Στάσεις στα ΜΜΜ και απεργίες

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Στάσεις στα ΜΜΜ

Post by ultimate_aektzis » Wed Oct 15, 2008 7:05 pm

Αληθεια γιατι απεργουν τωρα?
Θελουν και αυτοι να μπουν στα βαρεα και ανθυγιεινα? :smt016
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed Oct 15, 2008 7:29 pm

ultimate_aektzis wrote:Αληθεια γιατι απεργουν τωρα?
Κάποιο λόγο θα έχουν οι άνθρωποι. Και μη σχετικός -άμεσα τουλάχιστον- με την εργασία τους να 'ναι, υπάρχουν τόσοι άλλοι λόγοι για να απεργήσει κάποιος. Πιθανολογώ ότι παρά τις επεκτάσεις των δρομολογίων κατά τις νυχτερινές ώρες, δεν έγινε πρόσληψη προσωπικού.
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Oct 15, 2008 7:30 pm

Ουτε τωρα θα γινει.Η βενζινη ειναι ακριβη και η cayenne καιει πολυ :-p
Crab
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Crab » Wed Oct 15, 2008 8:27 pm

proskopos wrote:Το κάνουν για να κοιμηθούν περισσότερο... Μόνο τα βραδινά δρομολόγια έχουν κόψει... Ε ρε μια απόλυση που τους χρειάζεται....
Calm down buddy,θα σπάσεις κανα πλήκτρο.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by proskopos » Wed Oct 15, 2008 10:14 pm

Crab wrote:
proskopos wrote:Το κάνουν για να κοιμηθούν περισσότερο... Μόνο τα βραδινά δρομολόγια έχουν κόψει... Ε ρε μια απόλυση που τους χρειάζεται....
Calm down buddy,θα σπάσεις κανα πλήκτρο.
Νot funny buddy....Κεφάλια πρέπει να σπάσουν...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Oct 15, 2008 11:02 pm

proskopos wrote: Νot funny buddy....Κεφάλια πρέπει να σπάσουν...
Ηρεμίαααα.... Μην είστε πάντα ακραίοι με τις προτάσεις σας... Εγώ νομίζω ότι οι στάσεις γίνονται τα βράδια όπου υπάρχει συγκριτικά λιγότερη κίνηση από ότι το πρωί, ώστε να μην δημιουργείται χάος.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Wed Oct 15, 2008 11:07 pm

sandra wrote:
Ηρεμίαααα.... Μην είστε πάντα ακραίοι με τις προτάσεις σας... Εγώ νομίζω ότι οι στάσεις γίνονται τα βράδια όπου υπάρχει συγκριτικά λιγότερη κίνηση από ότι το πρωί, ώστε να μην δημιουργείται χάος.
Είμαι από αυτούς που προτιμούν την ηρεμία.... Αλλά δεν μπορώ να δημιουργούν αναστάτωση, εργαζόμενοι που προσφέρουν 0, ενώ έπρεπε να προσφέρουν 10!!! Για αυτό και μόνο το λέω...
Image
Crab
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Crab » Wed Oct 15, 2008 11:13 pm

Συμφωνώ!
Τα κεφάλια όσων ψηφίζουν τους νταβάδες των παπάδων πρέπει να σπάσουν πάραυτα.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Wed Oct 15, 2008 11:21 pm

Crab wrote:
Συμφωνώ!
Τα κεφάλια όσων ψηφίζουν τους νταβάδες των παπάδων πρέπει να σπάσουν πάραυτα.
Φυσικά και θα συμφωνίσω μαζί σου.... Εξήγησα όμως το σκεπτικό μου... Δεν είμαι κατά της απεργίας... (αντίθετα)...
Είμαι κατά της κατάστασης που επικρατεί στα ΜΜΜ... Για την οποία ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό εκείνοι...
Ας αφήσουμε όμως το οφφ τόπικ...
Image
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Oct 16, 2008 2:35 pm

StormRider wrote:
proskopos wrote:Ε ρε μια απόλυση που τους χρειάζεται....
Ευτυχώς που δεν αποφασίζεις εσύ γι' αυτό. Απ' ότι φαίνεται η πολιτική προπαγάνδα του κράτους για διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων πιάνει τόπο όλο και περισσότερο.

Άργησες, άργησες... Την περίμενα πως και πως αυτή την απάντηση... Μα που ήσουνα;

Και γιατί να επιλέξουμε τη δική σου πολιτική προπαγάνδα; Επιχειρήματα!
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Oct 16, 2008 3:00 pm

StormRider wrote:
proskopos wrote:Ε ρε μια απόλυση που τους χρειάζεται....
Ευτυχώς που δεν αποφασίζεις εσύ γι' αυτό. Απ' ότι φαίνεται η πολιτική προπαγάνδα του κράτους για διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων πιάνει τόπο όλο και περισσότερο.

