Bill Gates: Μια χαρά πάνε τα Vista

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Bill Gates: Μια χαρά πάνε τα Vista

Post by mikem4600 » Sat Jun 07, 2008 12:41 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="The Punisher"]Το linux γενικότερα αλλά και η microsoft ειδικότερα στο academics ( :smt017 η φοβερή apple τους έχει γραμμένους τους ακαδημαϊκούς μάλλον ;) ) σου παρέχουν δωρεάν όλα τους τα εργαλεία ώστε να μην αναλώνεις φαιά ουσία σε O/S war.[/quote] Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά: Η Apple δίνει τα tools δωρεάν σε όλους, ακαδημαϊκούς και μη. :-D Και, δυστυχώς, με τα Vista η πλατφόρμα των Windows [url=http://arstechnica.com/articles/culture/microsoft-learn-from-apple-II.ars/4]χειροτέρεψε[/url], δεν καλυτέρεψε. Το .ΝΕΤ παλινδρομεί άσχημα. Ε, ρε, θα με διαβάζουν παλιοί συμφοιτητές και θα λένε ότι μεταλλάχτηκα... :smt030
Κατά τα άλλα συμφωνώ πλήρως με Punisher και Erevo. Πράγματι, πολλοί πιπιλάνε απόψεις που άκουσαν από πιο "ψαγμένους" και εμμένουν σε αυτές χωρίς το έχουν ελέγξει οι ίδιοι και να ξέρουν το πως και γιατί.

Πάντως κι ένας καλός geek-διαξιφισμός έχει γέλιο! :-D Αρκεί να γίνεται με επιχειρήματα.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Sat Jun 07, 2008 12:52 pm

mikem4600 wrote:Το .ΝΕΤ παλινδρομεί άσχημα.
Όλα τα άλλα εντάξει αλλα αυτό πως προκύπτει ?
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Jun 07, 2008 1:09 pm

Αν το να πηγαινεις κοντρα στο ρευμα στα 18 ειναι φανατισμος,χουλιγκανισμος ή οτι αλλο θελετε εγω παω πασο...
και εμμένουν σε αυτές χωρίς το έχουν ελέγξει οι ίδιοι και να ξέρουν το πως και γιατί.
οκ
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Jun 07, 2008 1:21 pm

Αν το να πηγαινεις κοντρα στο ρευμα στα 18
το εξιδανικεύεις. δεν πρόκειται για καμία κοινωνικό-οικονομικο-πολιτική επανάσταση αν αλλάξεις λειτουργικό.

Και για να μιλήσω επιτέλους (γιατί μέχρι τώρα μιλούσα θεωρητικά) για την Microsoft, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν αλλάξω εγώ τώρα λειτουργικό. Απλά δεν περιμένουν να βγάλουν λεφτά από εμένα τώρα. Πληρώνουν για να έχω όλα τα προγράμματα της MS δωρεάν από MSDN Academics Alliance, και, ακόμη και αν δεν είμαι φοιτητής, πληρώνουν για να έρχονται τα windows preinstalled με νέα μηχανήματα. από αλλού βγάζει λεφτά και ζει η Microsoft, όχι από εσένα, believe me!

Τέλος, αυτό που λέω σε τόσα posts και μάλλον δεν έχει γίνει προφανές ακόμη είναι το εξής:
υπάρχει το "δημιουργικά κόντρα" στο ρεύμα, και το "παρωπιδοειδώς κόντρα" στο ρεύμα. Εσύ διαλέγεις ...
και εμμένουν σε αυτές χωρίς το έχουν ελέγξει οι ίδιοι και να ξέρουν το πως και γιατί.
Μάλλον ο Mikem εδώ εννοεί την secretary-like χρήση του υπολογιστή. ό,τι δεν αρκεί για να βγάλεις συμπεράσματα για ένα λειτουργικό.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Jun 07, 2008 1:22 pm

Μα ποιο ρεύμα ρε παιδιά? Σε στρατόπεδα βρίσκεστε ή μιλάτε για την πολιτική ζωή της Ελλάδας; Πάρε ότι καλό έχει να σου δώσει κάθε λειτουργικό και μην ξεκατινιάζεσαι με παιδιαρίσματα. Μπορεί κάποιος να πει ότι το ψωμί μας σαν πληροφορικάριοι θα το βγάλουμε επειδή η MS έβαλε σε κάθε σπίτι έναν υπολογιστή. Υπάρχουν τόσες απόψεις. Στηρίξτε τα με επειχειρήματα. Το πάω κόντρα στο ρεύμα φαντάζει αστείο σε μένα.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Jun 07, 2008 1:50 pm

