Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων

Post by PASCAL » Fri May 09, 2008 9:52 pm

Ναι το πανεπιστήμιο είναι πιο ωραίο χωρίς τόσα ταμπλό και αφίσες στους τοίχους. Αλλά! Τι εποχές θυμίζει η λογική του "μισθώνω 10 τραμπούκους(συγνώμη μεταφορική εταιρεία) να μου κάνουν τη βρωμοδουλειά"; 1963 ίσως;
Και με την ίδια λογική μπορούμε αύριο να μισθώσουμε και άλλους 10 τραμπούκους(συγνώμη εταιρεία security) για δείρουμε και κανένα φοιτητή αμα δεν πειθαρχήσει ας πούμε στον εσωτερικό κανονισμό; Γιατί όχι;
Τέλος πάντων, απ' ότι φαίνεται κάποιοι(ψηλά και χαμηλά) έχουν ξεχάσει τι σημαίνει αμοιβαίες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις για να έχουμε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο
Proxenos wrote:
Dog oF wAr wrote: Για κάποιον που μίλησε για mods:

Σκέψου το λίγο καλύτερα. Μήπως στην πραγματικότητα εννοείς "δε θέλω mods, θέλω να είμαι ΕΓΩ ο mod" ?
Pascal for mod!!! Ψηφίζουμε όλοι Πασχάλη για ένα νέο venus, με διάρκεια ζωής μικρότερη κι αυτής των οικουμενικών κυβερνήσεων...

Proxene η σιωπή είναι χρυσός. Και φαντάζομαι ότι κι εσύ σαν νεοφιλεύθερο ******* θας θες να πλουτίσεις γρήγορα. Οπότε ράψ' το καλύτερα αγόρι μου.
Last edited by The Punisher on Sat May 10, 2008 2:12 pm, edited 1 time in total.
Reason: αφαιρέθηκε υβριστικός χαρακτηρισμός προς άλλο μέλος της κοινότητας
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Fri May 09, 2008 10:37 pm

PASCAL wrote: Proxene η σιωπή είναι χρυσός. Και φαντάζομαι ότι κι εσύ σαν νεοφιλεύθερο ******* θας θες να πλουτίσεις γρήγορα. Οπότε ράψ' το καλύτερα αγόρι μου.
Τελικά άρχισε η συζήτηση να αποκτά ενδιαφέρον :)
Αχ που είναι αυτές οι παλιές εποχές με τις καταλήψεις που μαλλιοτραβιώμασταν ιντερνετικώς!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri May 09, 2008 10:48 pm

PASCAL wrote: Proxene η σιωπή είναι χρυσός. Και φαντάζομαι ότι κι εσύ σαν νεοφιλεύθερο ***** θας θες να πλουτίσεις γρήγορα. Οπότε ράψ' το καλύτερα αγόρι μου.
Μου αρέσει που μερικοί είναι πραγματικοί υπερασπιστές της ελεύθερης σκέψης :) :). Να χαρώ εγώ διάλογο, αποδοχή της άποψης του άλλου...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Fri May 09, 2008 11:36 pm

PASCAL wrote:
Proxenos wrote:
Dog oF wAr wrote: Για κάποιον που μίλησε για mods:

Σκέψου το λίγο καλύτερα. Μήπως στην πραγματικότητα εννοείς "δε θέλω mods, θέλω να είμαι ΕΓΩ ο mod" ?
Pascal for mod!!! Ψηφίζουμε όλοι Πασχάλη για ένα νέο venus, με διάρκεια ζωής μικρότερη κι αυτής των οικουμενικών κυβερνήσεων...

