Ο πιο αδύναμος κρίκος ...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sun Nov 21, 2004 1:22 am

Ganther wrote:Aυτο δεν λεει τιποτα ΙΜΗΟ...
Αν ρωτησεις οποιονδηποτε, δε θα ξερει τους τυπους που εγραψες... Δειχνει μονο οτι στην ΑΣΟΕΕ μας βαζουν παραδειγματα με οικονομικα θεματα... Οχι οτι θα επρεπε να εχουμε αυτες τις γνωσεις, αλλα οτι θελουν να τις εχουμε. ;)
Μα ούτε και εγώ τους ξέρω από κάτι σημειώσεις τους βρήκα ... και πίστεψε ξέρω πολλούς από το έτος μου που τους γνωρίζουν ... βαρέθηκα και κουράστηκα ειλικρινά να προσπαθώ να σας πείσω για κάτι αυτονόητο και είμαι σίγουρος και εσείς να με ακούτε για αυτό το λόγο δε θα ξαναγράψω στην ενότητα αυτή και σε οποιοδήποτε άλλη παρόμοια με τέτοιο θέμα ...
Κλείνοντας ... ξαναπαραθέτω κάτι που έγρψα πριν και δε το πήρε κανείς χαμπάρι τη σπουδαιότητα έχει ...
Αν κάτι μας κρατάει ζωντανούς στο θέμα βάση είναι αυτό το καταραμένο το ΟΠΑ θέλετε να βγάλουμε όλα τα οικονομικά και όλα τα μαθηματικά και ότι άλλο δεν έχει σχέση με την πληροφορική και τον προγραμματισμό, καλύτεροι στο θέμα της πληροφορικής από τους Μετσοβίτες, από το ΕΚΠΑ και τους μηχανικούς της Πάτρας δε θα γίνουμαι ποτέ!
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Ethel » Sun Nov 21, 2004 1:19 pm

semis19 wrote: Και εγώ προγραμματιστή αν θέλω να φτιάξω κανένα λογισμικό ... οπότε θα είμαστε Ethel ισοπαλία!
Bρε συ εξήγησέ μου ποιό είναι το αυτονόητο και το λογικό που εννοείς; Να τελειώσεις πληροφορική και να προσλάβεις προγραμματιστή για να φτιάξεις κανένα λογισμικό; Κι εδώ μέσα (στο τμήμα εννοώ) τι κάνεις; Τι κρατάς από τις σπουδές σου; Τις οικονομικές γνώσεις; Μήπως είσαι σε λάθος σχολή τελικά (αναρωτιέμαι δε σε κατηγορώ για τίποτα) ;
lewton wrote:Συμφωνώ 100% μαζί σου semis19 στο ότι διαφωνούμε.
Πόσο θα ταυτιστώ μαζί σου lewton..... :)
Καλά pap (παρότι σου΄χει κολλήσει το ΔΕΤ - λολ) θα συμφωνήσω ότι και καλός αναλυτής να θες να γίνεις ε δε βγαίνεις έτσι εύκολα...
Ganther wrote:Αν ρωτησεις οποιονδηποτε, δε θα ξερει τους τυπους που εγραψες... Δειχνει μονο οτι στην ΑΣΟΕΕ μας βαζουν παραδειγματα με οικονομικα θεματα... Οχι οτι θα επρεπε να εχουμε αυτες τις γνωσεις, αλλα οτι θελουν να τις εχουμε.

