Κατακραυγή για τις δηλώσεις του Πάπα...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Κατακραυγή για τις δηλώσεις του Πάπα...

Post by shodanjr_gr » Sun Mar 29, 2009 10:49 pm

ultimate_aektzis wrote:Μαλλον εσας δεν σας πολυαρεσει το οτι εχουμε επισημη θρησκεια.Δεν ειναι τα δικα μου επιχειρηματα το προβλημα.Και ανεξιθρησκεια εχουμε, γιατι δεν θυμαμαι να σφαζουμε οποιον προσευχετε στον Βουδα.Μαλλον δεν "θυμασαι" τι γινοτανε πριν το διαταγμα των Μεδιολανων.Υπαρχουν φυσικα και πιο προσφατα παραδειγματα.Δηλαδη για πες μας εσυ, τι θες να γινει για να εχουμε ανεξιθρησκεια?
Ο καθένας να μπορεί να πιστεύει/δοξάζει ότι θέλει, όπως θέλει, όπου θέλει και όποτε θέλει (σεβόμενος τα δικαιώματα του άλλου), και το κράτος να παρέχει μηδενική υποστήριξη προς τις οποιεσδήποτε εκκλησίες (όχι φοροαπαλλαγές, όχι ενισχύσεις, όχι μισθοί σε ιερείς, όχι επιλεκτικά μαθήματα μέσα από τα δημόσια σχολεία).
Και δεν βρισκω και κανα λογο να μην εχουμε επισημο θρησκευμα στην τελικη.Ειναι σαν το pc η φαση.Αν δεν γουσταρεις τις default ρυθμισεις, αλλαξε τες.Αν δεν σε εκφραζει ο χριστιανισμος(και οχι για δηθεν διαφοροποιηση απο τη μαζα) αλλαξε θρησκεια, με το ζορι παντρεια δεν γινεται.Ρατσισμος υπαρχει και σε πιο αστεια πραματα, απο το να εχεις γεννηθει εκτος γαμου μεχρι και την προφορα σου ή αν εισαι ο κοντοτερος σε μια ομαδα μπασκετ.Δεν νομιζω οτι ειναι αυτο το προβλημα.Λεγοντας οτι ειναι στο κεφαλι μας εννοω οτι ειναι θεμα του πως βλεπουμε τις καταστασεις.Ειναι ακρως εγωιστικο να αντιπαθεις καποιον επειδη ειναι απλα διαφορετικος απο σενα.Αυτο ειναι θεμα μυαλου.Καθαρα...
Ναι ε; Εγώ θα αλλάξω θρήσκευμα. Το πορτοφόλι μου όμως συνεχίζει να πληρώνει τους ορθόδουξους παπάδες. Ο γιος μου θα συνεχίσει να πρέπει να κάνει opt-out από τα θρησκευτικά στο σχολείο (και να τον δουλεύουν οι συμμαθητές του επειδή δεν παρακολουθεί το μάθημα μαζί τους). Μήπως η μόνη λύση είναι όλοι οι μη-Χριστιανοί να μεταναστεύσουν;

Και ο ρατσιμός προφανώς είναι θέμα αντίληψεων των καταστάσεων. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχει, και δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι καταστάσεις και οι μηχανισμοί ευνοούν την εμφάνισή του. Γινόταν με τις ταυτότητες (ευτυχώς άλλαξε), γινόταν και γίνεται με τα θρησκευτικά στο σχολείο, γινόταν και γίνεται με την προσευχή. Άλλο αν κάποιοι κλείνουν τα μάτια επειδή τους αρέσει η τωρινή κατάσταση.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Mar 29, 2009 11:19 pm

ultimate_aektzis wrote:Μαλλον εσας δεν σας πολυαρεσει το οτι εχουμε επισημη θρησκεια.
Νομίζω αυτό λέμε τόση ώρα. Το κράτος έχει πολιτική, κοινωνική και οικονομική έννοια, ΟΧΙ θρησκευτική. Θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους πολίτες του ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους (όπως και θα έπρεπε να κάνει το ίδιο ανεξάρτητα από το φύλο, φυλή, ιδεολογία κτλ.). Οι νόμοι του έχουν αποκλειστικά και μόνο κοσμικούς σκοπούς. (Ας μην θυμίσω τους σφιχτούς εναγκαλισμούς που οδηγούν σε Βατοπέδια. :-p ) Συνεπώς, το κράτος δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με θρησκείες και εκκλησίες. Ο shodanjr_gr προφανώς αναφέρεται στο διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους.