Δεν είναι καμία πολιτική προπαγάνδα... Δεν είμαι αρνί πίστεψε με... Μην τα ρίχνουμε όλα στα "άβουλα" μη πολιτικοποιημένα παιδάκια των υπολογιστών... Δεν είμαι ένα από αυτά... Δεν μπορεί δηλαδή εσύ να μην βλέπεις, ότι τα ΜΜΜ είναι άθλια, ΚΑΙ λόγω των εργαζομένων εκεί...
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Oct 16, 2008 7:39 pm

Έχω ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες του κόσμου, τα τελευταία 20-25 χρόνια. Το Μετρό της Αθήνας είναι ξεκάθαρα, κατά τη γνώμη μου, ένα από τα 2-3 καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει.

Δ. Γκρ.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Oct 16, 2008 7:42 pm

Και το τραμ επίσης...
Τα λεωφορεία όμως, τα τρένα...?
Ωστόσο δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε μέτρο σύγκρισης με άλλες χώρες, αλλά με το αν καλύπτουν τις ανάγκες μας, το τι θα γινόταν καλύτερα αν κάποιοι (αρμόδιοι, εργαζόμενοι κτλ) έκαναν καλύτερα την δουλειά τους...
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Oct 16, 2008 7:48 pm

I tried to think positive, just for a tiny while... ;)

Δ. Γκρ.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Oct 16, 2008 8:14 pm

Αντε και ο Προαστιακος να πω εγω οτι ειναι αξιολογος.Τα υπολοιπα ΜΜΜ?
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Oct 16, 2008 8:17 pm

Φθίνουν. Απαξιώνονται. Σταθερά. Νομοτελειακά. Το ξέρουν. Το ξέρουμε. Δεν μπορούν ή/και δεν θέλουν να κάνουν κάτι γιαυτό. Το όλο πράγμα θα αλλάξει. Εντελώς. Μα, εντελώς. Μπορεί και η τεχνολογία να σπρώξει. Ζήτημα χρόνου. Έτσι νομίζω. Χαίρετε και καλή τύχη... :-D

Δ. Γκρ.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Oct 16, 2008 8:48 pm

ultimate_aektzis wrote:Αντε και ο Προαστιακος να πω εγω οτι ειναι αξιολογος.Τα υπολοιπα ΜΜΜ?
Αξιόλογος; Μάλλον δεν τον χρησιμοποιείς καθημερινά. Για ρίξε μια ματιά εδώ...

Τα ΜΜΜ μας για αναπτυσσόμενη χώρα είναι εξαιρετικά. Για ευρωπαϊκή, "ανεπτυγμένη" χώρα είναι ψιλοχάλια.

Για το μετρό, το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν βλέπω την ώρα να μπει σε λειτουργία το πολύπαθο ΑΤΟ έτσι ώστε τελικά να γίνουμε σαν τη Meteor και να μην επηρεαζόμαστε από απεργίες.

Τραμ + μετρό είναι καλά αλλά είναι μια σταλιά - η κάλυψη της πόλης είναι πολύ μικρή. Το τραμ μάλιστα το πολεμάνε από 10 μεριές (ειδικά το ΥΠΕΧΩΔΕ) - δεν ανοίγουν κανένα βιβλίο ανάπτυξης συγκοινωνιών να ξεστραβωθούν. Το μετρό πλέον έχει αρχίσει να λυγίζει υπό το πλήθος των μετακινήσεων και θέλει "αναβάθμιση" (ειδικά η γραμμή 3, που δεν μπορεί να έχει πολύ συχνά δρομολόγια λόγω του ότι δρομολόγια των τραίνων πρέπει να συνδυάζονται με αυτά του ΟΣΕ που πηγαίνουν αεροδρόμιο).

Τα λεωφορεία έχουν ξεχάσει ότι έχει αλλάξει ο αιώνας και είναι κολλημένα στο 1990 (στην καλύτερη). Βρώμικα με άστατα δρομολόγια - και αν πέσει ψιχάλα κόβονται τελείως. Για τηλεματική και άλλες τέτοιες "πολυτέλειες" ούτε λόγος.

Τα υπεραστικά τραίνα (ΟΣΕ) είναι σε τραγική κατάσταση. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν η ραχοκοκαλιά των χερσαίων επιβατικών και εμπορευματικών μετακινήσεων, αλλά τελικά το ποσοστό στην πίτα του είναι σαν του Desktop Linux: κάτι λιγότερο από 1-2%. :-D Κι από καθαριότητα κι εξυπηρέτηση... άλλο πράγμα! Επίσης, πρέπει να είναι το μοναδικό σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ευρώπη που από το 2000 δεν έχει την έννοια της ανταπόκρισης - διότι δεν εγγυάται τα χρονοδιαγράμματα των δρομολογίων! Δεν μπορείς να κόψεις π.χ. εισιτήριο Θεσ/κη-Πάτρα. Πρέπει να πάς Θεσ/κη-Αθήνα, στην Αθήνα να κόψεις εισιτήριο για Κιάτο και από Κιάτο να κόψεις εισιτήριο για Πάτρα. Όσο για τα έργα "εξυγχρονισμού"; Η ΣΓΥΤ (διπλή ηλεκτροκινούμενη Σιδηροδρομική Γραμμή "Υψηλών"* Ταχυτήτων) του κεντρικού άξονα ΠΑΘΕ/Π (Πάτρα-Αθήνα-Θεσ/κη-Ειδομένη-Προμαχώνας) ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του '80. Φέτος για πρώτη φορά ηλεκτροκινήθηκε ένα τμήμα (Λάρισα-Θεσ/κη-Ειδομένη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί, μετά τις τελευταίες καθυστερήσεις, το... 2015. Ακόμα παραμένει μονή σε αρκετά σημεία του μήκους της και το κόστος κατασκευής ανά χιλιόμετρο είναι τριπλάσιο (μέχρι στιγμής) σε σχέση με τους σιδηροδρόμους του εξωτερικού.