Proxene η σιωπή είναι χρυσός. Και φαντάζομαι ότι κι εσύ σαν νεοφιλεύθερο ***** θας θες να πλουτίσεις γρήγορα. Οπότε ράψ' το καλύτερα αγόρι μου.
Προσκυνώ! Καταδέχτηκες να μου απαντήσεις. Κι εγώ που νόμιζα ότι ο απέραντος μονόλογός σου θα μας κρατούσε ακόμη καιρό συντροφιά...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Fri May 09, 2008 11:47 pm

PASCAL wrote:Ναι το πανεπιστήμιο είναι πιο ωραίο χωρίς τόσα ταμπλό και αφίσες στους τοίχους. Αλλά! Τι εποχές θυμίζει η λογική του "μισθώνω 10 τραμπούκους(συγνώμη μεταφορική εταιρεία) να μου κάνουν τη βρωμοδουλειά"; 1963 ίσως;
Θες να έρθει ο ίδιος ο Πρύτανης μόνος του αυτοπροσώπως να κουβαλήσει τα ταμπλό;
Ή θες να ερχόταν η μεταφορική μέρα μεσημέρι να αφαιρέσει τα ταμπλό με όλες τις παρατάξεις εκεί, να γινόταν το Βατερλό και να είχαμε επεισόδια;
Ή πιστεύεις πως οι παρατάξεις μόνες τους θα τα αφαιρούσαν, απο καλή θέληση;
Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε στη Σύγκλητο, και όλοι πρέπει να τη σεβαστούν, με βάση αυτά που έχουν συμφωνήσει(οι παρατάξεις).

Τώρα τι σχέση έχουν τα "νεοφιλεύθερα σκουλήκια" και οι προσωπικές επιθέσεις και κόντρες σε ένα τόπικ "Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων";
PASCAL wrote: Οπότε ράψ' το καλύτερα αγόρι μου.
Αν αυτό δεν λέγεται τραμπουκισμός, τι λέγεται;
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by nancyk » Fri May 09, 2008 11:56 pm

Η αλήθεια είναι ότι είχε παραγίνει το κακό με τα ταμπλό..
Πάντως αφού η απόφαση πάρθηκε από τη σύγκλιτο το θέμα θεωρείται λήξαν και οφείλουν όλοι οι <<δημοκρατικοι>> να το σεβαστούν.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sat May 10, 2008 12:50 am

Σε μια συμβολική κίνηση καλής θέλησης προτείνω να αγοραστούν οι παρακάτω πίνακες ανακοινώσεων. Οι διαστάσεις τους είναι 60x90 εκατοστά, δηλαδή καλύπτουν αρκετό χώρο. Οι πίνακες αυτοί θα μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα (μπλέ, πράσινο, κίτρινο, γκρί, μπορντώ). Μπορούμε να βάλουμε όλοι από 2 Ευρώ, να αγοράσουμε 5 πίνακες (μπλέ για την ΔΑΠ, πράσινο για την ΠΑΣΠ, να βάψουμε έναν κόκκινο για την ΠΚΣ, να βάψουμε έναν μώβ για την ΑΡΕΝΑ και έναν μαύρο-κόκκινο για τα ΕΑΑΚ).
Αν ξέχασα κάποια παράταξη ή δεν συμφωνείτε με τα χρώματα διορθώστε με.
Μαζί με τους πίνακες θα τους επιδόσουμε και ένα κείμενο στο οποίο θα εκφράζουμε την κατανόηση μας στην ανάγκη να προβληθούν οι θέσεις τους και θα τους προτείνουμε να καταθέσουν (στα όργανα συνδιοίκησης) τις προτάσεις τους για την αισθητική αναβάθμιση του Πανεπιστημίου. Το κείμενο μπορεί να συνοδεύεται από ηλεκτρονικές υπογραφές που να καταδικάζουν τα επεισόδια βίας.
Αν σας αρέσει η ιδέα κάνουμε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία και αν μαζέψουμε πάνω από 30 ηλεκτρονικές υπογραφές το ξεκινάμε. Μπορούμε πάνω στους πίνακες να καρφιτσώσουμε και λουλουδάκια (τριντάφυλλα, γαρύφαλλα) για να τους εξευμενήσουμε και να μην μας τους φέρουν στο κεφάλι :-).
Last edited by rapadder on Sat May 10, 2008 11:02 am, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat May 10, 2008 9:23 am

moderation message
Παρακαλώ ως συμμετέχουν στη συζήτηση να προσπαθήσουν να αποφύγουν χαρακτηρισμούς που είναι δυνατόν να προσβάλλουν τους άλλα μέλη του forum. Selfmoderation παρακαλώ για να μην ξεφύγει το τόπικ.
Ευχαριστώ
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Ηλίας
byte level
byte level

