Παρακράτος εν κράτει
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Παρακράτος εν κράτει
Το "Κόμμα" μπορεί να είναι είτε μια μπουρζουαζία είτε μια νομενγκλατούρα αναλόγως τι προτιμάς. Στην εποχή μας και συγκεκριμένα στη χώρα μας είναι η μπουρζουαζία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης η πολιτική φιλοσοφία που επικρατεί και επικράτησε και στις εκλογές είναι αυτή της σεμνής και ταπεινής αρπαχτής, της big brother παρακολούθησης και της καταστολής αλλά χούντα.
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Νομίζω πως οι συγκρίσεις που κάνεις είναι μάλλον αβάσιμες και παραπλανητικές. Ειδικά οι συγκρίσεις περί χούντας δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνονται. Άκρα υπάρχουν και από δεξιά και από αριστερά και δεν νομίζω ότι ακροβατούμε σε αυτα ως κοινωνία.PASCAL wrote:Το "Κόμμα" μπορεί να είναι είτε μια μπουρζουαζία είτε μια νομενγκλατούρα αναλόγως τι προτιμάς. Στην εποχή μας και συγκεκριμένα στη χώρα μας είναι η μπουρζουαζία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης η πολιτική φιλοσοφία που επικρατεί και επικράτησε και στις εκλογές είναι αυτή της σεμνής και ταπεινής αρπαχτής, της big brother παρακολούθησης και της καταστολής αλλά χούντα.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- Proxenos
- Gbyte level
tZoLe wrote:Νομίζω πως οι συγκρίσεις που κάνεις είναι μάλλον αβάσιμες και παραπλανητικές. Ειδικά οι συγκρίσεις περί χούντας δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνονται. Άκρα υπάρχουν και από δεξιά και από αριστερά και δεν νομίζω ότι ακροβατούμε σε αυτα ως κοινωνία.PASCAL wrote:Το "Κόμμα" μπορεί να είναι είτε μια μπουρζουαζία είτε μια νομενγκλατούρα αναλόγως τι προτιμάς. Στην εποχή μας και συγκεκριμένα στη χώρα μας είναι η μπουρζουαζία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης η πολιτική φιλοσοφία που επικρατεί και επικράτησε και στις εκλογές είναι αυτή της σεμνής και ταπεινής αρπαχτής, της big brother παρακολούθησης και της καταστολής αλλά χούντα.
++
Πολλοί θα το ήθελαν, βέβαια... Για την ιστορία, Αγγλικός Σοσιαλισμός λεγόταν το Κόμμα στο "1984". O Οργουελ αντιπαθούσε τα κομμουνιστικά κατεστημένα της εποχής και αυτά τον είχαν βάλει στο στόχαστρο. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Συγνώμη γιατί πιανόμαστε από καθεστώτα που εκφύλισαν τον Σοσιαλισμό;
- Proxenos
- Gbyte level
Ξέρεις κανένα που να μην τον εκφύλισε; Μήπως τελικά αυτός είναι ο κομμουνισμός; Ο εκφυλισμένος;PASCAL wrote:Συγνώμη γιατί πιανόμαστε από καθεστώτα που εκφύλισαν τον Σοσιαλισμό;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
-
- Venus Former Team Member
Moderation Message
Έχω την εντύπωση ότι βγαίνουμε εντελώς εκτός θέματος ... κρίνοντας απ τον τίτλο.
Behave, please!
Έχω την εντύπωση ότι βγαίνουμε εντελώς εκτός θέματος ... κρίνοντας απ τον τίτλο.
Behave, please!