- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Πάντως κι ένας καλός geek-διαξιφισμός έχει γέλιο!

Όλα τα άλλα εντάξει αλλα αυτό πως προκύπτει ?mikem4600 wrote:Το .ΝΕΤ παλινδρομεί άσχημα.
οκκαι εμμένουν σε αυτές χωρίς το έχουν ελέγξει οι ίδιοι και να ξέρουν το πως και γιατί.
το εξιδανικεύεις. δεν πρόκειται για καμία κοινωνικό-οικονομικο-πολιτική επανάσταση αν αλλάξεις λειτουργικό.Αν το να πηγαινεις κοντρα στο ρευμα στα 18
Μάλλον ο Mikem εδώ εννοεί την secretary-like χρήση του υπολογιστή. ό,τι δεν αρκεί για να βγάλεις συμπεράσματα για ένα λειτουργικό.και εμμένουν σε αυτές χωρίς το έχουν ελέγξει οι ίδιοι και να ξέρουν το πως και γιατί.
Μαλλον λαθος λεξη απο μενα το ρευμα.Ηθελα να πω με το ρευμα οτι ειναι σχεδον αυτονοητο οταν ρωτας καποιον που δν εχει ασχοληθει ουτε με τα στοιχειωδη,απλα θελει το πισι του για λογους μη επαγγελματικο-ερευνητικους να μν συζηταει καν για το λειτουργικο του.Windows και ξερω ψωμι γιατι αυτο εχουν ολες οι εταιρειες,οι φιλοι μου και κατι τετοια.Αυτο εννοω ρευμα, οτι τα windows πρεπει να ειναι υποχρεωτικα το πρωτο σου λειτουργικο.Ξερω ατομα που εχουν τις γνωσεις μου σε παραγοντικο βαθμο με τις δικες μου αλλα κανεις τους δν ξεκινησε με κατι μη windows και αν καποιος τυχον το κανει σιγουρα θα εχει ψαγμενο μπαμπα,αδερφο κτλτο εξιδανικεύεις. δεν πρόκειται για καμία κοινωνικό-οικονομικο-πολιτική επανάσταση αν αλλάξεις λειτουργικό.
Φυσικα και δν σε εχει αναγκη ουτε εμενα ουτε εσενα ουτε κανενα μας και ειδικα απο τη στιγμη που σαν φοιτητες τις ασοεε τα παιρνουμε τσαμπα.Απλά δεν περιμένουν να βγάλουν λεφτά από εμένα τώρα
Μια χαρα τα εχει πληρωσει το κρατος σιγα μν μπουνε και μεσα.Για αυτο και ο Μπιλακος ερχεται και κανει ομιλιες εκδηλωσεις...Innovation day εγινε σε χωρα που δν εχει συναψει συμφωνιες η ms(αν υπαρχει καποια αναπτυγμενη)?Και αυτο δν ειναι εμπαθεια το ελεγα οταν το μονο ανοιχτο λογισμικο που ηξερε ηταν η αλεπουΠληρώνουν για να έχω όλα τα προγράμματα της MS δωρεάν από MSDN Academics Alliance
Με ανταλλαγμα πλασματικες πωλησεις,απο εκει που ξεκινησε η κουβεντα στο πρωτο ποστπληρώνουν για να έρχονται τα windows preinstalled με νέα μηχανήματα.
To .NET υποτίθεται ότι θα ήταν το επόμενης γενιάς API και framework για τη Microsoft. Σωστά; Σωστά. Μάλιστα, τα Windows μετά τα XP ονομάζονταν Windows .NET για ένα φεγγάρι (συγκεκριμένα, θυμάμαι τα Windows .NET Server 2003, των οποίων το όνομα άλλαξε σε Windows Server 2003 μερικές βδομάδες ή κανένα μήνα πριν την κυκλοφορία στην αγορά).djsolid wrote:Όλα τα άλλα εντάξει αλλα αυτό πως προκύπτει ?mikem4600 wrote:Το .ΝΕΤ παλινδρομεί άσχημα.
djsolid wrote:Αρχικά για το όνομα το θεωρώ λιγό άκυρο αυτό που λές αλλα fine by me...
