Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;

Post by Michelle » Wed Jun 17, 2009 11:25 am

marios wrote:Πόσο απελπισμένα θες να δημιουργήσεις flame;
please, για όλους μας, get a life...
Αν και διαφωνώ με την άποψη του, από πότε δεν επιτρέπεται να εκφράζουμε μειοψηφικές απόψεις γιατί "θα δημιουργηθεί flame"?
Δηλαδή αυτό που θέλετε είναι ένα forum όπου θα εκφράζεται μόνο η άποψη της πλειοψηφίας, όσοι συμφωνούν θα το γράφουν και θα χαίρονται και όσοι διαφωνούν θα το βουλώνουν για να μην γίνει flame?
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 17, 2009 11:39 am

jimm wrote:Αυτα τα μετρα ειναι απο τις πιο μεγαλες βλακειες που εχουν περασει στα ανεπτυγμενα κρατη.
βασικά το κάπνισμα δεν είναι για ανεπτυγμένα κράτη. Αν το δεις εντελώς απομακρυσμένος από την καθημερινότητα (σκέψου πχ ότι είσαι εξωγήινος και έρχεσαι στη γη και βλέπεις κάποια ζώα {ανθρώπους} που γουστάρουν να ρουφάνε ένα πράγμα που καίγεται και μετά να το ξεφυσάνε) είναι κάτι εντελώς ανάποδο της ανθρώπινης φύσης. Είναι μια συνήθεια full παράλογη και αδικαιολόγητη.
jimm wrote:Το καπνισμα πρεπει να επιτρεπεται ελευθερα και παντου.

Όχι γιατί πολύ απλά εσένα κι εμένα που δεν καπνίζουμε (από επιλογή μας) μας βλάπτει που αναπνέουμε την επιλογή του άλλου να καπνίζει. Κι όπως ξέρουμε, σε μια ελεύθερη κοινωνία, τα δικαιώματα του καπνιστή σταματούν εκεί που θίγονται τα δικαιώματα του μη-καπνιστή. Οπότε έρχεται το κράτος να υπερασπίσει τα δικαιώματά μου (η άλλη λύση είναι να υπερασπίζομαι μόνος μου τα δικαιώματα μου = ζούγκλα)
ultimate_aektzis wrote:α μαγαζια μεχρι 75 τμ θα πρεπει να δηλωθουν καπνιστων ή μη καπνιστων
Οπότε όλα τα Εξάρχεια, το Μοναστηράκι, το Θησείο, το Γκάζικλπ (μέρη όπου η πλειοψηφία των μαγαζιών είναι τρύπες) θα δηλωθούν σαν καπνιστών για να ξεμπερδεύουν. Αυτό λέω.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Jun 17, 2009 11:39 am

jimm wrote: Αυτα τα μετρα ειναι απο τις πιο μεγαλες βλακειες που εχουν περασει στα ανεπτυγμενα κρατη.
jimm wrote:
redlabel wrote:για την ανάγκη καλλιέργειας ήθους και ανθρώπινης ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο.
Το πανεπιστημιο δεν εχει καμια δουλεια να μπλεκεται με αυτα.
(από εδώ)

Sorry κιόλας αλλά αυτά είναι κομμένα και ραμμένα(και τα 2) για flame(και μόνο).
Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος(ακόμα και καπνιστής) ο οποίος να μην καταλαβαίνει ότι πρέπει να υπάρξουν αντικαπνιστικά μέτρα(και αν υπάρχει μιλάμε για το πιο εγωιστικό και ανενημέρωτο άτομο που γίνεται).
Είναι σαν να λες ότι είναι βλακεία να απαγορευθεί η ηρωίνη(btw η νικοτίνη είναι πιο βαρύ ναρκωτικό από την ηρωίνη).
Με ακριβώς αυτή την λογική[+ το ότι μου κάνει απίθανο ένας άνθρωπος να έχει σε ΟΛΑ τα θέματα αποψεις που να προκαλούν (δεν είναι μόνο τι λέγεται, αλλά και ποίος το λεει)] είπα ότι αυτά είναι για να προκαλέσουν flame και μόνο.
Για το περι πανεπιστημίου κλπ ας σχολιαστεί στο άλλο thread.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Wed Jun 17, 2009 11:47 am

