πρακτική άσκηση

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: πρακτική άσκηση

Post by Luke » Wed Mar 04, 2009 1:02 pm

Έχεις ξεκινήσει δηλαδή; Αν όχι, σου είπαν ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις την τάδε ημερομηνία;
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Σου είχα στείλει και κάποιο σχετικό pm αλλά δεν το έχεις δει ακόμα. :)
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Mar 04, 2009 1:17 pm

Μην περιμένετε να σας βρει η σχολή εταιρεία, αλίμονο. Σε κάθε περίπτωση ειναι εύκολο να βρείς δουλειά, αρκετές μάλιστα εταιρείες δουλεύουν πολύ με πρακτικές. Δραστηριοποιηθείτε περισσότερο. ;). Βρείτε λίστες εταιριών και στείλετε με e-mail βιογραφικά. Αν ειναι 2 μήνες η πρακτική σας - ετσι δεν ειναι; - πείτε ότι είστε διαθέσιμοι για 6μηνο.
που θα πάει θα το δουμε...
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Wed Mar 04, 2009 1:24 pm

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι ότι δε μας βρίσκει εταιρεία η σχολή αλλά το ότι δεν υπήρχε ενημέρωση σχετικά με το αν εχει φτάσει ο "καιρός" για να κάνουμε πρακτική. Άλλες χρονιές σε ανακοινώσεις που έβγαιναν υπήρχε στάνταρ χρονικό διάστημα στο οποίο γινόταν η πρακτική για όλους.
George1488
byte level
byte level

Post by George1488 » Wed Mar 04, 2009 1:27 pm

Φίλε τώρα είδα το mail σου, sory που δεν απάντησα...Λοιπόν, εγώ πριν αρκετό καιρό είχα στείλει mail στον κύριο Πολίζο, αλλά δεν μου απάντησε..τον ίδιο καιρό (πολύ πριν την εξεταστική) είχα μιλήσει και με την κα Παπαθεοδώρου και μου είχε πει ότι μάλλον δε θα γίνει πρακτική.
Οι λόγοι ήταν οι εξής: κάθε φορά που κάποιος φοιτητής έκανε πρακτική σε κάποια εταιρεία, έπαιρνε ένα μισθό από την εταιρία...Η εταιρία έπαιρνε τα χρήματα που έδινε στο φοιτητή, σαν επιδότηση από το Πανεπιστήμιο..Ωστόσο, φέτος το Πανεπιστήμιο δεν έχει χρήματα για να επιδοτήσει τις εταιρίες, έτσι όποια επιχείρηση αναλάβει να δεχτεί κάποιον για πρακτική, θα πρέπει να πληρώνει την ασφάλισή του, καθώς και κάποιον μισθό.. (ή να μη δίνει καθόλου μισθό). Όλα αυτά τα χρήματα, είναι αποκληστικά έξοδα της εταιρίας....δεν λαμβάνει καμία αποζημίωση.
Εγώ επειδή είχα ακούσει "περίεργα"... για την εγκυρότητα των πληροφοριών της κα Παπαθεοδώρου, επικοινώνησα με την κα Νυφλή η οποία μου εξήγησε πως έχει η κατάσταση... και ότι αν εγώ βρώ εταιρία από μόνος μου, μπορώ να κάνω πρακτική...και μου είπε να περιμένω να βγει ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων πρακτικής..Αλλά τέτοια ανακοίνωση δε βγήκε, και ούτε θα βγει...για τους παραπάνω λόγους..Όποιος έχει βρει εταιρία και καθηγητή για να τον επιβλέπει, από μόνος του... πρέπει να καταθέσει τελικά στην κα Παπαθεοδώρου μια επιστολή από την εταιρία που να λέει ότι τον δέχεται για πρακτική και να στείλει ένα βιογραφικό στο csio.Υποδείγματα για αυτά υπάρχουν στο site πρακτικής άσκησης.
Εγώ θα ξεκινήσω να πιγαίνω κανονικά στηνεταιρία αυτές τις μέρες..
vicky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by vicky » Wed Mar 04, 2009 1:34 pm

"το πανεπιστήμιο δεν έχει λεφτά" ,το ανέκδοτο της ημέρας.. :lol: ασφαλώς και έχουν, απλά δεν τους ενδιαφέρει η πρακτική άσκηση των φοιτητών , είναι απλά τα πράγματα..
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Mar 05, 2009 12:49 am

Κοίτα να δεις, αυτό που μας είχε πει αν θυμάμαι καλά ο κος Πολύζος πέρσυ, είναι πως τα χρήματα για την πρακτική προέρχονται από επιδοτήσεις προς το πανεπιστήμιο. Όταν αυτά τα χρήματα τελειώνουν (για τον α,β λόγο) το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να πληρώσει το φοιτητή για την εργασία του. Ωστόσο πάντα το ζήτημα ήταν ξεκάθαρο στο .pdf της ανακοίνωσης: Αυτό το εξάμηνο δεν υπάρχει αποζημίωση, αυτό το εξάμηνο θα λάβετε τόσα χρήματα. Τώρα γιατί φέτος ξεχάσανε την ανακοίνωση, ποιος ξέρει, λείπει ο Πολύζος και γκρέμισε το σύστημα ίσως... δεν ξέρω εκ των έσω... Σε μια φίλη μου της είπε η Παπαθεοδώρου να βιαστεί να βρει κάτι, οπότε μην το τρενάρετε πολύ... Ξεκινήστε τις επαφές σας.

Κάτι ανάλογο (να μην υπάρχουν δηλαδή χρήματα) είχε συμβεί το πέρσυ και πρόπερσυ το χειμερινό εξάμηνο, αν και τουλάχιστον σου έβρισκαν εκείνοι εταιρία αν δεν πρότεινες κάτι. Εγώ όταν είχα κάνει δεν είχα έτοιμη πρόταση, ούτε καν επέλεξα από λίστα εταιριών. Μου είπαν απλά: "έχουμε θέση εκεί, πας;" και πήγα!

Βέβαια σε κάθε περίπτωση το καλύτερο είναι να κλείσεις μοναχός σου τη συμφωνία για να είναι εταιρία και αντικείμενο της αρεσκείας και των ενδιαφερόντων σου. Η δική μου περίπτωση ήταν εντελώς ρίσκο, αν και ευτυχώς δεν έμεινα με κάποιο παράπονο.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Fri Mar 06, 2009 1:40 am

Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει πρακτική αυτό το εξάμηνο ας μου στείλει ένα pm. Έστειλα βιογραφικό σε 2 εταιρείες και συννενοήθηκα με την μία. Από την άλλη με πήραν αργότερα και ζήτησαν να με δουν αλλά τους είπα πως είχα ήδη κλείσει, οπότε έχουν κενή θέση αν ενδιαφέρεται κάποιος. Παραπάνω λεπτομέρειες με pm για να μην κάνουμε διαφήμιση εδώ. :)
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat Mar 14, 2009 10:02 pm

:smt006 Στην ιστοσελίδα του τμήματος βγήκε η πολυπόθητη ανακοίνωση. Καλή τύχη σε όλους!

Ανακοίνωση
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”