Πηγή 1The product went through several name changes during the course of development. When first announced in 2000, it was known by its codename, "Whistler Server"; it was then named "Windows 2002 Server" for a brief time in mid-2001, before being renamed "Windows .NET Server" as part of Microsoft's effort to promote their new integrated enterprise and development framework, Microsoft .NET. It was later renamed to "Windows .NET Server 2003". Due to fears of confusing the market about what ".NET" represents and responding to criticism, Microsoft removed .NET from the name during the Release Candidate stage in late-2002.
Πηγή 2Q: What's up with the name Windows Server 2003? I thought it was just going to be called Windows .NET Server.
A: Microsoft has changed the name of this product several times. Most recently, in January 2003, the company decided it needed better branding for its products based on .NET, and so the name was changed from Windows .NET Server 2003 to Windows Server 2003.
Τρίχες κατσαρές. Το Mono έρχεται από κάποιον τρίτο και όχι από τη Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι πάντα, μα πάντα, θα είναι ένα ή περισσότερα βήματα πίσω σε σχέση με το επίσημο .NET framework, δηλαδή οι χρήστες του πολίτες δεύτερης κατηγορίας (πράγμα που άλλωστε συμβαίνει ήδη). Και το σημαντικότερο, δεν έχει καμία επίσημη υποστήριξη από τον πνευματικό ιδιοκτήτη του .NET framework, τη Microsoft. Ακόμα χειρότερα: Αν εξαιρέσεις τον C# compiler και μέρη του CLR που είναι ανοιχτό πρότυπο της ECMA (και του ISO πια νομίζω), κατά τα άλλα το API (π.χ. Windows.Forms) είναι ιδιοκτησία της Microsoft, και μάλιστα διαθέτει αρκετές πατέντες σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, αν ξυπνήσει στραβά η Microsoft τραβάει την πρίζα και σταματάει το Mono. Γι' αυτό άλλωστε και το Mono έχει την εναλλακτική stack (που είναι βασισμένη σε Gtk# και άλλα Linux APIs). Αυτό όμως αυτόματα σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον compatibility με την έκδοση για Windows (που χρησιμοποιούν π.χ. Windows.Forms). Βασικά, η μόνη προστασία που υπάρχει έναντι της Microsoft αν ποτέ ξυπνήσει στραβά είναι για πελάτες της Novell, αφού η Novell έχει υπογράψει με τη Microsoft το γνωστό interoperability agreement. Αυτό όμως αυτόματα σημαίνει ότι δεν είναι πλέον cross-platform (εκτός κι αν εννοείς ως πλατφόρμες μόνο τα Windows και το SuSE Linux).djsolid wrote:Το .ΝΕΤ γίνεται cross platform και δν γελάμε καθόλου. Το mono είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια που έχει κάνει port σχεδόν όλο το .NET 2.0 και αρκετά μεγάλο μέρος του .NET 3.0 και συνεχίζεται...
Για τα περί moonlight, σε παραπέμπω στα περί Mono. Το βασικό εδώ περί cross-platform-ness (που δεν αναφέρεις...) είναι ότι βγάζει η ίδια η Microsoft το Silverlight runtime για Mac OS. Τι την σταματάει όμως να κάνει ό,τι έκανε και με τον IE που, για να φανταστείς, κάποτε (τα αρχαία χρόνια) έβγαινε όχι μόνο για Windows αλλά και για Mac και Unix (!) (νομίζω HP-UX συγκεκριμένα!). Αν πιαστεί το προϊόν της στα Windows και σταματήσει να βγαίνει σε άλλες πλατφόρμες (όπως έγινε με τον IE), θα μπορούσαμε κάλλιστα να ξαναμπούμε σε μια πενταετία πλήρους στασιμότητας όπως έγινε όταν κατείχε όλη την αγορά o IE (μέχρι που διατάραξε τα λιμνάζοντα νερά ο Firefox).djsolid wrote:Φυσικά και η Java είναι σε καλύτερη μοίρα γιατί πολύ απλά (και δυστυχώς) η Microsoft πριν λίγο καιρό άρχισε να σκέφτεται τον ορο cross-platform. Και μπορείς να δεις ενα παράδειγμα Silverlight - Moonlight που από την αρχή της δημιουργίας του ξεκίνησε και συνεχίζει ως cross-platform.
