Stoupeace wrote:...γιατί δεν έχω σκοπό να πάω να περάσω μια εξαντλητική (και παχυντική) μέρα με αγνώστους βοηθώντας σε μία διαδικασία με την οποία αν δεν μου είχε έρθει αυτό το χαρτί δεν θα είχα καμία απολύτως ανάμειξη (συνειδητά).
Σέβομαι τη γνώμη σου, ειδικά επειδή λες ότι την εκφράζεις συνειδητά. Ελπίζω, όμως, ότι δεν θα τη συμμεριστούν πολλοί νέοι της ηλικίας σου.
Πιστεύω ότι η γενιά μου - η γενιά των πατεράδων σας - δεν έδωσε άδικα τόσες μάχες τη δεκαετία του '70 (και έφαγε αλύπητο ξύλο από τους μπάτσους της εποχής...), μέχρι να κατακτήσει το δικαίωμα της ψήφου στα 18 χρόνια, ένα δικαίωμα που έγινε πραγματικότητα λίγο μετά το '81.
Αν δεν το είχαμε κατακτήσει εμείς, τότε την Κυριακή των εκλογών η γενιά των 18-21 χρόνων θα πήγαινε για μπάνιο (αν προτιμάνε κάποιοι, γιατί όχι; η χώρα μας όλους τους χωράει..) και δεν θάχε κανένα δίλημμα, γιατί οι νέοι της θα ήσαν "πολύ μικροί για νάχουνε δικαίωμα ψήφου"...
Η γνώμη μου είναι: "Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αβίαστα και ανεμπόδιστα, αλλά ψηφίστε". Εσείς αποφασίζετε.
Δ. Γκρ.
ΥΓ-1. rapadder: Λάθος κάνεις (νομίζω). Διάβασα ότι σε κάθε εκλογές ασκείται δίωξη και δικάζονται κάποιοι για τη μη συμμετοχή τους (προσωπικά δεν υποστηρίζω - αντίθετα, διαφωνώ με - την ποινικοποίηση της μη συμμετοχής στις εφορευτικές επιτροπές).
ΥΓ-2. rapadder: Λάθος κάνεις (και πάλι). Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές (Δήμος Χαϊδαρίου) οι Γραμματείς πήραν 200 Ευρώ (αλλά για 2 Κυριακές).
ΥΓ-3. rapadder: Λάθος κάνεις (και πάλι). Τα μέλη των εφορευτικών επιλογών δεν επιλέγονται και δεν "διαλέγουν" νέα παιδιά. Μεταξύ αυτών είναι και (πάρα) πολλοί ...λιγότερο νέοι.
ΥΓ-4.
rapadder: Ένα "κορόϊδο" - που εργάζεται, σπουδάζει, έχει οικογένεια με 3 παιδιά και θα γράφει ολημερίς στις 7 Ιουνίου - βρίσκεται δίπλα μου, τώρα που γράφω το post. Σου στέλνει τους χαιρετισμούς της. Δεν θύμωσε. Ούτε περιμένει τη συγγνώμη σου. Έχει δει κι άλλους σαν και σένα. "Παίδες ού κακοήθεις, αλλ' ευήθεις", μου είπε. Και την Κυριακή θα πάει να κάνει το καθήκον της.