Post by Ηλίας » Sat May 10, 2008 11:23 am

tZoLe wrote: moderation message
Παρακαλώ ως συμμετέχουν στη συζήτηση να προσπαθήσουν να αποφύγουν χαρακτηρισμούς που είναι δυνατόν να προσβάλλουν άλλα μέλη του forum.
Ευχαριστώ
tZoLe wrote:
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
Φάσκεις και αντιφάσκεις...Να προσπαθούμε να αποφύγουμε ψευδείς χαρακτηρισμούς και όχι αυτούς που προσβάλλουν ,εφόσον είναι βάσιμοι
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat May 10, 2008 11:27 am

Φίλε Ηλία, το να πεις κάποιον σκουλήκι δεν είναι κάτι ούτε αληθές και προσβάλει ταυτόχρονα...
Μην κολλάμε σε κουφά πράγματα...
Ο σκοπός του message ήταν να μην συνεχιστεί η ανταλλαγή "κοσμητικών" επιθέτων ;)
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat May 10, 2008 11:33 am

Έχει μεγάλη διαφορά Ηλία το να λες την άποψη σου ελεύθερα με το να προσβάλλεις κάποιον. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να εξηγήσω που αναφερόμουνα. Ακόμα και παιδιά του δημοτικού καταλαβαίνουν συνάδερφε. Η ελευθερία σου, ακόμα και εκείνη του λόγου σου σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου.
Image

έτσι

The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat May 10, 2008 12:10 pm

Ηλίας wrote:
tZoLe wrote: moderation message
Παρακαλώ ως συμμετέχουν στη συζήτηση να προσπαθήσουν να αποφύγουν χαρακτηρισμούς που είναι δυνατόν να προσβάλλουν άλλα μέλη του forum.
Ευχαριστώ
tZoLe wrote:
Φάσκεις και αντιφάσκεις...Να προσπαθούμε να αποφύγουμε ψευδείς χαρακτηρισμούς και όχι αυτούς που προσβάλλουν ,εφόσον είναι βάσιμοι
Φίλε Ηλία, αν εσύ μετά από τόσες σελίδες κουβέντα έχεις καταλάβει πως σου φιμώνουμε τον λόγο και σου περιορίζουμε την ελευθερία, τότε χαρήκαμε για την γνωριμία :smt006 Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα...
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Sat May 10, 2008 1:10 pm

Ή στραβός είναι ο γυαλός...ή στραβά αρμενίζω

Συνεχίζω τον χαβά μου, όμως, ελπίζοντας σε εξηγήσεις, από όποιον ξέρει: Ήταν συγκλητική απόφαση? οι εκπρόσωποι λένε ότι κανείς τους δε συμφώνησε... Μπορεί να παρθεί συγκλητική απόφαση χωρίς τους εκπροσώπους?

Κάποιοι εδώ μιλάνε για κλέφτες και μειοψηφικό φασισμό... Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν ανήκω σε καμία παράταξη και οι θέσεις μου -έστω και λίγο- είναι γνωστές σ' αυτά τα φόρα.

Ναι, η αστική δημοκρατία μου προκαλεί αηδία.
Ναι, οι κομματικές παρατάξεις, συνηθίζουν να προσπαθούν να κλέψουν εξουσία, είναι γνωστό, και τα καταφέρνουν, και δεν το κάνουν εδώ μέσα, γιατί απλά είναι αποδοτικότερα τα parties, η μύκονος, τα κοτερα, το lifestyle etc.
Ναι, η πολιτικοποίηση είναι ελάχιστη, αλλά τουλάχιστον τη βλέπεις στο venus (έστω και με τον ιδιόμορφο αυτό τρόπο πίσω από μία "προστατευτική" οθόνη), ενώ στην ασοεε σε κρυμμένες γωνίες.

