Ο καθένας να μπορεί να πιστεύει/δοξάζει ότι θέλει, όπως θέλει, όπου θέλει και όποτε θέλει (σεβόμενος τα δικαιώματα του άλλου), και το κράτος να παρέχει μηδενική υποστήριξη προς τις οποιεσδήποτε εκκλησίες (όχι φοροαπαλλαγές, όχι ενισχύσεις, όχι μισθοί σε ιερείς, όχι επιλεκτικά μαθήματα μέσα από τα δημόσια σχολεία).ultimate_aektzis wrote:Μαλλον εσας δεν σας πολυαρεσει το οτι εχουμε επισημη θρησκεια.Δεν ειναι τα δικα μου επιχειρηματα το προβλημα.Και ανεξιθρησκεια εχουμε, γιατι δεν θυμαμαι να σφαζουμε οποιον προσευχετε στον Βουδα.Μαλλον δεν "θυμασαι" τι γινοτανε πριν το διαταγμα των Μεδιολανων.Υπαρχουν φυσικα και πιο προσφατα παραδειγματα.Δηλαδη για πες μας εσυ, τι θες να γινει για να εχουμε ανεξιθρησκεια?
Ναι ε; Εγώ θα αλλάξω θρήσκευμα. Το πορτοφόλι μου όμως συνεχίζει να πληρώνει τους ορθόδουξους παπάδες. Ο γιος μου θα συνεχίσει να πρέπει να κάνει opt-out από τα θρησκευτικά στο σχολείο (και να τον δουλεύουν οι συμμαθητές του επειδή δεν παρακολουθεί το μάθημα μαζί τους). Μήπως η μόνη λύση είναι όλοι οι μη-Χριστιανοί να μεταναστεύσουν;Και δεν βρισκω και κανα λογο να μην εχουμε επισημο θρησκευμα στην τελικη.Ειναι σαν το pc η φαση.Αν δεν γουσταρεις τις default ρυθμισεις, αλλαξε τες.Αν δεν σε εκφραζει ο χριστιανισμος(και οχι για δηθεν διαφοροποιηση απο τη μαζα) αλλαξε θρησκεια, με το ζορι παντρεια δεν γινεται.Ρατσισμος υπαρχει και σε πιο αστεια πραματα, απο το να εχεις γεννηθει εκτος γαμου μεχρι και την προφορα σου ή αν εισαι ο κοντοτερος σε μια ομαδα μπασκετ.Δεν νομιζω οτι ειναι αυτο το προβλημα.Λεγοντας οτι ειναι στο κεφαλι μας εννοω οτι ειναι θεμα του πως βλεπουμε τις καταστασεις.Ειναι ακρως εγωιστικο να αντιπαθεις καποιον επειδη ειναι απλα διαφορετικος απο σενα.Αυτο ειναι θεμα μυαλου.Καθαρα...
Και ο ρατσιμός προφανώς είναι θέμα αντίληψεων των καταστάσεων. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχει, και δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι καταστάσεις και οι μηχανισμοί ευνοούν την εμφάνισή του. Γινόταν με τις ταυτότητες (ευτυχώς άλλαξε), γινόταν και γίνεται με τα θρησκευτικά στο σχολείο, γινόταν και γίνεται με την προσευχή. Άλλο αν κάποιοι κλείνουν τα μάτια επειδή τους αρέσει η τωρινή κατάσταση.