Eurovision 2009

Εδώ μπαίνουν μουσικά θέματα.
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Eurovision 2009

Post by the_night_watchman » Fri May 15, 2009 9:24 pm

marios wrote:Ελπίζω για την πολιτική να την καταλαβαίνεις την (μεγάλη) διαφορά.
για να μην παρεξηγηθω, οταν λεω πολιτικη μιλαω κυριως για αυτα που βλέπω μέσα στη σχολη να γινονται (βλεπε εκλογες κ 3 μερες καταμετρησης ψηφων,κλπ) γιατι για την ευρυτερη εννοια της πολιτικης δεν ξερω να σου πω αφου δεν εχω ασχοληθει κ ουτε προκειται.
ενταξει,δεν ειναι εθνικο ζητημα η eurovision φυσικα και δεν ασχολουνται ολοι με αυο σαν εθνικο ζητημα εκτος αν αναφερεσαι στα καναλια που τη χρησιμοποιουν ουσιαστικα γιατι πουλαει οπως ειπα κ πριν.
πολλοι απλα το χρησιμοποιουν ως αφορμη για συζητηση κ πλακα.
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
:::it will be alr1ght:::
Siente la magia que vive en ti...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri May 15, 2009 9:39 pm

Σκεφτειτε και οτι καποιους τους συμφερει να ασχολουμαστε με την eurovision και με αλλα τετοια θεματα.Εκλογες πλησιαζουν δεν θα θελαν να κατσουμε να κανουμε εναν ορθο απολογισμο του "εργου" τους.
kokosteo
Mbyte level
Mbyte level

Post by kokosteo » Fri May 15, 2009 10:11 pm

Κάποιος αναγνώστης στο troktiko έγραψε αυτό:
Βαρέθηκα την νεοελληνο-μιζέρια. Η Eurovision είναι το πανηγυράκι που είναι. Κάθε χρόνο η ίδια γκρίνια:λεφτά στην ΕΡΤ, λεφτά στη ΔΕΗ, λεφτά στο Sakis, στο Sarbel κ στον κάθε κουλό που πάει.Βέβαια όταν κέρδισε η Παπαρίζου η περηφάνεια κ η Ελληνοφρένεια μας χτύπησε κόκκινο.
Όποιος δε γουστάρει δεν τη βλέπει, εμείς που γουστάρουμε τη βλέπουμε, γι' αυτό που... είναι, για το χαβαλέ, την παρέα, τις πίτσες κ τις μπύρες. Όσο τριτοκοσμική κι αν είναι ενίοτε η Ελλάδα δεν παύει ν'ανήκει και σε μια ευρύτερη παγκόσμια - ευρωπαϊκή κοινωνία με παρελκόμενα Champions league, UEFA, Ολυμπιακούς, Eurovision, διαγωνισμούς χορού, μαγειρικής, κεντήματος κλπ. Τουλάχιστον ότι κάνουμε ας το κάνουμε καλά και με στυλ. Το κακό είναι ότι αρχίσαμε από τη Eurovision κ όχι από κάτι άλλο! Go Sakis! - Λευτεριά στην Καλομοίρα!
Συμφωνώ απόλυτα.
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Fri May 15, 2009 10:51 pm

Kokosteo+++
Αυτό το άρθρο είναι ότι έχω στο μυαλό μου και δεν μπορώ να το μεταφράσω σε λέξεις.
redlabel wrote: Εγώ δεν αποκαλώ τo δρώμενο της Eurovision "πανηγύρι", για δεν θέλω να το υπερτιμήσω.

Στα πανηγύρια, ειδικά σε αυτά της επαρχίας, βρίσκεις πού-και-πού κάποιες γνήσιες εκφάνσεις της παράδοσής μας.

Κατά τ' άλλα, ...ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν - και οι άλλοι ας αφήσουν κι εμάς...

Δ. Γκρ.
Δηλαδή μόνο εαν στέλναμε τραγούδια επηρρεασμένα από την παράδοση μας θα ήταν αξιόλογος ο διαγωνισμός; Οποιαδήποτε άλλη μορφή μουσικής έκφρασης είναι άξια περιφρόνησης ή έστω άξια υποτίμησης;
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri May 15, 2009 11:35 pm

troktiko wrote:Βαρέθηκα την νεοελληνο-μιζέρια. Η Eurovision είναι το πανηγυράκι που είναι. Κάθε χρόνο η ίδια γκρίνια:λεφτά στην ΕΡΤ, λεφτά στη ΔΕΗ, λεφτά στο Sakis, στο Sarbel κ στον κάθε κουλό που πάει.Βέβαια όταν κέρδισε η Παπαρίζου η περηφάνεια κ η Ελληνοφρένεια μας χτύπησε κόκκινο.
2 σχόλια:
α) τα λεφτά δεν με ενδιαφέρουν και τόσο, αφού προτιμάω να τα πάρει η ΔΕΗ, ο Sakis, o Makis και το Kako Sunapantima, παρά να πάνε σε Εφραίμ, Siemens κλπ. Αν μη τι άλλο, εκεί φορολογούνται(λέμε τώρα) :-p
β) δεν αισθάνθηκα καμία απολύτως υπερηφάνεια επειδή η Παπαρίζου κέρδισε.
Am I evil? I guess I am(που λένε και οι Motorhead) :-p

