Λοιπόν, παρακολουθώ τη συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή, αλλά παρά το γεγονός ότι το θέμα το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον δεν μπήκα στην διαδικασία να γράψω γιατί ,σε γενικές γραμμές συμφωνώντας με τον semis19, βλέπω ότι δεν οδηγούμαστε πουθενά αφού οι μεν δεν μπορούν να πείσουν τους δε με τίποτα και το αντίστροφο. Επειδή όμως είμαι «ο φίλος που συμμετέχει στην έρευνα πάνω στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα», στον οποίο αναφέρθηκε ο semis19, είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τις πληροφορίες που του έδωσα και με βάση τις οποίες με επικαλέστηκε. Λοιπόν, είμαι 4 ετής φοιτητής του τμήματός και κάνω την Πρακτική μου άσκηση στην ΑΕΕΓΑ (Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών) «Η ΕΘΝΙΚΗ» , ευρέως γνωστή με το όνομα «Εθνική Ασφαλιστική», που ανήκει στον όμιλο της, σε όλους μας γνωστής, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Συμμετέχω σε μία ομάδα με αντικείμενο μελέτης την «Προσαρμογή των Πληροφοριακών Συστημάτων στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα», οπότε μπορώ να σας διαφωτίσω σε σχέση με το αν η Λογιστική που μαθαίνουμε από το Πανεπιστήμιο είναι επαρκής. Σαφώς και δεν ξέρουμε τα πάντα, αλλά τις βασικές αναγκαίες γνώσεις τις έχουμε και με το παραπάνω. Σε αυτή την κατεύθυνση και σχετικά με το αντικείμενο ενασχόλησής μου στην εταιρεία, εκτός από την Λογιστική, βοήθησε πολύ και το μάθημα του Κου Ζωργιού( Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα), που, αν και από τη αρχή είχα καταλάβει ότι θα ήταν χρησιμο, τώρα πλέον καταλαβαίνω για τα καλά την αξία του και τον λόγο ύπαρξής του..
Σχετικά με τα διεθνή Λογιστικά, οι διαφορές με το ΕΓΛΣ δεν είναι μεγάλες(προσοχή, ναι είναι σημαντικές, όχι δεν είναι μεγάλες)..Και εγώ είχα το άγχος ότι δεν θα ξέρω τίποτα, αλλά ,όπως με διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του τμήματος, και όπως διαπίστωσα στην συνέχεια οι διαφορές είναι ουσιώδεις μεν, μικρές δε και μάλιστα εύκολες στην κατανόηση αν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο.. Για την ιστορία ο προϊστάμενος του τμήματος, που τυγχαίνει να είναι και λέκτορας(όχι στο δικό μας πανεπιστήμιο..), μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα σήμερα το πρωί που τον ρώτησα, για δεύτερη φορά, για να πληροφορήσω τον semis19..Οποιοσδήποτε έχει περαιτέρω αμφιβολίες, είμαι στη διάθεσή σας με π.μ. για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες..

Α ξέχασα, στο τμήμα που απασχολούμαι βρίσκεται και μια απόφοιτος του τμήματος μας η οποία τα πηγαίνει περίφημα και της οποίας η δουλειά είναι σημαντική!!!