Περίπου. Όταν θα είμαι στην εργασία/ σπίτι δεν θα χρησιμοποιώ το NetBook. Αλλά για να μπορείς να δείξεις κάποια πράγματα σε άσχετο χώρο (π.χ. ένα project που κάνεις και θέλεις να το δείξεις σε κάποιον στα Starbucks) τότε νομίζω ότι το NetBook λέει. Για να συγχρονίζεις την εργασία σου (εργασία/ σπίτι) επίσης λέει. Δεν θα κάνω όμως στο NetBook αυτή καθ' αυτή την ανάπτυξη του κώδικα, αν αυτό εννοείς. Ένας φορητός Fujitsu-Siemens τον οποίο χρησιμοποιούσα πριν 2 χρόνια, με προδιαγραφές 3,5 ετών πρίν (έκδοσης 2005), είχε Centrino στα 1,67 Ghz και 512 RAM (μετά έβαλα 1 GΒ επιπλέον) και έτρεχε τα WinXP μια χαρά. Γιατί ενα NetBook να είναι μονο για browsing; Σε σχέση με έναν φορητό 3ετίας, το συγκεκριμένο έχει τις ίδιες επιδόσεις για να μην πώ καλύτερες.
Επίσης υπάρχουν "ελαφριές" εκδόσεις IDE με την έννοια ότι επειδή υποστηρίζουν λιγότερα modules απαιτούν λιγότερη μνήμη. Επιπλέον η εφαρμογή αυτή καθ' αυτή είναι που καθορίζει τις απαιτήσεις του IDE. Αν εσύ έχεις ένα project που φορτώνει ένα σωρό βιβλιοθήκες η απόκριση του ΙDE δεν θα είναι η ίδια, σε σχέση με το εάν είχες ένα μικρότερο project.
[off-topic]Ο Intel Celeron στα 400 Mhz (του 1999) με 128 ΜΒ SDRAM στα 100 Hz και Windows 98SE, τρέχει μια χαρά το Office 97. Θέλω να πώ ότι η απόδοση ενός μηχανήματος είναι θέμα του τι software θα του βάλεις.[/off-ropic]
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...