Καλά εννοείται δεν κατείχα τπτ! Και σιγά μην είναι αυτό παράδειγμα για τη "χρησιμότητα" των οικονομικών στην πληροφορική... Δηλαδή αν μου πουν φτιάξε ένα πρόγραμμα που να αναγνωρίζει και να αντιστοιχεί την αλληλουχία των αμινοξέων σε πρωτεϊνες είμαι υποχρεωμένη να ξέρω τι σημαίνει αυτό; Ψάχνω, ρωτάω, μυρίζω τα νύχια μου, ρωτάω μέντιουμ και το βρίσκω!!
There's no place like 127.0.0.1
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sun Nov 21, 2004 1:51 pm

Πραγματικά το ότι της Πάτρας κλπ είναι καλύτεροι δεν στέκει με τπτ !!! Ούτε οι μονάδες λένε κάτι ούτε τπτ. Πολύ απλά τους αλγόριθμους, μεταγλωτιστές, δίκτυα, βάσεις, τεχνητή που κάνουμε εμείς δε τα κάνει κανένας άλλος.
Η διαφορά μας αν υπάρχει είναι η εξής. Τα παιδιά θέλουν να γίνουν πληροφορικάριοι και κάνουν μαθήματα πληροφορικής οπότε γίνονται καλοί σε αυτό που πρέπει. Αμα και αυτοί πάρουν πτυχίο με 36 μαθήματα εκ των οποίων τα 15 μονο είναι πληροφορικής δηλαδή λιγότερο από το ~50% μάλλον επιστήμονες πληροφορικής δεν είναι

Semis19 δεν είμαι υπέρ της κατάργησης των οικονομικών μαθημάτων απλά λέω ότι από το τμήμα πρέπει να βγαίνεις πληροφορικάριος σωστός και αν θες να έχει διοικητικές ικανότητες αλλά πρέπει να βρεθεί μια τέτοια ισορροπία που να εξασφαλίζει το πληροφορικό υπόβαθρο
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Nov 22, 2004 11:53 am

PaP wrote:Πραγματικά το ότι της Πάτρας κλπ είναι καλύτεροι δεν στέκει με τπτ !!!
Πάντως κι εγώ το χω ακούσει αυτό και γενικώς κυκλοφορεί αυτή η φήμη...
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Mon Nov 22, 2004 12:22 pm

Καλα ασε το οτι κανουν ~65 μαθηματα, δηλαδη του ***# θα κανουν οτι και εμεις τουλαχιστον (εστω τιτλοι μαθ.). Αλλα επειδη ειδα τα μαθηματα, δεν εχουν παρα λιγες εφαρμογες. Πχ αν κανεις 6 αριθ. αναλ. και 7 υπολογισημοτητες ε κατι θα μαθεις παπαραπανω αλλα... Ειναι τμημα κορυφη δεν υπαρχει αμφισβητηση,αν και το επιανα δεν εφυγα απο αθηνα.

Και ετσι διαλεξα το ΟΠΑ. Εχω ξαναπει οτι το τμημα μας ειναι σημειο αναφορας στα υπολοιπα τμηματα. Για μενα η δυο κατευθ. ειναι ισαξιες και ειναι θεμα προσωπικης επιλογης πλεον. Αλλα μια αναβαθμιση την χρειαζεται, πχ καινουργια μαθ. Ενταξει τα οικ χρειαζονται για υποστηριξη αλλα το τμημα ειναι πληρ.- Με μικρο μακρο δεν νομιζω να ασχοληθω αλλα με π.σ. ισως. Και αν δεν κανω λαθος ειναι πιο πολυ διοικηση. Γιατι εχει διαφορα.
Image
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Nov 22, 2004 6:18 pm

Έκανα 2 μέρες να μπω και έχασα την ευκαιρία να απαντήσω σε μερικά πράγματα που ειπώθηκαν.
Ειλικρινά κι εγώ, όπως και ο semis, θα σταματήσω να διαβάζω το topic αυτό γιατί μου φαίνεται υπερβολικό και εντελώς παράξενο να ακούω από άτομο το οποίο δήλωσε τμήμα πληροφορικής στο μηχανογραφικό του να λέει ότι δεν θέλει να σπουδάσει πληροφορική....
Όσο για το ότι οι ηλεκτρολόγοι της Πάτρας και του ΕΜΠ θα είναι πάντα καλύτεροι από εμας, έχω να πω ότι αυτό θα ισχύει όσο εμείς θα έχουμε να περάσουμε 36 μαθήματα έναντι 65 και μάλιστα 4 από αυτά να είναι μαθήματα άσχετα με την επιστήμη που θέλει κάποιος που έχει δηλώσει πληροφορική να σπουδάσει.
Στο αν στην πραγματικότητα είναι καλύτεροι ή όχι, θα το δούμε στην αγορά εργασίας.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Wed Nov 24, 2004 9:02 am

