- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
πρακτική άσκηση
Re: πρακτική άσκηση
Έχεις ξεκινήσει δηλαδή; Αν όχι, σου είπαν ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις την τάδε ημερομηνία;
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Μην περιμένετε να σας βρει η σχολή εταιρεία, αλίμονο. Σε κάθε περίπτωση ειναι εύκολο να βρείς δουλειά, αρκετές μάλιστα εταιρείες δουλεύουν πολύ με πρακτικές. Δραστηριοποιηθείτε περισσότερο.
. Βρείτε λίστες εταιριών και στείλετε με e-mail βιογραφικά. Αν ειναι 2 μήνες η πρακτική σας - ετσι δεν ειναι; - πείτε ότι είστε διαθέσιμοι για 6μηνο.

που θα πάει θα το δουμε...
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι ότι δε μας βρίσκει εταιρεία η σχολή αλλά το ότι δεν υπήρχε ενημέρωση σχετικά με το αν εχει φτάσει ο "καιρός" για να κάνουμε πρακτική. Άλλες χρονιές σε ανακοινώσεις που έβγαιναν υπήρχε στάνταρ χρονικό διάστημα στο οποίο γινόταν η πρακτική για όλους.
-
- byte level
Φίλε τώρα είδα το mail σου, sory που δεν απάντησα...Λοιπόν, εγώ πριν αρκετό καιρό είχα στείλει mail στον κύριο Πολίζο, αλλά δεν μου απάντησε..τον ίδιο καιρό (πολύ πριν την εξεταστική) είχα μιλήσει και με την κα Παπαθεοδώρου και μου είχε πει ότι μάλλον δε θα γίνει πρακτική.
Οι λόγοι ήταν οι εξής: κάθε φορά που κάποιος φοιτητής έκανε πρακτική σε κάποια εταιρεία, έπαιρνε ένα μισθό από την εταιρία...Η εταιρία έπαιρνε τα χρήματα που έδινε στο φοιτητή, σαν επιδότηση από το Πανεπιστήμιο..Ωστόσο, φέτος το Πανεπιστήμιο δεν έχει χρήματα για να επιδοτήσει τις εταιρίες, έτσι όποια επιχείρηση αναλάβει να δεχτεί κάποιον για πρακτική, θα πρέπει να πληρώνει την ασφάλισή του, καθώς και κάποιον μισθό.. (ή να μη δίνει καθόλου μισθό). Όλα αυτά τα χρήματα, είναι αποκληστικά έξοδα της εταιρίας....δεν λαμβάνει καμία αποζημίωση.
Εγώ επειδή είχα ακούσει "περίεργα"... για την εγκυρότητα των πληροφοριών της κα Παπαθεοδώρου, επικοινώνησα με την κα Νυφλή η οποία μου εξήγησε πως έχει η κατάσταση... και ότι αν εγώ βρώ εταιρία από μόνος μου, μπορώ να κάνω πρακτική...και μου είπε να περιμένω να βγει ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων πρακτικής..Αλλά τέτοια ανακοίνωση δε βγήκε, και ούτε θα βγει...για τους παραπάνω λόγους..Όποιος έχει βρει εταιρία και καθηγητή για να τον επιβλέπει, από μόνος του... πρέπει να καταθέσει τελικά στην κα Παπαθεοδώρου μια επιστολή από την εταιρία που να λέει ότι τον δέχεται για πρακτική και να στείλει ένα βιογραφικό στο csio.Υποδείγματα για αυτά υπάρχουν στο site πρακτικής άσκησης.
Εγώ θα ξεκινήσω να πιγαίνω κανονικά στηνεταιρία αυτές τις μέρες..
Οι λόγοι ήταν οι εξής: κάθε φορά που κάποιος φοιτητής έκανε πρακτική σε κάποια εταιρεία, έπαιρνε ένα μισθό από την εταιρία...Η εταιρία έπαιρνε τα χρήματα που έδινε στο φοιτητή, σαν επιδότηση από το Πανεπιστήμιο..Ωστόσο, φέτος το Πανεπιστήμιο δεν έχει χρήματα για να επιδοτήσει τις εταιρίες, έτσι όποια επιχείρηση αναλάβει να δεχτεί κάποιον για πρακτική, θα πρέπει να πληρώνει την ασφάλισή του, καθώς και κάποιον μισθό.. (ή να μη δίνει καθόλου μισθό). Όλα αυτά τα χρήματα, είναι αποκληστικά έξοδα της εταιρίας....δεν λαμβάνει καμία αποζημίωση.
Εγώ επειδή είχα ακούσει "περίεργα"... για την εγκυρότητα των πληροφοριών της κα Παπαθεοδώρου, επικοινώνησα με την κα Νυφλή η οποία μου εξήγησε πως έχει η κατάσταση... και ότι αν εγώ βρώ εταιρία από μόνος μου, μπορώ να κάνω πρακτική...και μου είπε να περιμένω να βγει ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων πρακτικής..Αλλά τέτοια ανακοίνωση δε βγήκε, και ούτε θα βγει...για τους παραπάνω λόγους..Όποιος έχει βρει εταιρία και καθηγητή για να τον επιβλέπει, από μόνος του... πρέπει να καταθέσει τελικά στην κα Παπαθεοδώρου μια επιστολή από την εταιρία που να λέει ότι τον δέχεται για πρακτική και να στείλει ένα βιογραφικό στο csio.Υποδείγματα για αυτά υπάρχουν στο site πρακτικής άσκησης.
Εγώ θα ξεκινήσω να πιγαίνω κανονικά στηνεταιρία αυτές τις μέρες..
"το πανεπιστήμιο δεν έχει λεφτά" ,το ανέκδοτο της ημέρας..
ασφαλώς και έχουν, απλά δεν τους ενδιαφέρει η πρακτική άσκηση των φοιτητών , είναι απλά τα πράγματα..