το εξιδανικεύεις. δεν πρόκειται για καμία κοινωνικό-οικονομικο-πολιτική επανάσταση αν αλλάξεις λειτουργικό.
Μαλλον λαθος λεξη απο μενα το ρευμα.Ηθελα να πω με το ρευμα οτι ειναι σχεδον αυτονοητο οταν ρωτας καποιον που δν εχει ασχοληθει ουτε με τα στοιχειωδη,απλα θελει το πισι του για λογους μη επαγγελματικο-ερευνητικους να μν συζηταει καν για το λειτουργικο του.Windows και ξερω ψωμι γιατι αυτο εχουν ολες οι εταιρειες,οι φιλοι μου και κατι τετοια.Αυτο εννοω ρευμα, οτι τα windows πρεπει να ειναι υποχρεωτικα το πρωτο σου λειτουργικο.Ξερω ατομα που εχουν τις γνωσεις μου σε παραγοντικο βαθμο με τις δικες μου αλλα κανεις τους δν ξεκινησε με κατι μη windows και αν καποιος τυχον το κανει σιγουρα θα εχει ψαγμενο μπαμπα,αδερφο κτλ
Απλά δεν περιμένουν να βγάλουν λεφτά από εμένα τώρα
Φυσικα και δν σε εχει αναγκη ουτε εμενα ουτε εσενα ουτε κανενα μας και ειδικα απο τη στιγμη που σαν φοιτητες τις ασοεε τα παιρνουμε τσαμπα.
Πληρώνουν για να έχω όλα τα προγράμματα της MS δωρεάν από MSDN Academics Alliance
Μια χαρα τα εχει πληρωσει το κρατος σιγα μν μπουνε και μεσα.Για αυτο και ο Μπιλακος ερχεται και κανει ομιλιες εκδηλωσεις...Innovation day εγινε σε χωρα που δν εχει συναψει συμφωνιες η ms(αν υπαρχει καποια αναπτυγμενη)?Και αυτο δν ειναι εμπαθεια το ελεγα οταν το μονο ανοιχτο λογισμικο που ηξερε ηταν η αλεπου
πληρώνουν για να έρχονται τα windows preinstalled με νέα μηχανήματα.
Με ανταλλαγμα πλασματικες πωλησεις,απο εκει που ξεκινησε η κουβεντα στο πρωτο ποστ
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Jun 08, 2008 2:19 am

djsolid wrote:
mikem4600 wrote:Το .ΝΕΤ παλινδρομεί άσχημα.
Όλα τα άλλα εντάξει αλλα αυτό πως προκύπτει ?
To .NET υποτίθεται ότι θα ήταν το επόμενης γενιάς API και framework για τη Microsoft. Σωστά; Σωστά. Μάλιστα, τα Windows μετά τα XP ονομάζονταν Windows .NET για ένα φεγγάρι (συγκεκριμένα, θυμάμαι τα Windows .NET Server 2003, των οποίων το όνομα άλλαξε σε Windows Server 2003 μερικές βδομάδες ή κανένα μήνα πριν την κυκλοφορία στην αγορά).

Το .NET υποτίθεται ότι θα ήταν κάποτε cross-platform. Έστω και λίγο. Φυσικά δεν έγινε (όχι, το Rotor και το Mono δεν μετράνε :) ). Βέβαια, θα μου πείτε: τι είναι cross-platform; Η Java; Εδώ γελάμε... (πάντως είναι σε καλύτερη μοίρα).

Αλλά έστω ότι δεν είναι cross-platform αλλά Windows-only. Καλύπτει αυτό το ~95% των desktops, σωστά; Όχι! Δεν έρχεται προεγκατεστημένο με κάθε έκδοση των Windows (και δη τα ΧΡ που είναι η έκδοση με το μεγαλύτερο μερίδιο). Ούτε καν τα Vista δεν έχουν την τελευταία έκδοση του .NET framework (3.5). Πρέπει ο άλλος να εγκαταστήσει κάτι από το Internet. Ή από το CD του προγράμματος. Που κάνει το deployment μια τάξη μεγέθους δυσκολότερο απ' όσο έπρεπε.

Αλλά έστω. Είναι το κυρίως API για την πρόσβαση στα νέα χαρακτηριστικά των Windows; Είναι το API στο οποίο επενδύει η Microsoft; Όχι! Τα νέα API των Vista ήταν επέκταση στο αρχαίο Win32 (που χρονολογείται από το ~1993-1994) και είναι ελαφρώς (έως παντελώς) αίσχος εν έτει 2008.

