Απεργία πείνας..!!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
giak
Mbyte level
Mbyte level

Re: Απεργία πείνας..!!

Post by giak » Sat Mar 21, 2009 5:07 pm

sandra wrote:Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το'χω διαβάσει κάπου εκτός του ότι το νιώθω και πιο σωστό. Ο άνθρωπος συγκινείται πολύ πιο εύκολα από μια προσωπική τραγωδία παρά από μια ιστορία για χιλιάδες που του φαίνεται αδιάφορη. Τίθεται θέμα ταύτισης και γενικά συνεπάρεται πιο εύκολα όταν ακούει μεμονωμένες ιστορίες. Άρα από κοινωνιοψυχολογικής άποψης είναι μάλλον λογικό να αγγίζει περισσότερο η ιστορία του κυρίου αυτού, παρά χιλιάδων άγνωστων και απόμακρων κρατουμένων. Δε λέω ότι είναι το σωστό αυτό, απλά μάλλον έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Να αντιδρούμε σε γεγονότα που ταράζουν τον μικρόκοσμο μας και μας κάνουν να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση τους.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που λες. Εμένα μου φαίνεται λάθος. Δεν έχει και πολύ σημασία τι ισχύει "επιστημονικά" μιας και έχουμε δει την πράξη πρόσφατα. Λες ότι είναι μάλλον λογικό να αγγίζει περισσότερο η ιστορία του κυρίου αυτού. Εγώ θυμάμαι πως η απεργία των φυλακισμένων άγγιξε πάρα πολλούς οι οποίοι έδειξαν με πολλούς τρόπους την αλληλεγγύη τους, στον δρόμο, με εκδηλώσεις, με μικροφωνικές, με ακτιβισμό, με νομική υποστήριξη. Τα άτομα που γράφουν εδώ δεν ξέρω γιατί δεν τα άγγιξε ή δεν μπήκαν στο κόπο να γράψουν κάτι.
tZoLe wrote:
PASCAL wrote:Επαναλαμβάνω: οι 200 οικογένειες που τόσο αγαπούσαν αυτόν τον συκέ απεργό πείνας, που είναι;
Μάλλον στην πορεία του ΠΑΜΕ. Για την φουκαριάρα τη μάνα του κάνει ο άνθρωπος απεργία πείνας μάλλον. :)
Για την φουκαριάρα την τσέπη του το κάνει.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Proxenos » Sun Mar 22, 2009 5:56 pm

giak wrote:
vincent wrote:
giak wrote:έχει και απόθεμα. τόσα χρόνια τα έτρωγε από 200 εργάτες στο κάτω κάτω.
Σωστά σε αυτή τη χώρα μόνο ο φτωχός εργάτης είναι καλός και τίμιος. Ο ιδιοκτήτης είναι πάντα ο καπιταλιστής που ρουφάει το αίμα του λαού. Εγώ όμως βλέπω τον ιδιοκτήτη να αγωνίζεται αυτή την στιγμή μόνο του και στην προκυρηξή του να αναφέρει τις οικογένειας που μείναν στον δρόμο.
Είμαι ο τελευταίος που θα σου πει ότι οι εργάτες έχουν πάντα δίκιο.
Ο ιδιοκτήτης όμως έχει πάντα άδικο γιατί όταν ας πούμε έχεις 200 εργάτες για να βγάζεις και εσύ κέρδος πρέπει όταν σου παράγει ο εργάτης κάτι που έχει αξία 10 εσύ να τον πληρώνεις 5 και τα άλλα 5 στην τσέπη σου. Στην προκήρυξη που λες σκέψου και την πιθανότητα τους εργάτες να τους αναφέρει όχι γιατί τους λυπάται αυτός αλλά για να λυπηθούμε εμείς αυτόν και χρησιμοποιεί την στάνταρ καραμέλα ότι οι εργάτες και τα αφεντικά είναι ένα και έχουν κοινά συμφέροντα.
Στην τελική εκμεταλλεύτηκε τον ωραίο μας καπιταλισμό, έγινε ένα ωραίο αφεντικό και έβγαλε τα ωραία του λεφτά. Να μην είναι αχάριστος και να μάθει ότι στο σύστημα που τον έθρεψε έτσι γίνεται, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

