Ή στραβός είναι ο γυαλός...ή στραβά αρμενίζω
Συνεχίζω τον χαβά μου, όμως, ελπίζοντας σε εξηγήσεις, από όποιον ξέρει: Ήταν συγκλητική απόφαση? οι εκπρόσωποι λένε ότι κανείς τους δε συμφώνησε... Μπορεί να παρθεί συγκλητική απόφαση χωρίς τους εκπροσώπους?
Κάποιοι εδώ μιλάνε για κλέφτες και μειοψηφικό φασισμό... Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν ανήκω σε καμία παράταξη και οι θέσεις μου -έστω και λίγο- είναι γνωστές σ' αυτά τα φόρα.
Ναι, η αστική δημοκρατία μου προκαλεί αηδία.
Ναι, οι κομματικές παρατάξεις, συνηθίζουν να προσπαθούν να
κλέψουν εξουσία, είναι γνωστό, και τα καταφέρνουν, και δεν το κάνουν εδώ μέσα, γιατί απλά είναι αποδοτικότερα τα parties, η μύκονος, τα κοτερα, το lifestyle etc.
Ναι, η πολιτικοποίηση είναι ελάχιστη, αλλά τουλάχιστον τη βλέπεις στο venus (έστω και με τον ιδιόμορφο αυτό τρόπο πίσω από μία "προστατευτική" οθόνη), ενώ στην ασοεε σε κρυμμένες γωνίες.
Αλλά, επί του θέματος:
Πρωτομαγία, κάποιος πρύτανης, μεταφέρει το ταμπλό.
Ενδεχόμενα:
1)Ο πρύτανης κουβάλησε μόνος του σπίτι του τα ταμπλώ, με το αυτοκίνητο.
2)Ο πρύτανης ανέθεσε σε δημόσιους φορείς την μεταφορά των ταμπλώ. (εχμ, πρωτομαγια?)
3)Ο πρύτανης πλήρωσε από την τσέπη του ιδιωτική μεταφορική εταιρία για την μεταφορά των ταμπλώ.
4)Ο πρύτανης πλήρωσε από τα πανεπιστημιακά κονδύλια ιδιωτική μεταφορική εταιριά για την μεταφορά των ταμπλώ.
Ο
κλέφτης του
κλέψαντος λέω εγώ... Ας σφετεριστούμε εμείς οι ίδιοι το χωροχρόνο μας... Ας πολιτικοποιηθούμε, ας αυτο-οργανωθούμε και ας μην το παίζουν "δημοκράτες", όσοι ζητάνε επιβολές μπάτσων και δικαστών, ξέρουμε καλά
τί είναι και τί ζητούν...
Γιατί αν το θέμα των ταμπλώ,
δεν με ενδιαφέρει, το θέμα της πολιτικοποίησης, του κοινωνικού και αυτόνομου πανεπιστημιού, είναι που με καίει. Και σε όσους ονειρεύονται managers, "διεθνοποιημένα"-παγκοσμιοποιημένα πανεπιστήμια τύπου Γέιλ, που βάζουν την επιστήμη να γλύφει τα πόδια του επιχειρηματία και της ελεύθερης αγοράς, με βρισκούν απέναντί τους. Γιατί το δόγμα η επιστήμη για την επιστήμη, με βρίσκει αντίθετο. Γιατί την επιστήμη και την ελίτ θέλω να τις βλέπω αταίριαστες. Γιατί η επιστήμη μπορεί να αφυπνίσει το λαό, να τροφοδοτηθεί απ' αυτόν και να οδηγηθούμε σε νέες κοινωνικές δομές. Γιατί το πανεπιστήμιο δε θέλω να είναι το αισχρό εναντικοποιημένο φυτώριο τεχνολογίας των αναγκών της εκάστοτε υπάρχουσας οικονομίας όπως είναι σήμερα...
-------
edit:
HdkiLLeR wrote:PASCAL wrote:
Proxene η σιωπή είναι χρυσός. Και φαντάζομαι ότι κι εσύ σαν νεοφιλεύθερο σκουλήκι θας θες να πλουτίσεις γρήγορα. Οπότε ράψ' το καλύτερα αγόρι μου.
Μου αρέσει που μερικοί είναι πραγματικοί υπερασπιστές της ελεύθερης σκέψης

. Να χαρώ εγώ διάλογο, αποδοχή της άποψης του άλλου...
Γιατί ποίος εξέφερε εδώ άποψη? Το θέμα είναι προσωπικό... Και ως προσωπικό, είμαι και εγώ ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σκουλίκια, τους επικίνδυνους wanna-be-ελιτιστές, τους εξουσιαστές, τους "ανεξάρτητους", τους απαθείς, όπου κι αν όλοι αυτοί βρίσκονται...
(περί προηγούμενων σελίδων και γενικού bold κλίματος) Κάτι μου λέει πως η σύσταση του moderation team δεν θα προσθέσει στο venus άλλους, "άτακτους μαθητές"... Οκ, πάντα υπήρχε αυτή η ροπή...