Και, όχι, δεν χρειάζεται να βαπτιστείς για να έχεις όνομα. Απλώς δηλώνουν οι γονείς ό,τι γουστάρουν κατά τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. ;)
Last edited by mikem4600 on Sun Mar 29, 2009 11:35 pm, edited 1 time in total.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 29, 2009 11:35 pm

Δεν διαφωνω στο να μην πληρωνει το κρατος την εκκλησια.Αλλα απο τη στιγμη που εχουμε επισημο θρησκευμα διαφωνω στο να μη διαδασκομαστε τη θρησκεια μας.Ειναι λυπηρο να βγεις εξω να δηλωνεις χριστιανος και να μην ξερεις τιποτα για αυτο.Βλεπουμε ποσοι λειτουργουν χωρις "καθοδηγητη"(πολυ λιγοι) ακομα και στο πανεπιστημιο οποτε σιγουρα δεν το ρισκαρεις να μην σε μαθει καποιος αλλος.

Εξακολουθω να μην ειμαι σιγουρος για την ληξιαρχικη πραξη.Το δικο μου ονομα αποφασιστηκε σχετικα αργα(ηταν μεταξυ 2 ονοματων) αλλα με γραφει με τα σωστα μου στοιχεια.Τεσπα, δεν με απασχολει ιδιαιτερα...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Mar 29, 2009 11:43 pm

ultimate_aektzis wrote:Αλλα απο τη στιγμη που εχουμε επισημο θρησκευμα διαφωνω στο να μη διαδασκομαστε τη θρησκεια μας.
Δεν θα έπρεπε ΟΥΤΕ να έχουμε επίσημο θρήσκευμά, ΟΥΤΕ να διδασκόμαστε οποιαδήποτε θρησκεία με το στανιό. Το χειρότερο είναι αυτό το "μας"... :lol: Ποια "θρησκεία μας"; Αν υποθέσουμε ότι εγώ πιστεύω στους θεούς μιας φυλής στο Τζιμπουτί, δεν είμαι Έλληνας; Σίγουρα πάντως δεν θα έχω αυτή τη "θρησκεία μας"! Άσε που το 98% των Ελλήνων δηλώνει Χ.Ο. αλλά σχεδόν όλοι είναι μόνο στα χαρτιά. Άρα τι νόημα έχει;
ultimate_aektzis wrote:Ειναι λυπηρο να βγεις εξω να δηλωνεις χριστιανος και να μην ξερεις τιποτα για αυτο.
Νο prob, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του κράτους και της δημόσιας παιδείας. Είναι πρόβλημα της εκκλησίας. Ας το λύσει μόνη της. Αν αυτοί που θέλουν να περνιούνται για Χριστιανοί νιώθουν ότι έχουν έλλειμμα γνώσεων του δόγματός τους, ας ψάξουν να διδαχθούν από την εκκλησία, ΟΧΙ από το κράτος!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 29, 2009 11:45 pm

Το "μας" μου εφυγε.Το δεν θα επρεπε ποιος το λεει?Υπαρχει καμια ερευνα οτι βλαπτει την υγεια?Μαλλον δεν συγκλινουμε με την καμια :smt011
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Mar 29, 2009 11:51 pm