Άρα; Άρα για desktop εφαρμογές, που είναι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τόσο την Microsoft όσο και εμένα (για την ώρα...), τα Windows με το .ΝΕΤ με την υπάρχουσα μορφή τους δεν αποτελούν πλέον ενδιαφέρουσα λύση ως πλατφόρμα. Ίσως να αλλάξουν τα πράγματα στα Windows 7. Οπότε για την ώρα βάζουμε πλώρη για νέα μέρη, πιο εξωτικά. :smt020
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Sun Jun 08, 2008 2:01 pm

Αρχικά για το όνομα το θεωρώ λιγό άκυρο αυτό που λές αλλα fine by me...

Το .ΝΕΤ γίνεται cross platform και δν γελάμε καθόλου. Το mono είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια που έχει κάνει port σχεδόν όλο το .NET 2.0 και αρκετά μεγάλο μέρος του .NET 3.0 και συνεχίζεται... Φυσικά και η Java είναι σε καλύτερη μοίρα γιατί πολύ απλά (και δυστυχώς) η Microsoft πριν λίγο καιρό άρχισε να σκέφτεται τον ορο cross-platform. Και μπορείς να δεις ενα παράδειγμα Silverlight - Moonlight που από την αρχή της δημιουργίας του ξεκίνησε και συνεχίζει ως cross-platform.

Τα Vista έχουν προεγκατεστημένη την έκδοση 3.0. Η έκδοση 3.5 όταν βγαίνανε τα Vista ήταν ακόμα σε Beta άρα δν νομίζω ότι θα ήταν λογικό να την ενσωματώσουνε.

Επιπλέον επειδή απευθύνομαι σε άτομο που ξέρει απλά θα σου πω και δεν θα αναλύσω :
Τεχνολογία Click-Once
Client Profile (.ΝΕΤ 3.5 SP1 )

Το τελευταίο επειδή ακομα μπορεί να μην είναι γνωστό κατεβάζει μόνο τα απαραίτητα assemblies για client εφαρμογές και όχι όλο το .NET 3.5. Διαθέσιμο στο επερχόμενο SP1 για το .ΝΕΤ 3.5

Τέλος μιας και αναφέρθηκες μόνο σε Desktop εφαρμογές έχεις δει το WPF σωστά? Αν δεν είναι αυτό επόμενης γενιάς Framework τότε ποιο είναι?
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Jun 08, 2008 4:32 pm

djsolid wrote:Αρχικά για το όνομα το θεωρώ λιγό άκυρο αυτό που λές αλλα fine by me...
The product went through several name changes during the course of development. When first announced in 2000, it was known by its codename, "Whistler Server"; it was then named "Windows 2002 Server" for a brief time in mid-2001, before being renamed "Windows .NET Server" as part of Microsoft's effort to promote their new integrated enterprise and development framework, Microsoft .NET. It was later renamed to "Windows .NET Server 2003". Due to fears of confusing the market about what ".NET" represents and responding to criticism, Microsoft removed .NET from the name during the Release Candidate stage in late-2002.
Πηγή 1
Q: What's up with the name Windows Server 2003? I thought it was just going to be called Windows .NET Server.

A: Microsoft has changed the name of this product several times. Most recently, in January 2003, the company decided it needed better branding for its products based on .NET, and so the name was changed from Windows .NET Server 2003 to Windows Server 2003.
Πηγή 2

