Παρακράτος εν κράτει

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Παρακράτος εν κράτει

Post by PASCAL » Mon Feb 25, 2008 10:39 pm

Το "Κόμμα" μπορεί να είναι είτε μια μπουρζουαζία είτε μια νομενγκλατούρα αναλόγως τι προτιμάς. Στην εποχή μας και συγκεκριμένα στη χώρα μας είναι η μπουρζουαζία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης η πολιτική φιλοσοφία που επικρατεί και επικράτησε και στις εκλογές είναι αυτή της σεμνής και ταπεινής αρπαχτής, της big brother παρακολούθησης και της καταστολής αλλά χούντα.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Tue Feb 26, 2008 12:16 am

PASCAL wrote:Το "Κόμμα" μπορεί να είναι είτε μια μπουρζουαζία είτε μια νομενγκλατούρα αναλόγως τι προτιμάς. Στην εποχή μας και συγκεκριμένα στη χώρα μας είναι η μπουρζουαζία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης η πολιτική φιλοσοφία που επικρατεί και επικράτησε και στις εκλογές είναι αυτή της σεμνής και ταπεινής αρπαχτής, της big brother παρακολούθησης και της καταστολής αλλά χούντα.
Νομίζω πως οι συγκρίσεις που κάνεις είναι μάλλον αβάσιμες και παραπλανητικές. Ειδικά οι συγκρίσεις περί χούντας δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνονται. Άκρα υπάρχουν και από δεξιά και από αριστερά και δεν νομίζω ότι ακροβατούμε σε αυτα ως κοινωνία.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Feb 26, 2008 10:48 am

tZoLe wrote:
PASCAL wrote:Το "Κόμμα" μπορεί να είναι είτε μια μπουρζουαζία είτε μια νομενγκλατούρα αναλόγως τι προτιμάς. Στην εποχή μας και συγκεκριμένα στη χώρα μας είναι η μπουρζουαζία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης η πολιτική φιλοσοφία που επικρατεί και επικράτησε και στις εκλογές είναι αυτή της σεμνής και ταπεινής αρπαχτής, της big brother παρακολούθησης και της καταστολής αλλά χούντα.
Νομίζω πως οι συγκρίσεις που κάνεις είναι μάλλον αβάσιμες και παραπλανητικές. Ειδικά οι συγκρίσεις περί χούντας δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνονται. Άκρα υπάρχουν και από δεξιά και από αριστερά και δεν νομίζω ότι ακροβατούμε σε αυτα ως κοινωνία.

++

Πολλοί θα το ήθελαν, βέβαια... Για την ιστορία, Αγγλικός Σοσιαλισμός λεγόταν το Κόμμα στο "1984". O Οργουελ αντιπαθούσε τα κομμουνιστικά κατεστημένα της εποχής και αυτά τον είχαν βάλει στο στόχαστρο. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Tue Feb 26, 2008 2:12 pm

Συγνώμη γιατί πιανόμαστε από καθεστώτα που εκφύλισαν τον Σοσιαλισμό;
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Feb 26, 2008 2:38 pm

PASCAL wrote:Συγνώμη γιατί πιανόμαστε από καθεστώτα που εκφύλισαν τον Σοσιαλισμό;
Ξέρεις κανένα που να μην τον εκφύλισε; Μήπως τελικά αυτός είναι ο κομμουνισμός; Ο εκφυλισμένος;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Feb 26, 2008 4:02 pm

Moderation Message
Έχω την εντύπωση ότι βγαίνουμε εντελώς εκτός θέματος ... κρίνοντας απ τον τίτλο.

Behave, please!
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”