ultimate_aektzis wrote:Δεν διαφωνω στο να μην πληρωνει το κρατος την εκκλησια.Αλλα απο τη στιγμη που εχουμε επισημο θρησκευμα διαφωνω στο να μη διαδασκομαστε τη θρησκεια μας.Ειναι λυπηρο να βγεις εξω να δηλωνεις χριστιανος και να μην ξερεις τιποτα για αυτο.Βλεπουμε ποσοι λειτουργουν χωρις "καθοδηγητη"(πολυ λιγοι) ακομα και στο πανεπιστημιο οποτε σιγουρα δεν το ρισκαρεις να μην σε μαθει καποιος αλλος.
Συμφωνώ, αλλά δεν θα προτιμούσες να ήξερες(εξίσου καλά) τι είναι ο Ταοϊσμός ή η Nirvana(εκτός από grunge μπάντα :-p ) ώστε να επιλέξεις τι σε εκφράζει καλύτερα;
Εκεί εγκειται το όλο θέμα ;)
Ισοβίτης wrote:Τέλος, χαίρομαι που η Παιδεία έχει λύσει όλα τα ζωτικά της προβλήματα και αφιερώνουμε τόσες ώρες στο αν πρέπει να διδάσκονται θρησκευτικά στο σχολείο (εγώ επίσης θέλω να βγουν από το λυκειακό πρόγραμμα σπουδών η Οικιακή Οικονομία, η Πολιτική αγωγή, και η Εισαγωγή στο Δίκαιο).
Κανείς δεν είπε ότι τα Θρησκευτικά είναι το #1 πρόβλημα της παιδείας στην Ελλάδα. Αλλά από την άλλη, είναι ένα σημαντικό θέμα, ειδικά αν το δεις από την σκοπιά ενός Άθεου ή Μουσουλμάνου. Και βέβαια είναι πιο πολύπλοκο από αυτό γιατί δαπανόνται χρήματα για την στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ διαθέτει ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία(αποτέλεσμα της Τουρκοκρατίας). Τέλος, απο κάπου πρέπει να γίνει η αρχή για να αλλάξουν τα πράγματα σε όλα. Και αν σκεφτούμε ότι πλέον (και κυρίως λόγω των "ιερέων" που έχουμε) πολύ λίγοι ηλικίας κάτω των 70-80 έχουν "φανατισμό" με την θρησκεία(όπως είχε φανεί αυτός με τις γιαγιάδες στις ταυτότητες), είναι ένα καλό εφαλτήριο...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 29, 2009 11:56 pm

Συμφωνώ, αλλά δεν θα προτιμούσες να ήξερες(εξίσου καλά) τι είναι ο Ταοϊσμός ή η Nirvana(εκτός από grunge μπάντα :-p ) ώστε να επιλέξεις τι σε εκφράζει καλύτερα;
Δεν διαφωνω.Αυτο ομως ειναι θεμα υλης και διαθεσης προσυλητισμου(και στην ιστορια τα ιδια γινονται αλλα δεν βλεπω κανενα να κλαιγεται).Ουτε η επισημη θρησκεια φταιει, ουτε που δεν συντηρουνται τα τζαμια με τα χρηματα απο τους φορους, ουτε που μας βαπτισανε χωρις να μας παρουν αδεια.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Mar 29, 2009 11:57 pm

ultimate_aektzis wrote:Το δεν θα επρεπε ποιος το λεει?
Χμ... η χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Οι ευρωπαϊκές ιδρυτικές συνθήκες; Δεν νομίζεις ότι είναι εντελώς άδικο για εμένα που πιστεύω στους θεούς του Τζιμπουτί ( :lol: ) να βλέπω τους φόρους μου να χρηματοδοτούν τους Χ.Ο. παπάδες και δασκάλους θρησκευτικών; Δεν νομίζεις μάλιστα ότι αν ήμουν ισλαμιστής (π.χ.), θα καταπατούνταν και οι θρησκευτικές ελευθερίες μου; (Υπενθυμίζω ότι το Κοράνι βλέπει τους "άπιστους" με... πολύ κακό μάτι. Αν και οι περισσότεροι ισλαμιστές δεν βγαίνουν να καθαρίσουν τους "άπιστους", εν γένει έχουν μία extra ευαισθησία στο θέμα.)
ultimate_aektzis wrote:Υπαρχει καμια ερευνα οτι βλαπτει την υγεια?
Βεβαίως. Ιστορικές έρευνες έχουν καταλήξει στη διαπίστωση γεγονότων όπως οι σταυροφορίες, η Ιερά Εξέταση κ.ά που οδήγησαν στην επιδείνωση της υγείας πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Σειρά σου: Υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα ότι βελτιώνει την υγεία;
ultimate_aektzis wrote:Μαλλον δεν συγκλινουμε με την καμια :smt011
Σ' αυτό το θέμα; Στάνταρ! :smt002
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Mar 30, 2009 12:11 am

Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, πάντως, τα βιβλία θρησκευτικών του Λυκείου ήταν θρησκευτικά, και όχι "χριστιανικά"..Απότι θυμαμαι, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αναφερόταν συνοπτικά σε πολλές θρησκείες, και μάλιστα εμβάθυνε σε κάποιες απο αυτες..Το πρόβλημα είναι στα βιβλία του δημοτικού, και κάποια κείμενα των αρχαίων (θυμάμαι το πρώτο κείμενο που είδα στα αρχαία ήταν το "εγω ειμί η άμπελος" κοκ.. :-D )
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Οι βουδιστές πήραν τον όρο nirvana απο την μπάντα, και όχι το ανάποδο :-p
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Mar 30, 2009 12:15 am

Χμ... η χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Οι ευρωπαϊκές ιδρυτικές συνθήκες; Δεν νομίζεις ότι είναι εντελώς άδικο για εμένα που πιστεύω στους θεούς του Τζιμπουτί ( :lol: ) να βλέπω τους φόρους μου να χρηματοδοτούν τους Χ.Ο. παπάδες; Δεν νομίζεις μάλιστα ότι αν ήμουν ισλαμιστής (π.χ.), θα καταπατούνταν και οι θρησκευτικές ελευθερίες μου;
Πφφφ, αυτο λεω απο το απογευμα.Δεν με νοιαζει που θα βρουν τα λεφτα οι εκκλησιες.Απο τη στιγμη ομως που υπαρχει επισημη θρησκεια πρεπει να διδασκεται και το αντιστοιχο μαθημα, οπως διδασκεται και η επισημη γλωσσα(Αλλιως, με την ιδια λογικη να διδασκονται και τα αλβανικα).Διαφορετικα ας τα βγαλουν ολα απο παντου(θρησκεια γλωσσα ιεραρχιες) να ηρεμησουμε, και να γουσταρουν και οι αναρχικοι :-p

Βεβαίως. Ιστορικές έρευνες έχουν καταλήξει στη διαπίστωση γεγονότων όπως οι σταυροφορίες, η Ιερά Εξέταση κ.ά που οδήγησαν στην επιδείνωση της υγείας πολλών χιλιάδων ανθρώπων.
Το πας μακρια τωρα.Αλλες εποχες και αλλες αντιληψεις.Ισα ισα που ο χριστιανισμος διαδασκει "αγαπα τον πλησιον σου".Αν οι παππαδες το μεταφραζουν οπως γουσταρουν, ας βγει καποιος να τους μαζεψει.Δεν φταιει ο Χριστος για αυτο.
Σαμπως θα εκλειψουν τετοια φαινομενα αν δεν μας διδασκουν τα θρησκευτικα στο σχολειο?
Σειρά σου: Υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα ότι βελτιώνει την υγεία;
Τι να σου πω, η ιατρικη δεν αποδεχεται τα θαυματα :cool:
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Mar 30, 2009 12:17 am

ultimate_aektzis wrote:Δεν διαφωνω.Αυτο ομως ειναι θεμα υλης και διαθεσης προσυλητισμου(και στην ιστορια τα ιδια γινονται αλλα δεν βλεπω κανενα να κλαιγεται).Ουτε η επισημη θρησκεια φταιει, ουτε που δεν συντηρουνται τα τζαμια με τα χρηματα απο τους φορους, ουτε που μας βαπτισανε χωρις να μας παρουν αδεια.
Κάνεις λες και δεν με ξέρεις :-p
Πόσες φορές έχω πει ότι είναι τραγικό να κάνουμε τόσες σελίδες επί σελίδων για την Ελληνική Επανάσταση και να κάνουμε μόνο 2-3 σελίδες για την Γαλλική Επανάσταση και να μην αναφέρουμε καν(λόγω χρονολογίας) την Οκτωβριανή Επανάσταση;
Απλά είναι λιγότερο προκλητικό στην Ελλάδα να κάνεις κατά 90+% Ελληνική ιστορία(γιατί ουσιαστικά αυτό κάνουμε) παρά να κάνεις 90+% Ορθοδοξο Χριστιανισμό.
mikem4600 wrote:Βεβαίως. Ιστορικές έρευνες έχουν καταλήξει στη διαπίστωση γεγονότων όπως οι σταυροφορίες, η Ιερά Εξέταση κ.ά που οδήγησαν στην επιδείνωση της υγείας πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Σειρά σου: Υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα ότι βελτιώνει την υγεία;
Μην παίζουμε την κολοκυθιά. Ας πούμε υπάρχει και το μη μετρήσιμο που λέει ότι κάποιοι άνθρωποι έγιναν καλύτεροι άνθρωποι χάρη στον Χριστιανισμό και τους ιερείς του(το ποσοστό αυτών που άξιζε). Σκέψου τον Γιάννη Αγιάννη από τους "Άθλιους"(από την λογοτεχνία) ή την Μητέρα Τερέζα(καθολική αλλά you get the point) ;)