Google is your friend. :smt002
djsolid wrote:Το .ΝΕΤ γίνεται cross platform και δν γελάμε καθόλου. Το mono είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια που έχει κάνει port σχεδόν όλο το .NET 2.0 και αρκετά μεγάλο μέρος του .NET 3.0 και συνεχίζεται...
Τρίχες κατσαρές. Το Mono έρχεται από κάποιον τρίτο και όχι από τη Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι πάντα, μα πάντα, θα είναι ένα ή περισσότερα βήματα πίσω σε σχέση με το επίσημο .NET framework, δηλαδή οι χρήστες του πολίτες δεύτερης κατηγορίας (πράγμα που άλλωστε συμβαίνει ήδη). Και το σημαντικότερο, δεν έχει καμία επίσημη υποστήριξη από τον πνευματικό ιδιοκτήτη του .NET framework, τη Microsoft. Ακόμα χειρότερα: Αν εξαιρέσεις τον C# compiler και μέρη του CLR που είναι ανοιχτό πρότυπο της ECMA (και του ISO πια νομίζω), κατά τα άλλα το API (π.χ. Windows.Forms) είναι ιδιοκτησία της Microsoft, και μάλιστα διαθέτει αρκετές πατέντες σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, αν ξυπνήσει στραβά η Microsoft τραβάει την πρίζα και σταματάει το Mono. Γι' αυτό άλλωστε και το Mono έχει την εναλλακτική stack (που είναι βασισμένη σε Gtk# και άλλα Linux APIs). Αυτό όμως αυτόματα σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον compatibility με την έκδοση για Windows (που χρησιμοποιούν π.χ. Windows.Forms). Βασικά, η μόνη προστασία που υπάρχει έναντι της Microsoft αν ποτέ ξυπνήσει στραβά είναι για πελάτες της Novell, αφού η Novell έχει υπογράψει με τη Microsoft το γνωστό interoperability agreement. Αυτό όμως αυτόματα σημαίνει ότι δεν είναι πλέον cross-platform (εκτός κι αν εννοείς ως πλατφόρμες μόνο τα Windows και το SuSE Linux).
djsolid wrote:Φυσικά και η Java είναι σε καλύτερη μοίρα γιατί πολύ απλά (και δυστυχώς) η Microsoft πριν λίγο καιρό άρχισε να σκέφτεται τον ορο cross-platform. Και μπορείς να δεις ενα παράδειγμα Silverlight - Moonlight που από την αρχή της δημιουργίας του ξεκίνησε και συνεχίζει ως cross-platform.
Για τα περί moonlight, σε παραπέμπω στα περί Mono. Το βασικό εδώ περί cross-platform-ness (που δεν αναφέρεις...) είναι ότι βγάζει η ίδια η Microsoft το Silverlight runtime για Mac OS. Τι την σταματάει όμως να κάνει ό,τι έκανε και με τον IE που, για να φανταστείς, κάποτε (τα αρχαία χρόνια) έβγαινε όχι μόνο για Windows αλλά και για Mac και Unix (!) (νομίζω HP-UX συγκεκριμένα!). Αν πιαστεί το προϊόν της στα Windows και σταματήσει να βγαίνει σε άλλες πλατφόρμες (όπως έγινε με τον IE), θα μπορούσαμε κάλλιστα να ξαναμπούμε σε μια πενταετία πλήρους στασιμότητας όπως έγινε όταν κατείχε όλη την αγορά o IE (μέχρι που διατάραξε τα λιμνάζοντα νερά ο Firefox).

Και τέλος πάντων, το Silverlight αφορά web πράγματα, όχι desktop πράγματα (που είναι και το ζουμί της πλατφόρμας των Windows). Ουσιαστικά θέλει να γίνει Flash στη θέση του Flash.
djsolid wrote:Τα Vista έχουν προεγκατεστημένη την έκδοση 3.0. Η έκδοση 3.5 όταν βγαίνανε τα Vista ήταν ακόμα σε Beta άρα δν νομίζω ότι θα ήταν λογικό να την ενσωματώσουνε.
Σύμφωνοι. Τότε δεν υπήρχε και το Visual Studio 2008. Για την έκδοση 3.0, λοιπόν, ποια ήταν τα developer tools; Μήπως ένα ελαφρώς κατεστραμμένο update του Visual Studio 2005 που κατσαβίδωνε πρόχειρα την υποστήριξη για κάποια APIs του .NET framework 3.0; Που ήταν τα developer tools όταν βγήκαν τα Vista; Απάντηση: στην πραγματικότητα πουθενά. Αργότερα, όταν βγήκε το Visual Studio 2008 (δηλαδή η πρώτη έκδοση που υποστήριζε τα Vista), η κύρια πλατφόρμα του ήταν η έκδοση 3.5. Η 3.0 (όπως και η 2.0) ήταν για backwards compatibility ουσιαστικά. Οπότε πάλι θέλαμε νέο framework.