The Punisher wrote:
jimm wrote:Αυτα τα μετρα ειναι απο τις πιο μεγαλες βλακειες που εχουν περασει στα ανεπτυγμενα κρατη.
βασικά το κάπνισμα δεν είναι για ανεπτυγμένα κράτη. Αν το δεις εντελώς απομακρυσμένος από την καθημερινότητα (σκέψου πχ ότι είσαι εξωγήινος και έρχεσαι στη γη και βλέπεις κάποια ζώα {ανθρώπους} που γουστάρουν να ρουφάνε ένα πράγμα που καίγεται και μετά να το ξεφυσάνε) είναι κάτι εντελώς ανάποδο της ανθρώπινης φύσης. Είναι μια συνήθεια full παράλογη και αδικαιολόγητη.
jimm wrote:Το καπνισμα πρεπει να επιτρεπεται ελευθερα και παντου.

Όχι γιατί πολύ απλά εσένα κι εμένα που δεν καπνίζουμε (από επιλογή μας) μας βλάπτει που αναπνέουμε την επιλογή του άλλου να καπνίζει. Κι όπως ξέρουμε, σε μια ελεύθερη κοινωνία, τα δικαιώματα του καπνιστή σταματούν εκεί που θίγονται τα δικαιώματα του μη-καπνιστή. Οπότε έρχεται το κράτος να υπερασπίσει τα δικαιώματά μου (η άλλη λύση είναι να υπερασπίζομαι μόνος μου τα δικαιώματα μου = ζούγκλα)
ultimate_aektzis wrote:α μαγαζια μεχρι 75 τμ θα πρεπει να δηλωθουν καπνιστων ή μη καπνιστων
Οπότε όλα τα Εξάρχεια, το Μοναστηράκι, το Θησείο, το Γκάζικλπ (μέρη όπου η πλειοψηφία των μαγαζιών είναι τρύπες) θα δηλωθούν σαν καπνιστών για να ξεμπερδεύουν. Αυτό λέω.

Το βλεπεις καπως θεωρητικα το ζητημα μου φαινεται, στη πραξη ειναι αλλιως.
Καταρχας, αν ο αλλος γουσταρει να καπνιζει, προβλημα του, δε μας πεφτει λογος, ουτε σε μας ουτε πιο πολυ στο κρατος.

Αν το παμε ετσι και αρχισουμε και βαζουμε το κρατος να βγαζει νομους για το καθε πραγμα που μπορει να βλαπτει τον αλλο, θα πρεπει να απαγορευτουν 1-2 εκατομμυρια πραγματα.
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Wed Jun 17, 2009 11:51 am

jimm wrote:Αν το παμε ετσι και αρχισουμε και βαζουμε το κρατος να βγαζει νομους για το καθε πραγμα που μπορει να βλαπτει τον αλλο, θα πρεπει να απαγορευτουν 1-2 εκατομμυρια πραγματα.
αρκεί να απαγορευτεί το κράτος μας το ίδιο και θα είμαστε οκ ;)
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Wed Jun 17, 2009 11:55 am

h4wk wrote:
jimm wrote:Αν το παμε ετσι και αρχισουμε και βαζουμε το κρατος να βγαζει νομους για το καθε πραγμα που μπορει να βλαπτει τον αλλο, θα πρεπει να απαγορευτουν 1-2 εκατομμυρια πραγματα.
αρκεί να απαγορευτεί το κράτος μας το ίδιο και θα είμαστε οκ ;)
Αρκει να μενει το κρατος στα χωραφια του και να μη μπλεκεται εκει που δε χρειαζεται.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 17, 2009 12:05 pm

jimm wrote:Καταρχας, αν ο αλλος γουσταρει να καπνιζει, προβλημα του, δε μας πεφτει λογος
Δεν είναι έτσι απλά. Όχι δεν είναι πρόβλημά του, είναι και πρόβλημα μου.