edit:
emperormario wrote:
Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, πάντως, τα βιβλία θρησκευτικών του Λυκείου ήταν θρησκευτικά, και όχι "χριστιανικά"..Απότι θυμαμαι, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αναφερόταν συνοπτικά σε πολλές θρησκείες, και μάλιστα εμβάθυνε σε κάποιες απο αυτες..Το πρόβλημα είναι στα βιβλία του δημοτικού, και κάποια κείμενα των αρχαίων (θυμάμαι το πρώτο κείμενο που είδα στα αρχαία ήταν το "εγω ειμί η άμπελος" κοκ.. :-D )
Όσο θυμάμαι μόνο στην Β' Λυκείου υπήρχε μια αναφορά σε άλλες Θρησκείες. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αμφιβάλλω(σίγουρα πάντως μόνο τότε ήταν στην "ύλη") ;)
Τα bold είναι ο ορισμός της ειρωνίας :-D :-D
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Mar 30, 2009 12:22 am

ultimate_aektzis wrote:Το πας μακρια τωρα.Αλλες εποχες και αλλες αντιληψεις.
Αλήθεια; :lol: :lol: Κανένα παραλήρημα του Άνθιμου έχεις ακούσει; Το πρώτο post του topic το διάβασες;;
ultimate_aektzis wrote:Τι να σου πω, η ιατρικη δεν αποδεχεται τα θαυματα :cool:
Ευτυχώς! Φαντάσου να πήγαινες σε κανένα χειρούργο και να σου πει στο χειρουργείο "Μην ανησυχείς, τώρα οσονούπω ελπίζω ότι θα γίνει κανένα θαύμα και θα σωθείς!" :lol:
marios wrote:Ας πούμε υπάρχει και το μη μετρήσιμο που λέει ότι κάποιοι άνθρωποι έγιναν καλύτεροι άνθρωποι χάρη στον Χριστιανισμό και τους ιερείς του(το ποσοστό αυτών που άξιζε).
Δεν αμφιβάλλω, αλλά το ίδιο μπορώ να ισχυριστώ και για τις άλλες θρησκείες. Αυτό φυσικά δεν είναι ελαφρυντικό, αν σκεφτείς τις κτηνωδίες που έγιναν στο όνομα θρησκειών. Γιατί πρέπει το κράτος να προμοτάρει κάποια;
marios wrote:Σκέψου τον Γιάννη Αγιάννη από τους "Άθλιους"(από την λογοτεχνία) ή την Μητέρα Τερέζα(καθολική αλλά you get the point) ;)
Τον φανταστικό ήρωα τον προσπερνώ, αλλά για τη Μ. Τερέζα, σκέψου ότι αυτή ήταν μία γυναίκα μόνο. Σύγκρινε με τη μαφία στο Βατικανό.
emperormario wrote:Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, πάντως, τα βιβλία θρησκευτικών του Λυκείου ήταν θρησκευτικά, και όχι "χριστιανικά"..Απότι θυμαμαι, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αναφερόταν συνοπτικά σε πολλές θρησκείες, και μάλιστα εμβάθυνε σε κάποιες απο αυτες..
Στη δική μου τουλάχιστον γενιά (αποφοίτησα από το Λύκειο το 2001), μόνο το δεύτερο μισό των θρησκευτικών Β΄ Λυκείου ήταν θρησκευτικά. Όλα τα άλλα ήταν 100% βέρα χριστιανικά.
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Mon Mar 30, 2009 1:20 am

το θέμα δεν ειναι τι δρομο διαλέγει ο καθένας αλλά πριν διαλεξει να του εχουν δειξει ολες τις κατευθυνσεις..
δεν νομιζω να πιστευει κανεις οτι αυτο γινεται..πουθενα οχι μονο στα θρησκευτικα θεματα..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
mariosCSX
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by mariosCSX » Mon Mar 30, 2009 1:34 am