Φυσικά, παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Java με τις εκδόσεις του JRE, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
djsolid wrote:Επιπλέον επειδή απευθύνομαι σε άτομο που ξέρει απλά θα σου πω και δεν θα αναλύσω :
Τεχνολογία Click-Once
Client Profile (.ΝΕΤ 3.5 SP1 )
Βεβαίως. Έχεις δει όμως σοβαρές εμπορικές εφαρμογές (πέρα από κάτι demos) να τα χρησιμοποιούνε αυτά; Εγώ δεν έχω δει καμία.
djsolid wrote:Τέλος μιας και αναφέρθηκες μόνο σε Desktop εφαρμογές έχεις δει το WPF σωστά? Αν δεν είναι αυτό επόμενης γενιάς Framework τότε ποιο είναι?
Σύμφωνοι, το WPF είναι επόμενης γενιάς API, αλλά:
α) Η διείσδυσή του στους developers είναι ακόμα (1,5 χρόνο μετά!) αμελητέα. Το ίδιο και η χρήση του από major εφαρμογές.
β) Το WPF αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του .ΝΕΤ framework, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί ένα μέρος από το API των Vista. Ένα κάρο νέα APIs των Vista είναι Win32-only: π.χ. από το transactional-NTFS, τα νέα shell APIs και το DirectX 10 μέχρι τα APIs του IE, των Windows Media και ακόμα και του Windows Search! Γιατί;;
Πως να πάρεις μετά στα σοβαρά το .NET όταν πολλά από τα νέα APIs του νέου λειτουργικού είναι Win32; Όταν δηλαδή η ίδια η Microsoft δεν δέχεται να καταναλώσει το σκυλοφαγητό της;
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Mon Jun 09, 2008 12:00 am

Τρίχες κατσαρές. Το Mono έρχεται από κάποιον τρίτο και όχι από τη Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι πάντα, μα πάντα, θα είναι ένα ή περισσότερα βήματα πίσω σε σχέση με το επίσημο .NET framework, δηλαδή οι χρήστες του πολίτες δεύτερης κατηγορίας (πράγμα που άλλωστε συμβαίνει ήδη).
ΟΚ. Τουλάχιστον μέχρι να υποστηριχθεί επίσημα και είναι κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.
Και τέλος πάντων, το Silverlight αφορά web πράγματα, όχι desktop πράγματα (που είναι και το ζουμί της πλατφόρμας των Windows)
Application Servers και Web Εφαρμογές δεν είναι ?
Βεβαίως. Έχεις δει όμως σοβαρές εμπορικές εφαρμογές (πέρα από κάτι demos) να τα χρησιμοποιούνε αυτά; Εγώ δεν έχω δει καμία.
Ναι. Σε intranets και extranets
Σύμφωνοι, το WPF είναι επόμενης γενιάς API, αλλά:
α) Η διείσδυσή του στους developers είναι ακόμα (1,5 χρόνο μετά!) αμελητέα. Το ίδιο και η χρήση του από major εφαρμογές.
To ίδιο ήταν και η διείσδηση των Windows Forms με την έλευση του .NET
β) Το WPF αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του .ΝΕΤ framework, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί ένα μέρος από το API των Vista. Ένα κάρο νέα APIs των Vista είναι Win32-only: π.χ. από το transactional-NTFS, τα νέα shell APIs και το DirectX 10 μέχρι τα APIs του IE, των Windows Media και ακόμα και του Windows Search! Γιατί;;
Αφού μπορείς να τα πάρεις για πλάκα με pinvoke, γιατί να τα βγάλει managed? Για να λες μετά ότι το μέγεθος του .NET είναι ακόμα πιο μεγάλο? Ναι, κάποια στιγμή το Win32 θα γίνει fully managed αλλά ακόμα υπάρχουνε εφαρμογές που βαράνε κατευθείαν Win32 οπότε πάλι θα φωνάζανε για incompatibilities.
Πως να πάρεις μετά στα σοβαρά το .NET όταν πολλά από τα νέα APIs του νέου λειτουργικού είναι Win32; Όταν δηλαδή η ίδια η Microsoft δεν δέχεται να καταναλώσει το σκυλοφαγητό της;
Προφανώς και θα το πάρεις όταν όλοι οι Evangelists, Product Managers, Project Managers το αναφέρουνε και γράφουνε συνέχεια γι αυτό και προφανώς θα ασχοληθείς με μια τόσο ισχυρή γλώσσα όσο η C#. Lambda Expressions

ΥΓ Δν ξέρω αν είμαστε off ή on topic αλλά τέτοιο είδους συζητήσεις τις γουστάρω απίστευτα μιας και δεν έχω "απέναντι" μου κάποιον επαναστάτη χωρίς αιτία και επίσης ξέρει και 5 πράγματα (ίσως 4 παραπάνω απο εμένα).
ΥΓ2 Αν πριν απο 4 χρόνια μου έλεγαν οτι θα ήσουν εσύ αυτός που θα έλεγα πράγματα όπως τα παραπάνω θα του έλεγα ότι έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ φαντασία.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Jun 09, 2008 8:49 am

mikem με εκπλησεις!
είδες το φως σου!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Jun 09, 2008 1:08 pm

PaP wrote:mikem με εκπλησεις!
είδες το φως σου!
Μπα που να φάς την γλώσσα σου μετά με ποιόν θα τσακόνωμαι εγώ;

Mikem return to mama M$ plz.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Jun 09, 2008 2:23 pm

djsolid wrote:
Και τέλος πάντων, το Silverlight αφορά web πράγματα, όχι desktop πράγματα (που είναι και το ζουμί της πλατφόρμας των Windows)
Application Servers και Web Εφαρμογές δεν είναι ?
Όχι φυσικά!