Σύμφωνοι. Τότε δεν υπήρχε και το Visual Studio 2008. Για την έκδοση 3.0, λοιπόν, ποια ήταν τα developer tools; Μήπως ένα ελαφρώς κατεστραμμένο update του Visual Studio 2005 που κατσαβίδωνε πρόχειρα την υποστήριξη για κάποια APIs του .NET framework 3.0; Που ήταν τα developer tools όταν βγήκαν τα Vista; Απάντηση: στην πραγματικότητα πουθενά. Αργότερα, όταν βγήκε το Visual Studio 2008 (δηλαδή η πρώτη έκδοση που υποστήριζε τα Vista), η κύρια πλατφόρμα του ήταν η έκδοση 3.5. Η 3.0 (όπως και η 2.0) ήταν για backwards compatibility ουσιαστικά. Οπότε πάλι θέλαμε νέο framework.djsolid wrote:Τα Vista έχουν προεγκατεστημένη την έκδοση 3.0. Η έκδοση 3.5 όταν βγαίνανε τα Vista ήταν ακόμα σε Beta άρα δν νομίζω ότι θα ήταν λογικό να την ενσωματώσουνε.
Βεβαίως. Έχεις δει όμως σοβαρές εμπορικές εφαρμογές (πέρα από κάτι demos) να τα χρησιμοποιούνε αυτά; Εγώ δεν έχω δει καμία.djsolid wrote:Επιπλέον επειδή απευθύνομαι σε άτομο που ξέρει απλά θα σου πω και δεν θα αναλύσω :
Τεχνολογία Click-Once
Client Profile (.ΝΕΤ 3.5 SP1 )
Σύμφωνοι, το WPF είναι επόμενης γενιάς API, αλλά:djsolid wrote:Τέλος μιας και αναφέρθηκες μόνο σε Desktop εφαρμογές έχεις δει το WPF σωστά? Αν δεν είναι αυτό επόμενης γενιάς Framework τότε ποιο είναι?
ΟΚ. Τουλάχιστον μέχρι να υποστηριχθεί επίσημα και είναι κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.Τρίχες κατσαρές. Το Mono έρχεται από κάποιον τρίτο και όχι από τη Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι πάντα, μα πάντα, θα είναι ένα ή περισσότερα βήματα πίσω σε σχέση με το επίσημο .NET framework, δηλαδή οι χρήστες του πολίτες δεύτερης κατηγορίας (πράγμα που άλλωστε συμβαίνει ήδη).
Application Servers και Web Εφαρμογές δεν είναι ?Και τέλος πάντων, το Silverlight αφορά web πράγματα, όχι desktop πράγματα (που είναι και το ζουμί της πλατφόρμας των Windows)
Ναι. Σε intranets και extranetsΒεβαίως. Έχεις δει όμως σοβαρές εμπορικές εφαρμογές (πέρα από κάτι demos) να τα χρησιμοποιούνε αυτά; Εγώ δεν έχω δει καμία.
To ίδιο ήταν και η διείσδηση των Windows Forms με την έλευση του .NETΣύμφωνοι, το WPF είναι επόμενης γενιάς API, αλλά:
α) Η διείσδυσή του στους developers είναι ακόμα (1,5 χρόνο μετά!) αμελητέα. Το ίδιο και η χρήση του από major εφαρμογές.
Αφού μπορείς να τα πάρεις για πλάκα με pinvoke, γιατί να τα βγάλει managed? Για να λες μετά ότι το μέγεθος του .NET είναι ακόμα πιο μεγάλο? Ναι, κάποια στιγμή το Win32 θα γίνει fully managed αλλά ακόμα υπάρχουνε εφαρμογές που βαράνε κατευθείαν Win32 οπότε πάλι θα φωνάζανε για incompatibilities.β) Το WPF αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του .ΝΕΤ framework, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί ένα μέρος από το API των Vista. Ένα κάρο νέα APIs των Vista είναι Win32-only: π.χ. από το transactional-NTFS, τα νέα shell APIs και το DirectX 10 μέχρι τα APIs του IE, των Windows Media και ακόμα και του Windows Search! Γιατί;;
Προφανώς και θα το πάρεις όταν όλοι οι Evangelists, Product Managers, Project Managers το αναφέρουνε και γράφουνε συνέχεια γι αυτό και προφανώς θα ασχοληθείς με μια τόσο ισχυρή γλώσσα όσο η C#. Lambda ExpressionsΠως να πάρεις μετά στα σοβαρά το .NET όταν πολλά από τα νέα APIs του νέου λειτουργικού είναι Win32; Όταν δηλαδή η ίδια η Microsoft δεν δέχεται να καταναλώσει το σκυλοφαγητό της;
Μπα που να φάς την γλώσσα σου μετά με ποιόν θα τσακόνωμαι εγώ;PaP wrote:mikem με εκπλησεις!