Τώρα που το σκέφτομαι πριν 3-4 μήνες έγινε απεργία πείνας από χιλιάδες φυλακισμένων. Τότε δεν είδα 3 σελίδες τόπικ...
Κι εγώ είμαι ο τελευταίος που θα σου πει ότι είτε ο ένας είτε ο άλλος έχει πάντα άδικο. Εάν όλοι αυτοί μπορούν να βγάλουν 10 χωρίς να χρειαστεί να δουλεύουν για κάποιον, ας το κάνουν. Ας ανοίξουν για παράδειγμα έναν φούρνο να μας πουλάνε το ψωμί και το γάλα τρεις φορές ακριβότερα από τη Γερμανία. Και όταν τους μιλήσουνε για απελευθέρωση ωραρίων να αντιδρούν γιατί το παντεσπάνι είναι καλό όταν το τρώμε μόνοι μας, υπάλληλοι δε μας χρειάζονται. Αν κάποιος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές θέσεις εργασίας, ας το κάνει. Δεν ξέρω αν το είχε κάνει ο συγκεκριμένος και δε με νοιάζει. Αλλά αυτή η νοοτροπία του δήθεν ταξικού διαφωτισμού είναι ο κόσμος ενός 5χρονου και είναι για κλάματα. Σημασία δεν έχει μόνο αν βγάζει από τη δουλειά σου - αν και στην Ελλάδα δεν είναι αυτό που μας καίει αλλά το ότι βγάζει περισσότερα από εμάς - σημασία έχει πως τα μοιράζεται μαζί σου. Ή μήπως είναι καλύτερα να δώσουμε σε όλους από μια θέση στο Δημόσιο, ώστε να τα βρίσκουν όλα έτοιμα, όπως τα βρίσκουν οι περισσότεροι εδώ μέσα απ τη μαμά και τον μπαμπά; Θέλεις να σου απαντήσω κι εγώ αναλογικά ότι όποιος ζει με τα λεφτά "του μπαμπά, του μπαμπά" - κλασική περίπτωση που δεν αντανακλά μόνο την πραγματικότητα στα Β.Π. - να μην είναι αχάριστος και να μάθει ότι στο σύστημα που τον έθρεψε έτσι γίνεται, κάποιοι μένουν τελικά για πάντα στη γυάλα και αναμασούν ωραίες θεωρίες άλλων από τα βιβλία, χωρίς να έχουν ιδέα πως θα τις βάλουν σε εφαρμογή και παραμένουν μια ζωή μαμόθρευτα γιατί δεν μπορούν να φροντίσουν για τον εαυτό τους;
edit: Και εκτός όλων των άλλων η χαιρεκακία δεν είναι προσόν, είναι μείωση. Μήπως θα έπρεπε κανείς να χαρεί για τις κομμουνιστικές οικονομίες που κατέρρευσαν και τις κοινωνίες που βρέθηκαν με 20% ανεργία; Μήπως να χαρούμε και για εκείνους που επί Στάλιν κατέληξαν στα γκούλαγκ ή εκτελέστηκαν; Ε, αφού ήθελαν κομμουνιστικό καθεστώς (ή δεν ήθελαν ελεύθερη αγορά) καλά να πάθουν;

Όσο για το δεύτερο, πριν μερικούς μήνες σκότωσαν έναν νεαρό σε ένα νησί μας, έναν νεαρό που είχε έρθει στη χώρα μας για να περάσει τις διακοπές του σε μια χώρα διαφορετική από την δική του (πράγμα που οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν κάνουν, γιατί τη βρίσκουν καλύτερα στα υπερτιμημένα - για τους Έλληνες - νησιά, απ' το να δουν τρία πραγματα σε μια άλλη χώρα και να μπορούν να βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους, χωρίς να μιλάνε συνέχεια για την "Ευρώπη" και για "έξω" με 15 κλισέ σε κάθε πρόταση). Δεν είδα τότε μερικές δεκάδες σελίδες τόπικ... μήπως η ζωή του μετρούσε λιγότερο ή μήπως δεν εξυπηρετούσε τα προπαγανδιστικά μας συμφέροντα;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sun Mar 22, 2009 6:44 pm