Microsoft = Windows + Office = desktop. Αυτά φέρνουν τα λεφτά. Και τώρα πρόσφατα και λίγο Windows Server. Όλα τα υπόλοιπα (development tools, web frameworks, browsers, mobile devices, game consoles κτλ. κτλ.) είναι το κερασάκι στην τούρτα - και πολλά από αυτά αποτελούν μια τραγική οικονομική αιμορραγία (Windows Mobile/CE, Xbox κτλ.).
djsolid wrote:
Ναι. Σε intranets και extranets
Α, δηλαδή απευθύνονται σε μια niche αγορά. Δηλαδή, οι developers που απευθύνονται στις μάζες πάλι μένουν με το... framework στο χέρι :smt002 και αναρωτιούνται το πως θα το κάνουν deploy.
djsolid wrote:Αφού μπορείς να τα πάρεις για πλάκα με pinvoke, γιατί να τα βγάλει managed? Για να λες μετά ότι το μέγεθος του .NET είναι ακόμα πιο μεγάλο? Ναι, κάποια στιγμή το Win32 θα γίνει fully managed αλλά ακόμα υπάρχουνε εφαρμογές που βαράνε κατευθείαν Win32 οπότε πάλι θα φωνάζανε για incompatibilities.
Ε; :shock: Δηλαδή μόνο και μόνο επειδή υπάρχει το pinvoke τελειώσαμε; Τότε ποιο το νόημα χρήσης managed πραγμάτων αν πρέπει όλα να περνάνε από τον δικό μου unmanaged ενδιάμεσο; Γιατί να μην γράψω κατ' ευθείαν την εφαρμογή μου σε C και Win32 αφού θα χρειαστεί ούτως ή άλλως να έχω unmanaged πράγματα; Για να κάνω τη ζωή μου δυσκολότερη;

Και στην τελική, με το pinvoke το (πρόσχημα του) cross-platform-ness το αποχαιρετούμε οριστικά... Σωστά;
djsolid wrote:
Προφανώς και θα το πάρεις όταν όλοι οι Evangelists, Product Managers, Project Managers το αναφέρουνε και γράφουνε συνέχεια γι αυτό και προφανώς θα ασχοληθείς με μια τόσο ισχυρή γλώσσα όσο η C#. Lambda Expressions
Λες ότι θα πάρω στα σοβαρά ένα framework που η ίδια η εταιρία που το έφτιαξε το φτύνει και δεν το χρησιμοποιεί, επειδή θα υποστώ το brainwashing από κάποιους evangelists (που στην τελική έχουν όφελος να πουλήσουν το προϊόν τους);

Sorry, αλλά χρειάζομαι πραγματικά στοιχεία για να μπορώ να επιλέξω development platform. Τα catch phrazes και οι ατάκες του marketing δεν αρκούν.

Και τα πλεονεκτήματα της γλώσσας αποτελούν σημαντικό στοιχείο. Αλλά κατά τη γνώμη μου, όσο θεϊκή κι αν είναι η C#, το .NET framework στο οποίο βασίζεται έχει τα προβλήματα που περιγράφω σε τόσα posts. Οπότε προτιμώ να διαλέξω για την ώρα Java (ή κάτι άλλο - Obj-C??) που έχει το 70% της functionality και το 50% των προβλημάτων.
djsolid wrote:Αν πριν απο 4 χρόνια μου έλεγαν οτι θα ήσουν εσύ αυτός που θα έλεγα πράγματα όπως τα παραπάνω θα του έλεγα ότι έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ φαντασία.
I know! Γιατί, νομίζεις ότι το περίμενα εγώ;; Κι εγώ περίμενα ότι μια εταιρία με όλα τα resources του κόσμου και το πιο επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα και development platform όλων των εποχών δεν θα έβγαζε την πατάτα που λέγεται Vista. Εκεί να δεις πως απογοητεύτηκα - από την beta 1 που τα πρωτοχρησιμοποίησα ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλα.

Αλλά περιμένω τα Windows 7 πριν εγκαταλείψω πλήρως το πλοίο ως developer. Θέλω να ελπίζω ότι θα εκπλαγώ ευχάριστα.