semis19 wrote:
PaP wrote:Ρε συ Σωτήρη αν η πληροφορική δεν είναι προγραμματισμός τότε είναι απλά ΔΕΤ, χωρίς καλό προγραμματισμό μπορείς να καταλάβεις λειτουργικά ? υλοποιείς αλγόριθμους ? φτιάχνεις καλές βάσεις και εφαρμογές που να επικοινωνούν με αυτές ? φτιάχνεις καλα web services ? μπορείς να ρυθμίσεις σωστά ένα δίκτυο αν δεν καταλαβαίνεις τα πρωτόκολλα ? ίσως γίνεσαι καλώς αναλυτής αλλα και για αυτό πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό για να κάνεις σωστή καταμέριση του έργου και να το σχεδιάσεις σωστά
Λοιπόν έφτασε το τέλος ... ήρθε η ώρα να κλειδώσετε αυτήν την ωραία ομολογουμένως συζήτηση γιατί αυτό τα λέει όλα ...
http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 4235#14235
ένα βασικό θέμα με το οποίο ασχολούμαστε είναι και το Stemming, δηλαδή τι? θα πρέπει να έχουμε και μαθήματα φιλολογικών?
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Post by dimitra » Wed Nov 24, 2004 9:39 am

Αν και αργά διάβασα την ενότητα θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου.Για το θέμα της
λογιστικής θα ήθελα να πω ότι πιστέυω ότι δεν θα έπρεπε να είναι βασικό.Ναι,είναι
χρήσιμο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον μα θα ήταν καλύτερα να υπάρχει κάποιο άλλο μάθημα στη
θέση του ως βασικό,ας το είχαμε ως επιλογής.Άλλα πολύ βασικότερα μαθήματα που έχουν άμεση
σχέση με την επιστήμη είναι επιλογής!Δεν συμφωνώ ότι επειδή είμαστε στο Οικονομικό πρέπει
να κάνουμε και οικονομικά,αφού είμαστε στο οικονομικό ας έχουμε απλά τη δυνατότητα αν θελήσουμε να κάνουμε και κάποια μαθήματα οικονομικά.Όσο για τη στατιστική που είδα κάπου να αναφέρεται εγώ πιστεύω,αν και ήταν και από τα μαθήματα που έχω δώσει διπλή φορά, ότι είναι χρήσιμο!Για την υπολογισιμότητα και πολυπλοκότητα συμφωνώ με τις απόψεις του silegav.Όσο για το τμήμα της Πάτρας δεν έχω ιδέα αλλά δεν είναι λογικό να κρίνουμε από τον αριθμό των μαθημάτων!Ωραία και στα ΤΕΙ για να πάρεις πτυχίο περνάς καμία 60αριά μαθήματα, αλλά μήπως έχετε δει σε πολλά από αυτά τι κάνουν και πόσο λιγότερο πολύπλοκα είναι από τα δικά μας;;;Ας μην κρίνουμε καλύτερα έτσι!Μπορεί όντως να είναι καλύτερο αλλά ο αριθμός των μαθημάτων δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης!Τέλος η δική μου γνώμη είναι ότι τα δίκτυα καλύπτονται θεωρητικά επαρκώς αν θέλεις, αν και λείπει η πρακτική εξάσκηση, όσο να'ναι θα έπρεπε να μπορούσαμε να δούμε και στην πράξη αυτά που μαθαίνουμε και για τις Βάσεις Δεδομένων πιστεύω ότι είναι παραπάνω από απαραίτητες και καλώς υπάρχουν όπως υπάρχουν.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Nov 24, 2004 7:13 pm