Καταρχάς δεν είναι είμαι εργάτης και με εκμεταλλεύονται ή ανοίγω ένα μαγαζί για να κλέβω εγώ. Μπορείς να ξεκινήσεις από τα απλά πχ αύξηση μισθών και να φτάσεις μέχρι το τέρμα. Δηλαδή οι εργάτες παράγουν και η απλά λογική λέει ότι το προϊόν της εργασίας τους ανήκει σε αυτούς. Εσύ μας λες όμως ότι και χάρη μας κάνουν που μοιράζονται μαζί μας τα λεφτά τους. Δηλαδή δουλεύεις, του χαρίζεις την μισή σου μέρα, μερικές φορές του χαρίζεις και την ίδια σου την ζωή σε εργατικά "ατυχήματα" σε σκαλωσιές και αμπάρια πλοίων, και επειδή σου δίνει και κάτι ψίχουλα σε σχέση με αυτά που βγάζει αυτός πρέπει να πεις και ευχαριστώ γιατί σου κάνει το χατίρι και "τα μοιράζεται μαζί σου" όπως λες! Άσε που δεν πρέπει να μιλάς και να είσαι αχάριστος και οργανωθείς για να διεκδικήσεις κάτι από το γενναιόδωρο αφεντικό σου γιατί μπορεί να φας και καμιά απόλυση. Αν είσαι γυναίκα και μετανάστρια παράδειγμα υπάρχει και το βιτριόλι. Το καλό είναι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με το μυαλό ενός 5χρονου και η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη.
Proxenos wrote:μήπως η ζωή του μετρούσε λιγότερο ή μήπως δεν εξυπηρετούσε τα προπαγανδιστικά μας συμφέροντα;
Συνήθως όσοι έχουν μυαλό 5χρονου νιώθουν κάτι που το λένε "αλληλεγγύη". Μπορεί να σου φαίνεται πολύ παράξενο αλλά υπάρχουν και μερικοί (φήμες λένε ότι ζουν σε σπηλιές και βγαίνουν μόνο το βράδυ για να κυνηγήσουν) που όταν προσπαθούν να ενισχύσουν κάποιον που αγωνίζεται δεν το κάνουν για να εξυπηρετήσουν τα προπαγανδιστικά τους συμφέροντα! Τώρα γιατί το κάνουν δεν ξέρω αλλά μπορείς (ίσως) να φανταστείς..

Παρένθεση: Στην απελευθέρωση του ωραρίου δεν αντιδρούν μόνο οι μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους αλλά και οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Αν θες το συζητάμε γιατί το κάνουν αυτά τα 5χρονα.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Mar 23, 2009 12:40 am

giak wrote:Καταρχάς δεν είναι είμαι εργάτης και με εκμεταλλεύονται ή ανοίγω ένα μαγαζί για να κλέβω εγώ. Μπορείς να ξεκινήσεις από τα απλά πχ αύξηση μισθών και να φτάσεις μέχρι το τέρμα. Δηλαδή οι εργάτες παράγουν και η απλά λογική λέει ότι το προϊόν της εργασίας τους ανήκει σε αυτούς. Εσύ μας λες όμως ότι και χάρη μας κάνουν που μοιράζονται μαζί μας τα λεφτά τους. Δηλαδή δουλεύεις, του χαρίζεις την μισή σου μέρα, μερικές φορές του χαρίζεις και την ίδια σου την ζωή σε εργατικά "ατυχήματα" σε σκαλωσιές και αμπάρια πλοίων, και επειδή σου δίνει και κάτι ψίχουλα σε σχέση με αυτά που βγάζει αυτός πρέπει να πεις και ευχαριστώ γιατί σου κάνει το χατίρι και "τα μοιράζεται μαζί σου" όπως λες! Άσε που δεν πρέπει να μιλάς και να είσαι αχάριστος και οργανωθείς για να διεκδικήσεις κάτι από το γενναιόδωρο αφεντικό σου γιατί μπορεί να φας και καμιά απόλυση. Αν είσαι γυναίκα και μετανάστρια παράδειγμα υπάρχει και το βιτριόλι. Το καλό είναι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με το μυαλό ενός 5χρονου και η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη.
Proxenos wrote:μήπως η ζωή του μετρούσε λιγότερο ή μήπως δεν εξυπηρετούσε τα προπαγανδιστικά μας συμφέροντα;
Συνήθως όσοι έχουν μυαλό 5χρονου νιώθουν κάτι που το λένε "αλληλεγγύη". Μπορεί να σου φαίνεται πολύ παράξενο αλλά υπάρχουν και μερικοί (φήμες λένε ότι ζουν σε σπηλιές και βγαίνουν μόνο το βράδυ για να κυνηγήσουν) που όταν προσπαθούν να ενισχύσουν κάποιον που αγωνίζεται δεν το κάνουν για να εξυπηρετήσουν τα προπαγανδιστικά τους συμφέροντα! Τώρα γιατί το κάνουν δεν ξέρω αλλά μπορείς (ίσως) να φανταστείς..