* Το βάζω σε εισαγωγικά διότι για εμάς, υψηλές ταχύτητες είναι τα μέχρι 200 kmh σε μερικά μέρη του δικτύου (όπως τα μέχρι 24 mbit στις adsl, που δεν τα πιάνει ποτέ κανείς). Για τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, τραίνο υψηλών ταχυτήτων είναι >= 270 kmh.
Last edited by mikem4600 on Thu Oct 16, 2008 8:54 pm, edited 2 times in total.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Oct 16, 2008 8:52 pm

Οχι δε τον χρησιμοποιω ιδιαιτερα το προαστικο ειναι η αληθεια.Αλλα απο οσες φορες εχω μπει και μπορω να κρινω η ποιοτητα της μεταφορας ηταν καλη και ο συρμος αρκετα καθαρος.
Για αυτα που λεει στο blog μονο σαν φημες τα ξερω.δεν τα εχω ζησει
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Oct 16, 2008 9:04 pm

@mikem: Για να μην αναφέρουμε και την κατάσταση στα θαλάσια ΜΜΜ, όπου αυτά που περιγράφεις ισχύουν επι 10 φορές.

Γενικά, το πρόβλημα οφείλεται και στην αδιαφορία πολλών προς τα ΜΜΜ και την εμμονή τους με το αμάξι. Χαρακτηριστικά, υπάρχει λεωφορείο στην περιοχή μου (το 448 για όσους γνωρίζουν) που ανάθεμα να έχει 3-4 επιβάτες μ.ο. Γιατί λοιπόν ο ΟΑΣΑ να επενδύσει πάνω του? Γιατί σε κεντρικές αρτηρίες, τα λεωφορεία περνάνε αρκετά συχνά.
Το μετρό διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, απο τον ηλεκτρικό δεν έχω παράπονο..Αρκεί να επεκταθούν οι γραμμές κάποια στιγμή..Π.χ., οι νέες στάσεις μεταξύ Χαλανδρίου και Εθ.άμυνας στο μετρό έχουν ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό(κανά χρόνο..)

Αν αναλογιστούμε την κατάσταση πριν 7-8 χρόνια(πριν τους Ολυμπιακούς), νομίζω πως βαδίζουμε σε σωστα μονοπάτια
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Oct 16, 2008 9:21 pm

redlabel wrote:Έχω ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες του κόσμου, τα τελευταία 20-25 χρόνια. Το Μετρό της Αθήνας είναι ξεκάθαρα, κατά τη γνώμη μου, ένα από τα 2-3 καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει.

Δ. Γκρ.
Ποιότητα ναι, ποσότητα όχι. Για μια πόλη 4,5 εκατομμυρίων είναι δυστυχώς τραγικά μικρό.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Thu Oct 16, 2008 10:16 pm

Proxenos wrote: Ποιότητα ναι, ποσότητα όχι. Για μια πόλη 4,5 εκατομμυρίων είναι δυστυχώς τραγικά μικρό.
οι ερμοι οι κινεζοι τι να πουν?

Link
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Oct 16, 2008 10:51 pm

[off-topic]Αυτό που δείχνει το βίντεο είναι εγκληματικό! Δεν μπορείς να στοιβάζεις έτσι κόσμο. Κινδυνεύουν από το να πάθουν ασφυξία μέχρι να ποδοπατηθούν. Έλεος![/off-topic]
Ο Προαστιακός θα έπρεπε να έχει συχνότερα δρομολόγια. Ειδικά στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Νεραντζιώτισσα.
Κάτι που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι δεν παρέχουν στοιχείώδη ασφάλεια. Όταν μου έκλεψαν το πορτοφόλι + κινητό στο (στοιβαγμένο) τρένο πριν 40 μέρες, έκανα αίτηση στον ΗΣΑΠ για να μπορέσει να λάβει (ο εισαγγελέας) βίντεο από τις κάμερες. Η Imageαπάντηση του ΗΣΑΠ ήταν ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό γιατί είναι εξουσιοδοτημένος να τις χρησιμοποιεί μόνο για την ρύθμιση της κίνησης των συρμών. Μήπως να δώσω 10 Ευρώ παράβολα και να κάνω μήνυση στον ΗΣΑΠ για συγκάλυψη κλοπής;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”