The Punisher wrote:Γιατί: σκέψου ότι όλοι θα μπουν Ιατρική. Το επίπεδο της σχολής θα πέσει κατακόρυφα, η προσφορά θα αυξηθεί εκθετικά, ενώ η ζήτηση θα παραμένει ίδια, με αποτέλεσμα να πέσουν οι μισθοί και τα "φακελάκια". Στο τέλος ο κόσμος θα το γυρίσει στα υπόλοιπα επαγγέλματα τα οποία θα έχουν γίνει περιζήτητα, και έτσι θα φτάσουμε σε μια αληθινή ισορροπία, και όχι μια πλασματική όπως είμαστε τώρα
Ταυτόχρονα όμως επειδή το επίπεδο της σχολής θα έχει πέσει, οι γιατροί που θα "βγουν" μέχρι την στιγμή που λες θα είναι πολλοί και μέτρια καταρτισμένοι, με αποτέλεσμα(λόγω της φύσης της δουλειάς) να είναι επικίνδυνοι για τους ασθενείς...
Εκτός αυτού, απλά θα γεμίσουμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία(θα αυξηθούν σε σχέση με σήμερα), οπότε μάλλον θα νομιμοποιηθούν τα "φακελάκια" παρά θα καταπολεμηθούν...
Δεν ξέρω αν αξίζει να υποστείς τις συνέπειες του να αφησεις ελεύθερη την αγορά(που λόγω της θεωρείας του καπιταλισμού θα οδηγήσει σε τεράστιο κλείσιμο από μικρομεσαίες επιχειρησεις, οπότε θα υπάρξει μεγαλύτερη εξαρτηση από πολυεθνικές σύντομα), για να πάμε πιο κοντά σε ένα σημείο που θα είναι το πραγματικό σημείο ισορροπίας(γιατί καλή η οικονομική θεωρία και ο καπιταλισμός, αλλά όταν μπλέκουν οι άνθρωποι στην μέση αυτά γίνονται ευμετάβλητα, οπότε το απόλυτο σημείο ισορροπίας δεν θα το πιάσουμε απόλυτα...)!
Για να μην παρεξηγηθώ, η αναγνώριση κατά την γνώμη μου είναι ένα πολύ σωστό μέτρο, αλλά σε λάθος χρονική στιγμή. Πρώτα πρέπει να φροντίσεις να δώσεις ίσες ευκαιρίες σε όλους(και όχι σε αυτούς που διαθέτουν χρήματα) και μετά να διευρύνεις τις διόδους για την αγορά...
Υ.Γ.:
rose wrote:Αν προσθέσεις τα λεφτά για ενοίκιο, φαγητό κτλ μάλλον είναι αρκετα περισσότερα ,απο οσα θα έδινες σε ενα ιδιωτικο στην πόλη σου, αυτο το επιχείρημα δεν είναι σοβαρό.Τα περισσότερα παιδια σε αυτές τις σχολές είναι απο μικρομεσαίες οικογένειες...και θα συνεχίζουν να ειναι ακομη και μετα την αναγνώριση των πτυχίων.
Μάλλον απλοποιείς κάποια πράγματα: το επίπεδο της σχολής καθορίζεται από τους καθηγητές και κυρίως τους φοιτητές/σπουδαστές. Για να πας σε ένα πανεπιστήμιο(ή ΤΕΙ) πρέπει να στρωθείς και να διαβάσεις για να βγάλεις τα αντίστοιχα μόρια(όποια σχολή και αν ειναι αυτή, είτε ιατρική είτε ανθοκομείας). Αντίθετα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αυτό που χρειάζεται ειναι να μπορείς να πληρώσεις τα δίδακτρα και να έχεις καλύτερο απολυτήριο από τους άλλους(ασχετο αν αυτό είναι 10,1/20 ή 19,9/20). Όταν όμως βγείς από κει, θα έχεις το ίδιο χαρτί με αυτούς που πήγαν στο δημόσιο.
Επίσης, αν δεν έχεις να πληρώσεις, υπάρχουν οι εστίες και υπάρχει και το εστιατόριο της σχολής για διαμονή και φαγητό. Δεν σου λέω ότι ειναι το καλύτερο αλλά αν ρωτήσεις παιδιά που αν δεν τα είχαν δεν θα μπορούσαν να σπουδάσουν, θα σου πουν ότι ειναι πολύ χρήσιμα έστω και έτσι.
Τέλος, τα περισσότερα παιδιά σε αυτές τις σχολές δεν ήταν και δεν είναι από μικρομεσαίες οικκογένειες. Μένω στην Κηφισιά και στο λέω από προσωπική εμπειρία. Ένα 10-15% κάθε έτους στο σχολείο μου(και μιλάω μόνο για το σχολείο μου, δεν βάζω άλλα) παρατάει το διάβασμα στο Λύκειο γιατί ξέρει ότι θα πάει σε κάποιο ιδιωτικό(και επειδή διαθέτει και χρήματα και μέσα, το καταφέρνει).
rose wrote:Το γεγονός ότι αυτα τα χρόνια με μια βόλτα στο εξωτερικό θα μπορούσαν να ηταν 3, δεν θέλεις να το σχολιάσεις;
Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε με αν... Αν είχες αποφασίσει(και πέρναγες) να ξαναδώσει θα ήταν 5 για παράδειγμα. Επίσης δεν αναιρώ καθόλου τον δρόμο του εξωτερικού! Και εγώ αν τελειώσω από εδώ, έξω θέλω να πάω! Αλλά αφού αποφάσισες(είτε αναγκάστηκες) να ακολουθήσεις αυτόν δρόμο, θα σου έλεγα να σταματήσεις να σκέφτεσαι το τι θα μπορούσες να κάνεις...
Όπως λένε και οι Maiden(τους είδα το Σάββατο και είναι νωπές οι μνήμες

)
So understand, don't waste your time always searching for your wasted years,
face it, make your stand and realize you're living in your golden years!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N