Άρχισε η ανακύκλωση του θέματος γιατί διαβάζω τα ίδια από άλλα άτομα.

mikem4600: - Μην μπερδεύεις πίστη-Θρησκεία με ηλίθια άτομα που την εκμεταλλεύτηκαν
- Μην μπερδεύεις τους καθολικούς με τους Ορθόδοξους

Όσο για την ιατρική, αυτή δεν έρχεται από μόνη της σε σύγκρουση με την πίστη. Κι ο γιατρός που μελετάει και ξέρει πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, καταλαβαίνει το μεγαλείο της δημιουργίας του ανθρώπου από τον Θεό.

shodanjr_gr wrote:Ξανά το επιχείρημα της επίσημης θρησκείας (ή μήπως "επιχείρημα"). Εγώ τα αντεπιχειρήματά μου τα έγραψα. Ανεξιθρησκεία ΔΕΝ μπορείς να έχεις όταν το Σύνταγμά σου αναφέρει επίσημο θρήσκευμα. Ψάξε σε κράτη ανά τον κόσμο και δες ποιά είναι αυτά που κάνουν θρησκευτικά (edit: μονοθρησκευτικά θρησκευτικά) στα δημόσια σχολεία. Ψάξε να βρεις την συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια στην Αμερική για το θέμα της προσευχής στα σχολεία. Και μετά έλα να μου πεις αν ο ρατσισμός είναι στο κεφάλι μας.

Μην ξαναπείς τη λέξη "ανεξιθρησκεία" άμα δεν την έχεις καταλάβει ακόμη.

α και... δεν είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε ανεξιθρησκεία όπως λες εσύ. έχει κι άλλους "παράνομους" : http://en.wikipedia.org/wiki/File:State_Religions.svg
dexter wrote:το θέμα δεν ειναι τι δρομο διαλέγει ο καθένας αλλά πριν διαλεξει να του εχουν δειξει ολες τις κατευθυνσεις..
δεν νομιζω να πιστευει κανεις οτι αυτο γινεται..πουθενα οχι μονο στα θρησκευτικα θεματα..
Γι' αυτό και πρέπει ο κάθε ένας, να ψάξει και να βρει τις επιλογές του από μόνος του και να έχει την κρίση να αποφασίζει που θέλει να "πάει"
1996 Δεν Ξεχνώ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r7g1O1JZNq4[/youtube] Γιατί δεν βγήκαν οι ευαίσθητοι στους δρόμους τότε;Γίνονταν έργα στο οδόστρωμα; Κι όμως,από κράτος δολοφονήθηκαν Περιέργως,η αντιεξουσιαστική κ εξουσιομάχος Αριστερά δεν ξήλωσε πεζοδρόμια.Οι αγωνιστές για Κύπρους και άλλα παρωχημένα είναι παρακατιανοί; Ακόμα κ αν πέσαν από κράτος;Ω ναι! Και δεν είναι αξιοκατάκριτο το έγκλημα αν σε τρώει η ημισέληνος;Όχι δεν είναι Και μερικοί επιμένουν να θυμούνται;Μέχρι ν' ασπρίσουν τα κοράκια και ν' ανατέλει απ' τη Δύση
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Mon Mar 30, 2009 1:55 am

1ον. Για τους πιστούς του, ο Χριστιανισμός δεν είναι "θρησκεία". Είναι θεανθρώπινη κοινωνία, είναι πίστη, είναι τρόπος ζωής.

Συνεπώς, το "επίσημη θρησκεία" δεν (θα έπρεπε να) σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για έναν Χριστιανό. Και, ναι, ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσουν υγειώς τόσο το κράτος όσο και η (κάθε) θρησκευτική πίστη.

2ον. Σε ένα παρακμιακό κράτος όλοι οι θεσμοί (άρα και οι θρησκευτικοί) ασθμαίνουν.