Πάντως έχεις δίκιο, οι geek-διαξιφισμοί είναι πολύ διασκεδαστικοί! :)
PaP wrote:mikem με εκπλησεις!
είδες το φως σου!
Είτε εγώ το βρήκα είτε η Microsoft το έχασε... (είτε και τα 2 :oops: ).
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jun 09, 2008 9:01 pm

PaP wrote:είδες το φως σου!
HdkiLLeR wrote:Μπα που να φάς την γλώσσα σου μετά με ποιόν θα τσακόνωμαι εγώ;
Θαύμα έγινε (!) :)
Τον έταξε κανείς από το forum σε καμμιά εκκλησία..?
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Jun 09, 2008 9:33 pm

Γιατί, πριν τι ήμουν; Δαιμονισμένος; Image :smt096 :smt074

:lol:
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Tue Jun 10, 2008 10:00 am

OH MY GOD!
IT IS A FROZEN DAY IN HELL!

mikem η Intracom σε κάνα Java monkey ?

Οσο για το desktop, guys ζούμε τη μεταβαση σε υβρίδιο desktop/web αλλιώς δε θα έσκαγε τόσο η Μ$ για τη Yahoo!
Προσωπικά άντε 6-7 εφαρμογές (πέρα από development) είναι που χρειάζομαι στο desktop όλα τα άλλα αρκεί να έχω το Firefox μου
Είμαι φανατικός webας και τουλάχιστον εκεί το portability είναι super :) Ισως μόνο php, ruby και ότιδηποτε intepreted είναι write once, run everywhere
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Jun 10, 2008 12:49 pm

PaP wrote:ίμαι φανατικός webας και τουλάχιστον εκεί το portability είναι super :) Ισως μόνο php, ruby και ότιδηποτε intepreted είναι write once, run everywhere
Αρκεί να υπάρχει interpreter (ο οποίος πρέπει να γίνει compile -και ίσως να γραφτεί ανάλογα με τις διαθέσιμες βιβλιοθήκες - για κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά.... :-D ). Και από την άλλη οι ταχύτητες εκτέλεσης interpreted και natively compiled εφαρμογών δεν έχουν καμία επαφή...

(Όπως καταλάβατε έιμαι της αντίληψης "Θάνατος στην Python, φωτιά σε όλες τις scripting languages" και κάνω compile natively όλα τα προγράμματα σε Java που θέλω να ανταποκρίνονται γρήγορα π.χ. servers)
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Tue Jun 10, 2008 12:59 pm

really who cares ?
Δηλαδή τόσες 1000αδες sites με interpreted κώδικα όπως PHP βλάκες είναι
Τεχνικές optimazation υπάρχουν αρκετές
Σκέψου μόνο ότι πολύ μεγάλο μέρος του Google είναι Python
Αυτοί ξέρουν...

PS θα δοκιμάσω και JRuby κάποια στιγμή, ίσως είναι το μέλλον
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Tue Jun 10, 2008 1:26 pm

Δεν είναι βλάκες,απλα αν ήθελαν να υποστηρίξουν συναλλαγές δεν θα το έκαναν, και αν το έκαναν απλα δεν θα γνώριζαν.
Το οτι μια script γλώσσα μπορεί να βοηθήσει σε μερικά θέματα ενα server , είναι άλλο θέμα.Πχ σημεία που αλλάζουν γρήγορα και υπάρχει απαίτηση να μην γίνεται recompile της εφαρμογής.
που θα πάει θα το δουμε...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Jun 10, 2008 2:22 pm

Στην PHP μπορείς να προσθέσεις natively compiled πράγματα ( πχ λίγο κώδικα C ) , μπορείς να κρατάς cache generated πραγμάτων και άλλα ωραία πραγματάκια για speed ++ αλλά..
Είναι και θα είναι για Web εφαρμογές..
Βασίζεται σε αργές τηλεφωνικές ή δεν ξέρω τι άλλο συνδέσεις..
Συγκεντρώνει ολο το επεξεργαστικό κόστος σε ένα ακριβό μηχάνημα.. ( Εκτός αν είσαι Google και έχεις πολλάααααα λεφτά για μεγάααααλο Grid..! :) )
Περι Google Κατανάλωσης wrote:once all three server buildings are operating in 2011 the plant "can be expected to demand about 103 megawatts of electricity - enough to power 82,000 homes, or a city the size of Tacoma, Washington." The Web, the magazine says, "is no ethereal store of ideas, shimmering over our heads like the aurora borealis. It is a new heavy industry, an energy glutton that is only growing hungrier."
Έχει επίφοβο privacy..