Παρένθεση: Στην απελευθέρωση του ωραρίου δεν αντιδρούν μόνο οι μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους αλλά και οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Αν θες το συζητάμε γιατί το κάνουν αυτά τα 5χρονα.
Χαιρομαι που η πρώτη σου πρόταση:

1. έρχεται σε αντίθεση με τις γενικεύσεις σου προηγουμένως

2. δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφεις αμέσως μετά.

Επίσης, δεν χαίρομαι κάθολου που δεν απάντησες σε αυτά που έγραψα. Μάλλον θα απευθυνόσουν σε κάποιον άλλο. Ξαναδιάβασε λοιπόν αν θέλεις ό,τι έγραψα, βάλε τις σκέψεις σου σε μια τάξη και τα ξαναλέμε. Επειδή τα βλέπεις πολύ απλοϊκά, θα σου πω το εξής: κανένα συστημα δεν έχει λύσει ικανοποιητικά το πρόβλημα της αμοιβής του εργαζόμενου. Ακόμα και στον κομμουνισμό:

1. αν δεν υπήρχε η κολλεκτιβική χαλυβουργία, ο εργάτης της χαλυβουργίας δεν θα μπορούσε να παράγει ο,τι παράγει από μόνος του (άρα όπως και ο επιχειρηματίας, έτσι και εδώ πρέπει το κράτος να του θέσεις τις βάσεις για να το κάνει) και

2. ο εργάτης δεν λαμβάνει το αντίστοιχο ποσό του προϊόντος της εργασίας του, αλλά έναν στάνταρ μισθό. Τον κόπο του τον διαθέτει το κράτος όπως αυτό νομίζει...

Χαίρομαι όμως από την άλλη που όταν ήσουν 5 είχες τέτοια αλληλεγγύη με τους υπόλοιπους. Μάλλον θα διέφερες πολύ απ τα παιδιά της ηλικίας σου, γιατί η πραγματικότητα άλλα λέει.

Όσο για την παρένθεση: στην απελευθέρωση του ωραρίου αντιδρούν όπως είπες κάποιοι από εκείνους που ήδη έχουν δουλειά. Για τους υπόλοιπους έχουμε απλά ευχολόγια και αλληλεγγύη. Αυτή είναι η λογική του συνδικαλισμού και με συμφέρει και εμένα συχνά προσωπικά όσο έχω δουλειά. Όποιος όμως είναι άνεργος, δεν έχει μπροστά του μια ανεργία 8, 10 ή 12%, αλλά 100%. Σκέψου το, ειδικά όταν πρόκειται για το ωράριο (ο εργαζόμενος συνολικά τις ίδιες ώρες θα δουλεύει, ενώ οι αποδοχές κατά κανόνα ανεβαίνουν το σαββατοκύριακο).
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Mon Mar 23, 2009 2:32 am

Το ότι η πρώτη μου πρόταση είναι αντίθετη σε αυτά που έγραψα δεν ξέρω πως το συμπέρανες. Λες
Proxenos wrote:Εάν όλοι αυτοί μπορούν να βγάλουν 10 χωρίς να χρειαστεί να δουλεύουν για κάποιον, ας το κάνουν. Ας ανοίξουν για παράδειγμα έναν φούρνο να μας πουλάνε το ψωμί και το γάλα τρεις φορές ακριβότερα από τη Γερμανία.
και σου λέω ότι δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι επιλογές, δηλαδή ή το βουλώνω ή ανοίγω μαγαζί και κλέβω τον κόσμο.
Proxenos wrote:Επίσης, δεν χαίρομαι κάθολου που δεν απάντησες σε αυτά που έγραψα. Μάλλον θα απευθυνόσουν σε κάποιον άλλο. Ξαναδιάβασε λοιπόν αν θέλεις ό,τι έγραψα, βάλε τις σκέψεις σου σε μια τάξη και τα ξαναλέμε. Επειδή τα βλέπεις πολύ απλοϊκά, θα σου πω το εξής: κανένα συστημα δεν έχει λύσει ικανοποιητικά το πρόβλημα της αμοιβής του εργαζόμενου. Ακόμα και στον κομμουνισμό:

1. αν δεν υπήρχε η κολλεκτιβική χαλυβουργία, ο εργάτης της χαλυβουργίας δεν θα μπορούσε να παράγει ο,τι παράγει από μόνος του (άρα όπως και ο επιχειρηματίας, έτσι και εδώ πρέπει το κράτος να του θέσεις τις βάσεις για να το κάνει) και

2. ο εργάτης δεν λαμβάνει το αντίστοιχο ποσό του προϊόντος της εργασίας του, αλλά έναν στάνταρ μισθό. Τον κόπο του τον διαθέτει το κράτος όπως αυτό νομίζει...
Ωραία εσύ που τα βλέπεις περίπλοκα και σε βάθος πες μου. Καταρχάς τι δεν απάντησα και που έκανα λάθος για να σου απαντήσω. Στην τελική μπορεί κάτι να μου ξέφυγε αν και δεν το νομίζω.

Πριν μου είπες ότι έχω αντίληψη 5χρονου και τώρα μου λες ότι τα βλέπω απλοϊκά τα πράγματα. Οπότε πες μου, επειδή κανένα σύστημα κατά την γνώμη σου μέχρι τώρα δεν έλυσε ικανοποιητικά το πρόβλημα της αμοιβής του εργάτη τι με νοιάζει εμένα; Δηλαδή αυτό ήταν άλλες λύσεις δεν υπάρχουν; Καπιταλισμός και τέρμα αυτή είναι η λύση; Εγώ σου λέω ότι μπορεί ο κόσμος μόνος του να αποφασίζει τι θα παράγει με βάση τις ανάγκες του πχ φαγιά μηχανήματα κτλ και όχι μοδάτα αυτοκίνητα και επίσης ότι παράγει πχ φαΐ να πάει σε αυτόν και όχι σε κάποιο αφεντικό ο οποίος στη συνέχεια να του επιστρέφει ένα μικρό μέρος. Αν υπάρχουν σε όλο το κόσμο 100 άτομα και αποφασίσουν ότι οι 50 θα βγάζουν φαγητό και οι άλλοι 50 μηχανήματα, οι μεν πρώτοι θα ταΐζουν και τους δεύτερους και οι μεν δεύτεροι θα δίνουν μηχανήματα στους πρώτους. Μία άποψη είναι και αυτή και δεν λέω ότι ντε και καλά είναι η λύση αλλά προσπαθώ κάτι να κάνω και μέχρι να το πετύχω προσπαθώ μαζί με άλλους να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες ακόμα και μέσα στον καπιταλισμό. Από την δική σου που λες παιδιά αυτό ήταν καπιταλισμός και τέρμα και όσοι θέλουν να πιστεύουν κάτι άλλο είναι ανώριμοι με ανάλυση 5χρονου καλύτερη μου φαίνεται..

Όσο για το ωράριο τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το να μένουν ανοιχτά τα μαγαζιά θα βοηθήσει; Καταρχάς αυτό που μας λείπει από τις ζωές μας είναι περισσότερες ώρες να ψωνίζουμε; Αν ας πούμε κάποιος έχει ανάγκη να πάρει παπούτσια δεν θα τα πάρει αν δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές. Αν κάποιος θέλει τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, αν αυτό είναι ανοιχτό μέχρι τις 4 το πρωί θα αγοράσει παραπάνω τρόφιμα; Στο κάτω κάτω που θα τα βρει τα λεφτά για ακόμα περισσότερα; Αυτό που βλέπω εγώ είναι να κάνουν λάστιχο το ωράριο των εργατών του τριτογενή τομέα, να δουλεύουν μία το πρωί μία το βράδυ, να βαράν υπερωρία στην υπερωρία και το ρεπό να το βλέπουν με το κιάλι. Πήγαινε εσύ μετά και πες τους ρεμάλια που δεν θέλουν να δουλεύουν σαν τα σκυλιά.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Mar 24, 2009 7:10 pm

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Tue Mar 24, 2009 7:29 pm

έλα ρε μπήκε και στο bbc o τύπος? :shock:
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Mar 24, 2009 9:29 pm

