Παρανομία στους χώρους του Πανεπιστημίου

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Παρανομία στους χώρους του Πανεπιστημίου

Post by proskopos » Sat May 24, 2008 12:59 pm

@Ηλία όχι δεν αναφερόμουν σε εσένα... Απλά έτυχε να γράψω μετά από εσένα.... Chill.... :smt025 Δεν έχω προηγούμενα με κανένα...
Αν και τωρα που το παρατηρώ δεν έγρψα μετά από εσένα...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
Ηλίας
byte level
byte level

Post by Ηλίας » Sat May 24, 2008 1:05 pm

προφανώς και όχι.Το point το δικό μου (και του *estrngd νομίζω) είναι περί παράνομων πράξεων.Επειδή ανέφερες ότι ένας νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αμα δεν υπάρχει το άσυλο.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sat May 24, 2008 1:08 pm

Επειδή ανέφερες ότι ένας νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αμα δεν υπάρχει το άσυλο.
:?: :idea: :?: πότε το είπα αυτό.....;
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat May 24, 2008 1:11 pm

Ηλία που κολλάει αυτό που λες με την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Εγώ ζήτησα να συζητήσουμε έναν τρόπο αντιμετώπισης, όχι να μας κάνει μάθημα για το άσυλο.
Never can a new idea move within the law.
Χμ, έχω στο μυαλό μου πολλές ιδέες που ξεπήδησαν μέσα σε μια κοινωνία που έχει νόμους. Ακόμη και αυτή η Goldman ζούσε και εξέφρασε αυτή την ιδέα μέσα σε μία έννομη κοινωνία. Άρα ή αυτή ήρθε από τον Άρη, ή η ιδέα της δεν ήταν ποτέ καινούργια. Μην αλλάξουμε όμως θέμα. Το point μου είναι ότι αυτό που λες δεν αγγίζει το πρόβλημα που εξετάζουμε

edit: Έχετε ένα φοβερό χόμπυ να πηγαίνετε την συζήτηση όπου θέλετε. Ας κοιτάξετε τον τίτλο και ας συζητήσουμε για αυτό. Προφανώς και δε μιλάμε
Ηλίας wrote:περί παράνομων πράξεων
. Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις στην ανωτερότητα σου? Άλλοι κάποτε παραδέχονταν ότι
ουδέν οίδα
, ενώ τώρα υποτιμάς όλα εμάς τα υπόλοιπα παιδάκια :lol:

Μερικοί τρόποι σκέψης είναι καλύτεροι κι από Statler and Waldorf
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sat May 24, 2008 1:15 pm

Θα μπορούσατε για αρχή να κάνετε κάποια καταγγελία στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
Εννοείται μην αφήνετε τις τσάντες, πορτοφόλια, κινητά μέσα στις αίθουσες στο διάλειμμα γιατί δεν είναι πολύ ασφαλή.
Τίποτα άλλο δε μπορούμε να κάνουμε.
Εμάς στο σπίτι μας έχουν κλέψει δύο φορές και δε σκεφτήκαμε καν να καλέσουμε την αστυνομία. Τη μοναδική φορά που πήγαμε ήταν όταν άρπαξαν την τσάντα της μητέρας. Ήταν απόγευμα και στο τμήμα δούλευαν το πολύ 4 άτομα (3οροφο ΑΤ), τα φώτα στους διαδρόμους σβηστά, μέσα στο σκότος για να κάνουν οικονομία. Και μετά απορούν πως τα καίνε οι κουκουλοφόροι...
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sat May 24, 2008 2:15 pm

@ *estrngd
Το θέμα είναι ότι όσοι έχουν παράνομο λογισμικό είναι έτοιμοι να δεχτούν και την ποινή από το νόμο. Αντιθέτως, όσοι διαπράττουν εγκλήματα (πολύ βαρύτερα) μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου ξέρουν ότι λόγω ασύλου δεν θα τιμωρηθούν. Οπότε, οι αντιστοιχία που προσπαθείτε να κάνετε είναι τουλάχιστον άτοπη...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Ηλίας
byte level
byte level

Post by Ηλίας » Sat May 24, 2008 2:37 pm

Ποιος σου είπε ότι είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε να αντίποινα για τη χρησιμοποίηση παράνομου λογισμικού ή μουσικής ή ταινιών?ποτέ..
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sat May 24, 2008 2:41 pm