- Fairy
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Κοίτα να δεις, αυτό που μας είχε πει αν θυμάμαι καλά ο κος Πολύζος πέρσυ, είναι πως τα χρήματα για την πρακτική προέρχονται από επιδοτήσεις προς το πανεπιστήμιο. Όταν αυτά τα χρήματα τελειώνουν (για τον α,β λόγο) το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να πληρώσει το φοιτητή για την εργασία του. Ωστόσο πάντα το ζήτημα ήταν ξεκάθαρο στο .pdf της ανακοίνωσης: Αυτό το εξάμηνο δεν υπάρχει αποζημίωση, αυτό το εξάμηνο θα λάβετε τόσα χρήματα. Τώρα γιατί φέτος ξεχάσανε την ανακοίνωση, ποιος ξέρει, λείπει ο Πολύζος και γκρέμισε το σύστημα ίσως... δεν ξέρω εκ των έσω... Σε μια φίλη μου της είπε η Παπαθεοδώρου να βιαστεί να βρει κάτι, οπότε μην το τρενάρετε πολύ... Ξεκινήστε τις επαφές σας.
Κάτι ανάλογο (να μην υπάρχουν δηλαδή χρήματα) είχε συμβεί το πέρσυ και πρόπερσυ το χειμερινό εξάμηνο, αν και τουλάχιστον σου έβρισκαν εκείνοι εταιρία αν δεν πρότεινες κάτι. Εγώ όταν είχα κάνει δεν είχα έτοιμη πρόταση, ούτε καν επέλεξα από λίστα εταιριών. Μου είπαν απλά: "έχουμε θέση εκεί, πας;" και πήγα!
Βέβαια σε κάθε περίπτωση το καλύτερο είναι να κλείσεις μοναχός σου τη συμφωνία για να είναι εταιρία και αντικείμενο της αρεσκείας και των ενδιαφερόντων σου. Η δική μου περίπτωση ήταν εντελώς ρίσκο, αν και ευτυχώς δεν έμεινα με κάποιο παράπονο.
Κάτι ανάλογο (να μην υπάρχουν δηλαδή χρήματα) είχε συμβεί το πέρσυ και πρόπερσυ το χειμερινό εξάμηνο, αν και τουλάχιστον σου έβρισκαν εκείνοι εταιρία αν δεν πρότεινες κάτι. Εγώ όταν είχα κάνει δεν είχα έτοιμη πρόταση, ούτε καν επέλεξα από λίστα εταιριών. Μου είπαν απλά: "έχουμε θέση εκεί, πας;" και πήγα!
Βέβαια σε κάθε περίπτωση το καλύτερο είναι να κλείσεις μοναχός σου τη συμφωνία για να είναι εταιρία και αντικείμενο της αρεσκείας και των ενδιαφερόντων σου. Η δική μου περίπτωση ήταν εντελώς ρίσκο, αν και ευτυχώς δεν έμεινα με κάποιο παράπονο.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει πρακτική αυτό το εξάμηνο ας μου στείλει ένα pm. Έστειλα βιογραφικό σε 2 εταιρείες και συννενοήθηκα με την μία. Από την άλλη με πήραν αργότερα και ζήτησαν να με δουν αλλά τους είπα πως είχα ήδη κλείσει, οπότε έχουν κενή θέση αν ενδιαφέρεται κάποιος. Παραπάνω λεπτομέρειες με pm για να μην κάνουμε διαφήμιση εδώ. 

- Fairy
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."