Τα δικα μας "αντικειμενικα" καναλια τον εχουν δειξει ποτε ή αλλα λεει η γραμμη του κομματος?Ετσι για τον λαικισμο ρε παιδι μου.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Mar 25, 2009 8:27 am

ultimate_aektzis wrote:Τα δικα μας "αντικειμενικα" καναλια τον εχουν δειξει ποτε ή αλλα λεει η γραμμη του κομματος?Ετσι για τον λαικισμο ρε παιδι μου.
Περιμενε εσυ τωρα να τον δειξουν τα καναλια μας... Και πανω απο ολα η αντικειμενικη και αμεροληπτη δημοσιογραφια :smt011
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Mar 29, 2009 8:04 pm

Αύριο θα μαζευτούν στη σκηνή με κεριά στις 8:30 για ένδειξη συμπαράστασης
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Mar 29, 2009 8:06 pm

sandra wrote:Αύριο θα μαζευτούν στη σκηνή με κεριά στις 8:30 για ένδειξη συμπαράστασης
:wtf:
Kαλό θα ήταν να του δοθεί λίγη σημασία πέρα από το facebook και ένα ρεπορταζ στο CNN...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 29, 2009 8:19 pm

Εγω βρηκα και μια συνεντευξη σχετικα.Εχουμε γινει διεθνως ρεζιλι(και ευτυχως που οι αμερικανοι δεν ξερουν ελληνικα, να ακουσουν τι λεει στο λινκ) και καποιοι εξυπνακηδες απο πανω εχουν το στυλακι καλα_να_παθει_αφου_εβγαζε_περισσοτερα_απο_μενα.Τι να πεις....
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Mon Mar 30, 2009 2:36 am

ultimate_aektzis wrote:Εγω βρηκα και μια συνεντευξη σχετικα.Εχουμε γινει διεθνως ρεζιλι(και ευτυχως που οι αμερικανοι δεν ξερουν ελληνικα, να ακουσουν τι λεει στο λινκ) και καποιοι εξυπνακηδες απο πανω εχουν το στυλακι καλα_να_παθει_αφου_εβγαζε_περισσοτερα_απο_μενα.Τι να πεις....
Διεθνώς ρεζίλι δεν έχουμε γίνει, πολύ απλά γιατί το φαινόμενο των καρτέλ δεν είναι ελληνικό. Όσο για τους αμερικάνους, τους γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου, καθώς αυτοί ευθύνονται για το μεγαλύτερο καρτέλ παγκοσμίως (του πετρελαίου).

Το διακύβευμα της υπόθεσης δεν είναι ότι θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι, αλλά το ότι θα πρέπει σαν χώρα να αλλάζουμε και να βρίσκουμε βηματισμό, όχι για τον κίνδυνο να γίνουμε ρεζίλι, αλλά για την ύπαρξη μιας σχετικής κοινωνικής δικαιοσύνης.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Mon Mar 30, 2009 4:04 pm

ultimate_aektzis wrote:Εγω βρηκα και μια συνεντευξη σχετικα.
To Wherever i may roam που κολλάει..?
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Mar 30, 2009 8:53 pm

N@z_Plir wrote:
ultimate_aektzis wrote:Εγω βρηκα και μια συνεντευξη σχετικα.Εχουμε γινει διεθνως ρεζιλι(και ευτυχως που οι αμερικανοι δεν ξερουν ελληνικα, να ακουσουν τι λεει στο λινκ) και καποιοι εξυπνακηδες απο πανω εχουν το στυλακι καλα_να_παθει_αφου_εβγαζε_περισσοτερα_απο_μενα.Τι να πεις....
Διεθνώς ρεζίλι δεν έχουμε γίνει, πολύ απλά γιατί το φαινόμενο των καρτέλ δεν είναι ελληνικό. Όσο για τους αμερικάνους, τους γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου, καθώς αυτοί ευθύνονται για το μεγαλύτερο καρτέλ παγκοσμίως (του πετρελαίου).

Το διακύβευμα της υπόθεσης δεν είναι ότι θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι, αλλά το ότι θα πρέπει σαν χώρα να αλλάζουμε και να βρίσκουμε βηματισμό, όχι για τον κίνδυνο να γίνουμε ρεζίλι, αλλά για την ύπαρξη μιας σχετικής κοινωνικής δικαιοσύνης.