Στην περίπτωση του παράνομου λογισμικού, δεν υπάρχει κάτι (πχ άσυλο) που να σε καλύπτει. Άρα, θα υποστείς τις συνέπειες όπως και με κάθε άλλο έγκλημα. Αντιθέτως, στην περίπτωση του Πανεπιστημίου ξέρεις ότι μόνο ρίχνοντας ατομική βόμβα υπάρχει πιθανότητα κυρώσεων...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat May 24, 2008 3:11 pm

Ηλίας wrote:δεν είχα καμία διάθεση να αναφέρω τις απόψεις μου για το άσυλο σε εσάς εδώ. Είναι σαν να πας να πεις σε παιδιά 2ας δημοτικού για ανώτερα μαθηματικά....
Μάλιστα... Παίδες εγώ πάω να κάνω καμιά πρόσθεση μεταξύ ακεραίων γιατί δεν νομίζω να μπορέσω να παρακολουθήσω την σκέψη του Ηλία όταν θα μιλάει για ολοκληρωτικό λογισμό...
Είμαστε πολύ μικροί όλοι μας μπροστά σου τελικά...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Sat May 24, 2008 3:57 pm

Ηλίας wrote:δεν είχα καμία διάθεση να αναφέρω τις απόψεις μου για το άσυλο σε εσάς εδώ. Είναι σαν να πας να πεις σε παιδιά 2ας δημοτικού για ανώτερα μαθηματικά....
πολύ δημοκρατική άποψη..
όταν λες σε ''εσάς εδώ'' τι εννοείς?
λες και είναι τιποτά φοβερό το άσυλο και πρέπει να έχεις σπαταλήσει χιλιάδες ώρες μελέτης για να έχεις άποψη επί του θέματος..
ο καθένας είναι υπέρ ή κατά για τους δικούς του λόγους..
και εσύ είσαι υπέρ επείδη σε συμφέρει να είσαι υπέρ(γιατί σε συμφέρει δεν το ξέρω..)
κανείς δεν έχει τελείως αντικειμενική και ανιδιοτελή άποψη..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Sun May 25, 2008 5:07 am

Συχνά το άσυλο δρά ενάντια στους φοιτητές και όχι για τη προστασία τους...
Όχι πολυ καιρό πριν(1-1,5 μήνα) έκλεψαν τη τσάντα της κοπέλας μου 2 οργανωμένοι ναρκωμανείς. Ο ένας κρατούσε τσίλιες, και ο άλλος ξάφριζε το Δεριγνύ. Αποτέλεσμα; Ψάχναμε σε όλο το κτίριο μέχρι που εντοπίσαμε ττον εναν. Απο εκεί και μετά τι γίνεται αφού δεν μπορεί η αστυνομία να μπεί μέσα και αυτή με τη θέληση της δεν βγαίνει έξω;
Δεν αναγκάζει το ίδιο το άσυλο τους φοιτητές να προβούν σε "ανορθόδοξες" ενέργειες;
Χωρίς να υπάρχει κανένας φόβος και καμία κύρωση για το ότι γίνεται μέσα στο πανεπιστήμιο, αυτομάτως δεν ισχύει ο νόμος της ζούγκλας;
Με αυτή την έννοια το άσυλο επιτρέπει στο καθένα και όχι μόνο στους φοιτητές να κάνει ότι θέλει μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο. (Και μην ακούω γενικολογίες του στυλ και έξω ο καθένας κάνει ότι θέλει κ.λ.π)
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Sun May 25, 2008 8:33 am