Από κει και πέρα, αν το πρωί πίνοντας καφέ(που είναι και η μόνη ώρα που βλεπω TV αν δεν έχει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ) μπορέσει κάποιος να μου βρει κάποια εναλλακτική και όχι να βλέπω τον Sakis σε όλα τα κανάλια, τότε δεν με νοιάζει και καθόλου.
Απλά live and let live και στους υπόλοιπους ;)
the_night_watchman wrote:για να μην παρεξηγηθω, οταν λεω πολιτικη μιλαω κυριως για αυτα που βλέπω μέσα στη σχολη να γινονται (βλεπε εκλογες κ 3 μερες καταμετρησης ψηφων,κλπ) γιατι για την ευρυτερη εννοια της πολιτικης δεν ξερω να σου πω αφου δεν εχω ασχοληθει κ ουτε προκειται.
Σε σχέση με αυτά που έγιναν στην καταμέτρηση(και) φέτος (χθες το πρωί άναψαν μέχρι και φωτοβολίδα μέσα στο Α!!!), νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ, μα πολύ προτιμότερη Eurovision.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat May 16, 2009 10:28 am

http://www.google.gr/intl/el/landing/eu ... index.html lol!!!
Tώρα άκουσα τα τραγούδια και συνειδητοποίησα ότι του Νορβηγού το ακούω εδώ και καιρό στον kosmos. :lol: Πολύ ωραίο κομμάτι, ρομαντικό και μελοντικό. Η τουρκάλα ασχολίαστη. Από φωνή κορμάρα, αλλά από πραγματική φωνή και τραγούδι sucks
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat May 16, 2009 11:58 am

για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμηθούν όσοι το θυμηθούν, ιδού το τραγούδι της Νορβηγίας που κέρδισε το 1995
Nocturne

Link

Σήμερα που το ξανακούω, έχει πολλές ομοιότητες με το φετινό τους. Εγώ τότε ήμουν 12 και είχα μαγευτεί :)
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level

Post by the_night_watchman » Sat May 16, 2009 2:22 pm

περα απ το οτι κ σε αυτο πρωταγωνιστει βιολί δεν βλέπω άλλη ομοιότητα.
και το φετινο ειναι πολυ καλο (βεβαια δεν συγκρινεται με το Nocturne και γενικοτερα αυτο το συγκροτημα δυσκολα μπορει να συγκριθει με κατι αλλο γιατι δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο κομματι αλλα ολα τα album που εχουν βγαλει).
το Fairytale ειναι απ τα καλυτερα της φετινης eurovision οπως κ της λιθουανίας,της αλβανίας κ της αγγλίας, κατα τη γνωμη μου παντα.
το δικο μας,του αζερμπαϊτζαν κ της τουρκιας ειναι καλα σε σχεση με πολλα αλλα απλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αν και θα ακουστουν πολυ (μεχρι να βρεθει κατι καλυτερο!!).
sandra wrote:Η τουρκάλα ασχολίαστη. Από φωνή κορμάρα, αλλά από πραγματική φωνή και τραγούδι sucks
εχει δλδ το 50(+)% του ζητουμενου!δεν ειναι λιγο!
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
:::it will be alr1ght:::
Siente la magia que vive en ti...
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Sat May 16, 2009 10:34 pm

Έχει κι επιτροπές που ψηφίζουν φέτος; Τι γίνεται; Κάτι τέτοιο άκουσα αλλά δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat May 16, 2009 11:11 pm

Μ'αρέσει το στυλ του συγκροτήματος και του τραγουδιού της Εσθονίας. Γενικά μέχρι τώρα δεν άκουσα κάτι φοβερό. Ο Σάκης νομίζω ήταν ο πιο in στο mood και feeling της eurovision. Σαααακηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη :-p
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun May 17, 2009 12:12 am

para wrote:Έχει κι επιτροπές που ψηφίζουν φέτος; Τι γίνεται; Κάτι τέτοιο άκουσα αλλά δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω.