3ον. Αν ο πάπας (που είναι η κατ' εξοχήν αιρετική παραποίηση του Χριστιανισμού) διατύπωσε όντως έτσι τα λεγόμενά του, τότε εννοεί πως αυτό που αποτρέπει το AIDS είναι η αποχή.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Mar 30, 2009 2:00 am

Image
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Mar 30, 2009 2:12 am

mariosCSX wrote: Μην ξαναπείς τη λέξη "ανεξιθρησκεία" άμα δεν την έχεις καταλάβει ακόμη.
Ορίστε; Μια χαρά τον έχω καταλάβει τον όρο. Εσύ μάλλον πας με την "ελληνική" ερμηνεία.
α και... δεν είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε ανεξιθρησκεία όπως λες εσύ. έχει κι άλλους "παράνομους" : http://en.wikipedia.org/wiki/File:State_Religions.svg
Δες σε όλο το δυτικό κόσμο ποια κράτη έχουν επίσημη θρησκεία. Και μετά πήγαινε δες πως γίνονται τα θρησκευτικά στην Αγγλία και πες μου αν είναι το ίδιο με το πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα.
mariosCSX
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by mariosCSX » Mon Mar 30, 2009 11:20 am

shodanjr_gr wrote:
mariosCSX wrote: Μην ξαναπείς τη λέξη "ανεξιθρησκεία" άμα δεν την έχεις καταλάβει ακόμη.
Ορίστε; Μια χαρά τον έχω καταλάβει τον όρο. Εσύ μάλλον πας με την "ελληνική" ερμηνεία.
Μα αφού εξακολουθείς να λες πως δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία επειδή υπάρχει state religion, ενώ ανεξιθρησκεία σημαίνει να μπορείς να δοξάζεις όποιο Θεό θέλεις, και όπου θέλεις. Πράγμα που δεν απαγορεύεται.
Αυτό με το "ελληνική" ερμηνεία δεν το έπιασα καν. (χαζός)
Δες σε όλο το δυτικό κόσμο ποια κράτη έχουν επίσημη θρησκεία. Και μετά πήγαινε δες πως γίνονται τα θρησκευτικά στην Αγγλία και πες μου αν είναι το ίδιο με το πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα.
Σταμάτα να βάζεις τον Δυτικό κόσμο και (ειδικά) την Αγγλία σαν πρότυπα. Πρότυπα προς αποφυγήν είναι.
1996 Δεν Ξεχνώ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r7g1O1JZNq4[/youtube] Γιατί δεν βγήκαν οι ευαίσθητοι στους δρόμους τότε;Γίνονταν έργα στο οδόστρωμα; Κι όμως,από κράτος δολοφονήθηκαν Περιέργως,η αντιεξουσιαστική κ εξουσιομάχος Αριστερά δεν ξήλωσε πεζοδρόμια.Οι αγωνιστές για Κύπρους και άλλα παρωχημένα είναι παρακατιανοί; Ακόμα κ αν πέσαν από κράτος;Ω ναι! Και δεν είναι αξιοκατάκριτο το έγκλημα αν σε τρώει η ημισέληνος;Όχι δεν είναι Και μερικοί επιμένουν να θυμούνται;Μέχρι ν' ασπρίσουν τα κοράκια και ν' ανατέλει απ' τη Δύση
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Mar 30, 2009 1:17 pm

mariosCSX wrote:
shodanjr_gr wrote:
Μα αφού εξακολουθείς να λες πως δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία επειδή υπάρχει state religion, ενώ ανεξιθρησκεία σημαίνει να μπορείς να δοξάζεις όποιο Θεό θέλεις, και όπου θέλεις. Πράγμα που δεν απαγορεύεται.
Αυτό με το "ελληνική" ερμηνεία δεν το έπιασα καν. (χαζός)
Ανεξιθρησκεία σημαίνει ελευθερία να πιστεύεις σε όποια θρησκεία θέλεις και ελευθερία ΑΠΟ τις θρησκείες. Τώρα αν εσύ επιμένεις να κρατάς μόνο το πρώτο κομμάτι επειδή είσαι Χριστιανός και το θρήσκευμα της Ελλάδας είναι ο χριστιανισμός, τουλάχιστον πες το μας να μην το συζητάμε.

