Δημιουργείται Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Δημιουργείται Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

Post by ultimate_aektzis » Wed Oct 08, 2008 6:37 pm

gidi wrote:
ίσως μακροπρόθεσμα βελτιωθεί η ποιότητα της τυρόπιτας γιατί θα έχουν περισσότερο χρόνο και άρα θα μπορούν να την ψήνουν σε χαμηλή φωτιά για περισσότερη ώρα.
:smt044 :smt044

rose το berkeley δεν εχει διδακτρα?Σε εχασα λιγο.

rappader ειναι πολυ λεπτο το θεμα με τα χρωστουμενα μαθηματα και το να πληρωνουμε γιατι μπορει ο αλλος να γυρισει και να πει οτι δουλευε για να συντηρει την οικογενεια του και τωρα θα τα δινει στη σχολη για να τα τρωνε οι καρεκλοκενταυροι...λες και δεν τα ξερεις τωρα. ;)
Στην Ελλαδα πολυ φοβαμαι πως δεν θα βρεθει λυση σε αυτα τα θεματα ποτε :smt011
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Oct 08, 2008 8:38 pm

...και εγώ σε έχασα που κολλάει η ερώτηση; Δεν ξέρω. :-p
που θα πάει θα το δουμε...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Oct 08, 2008 8:50 pm

Επειδη ρωτας γιατι το ριξαμε στα διδακτρα?Η ερωτηση ειναι σχετικη μονο αν δεν εχει διδακτρα το berkeley.
Καλα μπορει να γραφω και βλακειες επηρεαζομενος απο τη c++ :-p
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rapadder » Thu Oct 09, 2008 1:02 am

@gidi: Tουλάχιστον μπορούμε και συζητάμε σε ήρεμο κλίμα, χωρίς υβριστικά pm...

Από μόνα τους τα δίδακτρα δεν λύνουν το πρόβλημα. Αλλά θα φέρουν τον ποιοτικό έλεγχο, έτσι μόνο θα λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός Μ.Β.Α. του Ο.Π.Α., όπου φοιτητές έκαναν παρατήρηση σε καθηγήτρια που αργούσε συστηματικά στις διαλέξεις της, χρησιμοποιώντας και το επιχείρημα "δεν πληρώνουμε για να περιμένουμε".
Στο σημερινό (δημόσιο) Πανεπιστήμιο, οι καθηγητές είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουν λοιπόν και κάποια μειονεκτήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Κάποιοι δεν ασχολούνται όπως και όσο πρέπει, ειδικά αφού περάσουν κάποια χρόνια ή προς την δύση της καριέρας τους ή επειδή βαριούνται την διδασκαλία και θέλουν να αφοσιωθούν στην έρευνα, μουσική κλπ. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα σε έναν καθηγητή που δεν κάνει σωστά την εργασία του. Δεν μπορείς να τον ελέγξεις, το πολύ πολύ να περιορίσεις τα μαθήματα που διδάσκει.
Στα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού (απ' ότι ξέρω), είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, το Πανεπιστήμιο αναθέτει τα μαθήματα σε καθηγητές. Αν είσαι καλός, παραμένεις, αν δεν είσαι ή βρεθεί καλύτερος, φεύγεις. Ένα συμβούλιο συνεδριάζει και αποφασίζει. Έτσι ο καθηγητής είναι αναγκασμένος να κάνει σωστά την εργασία του. Δεν έχει περιθώρια, να μην κάνει καλό μάθημα ή έρευνα της πλάκας.
Last edited by rapadder on Thu Oct 09, 2008 12:46 pm, edited 3 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Oct 09, 2008 1:47 am

"έχει χάσει την επαφή με την σημερινή ελλάδα"

Tην "επαφή με τη σημερινή Ελλάδα" όπως φαίνεται να την εννοείς θα κάνατε πολύ καλά να τη χάσετε κι εσείς, μπας και φτιάξετε Ελλάδα καλύτερη από αυτή που παραλαμβάνετε. H "επαφή με τη σημερινή Ελλάδα" μας οδηγεί από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, καθώς "λύση δεν υπάρχει", "έλα μωρέ, πάντα έτσι θα είναι τα πράματα" και άλλα τέτοια.

“Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.”
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Oct 09, 2008 1:58 am

Κάπου διάβασα ότι μόνο πέρυσι έφυγαν 450.000 Έλληνες για το εξωτερικό. Και δεν νομίζω να είναι όλοι εργάτες, μάλλον όλοι πτυχιούχοι ήταν. Με λυπεί που όποτε λέω, μάλλον με αφελές ύφος, "ρε παιδιά, άμα όλα τα μυαλά την κοπανάνε, ποιοι θα μείνουμε πίσω μπας και φτιάξουμε τη χώρα;" μου λένε ότι είμαι στην ουτοπία μου.

Πρόσαφτα πήγα στη Γερμανία, το πρώτο μου ταξίδι προς τα δυτικά. Μου πήρε κάποιες μέρες να ξεκολλήσω από το σοκ του που είμαστε και που είναι οι άλλοι. Οκ, δεν μπορούμε να γίνουμε Γερμανία αύριο, αλλά μπορούμε να είμαστε λιγότερη μπανανία. Κάπου επίσης διάβασα ότι είμαστε 4η χώρα σε αμυντικές δαπάνες στο κόσμο (δεν θυμάμαι αν ο δείκτης ήταν σχετικός με το ΑΕΠ, σε απόλυτο νούμερο μου φαίνεται υπερβολικό)
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Theofaman » Thu Oct 09, 2008 2:30 am

tsilochr wrote:Κάπου επίσης διάβασα ότι είμαστε 4η χώρα σε αμυντικές δαπάνες στο κόσμο (δεν θυμάμαι αν ο δείκτης ήταν σχετικός με το ΑΕΠ, σε απόλυτο νούμερο μου φαίνεται υπερβολικό)

Όταν δεν έχεις για γείτονες χώρες όπως η Ολλανδια, η Αυστρία, η Γαλλία κλπ. δεν το βρίσκω καθόλου παράλογο..
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Oct 09, 2008 10:33 am

tsilochr wrote:Κάπου διάβασα ότι μόνο πέρυσι έφυγαν 450.000 Έλληνες για το εξωτερικό. Και δεν νομίζω να είναι όλοι εργάτες, μάλλον όλοι πτυχιούχοι ήταν. Με λυπεί που όποτε λέω, μάλλον με αφελές ύφος, "ρε παιδιά, άμα όλα τα μυαλά την κοπανάνε, ποιοι θα μείνουμε πίσω μπας και φτιάξουμε τη χώρα;" μου λένε ότι είμαι στην ουτοπία μου.
Υπερβολή ρε.
Για το δεύτερο έχεις δίκαιο, πραγματικά, όπως και να το κάνουμε ειναι μεγάλη υπόθεση να δουλεύεις για τον τόπο σου, είμαστε χώρα που να πάρει!

rapadder wrote: Από μόνα τους τα δίδακτρα δεν λύνουν το πρόβλημα. Αλλά θα φέρουν τον ποιοτικό έλεγχο, έτσι μόνο θα λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός Μ.Β.Α. του Ο.Π.Α., όπου φοιτητές έκαναν παρατήρηση σε καθηγήτρια που αργούσε συστηματικά στις διαλέξεις της, χρησιμοποιώντας και το επιχείρημα "δεν πληρώνουμε για να περιμένουμε".

@rapadder, η παιδεία και η υγεία ειναι βασικός τομέας...Πρόσεξε τώρα όμως τι συμβαίνει, αν δεχθούμε ότι μόνο οι εύποροι θα πληρώνουν για τις παροχες - το εξασφαλιζουμε αυτό - στην πραγματικότητα δεν θα κάνει καμία διαφορά, γιατι οι πραγματικά ευποροι ειναι το πολύ ενα 10%.
Ετσι ξαναγυρνάμε στην αρχή του κύκλου - με βάση τον συλλογισμό σου.
που θα πάει θα το δουμε...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”