Σχετικά με την Λογιστική να προσθέσω μια παράμετρο που μάλλον διαφεύγει σε κάποιους.Όταν τελειώνεις οποιοδήποτε τμήμα οικονομικού πανεπιστημίου ,έχεις τα επαγγελματικά δικαιώματα λογιστή τρίτης κατηγορίας.Δεν είναι λοιπόν λίγο παράξενο να μην είναι έστω μια λογιστική υποχρεωτική;
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Wed Nov 24, 2004 11:49 pm

Αυτο δεν ειναι απολυτα σιγουρο γιατι ειχα στειλει μειλ στο Ο.Ε.Ε και μου ειπαν οτι δεν μπορουμε να γραφτουμε. Αλλα μπορει και να κανω λαθος.
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Thu Nov 25, 2004 1:47 am

Για χάρη και σου μόνο Einherjar ... ;-)
Λοιπόν, Erevodifwntas ...
και λογιστική ξέρουμε αλλά είναι της πλάκας (θα χρειαστείς οπωσδήποτε λογιστή). αντιπαράδειγμα της λογιστικής ήταν το ΘΩΟ.
Αν επιλέξεις τα ΛΠΣ και κάτι ελέυθερης επιλογής πάνω στο θέμα είσαι jet. Για τον απλούστατο λόγο ότι η Λογιστική δεν αλλάζει (σε 1000 χρόνια πάλι ΕΓΛΣ και ΚΒΣ θα έχουμε) ποτέ! Αντιθέτως με τον κλάδο της πληροφορικής που συνεχώς αναπτύσσεται και μπλα μπλα μπλα ... Επιπρόσθετα, για το θέμα της λογιστικής ο σκοπός που πιστεύω θέλει να προάγει το τμήμα είναι να για να την εφαρμόσουμε σε πληροφοριακά συστήματα ή για να μιλήσουμε με ένα άνθρωπό του επιχειρησιακού περιβάλλοντος ... οπότε πάλι είμαστε gi - gi ... οπότε Erevodifwntas αυτό που λες δεν ισχύει ή μάλλον πιο σωστά ισχύει για κάποιον που θα "τερματίσει" τον προγραμματσιμό σε τούτο το τμήμα ... ;-)
Λογιστική στην ΑΣΟΕΕ και πλάκας δε "πάει" είναι πολύ οξύμορο ... (no offense!)
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Nov 25, 2004 2:22 am

Αυτο δεν ειναι απολυτα σιγουρο γιατι ειχα στειλει μειλ στο Ο.Ε.Ε και μου ειπαν οτι δεν μπορουμε να γραφτουμε. Αλλα μπορει και να κανω λαθος.
Εγώ ξέρω (έτσι μου έχουν πει ) ότι οποιοσδήποτε απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου(Ο.Π.Α,Πα.Πει κλπ) έχει αυτά τα δικαιώματα!Αλλά ούτε και γω βάζω το χέρι μου στην φωτιά!
Για τον απλούστατο λόγο ότι η Λογιστική δεν αλλάζει (σε 1000 χρόνια πάλι ΕΓΛΣ και ΚΒΣ θα έχουμε) ποτέ!
Ερώτηση άσχετη από άσχετο.Τα διεθνή λογιστικά πρότυπα δεν είναι κάποιου είδους αλλαγή ;
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Thu Nov 25, 2004 3:16 am

Ερώτηση άσχετη από άσχετο.Τα διεθνή λογιστικά πρότυπα δεν είναι κάποιου είδους αλλαγή ;
Υποθέτω πως ναι (αλλά δεν νομίζω δραματική!) θα ρωτήσω φίλο μου που συμμετέχει σε έρευνα πάνω σε αυτά και θα σου πώ! ;)
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Thu Nov 25, 2004 10:15 am