Αλλά, επί του θέματος:
Πρωτομαγία, κάποιος πρύτανης, μεταφέρει το ταμπλό.
Ενδεχόμενα:
1)Ο πρύτανης κουβάλησε μόνος του σπίτι του τα ταμπλώ, με το αυτοκίνητο.
2)Ο πρύτανης ανέθεσε σε δημόσιους φορείς την μεταφορά των ταμπλώ. (εχμ, πρωτομαγια?)
3)Ο πρύτανης πλήρωσε από την τσέπη του ιδιωτική μεταφορική εταιρία για την μεταφορά των ταμπλώ.
4)Ο πρύτανης πλήρωσε από τα πανεπιστημιακά κονδύλια ιδιωτική μεταφορική εταιριά για την μεταφορά των ταμπλώ.

Ο κλέφτης του κλέψαντος λέω εγώ... Ας σφετεριστούμε εμείς οι ίδιοι το χωροχρόνο μας... Ας πολιτικοποιηθούμε, ας αυτο-οργανωθούμε και ας μην το παίζουν "δημοκράτες", όσοι ζητάνε επιβολές μπάτσων και δικαστών, ξέρουμε καλά τί είναι και τί ζητούν...
Γιατί αν το θέμα των ταμπλώ, δεν με ενδιαφέρει, το θέμα της πολιτικοποίησης, του κοινωνικού και αυτόνομου πανεπιστημιού, είναι που με καίει. Και σε όσους ονειρεύονται managers, "διεθνοποιημένα"-παγκοσμιοποιημένα πανεπιστήμια τύπου Γέιλ, που βάζουν την επιστήμη να γλύφει τα πόδια του επιχειρηματία και της ελεύθερης αγοράς, με βρισκούν απέναντί τους. Γιατί το δόγμα η επιστήμη για την επιστήμη, με βρίσκει αντίθετο. Γιατί την επιστήμη και την ελίτ θέλω να τις βλέπω αταίριαστες. Γιατί η επιστήμη μπορεί να αφυπνίσει το λαό, να τροφοδοτηθεί απ' αυτόν και να οδηγηθούμε σε νέες κοινωνικές δομές. Γιατί το πανεπιστήμιο δε θέλω να είναι το αισχρό εναντικοποιημένο φυτώριο τεχνολογίας των αναγκών της εκάστοτε υπάρχουσας οικονομίας όπως είναι σήμερα...

-------edit:
HdkiLLeR wrote:
PASCAL wrote: Proxene η σιωπή είναι χρυσός. Και φαντάζομαι ότι κι εσύ σαν νεοφιλεύθερο σκουλήκι θας θες να πλουτίσεις γρήγορα. Οπότε ράψ' το καλύτερα αγόρι μου.
Μου αρέσει που μερικοί είναι πραγματικοί υπερασπιστές της ελεύθερης σκέψης :) :). Να χαρώ εγώ διάλογο, αποδοχή της άποψης του άλλου...
Γιατί ποίος εξέφερε εδώ άποψη? Το θέμα είναι προσωπικό... Και ως προσωπικό, είμαι και εγώ ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σκουλίκια, τους επικίνδυνους wanna-be-ελιτιστές, τους εξουσιαστές, τους "ανεξάρτητους", τους απαθείς, όπου κι αν όλοι αυτοί βρίσκονται...
(περί προηγούμενων σελίδων και γενικού bold κλίματος) Κάτι μου λέει πως η σύσταση του moderation team δεν θα προσθέσει στο venus άλλους, "άτακτους μαθητές"... Οκ, πάντα υπήρχε αυτή η ροπή...
Image
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Sat May 10, 2008 1:58 pm

Για το θέμα αυτό καθ'αυτό δεν έχω να πω πολλά. Μερικές λίγο πιο γενικές σκέψεις....