Ναι και του χρονου ειπαν οτι θα αποχωρησουν.Στησιματακι μου μυριζει.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun May 17, 2009 5:00 am

Παρά την εκπληκτική εμφάνισή του στον τελικό της Μόσχας, ο Σάκης Ρουβάς, με το This is our night, κατέλαβε την έβδομη θέση στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision. Η Νορβηγία με τον Αλεξάντερ Ρίμπακ και το Fairytale πήρε την πρωτιά με χαρακτηριστική άνεση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Ισλανδία και το Αζερμπαϊτζάν.

Για πρώτη φορά εφέτος, το 50% των ψήφων δόθηκε από πενταμελείς εθνικές επιτροπές και το υπόλοιπο μισό κρίθηκε από τις επιλογές του κοινού με televoting.

Είναι η τρίτη φορά που η Νορβηγία κερδίζει διαγωνισμό της Eurovision. Είχαν προηγηθεί οι πρωτιές της το 1985 και το 1995.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ελληνική συμμετοχή πήρε 1 βαθμό από Ολλανδία και Ισπανία, 2 από Σουηδία, Μαυροβούνιο και Ελβετία, 4 από Ρωσία, Σλοβενία και Ουγγαρία, 5 βαθμούς από Βέλγιο, Λευκορωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βοσνία Ερζεγοβίνη, 6 από Γερμανία και Σερβία, 7 από Μάλτα, Κροατία, 8 από Ρουμανία, 10 από Αρμενία και 12άρια από Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο.

Δεν πήρε κανέναν βαθμό από τις Τσεχία, Ισλανδία, Γαλλία, Ισραήλ, Λετονία, Ανδόρα, Φινλανδία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Σλοβακία, Ουκρανία, Τουρκία, Πολωνία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Δανία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν και Νορβηγία.

Η Ελλάδα έδωσε 1 βαθμό στην Ισπανία, 2 βαθμούς στην Κροατία, 3 στην Τουρκία, 4 στην Ισλανδία, 5 στην Εσθονία, 6 στη Γαλλία, 7 στην Αλβανία, 8 στο Αζερμπαϊτζάν, 10 στη Νορβηγία και 12 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού ανακοινώθηκαν και οι βαθμολογίες των δύο ημιτελικών. Η Ελλάδα, που είχε μετάσχει στον β' ημιτελικό, είχε προκριθεί ως τέταρτη συγκεντρώνοντας 110 βαθμούς.

Είχε πάρει 6 βαθμούς από Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία και Μολδαβία, 2 από Δανία και Πολωνία, 12 από Κύπρο και Αλβανία 10 από Ολλανδία και Ολλανδία, 1 από Νορβηγία, 4 από Σλοβενία, 3 από Κροατία, 5 από Εσθονία και Σλοβακία, 4 από Λετονία, Λιθυουανία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Νορβηγία 387
2. Ισλανδία 218
3. Αζερμπαϊτζάν 207
4. Τουρκία 177
5. Ηνωμένο Βασίλειο 173
6. Εσθονία 129
7. ΕΛΛΑΔΑ 120
8. Γαλλία 107
9. Βοσνία Ερζεγοβίνη 106
10. Αρμενία 92
11. Ρωσία 91
12. Ουκρανία 76
13. Δανία 74
14. Μολδαβία 69
15. Πορτογαλία 57
16. Ισραήλ 53
17. Αλβανία 48
18. Κροατία 45
19. Ρουμανία 40
20. Γερμανία 35
21. Σουηδία 33
22. Μάλτα31
23. Λιθουανία 23
- .Ισπανία 23
25. Φινλανδία 22
πηγη
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun May 17, 2009 10:09 am

Sakiiii, φάγαμε φόλα :-p
Το πιο αυθεντικό τραγούδι για μένα είναι της Αρμενίας. Στην αρχή με ξένισε, αλλά έχει πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Συνδυάζει ωραία παραδοσιακή μουσική με αγγλικά και ποπ στίχο. Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι τα τραγούδια. :-D
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Sun May 17, 2009 12:23 pm

προσωπική μου άποψη...σχεδόν όλα τα τραγούδια ήταν μπούρδες...
ο μόνος λόγος που άξιζε να κάτσω να τη δώ (αν και τελικά δεν είδα τον τελικό) ήταν για να ανοίξει λίγο το μάτι σου
με τις όμορφες τραγουδίστριες που είχε (ήταν το εξωτικό που μου άρεσε μάλλον...(βέβαια θα μου πείς πόσο εξωτικό μπορείς να θεωρήσεις το συνευρωπαικό...))