Παρακαλώ τους mods να μην κάνουν erge αυτό το post με το προηγούμενο!
Ο φίλος μου λοιπόν μου διαβεβαίωσε τα εξής:
Τα διεθνή Λογιστικά πρότυπα όντως έχουν κάποιες διαφορές σε σχέση με το ΕΓΛΣ αλλά οι βασικές αρχές στα δύο συτήματα είναι ίδιες και σε κάθε περίπτωση η γνώση του ΕΓΛΣ βοηθάει στην κατανόηση των Διεθ.Λογ.Προτ. με δεδομένο ότι έχεις κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα και απλά κάνεις τις απαραίτητες (μικρές) προσαρμογές ... Ούτως ή άλλως ακόμα και αν είσαι σε επιχείρηση που δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα, τα λογιστικά της με τα αντίστοιχα προγράμματα πρώτα θα είναι σε ΕΓΛΣ και μετα μπορείς να προσαρμόσεις τα στοιχεία στα νέα δεδομένα των διεθνών λογιστικών προτύπων.Η μετάβαση από ΕΓΛΣ στα διεθνή Λογιστικά Πρότυπα είναι απλή αν ξέρεις ΕΓΛΣ..Υποχρεωμένες να κρατούν διεθνή λογιστικά αυτή τη στιγμή είναι μόνο οι εισιγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο..Επιχειρησιακό στέλεχος μου διαβεβαίωσε ότι ούτως ή άλλως η λογιστική που κάνουμε στην ΑΣΟΕΕ μάλλον πρέπει να είναι πλησιέστερα στα Διεθνή παρά στο ΕΓΛΣ.. :shock: Βέβαια σε λίγα χρόνια όλοι θα έχουν διεθνή, οπότε αν οι μελλοντικοί φοιτητές κάνουν λογιστική με αυτά τα διεθνή(που λογικά έτσι θα είναι) θα είναι οκ, αλλιώς ... ;-)
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu Nov 25, 2004 10:45 am

Από όσο έχω παρακολουθήσει σε άλλα μαθήματα (απλά έμπαινα γιατί μου άρεσε ο καθηγητής και όχι για να το δώσω) τα διεθνή έχουν μεγάλες διαφορές από τα ελληνικα (και ναι εμείς κάνουμε τα ελληνικά και μόνο). Τώρα για τη Λογιστική, ναι είναι της πλάκας, μιας και ακόμα και όταν πέρασα το μάθημα και θεωρητικά ήμουν στο peak μου, ακόμα και τότε φίλοι μου από ΤΕΙ μου έλεγαν κάτι ακατανόητα πράγματα. όταν τους έλεγα τι κάναμε εμεις με κοίταγαν και γέλαγαν (φυσικά και εγώ κάνω το ίδιο όταν μου λένε ότι κάνουν pascal και χαίρονται). Για να μην παραξηγηθώ δεν εννοώ ότι αυτά που κάνουμε δεν ισχύουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν για να χαρακτηρισθούμε ότι ξέρουμε Λογιστικά (είχα περάσει από συνέντευξη για δουλεια, τους είπα τι κάνουμε και πάλι με κοίταγαν περίεργα, οπότε το γύρισα στις γνώσεις πληροφορικής και τη σκαπούλαρα)

Επίσης τότε όλοι θα έπρεπε να κάνουν Λογιστική αφού όλοι θα μιλήσουν με "ένα άνθρωπό του επιχειρησιακού περιβάλλοντος". τώρα ότι έχουμε "τα επαγγελματικά δικαιώματα λογιστή τρίτης κατηγορίας", αυτό συμβαίνει μόνο αν έχουμε και κάποιο άλλο μάθημα επιλογής.

my personal site
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Thu Nov 25, 2004 11:08 am