Α. Αν δω κάποιον να κλέβει, έχω δικαίωμα να φωνάξω 'κλέφτης!' Και αν πάω στο δικαστήριο και ορκιστώ μάρτυρας, έχω υποχρέωση, όταν με ρωτήσουν "βλέπετε το άτομο που έκλεβε εδώ μέσα" να πω, "ναι, εκεί κάθεται". Είμαστε δημοκρατική κοινωνία, και η απόδοση της δικαιοσύνης στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση και στήριξη της κοινωνίας (γιαυτό έχουμε μάρτυρες που εξετάζονται, και γιαυτό στα βαριά αδικήματα έχουμε και ενόρκους).

Α1. Επιπλέον, έχω δικαίωμα στην έκφραση γνώμης σε δημόσιο χώρο - το δικαίωμα αυτό γενικά θεωρείται υπέρτερο πολλών άλλων σε πολλές δυτικές δημοκρατίες (όχι όμως πάντα και στην Ελλάδα, δείτε Β).

Β. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη αν θεωρήσει ότι αδικείται ή θίγεται. Αν θεωρεί ότι θίγεται από το λόγο κάποιου πχ μπορεί να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Γενικά η μπάρα για καταδίκες για ενέργειες ελεύθερης έκφρασης είναι ψηλά στο δυτικό κόσμο. Στην Ελλάδα ειδικά η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει συχνά τις μηνύσεις αυτές με τρόπο που προσβάλλει την ελευθερία της έκφρασης. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που τα τελευταία λίγα χρόνια έχει ανατρέψει αρκετές καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμιση με σκεπτικό κόλαφο για τους Έλληνες δικαστές. Δείτε εδώ και εδώ.

Γ. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι φιλελεύθερος νομικός κανόνας, και δεσμεύει τον τρόπο διενέργειας μιας δίκης και τον τρόπο ενέργειας των αρχών που εμπλέκονται σε αυτή -- δικαστών, δικηγόρων κλπ. Δεν έχει νόημα πχ για τους μάρτυρες -- αλλιώς δε θα υπήρχαν μάρτυρες κατηγορίας. Και φυσικά δεν μπορεί να δεσμεύει απόλυτα το τι σκέφτομαι και τι λέω εγώ -- μπορώ να θεωρώ ότι ο αθωωθείς είναι ένοχος. Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι κάποιος Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένοχος για πολλά εγκλήματα (όχι όλοι ο ίδιος...). Ακόμα και ο ίδιος ο δικαστής δικαιούται να πει "πιστεύω πως είσαι ένοχος αλλά σε αθωώνω διότι δεν αποδείχθηκε η ενοχή". Κάποιος μπορεί να είναι ένοχος στα μάτια των συνανθρώπων του, αλλά αθώος στα μάτια της δικαιοσύνης -- και αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση, καθώς αλλιώς έχουμε "λαϊκά δικαστήρια", λυντσαρίσματα κλπ. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι η δικαιοσύνη θα μας επιβάλλει τι θα πιστεύουμε και τι θα λέμε....

Δ. Στην κοινωνία μας δεν έχει δικαίωμα περιορισμού, ακόμα και στέρησης ελευθεριών και δικαιωμάτων μόνο η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο, αλλά όχι τον πρώτο. Εκχωρούμε συλλογικά το δικαίωμα αυτό σε ένα σωρό φορείς και "αρμοδίους": Η Πολεοδομία μας λέει που και πόσο να χτίσουμε, ο Δήμος αν μπορούμε να βάλουμε τραπεζάκια έξω, η Τροχαία αν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με το αυτοκίνητό μας στο δρόμο (μη μου αντιτάξετε ότι αυτά τα λένε νόμοι. Πρώτον, συχνά τα λένε και διοικητικές πράξεις. Δεύτερον, τους νόμους επιτόπου ερμηνεύουν οι αρμόδιοι, και προβαίνουν σε ενέργειες κατ'αρχήν θεωρούμενες νόμιμες). Η ΑΔΑΕ αποφασίζει ποιά δεδομένα μπορούν να δημοσιοποιούνται. Και η Σϋγκλητος αποφασίζει που και αν θα μπουν ταμπλω και αφίσες, και υλοποιεί τις αποφάσεις. Αν θεωρεί κάποιος ότι κάποιο δικαίωμα θίγεται, ειδικά δε η ελευθερία του λόγου, μπορεί και πρέπει να καταφύγει στη δικαιοσύνη (all the way αν χρειάζεται, μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο).