Διεθνως ρεζιλι θα γινουμε αν μεταφραστει.Με το να λεει οτι του ελεγαν "εχω εντολες ανωθεν να μην συνεργαστω μαζι σου για να σου κλεισω το μαγαζι" δεν μπορω σιγουρα να νιωθω περηφανος που μοιραζομαι την ιδια εθνικοτητα με τετοια καθαρματα.Και φυσικα ολα με την ευλογια του κρατους και του τηλεοπτικου παρακρατους.Σε αλλη χωρα θα ηταν πρωτο θεμα και εδω δεν εχουν κανει ουτε νιξη.Μονο ο Αδωνις συμφωνα με τον punisher.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Apr 29, 2009 8:12 pm

Ο τυπος εφτασε τις 76 μερες. Αν η δημοσιογραφια δεν ηταν χειραγωγουμενη και εκανε εκτενες ρεπορταζ, εκπομπες κλπ για αυτον τον ανθρωπο (και αλλους τοσους που εχουν παρει μερος) σιγουρα θα ειχε λυθει το ζητημα του, αλλα... :smt011
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Apr 29, 2009 8:46 pm

yeap the guy is still there, still alive, and still hungry...
πολλές φορες βλέπω ανθρώπους που κάθονται και του μιλάνε, σαν δημοσιογράφοι..
αλλα μάλλον δεν είναι...
καλά ο τύπος πρέπει να έχει ρέψει, γιατί τον αγνοούν τα κανάλια?
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Apr 29, 2009 8:56 pm

Γιατί να δώσουν σε αυτόν και όχι σε χιλιάδες άλλους που έχουν ρέψει? Επειδή το κάνει δημόσια?
Δεν καταλαβαίνω την τόση αγανάκτιση του forum προς αυτό και μόνο το γεγονός.

Και στην τελική, αφού υπάρχει τέτοια υποστήριξη υπάρχει και ο τρόπος να έρθουν τα κανάλια, και να γίνει γνωστό.
Οσοι τον υποστηρίζουν ας κάτσουν μαζί του μια μέρα ολόκληρη, ας γίνει μια πορεία.

Το γράψιμο έρχεται πρώτα από αυτόν που περνάει από δίπλα του και συνεχίζει το δρόμο του λες και δεν υπάρχει.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Apr 29, 2009 8:58 pm

Μαλλον δεν θα τους συμφερει να μιλησει, τι να πω? Κι υστερα σου λενε οτι ολοι (δημοσιογραφοι, πολιτικοι κλπ) ειναι "κοντα στον πολιτη". Η υποκρισια εχει γινει το "κρουσμα" των ημερων μας, ολοι για την παρτη τους εργαζονται και μονο. Λιγη ανθρωπια σε συνανθρωπους μας που το εχουν πραγματικα αναγκη απο τους δηθεν "φιλανθρωπους φορεις" δεν βλαπτει, αντιθετως μπορει να αλλαξει τις ζωες πολλων.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Wed Apr 29, 2009 11:50 pm

Πάντως ο αγώνας του ήταν καταδικασμένος από την αρχή.Πιστεύει κανένας απο εσάς ότι μπορεί ένας απλός απεργός πείνας να σπάσει ένα καρτέλ όπου μέσα σε αυτό διακινούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ???

Πιστεύω ότι πιο πολύ το κάνει για το ''γ@μώτο''.Δεν νομίζω να πίστεψε ποτέ και ο ίδιος ότι μπορεί να κάνει κάτι...

Βέβαια αυτό δεν μειώνει καθόλου όλη την προσπάθεια που έχει κάνει. :smt023

Σε λίγες μέρες όμως τον βλέπω να την κόβει.80 μέρες είναι το ανώτατο όριο (το οποίο το φτάνεις σίγουρα με μπόλικο γάλα στον καφέ σου και αρκετούς χυμούς.
Όμως μετά ότι και να κάνεις παθαίνεις ανεπανόρθωτα παθολογικα....
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Thu Apr 30, 2009 12:09 am

τι εννοείς μετά;
τα ανεπανόρθωτα τα έχει ήδη πάθει δυστυχώς....
το θέμα είναι τί Σ**** ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ;;;;;;
ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;;;;;;;
Last edited by maria_ on Thu Apr 30, 2009 1:31 am, edited 1 time in total.
Reason: bad language
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Thu Apr 30, 2009 1:16 am

Μιλάω για ανεπανόρθωτα ως προς τη λειτουργία ζωτικών οργάνων κλπ... :smt017
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”