Erevodifwntas μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα στο θέμα γνώσης της λογιστικής ...
Με το μάθημα αυτό και μόνο που κάνουμε στον κόρμο είσαι άσχετος ... αν όμως διαλέξεις μαθήματα ΛΠΣ, ΚΒΣ, λογιστικά πρότυπα, λογιστική κόστους κτλ κτλ είσαι αν όχι έτοιμος να υπογράψεις βιβλία Α’ κατηγορίας μπορείς να σταθείς άνετα βοηθός λογιστή και μετά βέβαια να κάνεις expand τον εαυτό σου ... (με σεμινάρια κα)
Όσο αυτό που είπες μοιάζει περισσότερο με άποψή σου παρά να είναι γεγονός γιατί μου το διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος για τα λογιστικά πληροφοριακά συστήματα, που τυγχάνει να είναι και λέκτορας σε πανεπιστήμιο, εταιρείας του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας που απασχολεί 4,500 εργαζομένους και έχει κέρδη δισεκατομυρίων δραχμών κάθε χρόνο! :shock:
Τώρα για τη Λογιστική, ναι είναι της πλάκας, μιας και ακόμα και όταν πέρασα το μάθημα και θεωρητικά ήμουν στο peak μου, ακόμα και τότε φίλοι μου από ΤΕΙ μου έλεγαν κάτι ακατανόητα πράγματα.
Πέφτεις στην παγίδα να νομίζεις ότι εγώ είπα ότι είμαστε καλύτεροι λογιστές από αυτούς που είναι σε αντίστοιχα τμήματα ... εγώ δεν είπα αυτό είπα ότι με λίγο προσπάθεια παραπάνω ... και μετά από κάποια χρόνια ότι θα φτάσουμε στο επίπεδό τους και δεν είμαστε όσο άσχετοι όσο θεωρείς ... εγώ φρονω το εξής:
... οπότε Erevodifwntas αυτό που λες δεν ισχύει ή μάλλον πιο σωστά ισχύει για κάποιον που θα "τερματίσει" τον προγραμματσιμό σε τούτο το τμήμα ...

... παρά για κάποιον που θα πραγματώσει αυτά που είπα πριν! ;-)
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Thu Nov 25, 2004 11:18 am

Πριν αποχωρήσω και από αυτή τη συζήτηση (υπάρχουν πολλοί άξιοι αντιπρόσωποι της θέσης μου εδώ μέσα ;) ) θα πω ότι τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών. Αν κάποιος ξέρει ή τεσπα υποπτεύεται τι θέλει να κάνει στη ζωή του, μπαίνει στη σωστή σχολή και αποδέχεται τα πράγματα ως έχουν. Διαφορετικά αποτελεί αστείο (δε θα πω ανέκδοτο) το να βαφτίσεις τις σπουδές σου κάπως και να νομίζεις ότι άλλο θα βγεις... Καλή συνέχεια στη συζήτηση παιδιά!
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Thu Nov 25, 2004 11:32 am

Πριν αποχωρήσω και από αυτή τη συζήτηση...
Και εγώ ethel το έχω πει πολλάκις ... αλλά δε τα κατάφερα! :lol:
υπάρχουν πολλοί άξιοι αντιπρόσωποι της θέσης μου εδώ μέσα ...
στο venus ... έξω στους διαδρόμους της σχολής; ... :-D
Αν κάποιος ξέρει ή τεσπα υποπτεύεται τι θέλει να κάνει στη ζωή του, μπαίνει στη σωστή σχολή και αποδέχεται τα πράγματα ως έχουν.
Είμαι ο 1ος που το είπα ...
Διαφορετικά αποτελεί αστείο (δε θα πω ανέκδοτο) το να βαφτίσεις τις σπουδές σου κάπως και να νομίζεις ότι άλλο θα βγεις...
Όντως είναι ντροπή για να μην πω χειρότερη λέξη ... απόφοιτος του τμήματος αυτού να μην ξέρεις κάποια στοιχειώδη πράγματα από προγραμματισμό ή κάποια στοιχειώδη οικονομικά ... (πχs 1ο να κάνει μεταγλώττιση ένα πρόγραμμα σε java και να γνωρίζει το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης ...) μη γελάτε υπάρχουν παιδιά στο τμήμα μας που βρίσκονται σε αυτές τις κοτηγορίες ... οι οποίοι για μένα όσο μ.ο. και να έχουν πρέπει αν έχουν την αξιοπρέπεια να μην πάνε να ορκιστούν ...
Καλή συνέχεια στη συζήτηση παιδιά!
Ευχαριστούμε ethel έχω να πω πολλά ακόμα!!!! :shock: :-D :-D
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu Nov 25, 2004 11:45 am

