπικ είναι "Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας"... Απορώ αν αυτό είναι η νέα μας είδηση... Η νέα μας είδηση όφειλε να είναι "μπάτσοι και ναζί μαζί, το ίδιο μαγαζί" ???

Χμμ, ίσως, αλλά θα με κατηγορούσα για γενίκευση οπότε και δεν το φωνάζω...

Το ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει έκαστο από τους πολίτες της κοινωνίας της Αθήνας είναι "νιώθω ότι οικοδομώ κάτι σ' αυτή την πόλη? Κάτι που με χαλάει να γίνεται Πεδίο Μάχης?"
Όσοι μπορούν να απαντήσουν έστω και λίγο στον ευατό τους, ας επιλέξουν ένα τρόπο διαμαρτυρίας ανάλογο του χαρακτήρα τους, ακόμα και αν είναι ένα κομμάτι χαρτί κάθε τέσσερα χρόνια (πάνε οι παλιές καλές τετραετίες... οι 3ετίες θα γίνουν 2ετίες απ' ό,τι φαίνεται)
Από την ώρα που ζεις σε μια πόλη, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για αυτή για να λυπάσαι για την καταστροφή της...
Πρέπει να κάνεις κάτι για να την αναπτύξεις, όχι για να την διατηρήσεις... Η διατήρηση κανονικά έπρεπε να ειναι αυτονόητη...
Περί αστυνομίας και Χ.Α., ήταν λίγο περίεργη η σκηνή ομολογουμένως, αλλά από την στιγμή που δεν ήμουν εκεί δεν μπορώ να ξέρω αν δεν υπήρχαν και άλλοι αστυνομικοι που να αντιμετωπίζουν τους χρυσαυγήτες... Αν δεν υπήρχαν, τότε η αστυνομία γίνεται πιο χρωματισμένη από ότι ήταν στο παρελθόν...
StormRider wrote: Ολοκληρώνοντας,
StormRider wrote:τη ντροπή όμως δεν τη βλέπω πουθενά αποτυπωμένη, παρά μόνο ως αντίθεση με "εμένα" που αναταρράσω τα νερά του βόθρου, κι ας μην τα έκανα εγώ σκ4τ0νερα...
[/quote]

Δεν το λέω σε καμιά περίπτωση προσωπικα(δεν σε ξέρω άλλωστε) αλλα η πρώτη μου αντίδραση σε αυτό ειναι ότι είναι πολύ βολικο το να βγάζεις την ουρά σου απ'έξω(είναι περισσότερο σκληρό από αυτο που πραγματικά θέλω να πω). ΟΛΟΙ είμαστε υπεύθυνοι για τα "νερα" που βλέπεις, και εσύ και εγώ και η μάνα σου και η μάνα μου(και πάλι ελπίζω να μην προσβληθείς για την μάνα σου, δεν το λέω σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση για να την θίξω φυσικά, απλά σαν ένα "σκληρό" παράδειγμα)... Όποτε καλό ειναι να κάνεις-κάνουμε τέτοιες αναταραχές ώστε να βλέπεις-βλέπουμε την ντροπή που θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά ίσως θα έπρεπε και να αισθάνεσαι-αισθανόμαστε και λίγη και οι ίδιοι...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”