-------------------------------------------------------------

Η χρήση χαρακτηριστικών που αφαιρούν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά από κάποιους , όπως σκουλίκια, ήταν και παραμένει απαραίτητο βήμα και υπόστρωμα αιτιολόγησης βίαιων συμπεριφορών προς ομάδες ανθρώπων, είναι το αυγό του φιδιού του φασισμού, του ρατσισμού. Τι το κάνεις το σκουλίκι; Το πατάς συνήθως, και δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Στη χειρότερη, σκουπίζεις το παπούτσι σου μετά, που λερώθηκε. Σκουλίκια χαρακτηρίζουν τους μετανάστες όσοι απεργάζονται όχι μόνο περιορισμό των δικαιωμάτων τους αλλά και ... χειρότερα. Και εις ανώτερα.
Last edited by Zifnab on Sat May 10, 2008 3:45 pm, edited 1 time in total.
Reason: merged posts
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Sat May 10, 2008 2:04 pm

vasvas wrote:Η χρήση χαρακτηριστικών που αφαιρούν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά από κάποιους , όπως σκουλίκια, ήταν και παραμένει απαραίτητο βήμα και υπόστρωμα αιτιολόγησης βίαιων συμπεριφορών προς ομάδες ανθρώπων, είναι το αυγό του φιδιού του φασισμού, του ρατσισμού. Τι το κάνεις το σκουλίκι; Το πατάς συνήθως, και δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Στη χειρότερη, σκουπίζεις το παπούτσι σου μετά, που λερώθηκε. Σκουλίκια χαρακτηρίζουν τους μετανάστες όσοι απεργάζονται όχι μόνο περιορισμό των δικαιωμάτων τους αλλά και ... χειρότερα. Και εις ανώτερα.
Μερικά σκουλίκια είναι τόσο μεγάλα, που κανείς δεν μπορεί να τα πατήσει... φράουλες και αίμα! Αν το θέμα είναι οι λέξεις, οκ, επιχειρηματίες "άνθρωποι"...
Image
Ηλίας
byte level
byte level

Post by Ηλίας » Sat May 10, 2008 2:12 pm

marios wrote: το να πεις κάποιον σκουλήκι δεν είναι κάτι ούτε αληθές και προσβάλει ταυτόχρονα...
Μην κολλάμε σε κουφά πράγματα... Ο σκοπός του message ήταν να μην συνεχιστεί η ανταλλαγή "κοσμητικών" επιθέτων ;)
Από ότι κατάλαβα το moderation message δεν αναφερόταν μόνο σε αυτό το περιστατικό.Αν είναι έτσι παίρνω πίσω ότι είπα.Σαφώς και χαρακτηρισμοί του τύπου "είσαι το ένα ,είσαι το άλλο" που χαρακτηρίζονται απ'την έλλειψη τεκμηρίων καλό είναι να αποφεύγονται. Αλλά χαρακτηρισμοί που κακοχαρακτιρίζουν τις παρατάξεις-κόμματα (για παράδειγμα) και που απορρέουν από ότι βλέπουμε να γίνεται γύρω μας όλα αυτά τα χρόνια όσοι δεν εθελοτυφλούμε, καλό είναι να επιτρέπονται και να επιδοκιμάζονται ακόμα και αν προσβάλλεται κάποιος/κάποιοι. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον καθένα όπως του αξίζει,σύμφωνα με τη δική μας γνώμη πάντα
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat May 10, 2008 2:21 pm