το τραγούδι μας ήταν μάπα απο τη πρώτη στιγμή (το shake it ήταν πολύ πολύ πολύ καλύτερο) και μου τη δίνει το
brainwash που κάνουν κάθε χρόνο με το να το ακούμε γύρω στις 125.000 φορές απο τη στιγμή που θα επιλεγεί μέχρι το τέλος του θεσμού για να μας φαίνεται καλό

α,κι ένα τελευταίο....ρε παιδιά,ειλικρινά τώρα...αντικειμενικά όμως....η χορογραφία του τραγουδιού μας δεν ήταν τραγελαφική;
δεν ήταν γελία; ή μόνο εμένα μου φάνηκε; (συγκεκριμένα εννοώ αυτό με τις δέστρες)
αν δεν ήταν ο σάκης και το ταλέντο του (γιατί όπως και να το κάνουμε αυτό το έχει(σε τί ακριβώς δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά το ξέρω οτι υπάρχει)
θα είχε πολύ χειρότερη μοίρα το τραγούδι και η χορογραφία...αυτά
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sun May 17, 2009 12:43 pm

h4wk wrote:
το τραγούδι μας ήταν μάπα απο τη πρώτη στιγμή (το shake it ήταν πολύ πολύ πολύ καλύτερο) και μου τη δίνει το
brainwash που κάνουν κάθε χρόνο με το να το ακούμε γύρω στις 125.000 φορές απο τη στιγμή που θα επιλεγεί μέχρι το τέλος του θεσμού για να μας φαίνεται καλό
+++++++++++++++
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Mon May 18, 2009 5:25 am

α,κι ένα τελευταίο....ρε παιδιά,ειλικρινά τώρα...αντικειμενικά όμως....η χορογραφία του τραγουδιού μας δεν ήταν τραγελαφική;
δεν ήταν γελία; ή μόνο εμένα μου φάνηκε; (συγκεκριμένα εννοώ αυτό με τις δέστρες)
αν δεν ήταν ο σάκης και το ταλέντο του (γιατί όπως και να το κάνουμε αυτό το έχει(σε τί ακριβώς δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά το ξέρω οτι υπάρχει)
Ναι ηταν χαλια η χορογραφια, βαλανε και τις δεστρες και... δεσανε.
Οσον αφορα το Σακη το σιγουρο ειναι οτι δεν εχει φωνη που θα σε μαγεψει απλως βγαζει καλη εικονα και εφοσον τετοιοι διαγωνισμοι ειναι οπτικοι και οχι ακουστικοι μονο, δηλαδη ειναι διαγωνισμοι show ηταν βεβαιο οτι παροτι τοσο το τραγουδι οσο και η χορογραφια ηταν οχι και τοσο ικανοποιητικες, ο Σακης θα εκανε οτι μπορουσε για να μπουμε στους 10.
legendmary
bit level
bit level
Academic status: MSc

Post by legendmary » Wed Dec 30, 2009 3:19 pm

εγω πιστευω οτι αν κρατησουμε απεξω τα πολιτικα και ξερω γω διεθνη συμφεροντα, καλο θα ηταν του χρονου να παει ενας καινουργιος καλλιτεχνης και να ειναι με ελληνικο στιχο. δηλαδη γιατι κατι αλλες χωρες ερχονται με δικο τους στιχο και πανε και καλα? να κανουμε την διαφορα φετος. εξαλλου ξερουμε τι σημαινει eurovision. τουλαχιστον ας διαφημιζουμε την χωρα μας σωστα.
Esteban
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by Esteban » Sun May 30, 2010 4:33 pm

Image

και όποιος κατάλαβε... :lol: :lol: :lol:
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun May 30, 2010 4:58 pm

Ο jimy jump μπούκαρε μέσα χθες κατα τη διάρκεια του 2ου ταγουδιού (της Ισπανίας)!! Ένας αγνός, αναρχικός ήρωας! Respect

Link
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Sun May 30, 2010 5:01 pm

emperormario wrote:Ο jimy jump μπούκαρε μέσα χθες κατα τη διάρκεια του 2ου ταγουδιού (της Ισπανίας)!! Ένας αγνός, αναρχικός ήρωας! Respect

Link
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
αυτός και ο remi gaillard.. :smt023
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun May 30, 2010 5:05 pm

Βλέπαμε eurovision χθες και ο Punisher λέει " τι άκυρος τύπος αυτός, πού κολλάει το κουστούμι του" και ξαφνικά βλέπουμε δυο φουσκωτούς να τον μαζεύουν. epic fail! :lol: Πάντως επειδή τώρα κατάλαβα πόσο πραγματικά χώθηκε, μπράβο στον τραγουδιστή και το team του δεν κόλλησαν καθόλου.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun May 30, 2010 5:05 pm

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/ji ... ision.html
Δεν ήξερα ότι το'χε ξανακάνει :lol:
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Post Reply

Return to “Μουσική”