Αν και τωρα που το παρατηρώ δεν έγρψα μετά από εσένα...
Επειδή ανέφερες ότι ένας νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αμα δεν υπάρχει το άσυλο.
Χμ, έχω στο μυαλό μου πολλές ιδέες που ξεπήδησαν μέσα σε μια κοινωνία που έχει νόμους. Ακόμη και αυτή η Goldman ζούσε και εξέφρασε αυτή την ιδέα μέσα σε μία έννομη κοινωνία. Άρα ή αυτή ήρθε από τον Άρη, ή η ιδέα της δεν ήταν ποτέ καινούργια. Μην αλλάξουμε όμως θέμα. Το point μου είναι ότι αυτό που λες δεν αγγίζει το πρόβλημα που εξετάζουμεNever can a new idea move within the law.
. Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις στην ανωτερότητα σου? Άλλοι κάποτε παραδέχονταν ότιΗλίας wrote:περί παράνομων πράξεων
, ενώ τώρα υποτιμάς όλα εμάς τα υπόλοιπα παιδάκιαουδέν οίδα
Μάλιστα... Παίδες εγώ πάω να κάνω καμιά πρόσθεση μεταξύ ακεραίων γιατί δεν νομίζω να μπορέσω να παρακολουθήσω την σκέψη του Ηλία όταν θα μιλάει για ολοκληρωτικό λογισμό...Ηλίας wrote:δεν είχα καμία διάθεση να αναφέρω τις απόψεις μου για το άσυλο σε εσάς εδώ. Είναι σαν να πας να πεις σε παιδιά 2ας δημοτικού για ανώτερα μαθηματικά....
πολύ δημοκρατική άποψη..Ηλίας wrote:δεν είχα καμία διάθεση να αναφέρω τις απόψεις μου για το άσυλο σε εσάς εδώ. Είναι σαν να πας να πεις σε παιδιά 2ας δημοτικού για ανώτερα μαθηματικά....
Ο νόμος της ζούγκλας ισχύει για ζώα...ο νοών νοείτο(?).netharis wrote:Χωρίς να υπάρχει κανένας φόβος και καμία κύρωση για το ότι γίνεται μέσα στο πανεπιστήμιο, αυτομάτως δεν ισχύει ο νόμος της ζούγκλας;
1.δεν έχει καμία σχέση η δημοκρατία με αυτό που είπε ο ηλίας πες τον υπερόπτη, πες τον αλαζόνα, ξερεόλα αν θες, αλλά μη μπλέκεις άσχετες έννοιεςdexter wrote:1.πολύ δημοκρατική άποψη..Ηλίας wrote:δεν είχα καμία διάθεση να αναφέρω τις απόψεις μου για το άσυλο σε εσάς εδώ. Είναι σαν να πας να πεις σε παιδιά 2ας δημοτικού για ανώτερα μαθηματικά....
2.λες και είναι τιποτά φοβερό το άσυλο και πρέπει να έχεις σπαταλήσει χιλιάδες ώρες μελέτης για να έχεις άποψη επί του θέματος..
3.ο καθένας είναι υπέρ ή κατά για τους δικούς του λόγους..
Πολύ σωστό και σημαντικό αυτό.Αν ήταν για το εγώ του καθενός θα καθόταν στο σπιτάκι του όπου και εκεί έχει άσυλο.«Είμαστε στο εμείς και όχι στο Εγώ» , ή τουλάχιστον εκεί θέλουμε να πάμεN@z_Plir wrote: Προφανώς ο καθένας έχει τους λόγους του, όμως οι λόγοι που έχει ο καθένας δεν περικλείονται απαραίτητα στο εγώ του αλλά πολύ πιθανόν εις το εμείς.
Σε αυτό διαφωνώ... Δηλαδή θα πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε σε μια απαξίωση των δικαιωμάτων μας...;Το δεύτερο είναι ότι ο καθένας πρέπει να προσέχει τα πράγματα του (όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο, αλλά παντού) και ότι δεν είναι καλή ιδέα να κυκλοφορεί κάποιος με πολλά λεφτά και κινητά των 500 Ευρώ.
Δηλαδή παρομοιάζεις το Πανεπιστήμιο (που είναι κλειστός χώρος) με τον ανοιχτό δρόμο? Εγώ και μόνο από ντροπή θα απέφευγα τον παραλληλισμό.Στο δικό σου σπάνιο περιστατικό μπορώ να σου πω δεκάδες συχνότατα περιστατικά στο μοναστηράκι που το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Το πανεπιστήμιο δεν είναι κλειστός χώρος και δε θα γίνει ποτέ. Και το λέω γιατί κάποιος ανέφερε πριν να ελέγχουνε τα πάσα των φοιτητών για να μπαίνουν στη σχολή(κάτσε ρε φίλε,στρατόπεδο είναι?)The Punisher wrote:Δηλαδή παρομοιάζεις το Πανεπιστήμιο (που είναι κλειστός χώρος) με τον ανοιχτό δρόμο?
δηλαδή πού είναι το κακό στο να ελέγχουν το πάσο σου?Ηλίας wrote:Και το λέω γιατί κάποιος ανέφερε πριν να ελέγχουνε τα πάσα των φοιτητών για να μπαίνουν στη σχολή(κάτσε ρε φίλε,στρατόπεδο είναι?)
Είναι μέρος μόρφωσης ,επιστημονικής κυρίως(πλέον) αλλά όχι μόνο. Είναι ένας θεσμός με μεγάλη ιστορία. Κάποια πράγματα οφείλουμε αν μη τι άλλο να μην τα αγνοούμε όταν μιλάμε για ένα Πανεπιστήμιο.
κλειστός = περιβάλλεται από τοίχους, έχει πόρτες/εισόδους σε συγκεκριμένα σημεία, δεν είναι πεζόδρομοςΤο πανεπιστήμιο δεν είναι κλειστός χώρος και δε θα γίνει ποτέ.
Ηλίας wrote: Το πανεπιστήμιο δεν είναι κλειστός χώρος και δε θα γίνει ποτέ. Και το λέω γιατί κάποιος ανέφερε πριν να ελέγχουνε τα πάσα των φοιτητών για να μπαίνουν στη σχολή(κάτσε ρε φίλε,στρατόπεδο είναι?)
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Το πρόβλημα είναι οτι ασχολούμαστε με ψύλλου πήδημα. Αυτό είναι το πρόβλημα.Οπότε ΤΙ προτείνεις να γίνει; Ωραίες οι αερολογίες, ωραία τα ιδανικά και οι μεγάλες ιδέες...προτάσεις για λύσεις δεν βλέπω να έχετε όμως...