Moderation Message

Όταν κάποιος στηρίζεται στην ανωνυμία που του παρέχει η οθόνη και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του, το θέμα τότε είναι οι λέξεις. θα γίνω ακόμα πιο σαφής προς όλους όσους ενδιαφέρονται να συνεχίσουμε να ανταλλάσουμε ομαλά και εποικοδομητικά απόψεις μέσα από της συζητήσεις του venus. Χαρακτηρισμοί όπως "σκουλίκια" και εκφράσεις όπως "Μερικά σκουλίκια είναι τόσο μεγάλα, που κανείς δεν μπορεί να τα πατήσει" δεν ταιριάζουν ούτε στο χαρακτήρα της ακαδημαϊκής κοινότητας, ούτε και σε εκείνον του venus, και δεν είναι επιτρεπτές σύμφωνα με τους κανονισμούς της κοινότητας. Όλοι συμφωνήσαμε να θέσουμε κάποιους κανόνες, για να παραμένει πάντα η συζήτηση σε ανθρώπινα επίπεδα. Οπότε όποιος θέλει να συμμετέχει στην κοινότητα, αποδέχεται αυτούς τους "περιορισμούς". Έτσι λειτουργούμε εδώ στο Venus.
Image

έτσι

StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Sat May 10, 2008 2:37 pm

tZoLe wrote:Moderation Message

Όταν κάποιος στηρίζεται στην ανωνυμία που του παρέχει η οθόνη και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του, το θέμα τότε είναι οι λέξεις. θα γίνω ακόμα πιο σαφής προς όλους όσους ενδιαφέρονται να συνεχίσουμε να ανταλλάσουμε ομαλά και εποικοδομητικά απόψεις μέσα από της συζητήσεις του venus. Χαρακτηρισμοί όπως "σκουλίκια" και εκφράσεις όπως "Μερικά σκουλίκια είναι τόσο μεγάλα, που κανείς δεν μπορεί να τα πατήσει" δεν ταιριάζουν ούτε στο χαρακτήρα της ακαδημαϊκής κοινότητας, ούτε και σε εκείνον του venus, και δεν είναι επιτρεπτές σύμφωνα με τους κανονισμούς της κοινότητας. Όλοι συμφωνήσαμε να θέσουμε κάποιους κανόνες, για να παραμένει πάντα η συζήτηση σε ανθρώπινα επίπεδα. Οπότε όποιος θέλει να συμμετέχει στην κοινότητα, αποδέχεται αυτούς τους "περιορισμούς". Έτσι λειτουργούμε εδώ στο Venus.
Βγάλε το "moderation message" και θα σου απαντήσω επώνυμα... Δηλαδή, πού ξέρεις τί ταιριάζει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τί όχι. Λες και η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι κάτι στατικό που μπορείς να το βάλεις σε πλαίσια και νόμους. Ναι, το venus έχει αναπτυχθεί με πλαίσια και νόμους, αλλά πέρα από τον προσωπικό χαρακτηρισμό που αποδώθηκε από τον πασκάλ, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται σούσουρο, είμαστε venusιακά έννομοι. Μήπως είναι ζήτημα του επανακαθορισμού εννοιών π.χ "Σύγκλητος", "επιχειρηματίας", στην ωμή πραγματικότητα?
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat May 10, 2008 2:50 pm

Το νόημα του "Moderation Message" είναι να υποδεικνύει την σοβαρότητα του μηνύματος που ακολουθεί και το γεγονός ότι είναι μια προειδοποίηση επαναφοράς της τάξης ως απάντηση σε κάποιο πρόβλημα που έχει προκύψει. Και το παραπάνω είναι τέτοιο μήνυμα

Η αναφορά σε κάποιον ως "σκουλήκι" δεν είναι αποδεκτό κανονικά από μια ανθρώπινη κοινότητα, πόσο μάλλον μια ακαδημαϊκή, που είναι υποσύνολο της πρώτης. Κάθε κοινότητα οφείλει να συμμορφώνεται με την ιδιότητα "άνθρωποι" που φυσιολογικά έχουν τα μέλη της. Δεν έβαλε κανείς "πλαίσια και νόμους", ας χαλαρώσουμε λίγο το κλίμα. Βλέπουμε εχθρούς (του εαυτού μας, της κοινωνίας, των αντιλήψεών μας) εκεί που δεν υπάρχουν.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sat May 10, 2008 3:17 pm