είδες το φως σου!
Όχι φυσικά!djsolid wrote:Application Servers και Web Εφαρμογές δεν είναι ?Και τέλος πάντων, το Silverlight αφορά web πράγματα, όχι desktop πράγματα (που είναι και το ζουμί της πλατφόρμας των Windows)
Α, δηλαδή απευθύνονται σε μια niche αγορά. Δηλαδή, οι developers που απευθύνονται στις μάζες πάλι μένουν με το... framework στο χέριdjsolid wrote:Ναι. Σε intranets και extranetsΒεβαίως. Έχεις δει όμως σοβαρές εμπορικές εφαρμογές (πέρα από κάτι demos) να τα χρησιμοποιούνε αυτά; Εγώ δεν έχω δει καμία.
Ε;djsolid wrote:Αφού μπορείς να τα πάρεις για πλάκα με pinvoke, γιατί να τα βγάλει managed? Για να λες μετά ότι το μέγεθος του .NET είναι ακόμα πιο μεγάλο? Ναι, κάποια στιγμή το Win32 θα γίνει fully managed αλλά ακόμα υπάρχουνε εφαρμογές που βαράνε κατευθείαν Win32 οπότε πάλι θα φωνάζανε για incompatibilities.
Λες ότι θα πάρω στα σοβαρά ένα framework που η ίδια η εταιρία που το έφτιαξε το φτύνει και δεν το χρησιμοποιεί, επειδή θα υποστώ το brainwashing από κάποιους evangelists (που στην τελική έχουν όφελος να πουλήσουν το προϊόν τους);djsolid wrote:Προφανώς και θα το πάρεις όταν όλοι οι Evangelists, Product Managers, Project Managers το αναφέρουνε και γράφουνε συνέχεια γι αυτό και προφανώς θα ασχοληθείς με μια τόσο ισχυρή γλώσσα όσο η C#. Lambda ExpressionsΠως να πάρεις μετά στα σοβαρά το .NET όταν πολλά από τα νέα APIs του νέου λειτουργικού είναι Win32; Όταν δηλαδή η ίδια η Microsoft δεν δέχεται να καταναλώσει το σκυλοφαγητό της;
I know! Γιατί, νομίζεις ότι το περίμενα εγώ;; Κι εγώ περίμενα ότι μια εταιρία με όλα τα resources του κόσμου και το πιο επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα και development platform όλων των εποχών δεν θα έβγαζε την πατάτα που λέγεται Vista. Εκεί να δεις πως απογοητεύτηκα - από την beta 1 που τα πρωτοχρησιμοποίησα ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλα.djsolid wrote:Αν πριν απο 4 χρόνια μου έλεγαν οτι θα ήσουν εσύ αυτός που θα έλεγα πράγματα όπως τα παραπάνω θα του έλεγα ότι έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ φαντασία.
Είτε εγώ το βρήκα είτε η Microsoft το έχασε... (είτε και τα 2PaP wrote:mikem με εκπλησεις!
είδες το φως σου!
PaP wrote:είδες το φως σου!
Θαύμα έγινε (!)HdkiLLeR wrote:Μπα που να φάς την γλώσσα σου μετά με ποιόν θα τσακόνωμαι εγώ;
Αρκεί να υπάρχει interpreter (ο οποίος πρέπει να γίνει compile -και ίσως να γραφτεί ανάλογα με τις διαθέσιμες βιβλιοθήκες - για κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά....PaP wrote:ίμαι φανατικός webας και τουλάχιστον εκεί το portability είναι superΙσως μόνο php, ruby και ότιδηποτε intepreted είναι write once, run everywhere
Έχει επίφοβο privacy..Περι Google Κατανάλωσης wrote:once all three server buildings are operating in 2011 the plant "can be expected to demand about 103 megawatts of electricity - enough to power 82,000 homes, or a city the size of Tacoma, Washington." The Web, the magazine says, "is no ethereal store of ideas, shimmering over our heads like the aurora borealis. It is a new heavy industry, an energy glutton that is only growing hungrier."
No way!rose wrote:web app που κάνουν monitoring πυρινικά εργοστάσια.