netharis wrote:Χωρίς να υπάρχει κανένας φόβος και καμία κύρωση για το ότι γίνεται μέσα στο πανεπιστήμιο, αυτομάτως δεν ισχύει ο νόμος της ζούγκλας;
Ο νόμος της ζούγκλας ισχύει για ζώα...ο νοών νοείτο(?).
dexter wrote:
1.πολύ δημοκρατική άποψη..
2.λες και είναι τιποτά φοβερό το άσυλο και πρέπει να έχεις σπαταλήσει χιλιάδες ώρες μελέτης για να έχεις άποψη επί του θέματος..
3.ο καθένας είναι υπέρ ή κατά για τους δικούς του λόγους..
1.δεν έχει καμία σχέση η δημοκρατία με αυτό που είπε ο ηλίας πες τον υπερόπτη, πες τον αλαζόνα, ξερεόλα αν θες, αλλά μη μπλέκεις άσχετες έννοιες
2.Εγώ είμαι άλλης άποψης πάντως.Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος έμαθε τον ορισμό του ασύλου, γνωρίζει και το νόημα που περικλείει αυτή η λέξη.Σίγουρα χρειάζονται ιστορικές γνώσεις του τι υπήρχε προ ασύλου, του που βαδίζουμε σήμερα και του που θέλουμε να πάμε. Δεν είναι τόσο απλό το άσυλο.Κι αν σε άλλες εποχές χρησιμοποιήθηκε όταν τα φαινόμενα ήταν πιο ακραία, κάθε εποχή έχει τις δικές της ακρότητες.
3.Προφανώς ο καθένας έχει τους λόγους του, όμως οι λόγοι που έχει ο καθένας δεν περικλείονται απαραίτητα στο εγώ του αλλά πολύ πιθανόν εις το εμείς.

@netharis
Στο δικό σου σπάνιο περιστατικό μπορώ να σου πω δεκάδες συχνότατα περιστατικά στο μοναστηράκι που το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.Μην κρίνεις από μεμονομένα περιστατικά ένα ολόκληρο θεσμό, όπως είναι το άσυλο.Άλλωστε ο ρόλος του ασύλου είναι και αυτός.Η προάσπιση της -μικρο-κοινωνίας μας από εμάς τους ίδιους.(Στην προκειμένη περίπτωση ας φώναζες άλλους δυο-τρεις συμφοιτητές σου να σε βοηθούσαν).
Ηλίας
byte level
byte level

Post by Ηλίας » Sun May 25, 2008 12:16 pm

N@z_Plir wrote: Προφανώς ο καθένας έχει τους λόγους του, όμως οι λόγοι που έχει ο καθένας δεν περικλείονται απαραίτητα στο εγώ του αλλά πολύ πιθανόν εις το εμείς.
Πολύ σωστό και σημαντικό αυτό.Αν ήταν για το εγώ του καθενός θα καθόταν στο σπιτάκι του όπου και εκεί έχει άσυλο.«Είμαστε στο εμείς και όχι στο Εγώ» , ή τουλάχιστον εκεί θέλουμε να πάμε
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sun May 25, 2008 2:11 pm

Για το περιστατικό έχω να σχολιάσω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι δεν είναι και ότι πιο εύκολο να ζητάς από έναν πρεζάκια να σου δώσει τα πράγματα σου πίσω. Είναι ένα άτομο το οποίο δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσει. Το δεύτερο είναι ότι ο καθένας πρέπει να προσέχει τα πράγματα του (όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο, αλλά παντού) και ότι δεν είναι καλή ιδέα να κυκλοφορεί κάποιος με πολλά λεφτά και κινητά των 500 Ευρώ.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sun May 25, 2008 2:21 pm

Το δεύτερο είναι ότι ο καθένας πρέπει να προσέχει τα πράγματα του (όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο, αλλά παντού) και ότι δεν είναι καλή ιδέα να κυκλοφορεί κάποιος με πολλά λεφτά και κινητά των 500 Ευρώ.
Σε αυτό διαφωνώ... Δηλαδή θα πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε σε μια απαξίωση των δικαιωμάτων μας...;
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
(Γιατί το να μην παίρνεις πράγματα και χρήματα μαζί σου επειδή θα φοβάσαι μην στα κλέψουν είναι απαξίωση δικαιώματος)
Κάτι άλλο πρέπει να γίνει... φύλαξη στους χώρους του πανεπιστημίου... Νομίζω είναι αναγκαίο...
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun May 25, 2008 2:31 pm

Στο δικό σου σπάνιο περιστατικό μπορώ να σου πω δεκάδες συχνότατα περιστατικά στο μοναστηράκι που το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Δηλαδή παρομοιάζεις το Πανεπιστήμιο (που είναι κλειστός χώρος) με τον ανοιχτό δρόμο? Εγώ και μόνο από ντροπή θα απέφευγα τον παραλληλισμό.
Ηλίας
byte level
byte level