Το θέμα είναι η απομάκρυνση των ταμπλό ανακοινώσεων με νεοφιλελεύθερες-φασιστικές μεθόδους χωρίς να προηγηθεί κάποιος διάλογος ή κάποια αποζημίωση γι'αυτή την πράξη. Ίσως και η προεκτάσεις του ζητήματος πχ αν είναι το άσυλο ευνοεί τέτοια θέματα. Σίγουρα πάντως δεν η ελεύθερια του Proxenou να κάνει προσωπικές επιθέσεις που για να σβηστούν από τους moderators πρέπει πρώτα κάποιος άλλος να του απαντήσει στον ίδιο ή χειρότερο τόνο.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Sat May 10, 2008 6:23 pm

Για να επανέλθουμε στο ζητούμενο και με αφορμή το τελευταίο σου post, Pascal. Κατ' αρχήν πράγματι θα προτιμούσα οι moderators να επεμβαίνουν πριν τα πράγματα ξεφύγουν. Προσωπικά θα προτιμούσα να διαγράφονται τα υβριστικά posts αμέσως, μη σας πω να μετράει και point system για τις ύβρεις μας.

Τώρα, στο θέμα. Pascal, δεν ξέρω πόσο μεγάλος είσαι ούτε αν πρόλαβες το γεγονός, αλλά πιστεύεις πως όταν είχε γίνει η τοποθέτηση των ταμπλώ in the first place, είχε προηγηθεί διάλογος ή αποζημίωση;

Για το διάλογο: Ελήφθη σχετική άδεια από τις αρχές συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου; Ερωτήθη η φοιτητική κοινότητα;

Για την αποζημίωση: Η μισή έκταση της σχολής εκαταλαμβάνετο από παντός είδους αντικείμενα που ανήκουν στις παρατάξεις. Αποζημίωση σε αυτή την περίπτωση ξέρεις τι σημαίνει; Ενοίκια που αντιστοιχούν σε έκταση 2-3 διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας... σωστά;
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
Blade
bit level
bit level
Academic status: 2nd year

Post by Blade » Sat May 10, 2008 9:21 pm

Dog oF wAr wrote:Για να επανέλθουμε στο ζητούμενο και με αφορμή το τελευταίο σου post, Pascal. Κατ' αρχήν πράγματι θα προτιμούσα οι moderators να επεμβαίνουν πριν τα πράγματα ξεφύγουν. Προσωπικά θα προτιμούσα να διαγράφονται τα υβριστικά posts αμέσως, μη σας πω να μετράει και point system για τις ύβρεις μας.
Χαχαχαχαχ, Dog of war, είσαι απλά α-πίστευτος! (ωχ,ωχ, λες με τον προσωπικό χαρακτηρισμό να με banάρει το point system ή οι τροχονόμοι να μου κατασχέσουν το pc?)
Dog oF wAr wrote: Τώρα, στο θέμα. Pascal, δεν ξέρω πόσο μεγάλος είσαι ούτε αν πρόλαβες το γεγονός, αλλά πιστεύεις πως όταν είχε γίνει η τοποθέτηση των ταμπλώ in the first place, είχε προηγηθεί διάλογος ή αποζημίωση;

Για το διάλογο: Ελήφθη σχετική άδεια από τις αρχές συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου; Ερωτήθη η φοιτητική κοινότητα;

Για την αποζημίωση: Η μισή έκταση της σχολής εκαταλαμβάνετο από παντός είδους αντικείμενα που ανήκουν στις παρατάξεις. Αποζημίωση σε αυτή την περίπτωση ξέρεις τι σημαίνει; Ενοίκια που αντιστοιχούν σε έκταση 2-3 διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας... σωστά;
Για το διάλογο: Αν περιμέναμε παντού και πάντα άδειες και αποφάσεις, θα μέναμε στην μοναρχία.
Για την αποζημίωση: Δηλαδή, συγνώμη, τί ζητάς? Λεφτά από τους φοιτητές που ασχολούνται με τα κοινά? (Δεν είμαστε όλοι εδώ για διοργάνωση πάρτυ...) Και δεν τολμάς να απαιτήσεις αύξηση του εξευτελιστικού κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία?
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”