Αν ήταν να προχωρήσει το computing προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα είχε νόημα να αυξηθεί άλλο η επεξεργαστική ισχύς..
Δεν θα είχε νόημα λειτουργικό πέρα από Linux και πρόγραμμα εκτός από τον Firefox..
Τα games θα έπρεπε να είναι όλα Flash based.. :)

Αυτό δεν συμφέρει κανέναν σε σχέση με τα έσοδα/έξοδα του ( Intel / AMD / Microsoft + την τσέπη της κάθε εταιρείας / developer)
Άλλο να κάνω εγώ ο freelancer deploy κάτι και από την στιγμή εκείνη οι πελάτες μου να τραβάνε 100% της απαιτούμενης τους επεξεργαστικής ισχύς από μένα (με όλα τα προβλήματα που ίσως μου προκύψουν [κάηκε ο σκληρός! πχ] ..) και άλλο να τους δίνεις ένα προϊόν και ας κόψουν τον σβέρκο τους για το μηχάνημα που θα το τρέχει (αν κ τα προγραμματάκια μου έχουν πάντα μικρό footprint :) ) , χωρίς μεσάζοντες ( ISPs κτλ ) , μόνος μεσάζοντας η CPU με την μνήμη :) ..

Περί των Vista τώρα..
Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι οτι είναι το πιο τέρμα bloated λειτουργικό που έχω δεί..
Επιχειρεί να είναι συμβατό με τα πάντα ( ενοοώ παλαιότερα Windows Apps + Τα νέα specs για drivers , το νέο style για applications με Users, Administrators )
Οι drivers κολλάνε συνέχεια..
Έχει σχεδόν 1GB memory πιασμένο , έτσι.. για να τρέξει και τα Vista Ultimate κάνουν μισή μέρα να φορτώσουν σε ολοκαίνουργιο μηχάνημα..!
Το Aero είναι μια βλακεία.. (για να μην πώ τίποτα χειρότερο)
Το API έχει γίνει ένα κρεμμύδι με 5-6 layers που αλληλοσυνδέονται και κάνουν την ίδια δουλειά..
Ο πάνω είναι managed και ο κάτω κάτω ο κλασσικός παλιός..
Το WPF δεν το έχω δεί ακόμα , αλλά αφού υπάρχουν ακόμα VFW, DirectX είναι άλλη μια εναλλακτική.. :)
Τα side-applications ανάθεμα και αν τα έχουν ξανακάνει compile.. (βλέπε paint) και ουσιαστικά για να κάνεις κάποια δουλειά γραφείου (σε περίπτωση λέω που δεν έχεις ακούσει για OpenOffice GIMP κτλ) θέλει και το Office πακέτο + antivirus + photoshop + Visual Studio !!!
Τα extra applications από ότι ξέρω δεν δουλεύουν σε απλές εκδόσεις Home αλλά από Buisness +
Δηλαδή πολλάαααααα λεφτά +
The list goes on....

Είναι ένα greedy money oriented λειτουργικό!

Linux Ftw
Win98SE ++ ( <- lol αυτό)

Ααα.. Και btw το acquisition της Yahoo από την Μ$ λέγεται οτι είναι για λόγους προώθησης του Silverlight και επέκτασης/υιοθέτισης του από τον κόσμο! :)

Link
Αφιερωμένο σε όλους τραγουδάκι από τον Steve Balmer!
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Tue Jun 10, 2008 2:57 pm

Υπάρχουν web app όπως ένα FORUM και web app που κάνουν monitoring πυρινικά εργοστάσια.
Μερικές φορές λέμε WEB για να χαρακτηρίσουμε κάτι (πχ ένα content-site) αλλα οκ ισως μπερδεύουμε περισσότερο κοσμο έτσι.
Στην τελική WEB κάνει και η c και perl και η ruby.Επιμένω η εφαρμογή πρώτα.
που θα πάει θα το δουμε...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Jun 10, 2008 3:05 pm

rose wrote:web app που κάνουν monitoring πυρινικά εργοστάσια.
No way! [-X
Όχι επειδή είναι δύσκολο το monitoring του πυρινικού εργοστασίου ( N μετρητές κάνεις Poll )
Δηλαδή υπάρχει αυτό το Application και υπάρχει και ένας άνθρωπος που κοιτάει έναν firefox με ένα <meta http-equiv="refresh" content="1; url=nuclear.php">
lol ρε.. :)
Βέβαια θα μπορεί να κοιτάει το πυρινικό εργοστάσιο και από το iPhone του ενώ είναι για καφέ.. :smt005
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”