Post by Ηλίας » Sun May 25, 2008 5:21 pm

The Punisher wrote:Δηλαδή παρομοιάζεις το Πανεπιστήμιο (που είναι κλειστός χώρος) με τον ανοιχτό δρόμο?
Το πανεπιστήμιο δεν είναι κλειστός χώρος και δε θα γίνει ποτέ. Και το λέω γιατί κάποιος ανέφερε πριν να ελέγχουνε τα πάσα των φοιτητών για να μπαίνουν στη σχολή(κάτσε ρε φίλε,στρατόπεδο είναι?)
Ολίγον offtopic αυτό που λέω τώρα και δεν αναφέρεται στο περιστατικό κλοπής αλλά πρέπει επιτέλους να καταλάβουνε πολλοί το ρόλο του Πανεπιστημίου στην κοινωνία.Το Πανεπιστήμιο ΔΕΝ είναι μέρος επαγγελματικής κατάρτισης. Είναι μέρος μόρφωσης ,επιστημονικής κυρίως(πλέον) αλλά όχι μόνο. Είναι ένας θεσμός με μεγάλη ιστορία. Κάποια πράγματα οφείλουμε αν μη τι άλλο να μην τα αγνοούμε όταν μιλάμε για ένα Πανεπιστήμιο.
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun May 25, 2008 5:29 pm

Ηλίας wrote:Και το λέω γιατί κάποιος ανέφερε πριν να ελέγχουνε τα πάσα των φοιτητών για να μπαίνουν στη σχολή(κάτσε ρε φίλε,στρατόπεδο είναι?)
Είναι μέρος μόρφωσης ,επιστημονικής κυρίως(πλέον) αλλά όχι μόνο. Είναι ένας θεσμός με μεγάλη ιστορία. Κάποια πράγματα οφείλουμε αν μη τι άλλο να μην τα αγνοούμε όταν μιλάμε για ένα Πανεπιστήμιο.
δηλαδή πού είναι το κακό στο να ελέγχουν το πάσο σου?
τι το αρνητικό βλέπεις σ αυτό?
ειλικρινά πιστεύεις ότι μόλις πάρεις πτυχίο θα είσαι ολοκληρωμένος επιστήμονας στο αντικείμενο σπουδών σου?
οι συνθήκες σπουδών εδώ έχουν καμία σχέση με κέντρο επιστημονικών ερευνών?
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun May 25, 2008 5:41 pm

Το πανεπιστήμιο δεν είναι κλειστός χώρος και δε θα γίνει ποτέ.
κλειστός = περιβάλλεται από τοίχους, έχει πόρτες/εισόδους σε συγκεκριμένα σημεία, δεν είναι πεζόδρομος

μην ψάχνουμε εχθρούς στα λόγια των άλλων
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun May 25, 2008 6:31 pm

Ηλίας wrote: Το πανεπιστήμιο δεν είναι κλειστός χώρος και δε θα γίνει ποτέ. Και το λέω γιατί κάποιος ανέφερε πριν να ελέγχουνε τα πάσα των φοιτητών για να μπαίνουν στη σχολή(κάτσε ρε φίλε,στρατόπεδο είναι?)

Οπότε ΤΙ προτείνεις να γίνει; Ωραίες οι αερολογίες, ωραία τα ιδανικά και οι μεγάλες ιδέες...προτάσεις για λύσεις δεν βλέπω να έχετε όμως...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sun May 25, 2008 7:24 pm

Νομίζω είναι υπερβολικό να μιλάμε για ελεγχο του πάσο... Ας ξεκινήσουμε με περισσότερους φύλακες που δεν θα κάθονται σε μια καρέκλα όπως τώρα αλλά θα περιφέρονται σε όλη την σχολή...
Ας μην γελιόμαστε όμως... η εμφάνηση της σχολής και το ότι βγάζει προς τα έξω ενθαρύνουν τέτοιου είδους πράξεις... Σε μια σωστή σχολή στα πρότυπα των ευρωπαικών σχολών (που τόσο πολύ ακούμε ότι θέλουμε να μοιάσουμε...), τέτοιο γεγονότα δεν συμβαίνουν...
Image
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sun May 25, 2008 9:26 pm

Οπότε ΤΙ προτείνεις να γίνει; Ωραίες οι αερολογίες, ωραία τα ιδανικά και οι μεγάλες ιδέες...προτάσεις για λύσεις δεν βλέπω να έχετε όμως...
Το πρόβλημα είναι οτι ασχολούμαστε με ψύλλου πήδημα. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”