semis19 wrote:Erevodifwntas μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα στο θέμα γνώσης της λογιστικής ...
Με το μάθημα αυτό και μόνο που κάνουμε στον κόρμο είσαι άσχετος ... αν όμως διαλέξεις μαθήματα ΛΠΣ, ΚΒΣ, λογιστικά πρότυπα, λογιστική κόστους κτλ κτλ είσαι αν όχι έτοιμος να υπογράψεις βιβλία Α’ κατηγορίας μπορείς να σταθείς άνετα βοηθός λογιστή και μετά βέβαια να κάνεις expand τον εαυτό σου ... (με σεμινάρια κα)
Είδες που συμφωνούμε? Γι' αυτό είπα ότι είναι της πλάκας. Απλά δεν φτάνει (sorry αν δε φάνηκε από την αρχή, αλλά νομίζω ότι αν ξαναδείς τα posts θα το δεις τώρα). Αν το συνδιάσεις με όλα όσα αναφέρεις φυσικά και είσαι μια χαρά (απλά για κάποιον που δε θα το συνδιάσει, είναι χάσιμο χρόνου). Η λογιστική είναι χρήσιμη, αλλά μόνο για κάποιον που θα τη συνεχίσει. Προσωπικά δεν περνώ ούτε απ'έξω από τα οικονομικά μαθήματα οπότε όσα έμαθα, απλά είναι πολύ λίγα στην επιστήμη της Λογιστικής...
semis19 wrote: Όσο αυτό που είπες μοιάζει περισσότερο με άποψή σου παρά να είναι γεγονός γιατί μου το διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος για τα λογιστικά πληροφοριακά συστήματα
Νομίζω ότι μιλάμε για τον ίδιο καθηγητη (δε θυμάμαι ούτε καν πως λεγόταν το μάθημα, απλά με είχε πωρώσει ο καθηγητής και αν είχα χρόνο πήγαινα). Αυτός ανέφερε τα Διεθνή γενικά ως τι ισχύει, αλλά από εκεί και πέρα έδινε βαρύτητα στην ελληνική πραγματικότητα (ξαναλέω δε θυμάμαι πώς λεγόταν το μάθημα... και δεν έχω όρεξη και να το ψάξω). Ακολουθώ το παράδειγμα της Ethel και σταματώ εδώ μιας και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο :-) νομίζω ότι κάποιος που θα αντέξει να διαβάσει όλες αυτές τις σελίδες τελικά θα σχηματίσει κάποια άποψη :-)

my personal site
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Thu Nov 25, 2004 11:51 am

Erevodifwntas wrote:
semis19 wrote:Erevodifwntas μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα στο θέμα γνώσης της λογιστικής ...
Είδες που συμφωνούμε? Γι' αυτό είπα ότι είναι της πλάκας. Απλά δεν φτάνει (sorry αν δε φάνηκε από την αρχή, αλλά νομίζω ότι αν ξαναδείς τα posts θα το δεις τώρα). Αν το συνδιάσεις με όλα όσα αναφέρεις φυσικά και είσαι μια χαρά (απλά για κάποιον που δε θα το συνδιάσει, είναι χάσιμο χρόνου). Η λογιστική είναι χρήσιμη, αλλά μόνο για κάποιον που θα τη συνεχίσει. Προσωπικά δεν περνώ ούτε απ'έξω από τα οικονομικά μαθήματα οπότε όσα έμαθα, απλά είναι πολύ λίγα στην επιστήμη της Λογιστικής...
Aμ δε συμφωνούμε γιατί εσύ το πας εκεί που σε συμφέρει ... το ότι δε μας καλύπτει πλήρως το βασικό μάθημα δε σημαίνει ότι πρέπει να το καταργήσουμε ... και ούτε πρέπει να αφαιρείς το δικαίωμα σε κάποιον ο οποίος θέλει να κάνει κάτι από διαφορετικό από εσένα ... και του παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να το πραγματώσει!
botswell
bit level
bit level