Σταμάτα να βάζεις τον Δυτικό κόσμο και (ειδικά) την Αγγλία σαν πρότυπα. Πρότυπα προς αποφυγήν είναι.
Ναι ε; Γιατί; Μήπως επειδή εκεί οι πολιτικοί δεν χρειάζεται όλοι να δίνουν παρόν στην Εκκλησία κάθε Κυριακή προκειμένου να βγουν; Και για το κατά πόσον είναι παράδειγμα προς αποφυγήν ο Δυτικός κόσμος για τους Έλληνες, ενα πράγμα θα πω...όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Mon Mar 30, 2009 1:29 pm

Απόσπασμα, Νίτσε- “Αντίχριστος”

Ανακάλυψα το ένστικτο των θεολόγων παντού: είναι η πιο διαδεδομένη, πραγματικά υποχθόνια, μορφή ψευτιάς που υπάρχει στη γη. Ό,τιδήποτε θεωρεί αληθινό ένας θεολόγος είναι αναγκαστικά ψεύτικο: αυτό είνια σχεδόν ένα κριτήριο της αλήθειας. Παντού όπου φτάνει η επίδραση του θεολόγου, οι αξιολογικές κρίσεις στηρίζονται στα κεφάλια τους και οι έννοιες του αληθινού και του ψεύτικου αλλάζουν αναγκαστικά ρόλους: ό,τι είναι επιζήμιο για τη ζωή ονομάζεται “αληθινό” - ό,τι την ανεβάζει την εξυψώνει, την επιβεβαιώνει, την δικαιολογεί και την κάνει να θριαμβεύει, ονομάζεται “ψεύτικο”.

Στον χριστιανισμό ούτε η ηθική ούτε η θρησκεία έχουν κάποια σημεία επαφής με την πραγματικότητα. Τίποτε άλλο εκτός από φανταστικά αίτια (θεός,ψυχή, εγώ,πνεύμα, ελεύθερη βούληση) τίποτε άλλο εκτός από φανταστικά αποτελέσματα (αμαρτία,λύτρωση, χάρη,τιμωρία, άφεση των αμαρτιών). Σχέσεις μεταξύ φανταστικών όντων (θεός,πνεύματα,ψυχές), μια φανταστική φυσική επιστήμη (ανθρωποκεντρική-απόλυτη έλλειψη τηςέννοιας των φυσικών αιτιών), μια φανταστική ψυχολογία (τίποτε άλλο εκτός από αυτο-παρεξηγήσεις, ερμηνείες ευχάριστων ή δυσάρεστων γενικών αισθημάτων- για παράδειγμα των καταστάσεων του nervus sympathicus -με τη βοήθεια της συνθηματικής γλώσσας της θρησκευτικο-ηθικής ιδιοσυγκρασίας: μεταμέλεια, τύψεις συνειδήσεως, πειρασμός από το διάβολο , παρουσία του θεού), μια φανταστική τελεολογία (βασιλεία του θεού, έσχατη κρίση, αιώνια ζωή). Τούτος ο καθαρά φανταστικός κόσμος είναι πολύ κατώτερος από τον κόσμο των ονείρων στο μέτρο που ο τελευταίος αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, ενώ ο πρώτος την παραποιεί την υποτιμά και την αρνείται.
που θα πάει θα το δουμε...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Mar 30, 2009 8:56 pm

Αλήθεια; :lol: :lol: Κανένα παραλήρημα του Άνθιμου έχεις ακούσει; Το πρώτο post του topic το διάβασες;;
2 προτασεις πιο κατω ειδες τι εγραψα?Αν καποιοι(σ.σ παππαδες) ξεσαλωνουν και βγαζουν το κομπλεξ τους στο ονομα του Χριστιανισμου ας βγει καποιος να τους μαζεψει.Το ξερω οτι ζηταω πολλα αλλα τι να γινει.Δεν φταιει ο Χριστος για τη μ@λακια που κουβαλανε καποιοι.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Tue Mar 31, 2009 9:54 pm

Αμα υπήρχε θρησκεία με δόσης αλήθειας θα ήταν εύκολο να ήταν η μόνη θρησκεία επί γης όπως υπάρχει ένα πυθαγόρειο θεώρημα, μια θεωρία της σχετικότητας
Αλλά είναι τόσο μπαρούφες που δεν αποδεικνύεται τίποτα
Απεναντίας ο διχασμός, η σκλαβία, οι πόλεμοι και τα μίση που προκαλούν είναι φανερά δια γυμνού οφθαλμού

ΥΓ για όσους επιμένουν με την ορθολοξία http://roides.wordpress.com/2009/03/30/30mar09/
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”