Post by botswell » Thu Nov 25, 2004 12:15 pm

Λοιπόν, παρακολουθώ τη συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή, αλλά παρά το γεγονός ότι το θέμα το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον δεν μπήκα στην διαδικασία να γράψω γιατί ,σε γενικές γραμμές συμφωνώντας με τον semis19, βλέπω ότι δεν οδηγούμαστε πουθενά αφού οι μεν δεν μπορούν να πείσουν τους δε με τίποτα και το αντίστροφο. Επειδή όμως είμαι «ο φίλος που συμμετέχει στην έρευνα πάνω στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα», στον οποίο αναφέρθηκε ο semis19, είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τις πληροφορίες που του έδωσα και με βάση τις οποίες με επικαλέστηκε. Λοιπόν, είμαι 4 ετής φοιτητής του τμήματός και κάνω την Πρακτική μου άσκηση στην ΑΕΕΓΑ (Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών) «Η ΕΘΝΙΚΗ» , ευρέως γνωστή με το όνομα «Εθνική Ασφαλιστική», που ανήκει στον όμιλο της, σε όλους μας γνωστής, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Συμμετέχω σε μία ομάδα με αντικείμενο μελέτης την «Προσαρμογή των Πληροφοριακών Συστημάτων στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα», οπότε μπορώ να σας διαφωτίσω σε σχέση με το αν η Λογιστική που μαθαίνουμε από το Πανεπιστήμιο είναι επαρκής. Σαφώς και δεν ξέρουμε τα πάντα, αλλά τις βασικές αναγκαίες γνώσεις τις έχουμε και με το παραπάνω. Σε αυτή την κατεύθυνση και σχετικά με το αντικείμενο ενασχόλησής μου στην εταιρεία, εκτός από την Λογιστική, βοήθησε πολύ και το μάθημα του Κου Ζωργιού( Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα), που, αν και από τη αρχή είχα καταλάβει ότι θα ήταν χρησιμο, τώρα πλέον καταλαβαίνω για τα καλά την αξία του και τον λόγο ύπαρξής του..
Σχετικά με τα διεθνή Λογιστικά, οι διαφορές με το ΕΓΛΣ δεν είναι μεγάλες(προσοχή, ναι είναι σημαντικές, όχι δεν είναι μεγάλες)..Και εγώ είχα το άγχος ότι δεν θα ξέρω τίποτα, αλλά ,όπως με διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του τμήματος, και όπως διαπίστωσα στην συνέχεια οι διαφορές είναι ουσιώδεις μεν, μικρές δε και μάλιστα εύκολες στην κατανόηση αν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο.. Για την ιστορία ο προϊστάμενος του τμήματος, που τυγχαίνει να είναι και λέκτορας(όχι στο δικό μας πανεπιστήμιο..), μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα σήμερα το πρωί που τον ρώτησα, για δεύτερη φορά, για να πληροφορήσω τον semis19..Οποιοσδήποτε έχει περαιτέρω αμφιβολίες, είμαι στη διάθεσή σας με π.μ. για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.. :lol:
Α ξέχασα, στο τμήμα που απασχολούμαι βρίσκεται και μια απόφοιτος του τμήματος μας η οποία τα πηγαίνει περίφημα και της οποίας η δουλειά είναι σημαντική!!! ;) ;) ;) ;) :lol: :lol: :lol:
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Nov 25, 2004 2:45 pm

Μήπως Botswell μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι οι απόφοιτοι οικονομικών Πανεπιστημίων έχουν επαγγελματικά δικαιώματα λογιστή;
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”