Είχες ποτέ άσθμα, άλλα αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα στα μάτια κλπ ... ? :roll:
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed Jun 17, 2009 12:08 pm

marios wrote: Είναι σαν να λες ότι είναι βλακεία να απαγορευθεί η ηρωίνη(btw η νικοτίνη είναι πιο βαρύ ναρκωτικό από την ηρωίνη).
Προσωπικά πιστεύω ότι ο κάθε (ενήλικας) άνθρωπος θα έπρεπε να μπορεί να κάνει ο,τι θέλει στον εαυτό του, όσο δεν βλάπτει τους άλλους αρκεί να έχει τη στοιχειώδη ικανότητα να αποφασίσει για τον εαυτό του (δηλαδή εξαιρουμένων περιπτώσεων ψυχικών παθήσεων για παράδειγμα).

Η διαφωνία μου με τον jimm έγκειται στο ότι το κάπνισμα δεν πληρεί τα παραπάνω "requirements" διότι βλάπτει τους άλλους, όχι στο ότι θεωρώ καλή ιδέα το κράτος-πατερούλη που μας προστατεύει από τον ίδιο μας τον εαυτό.
marios wrote: Με ακριβώς αυτή την λογική[+ το ότι μου κάνει απίθανο ένας άνθρωπος να έχει σε ΟΛΑ τα θέματα αποψεις που να προκαλούν (δεν είναι μόνο τι λέγεται, αλλά και ποίος το λεει)] είπα ότι αυτά είναι για να προκαλέσουν flame και μόνο.
2 είναι hardly "ΟΛΑ τα θέματα". Και ναι, μπορεί ένας άνθρωπος να έχει σε αρκετά θέματα απόψεις που προκαλούν, όχι επειδή επιδιώκει να προκαλέσει, αλλά επειδή αυτό πιστεύει. Εικάζω δε, ότι αν όλοι διαμορφώναμε όλες μας τις απόψεις μόνοι μας, τέτοια φαινόμενα θα ήταν πολύ συχνότερα (αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλου θέματος...).
Θεωρώ πάντως ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την οποιαδήποτε άποψη καλόπιστα. Μπορεί να εξαπατηθούμε ακόμη και τις περισσότερες φορές, αλλά το να αδικήσουμε κάποιον έστω και μία, είναι μακράν χειρότερο.

ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Jun 17, 2009 12:13 pm

Αν το παθητικο καπνισμα δεν εβλαπτε ποσως θα μας ενδιεφερε αν καπνιζετε ή οχι και σε οποιο μερος και αν καπνιζετε.Να το πω ευγενικα, αν θελετε να ψοφησετε απο 3 διαφορετικες μορφες καρκινου ειστε ελευθεροι.Εγω ομως δεν σας χρωσταω τιποτα.

Επισης ο νομος ειναι επιβολη της ΕΕ(σιγα μην πηγαιναν οι βολευτες κοντρα στους μαγαζατορες με τους τρελους τζιρους) και guess what...στην Ευρωπη υπαρχει τουλαχιστον απο το 2002.Αξεστοι, κουτοφραγκοι Ευρωπαιοι.Καφριλα και Ελληναριτιδα ftw.Φυσαμε τον καπνο μας στην μουρη του ασθματικου και χαιρομαστε.Yeaaaah!!!
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Jun 17, 2009 12:28 pm

ultimate_aektzis wrote:Αν το παθητικο καπνισμα δεν εβλαπτε ποσως θα μας ενδιεφερε αν καπνιζετε ή οχι και σε οποιο μερος και αν καπνιζετε.Να το πω ευγενικα, αν θελετε να ψοφησετε απο 3 διαφορετικες μορφες καρκινου ειστε ελευθεροι.Εγω ομως δεν σας χρωσταω τιποτα.

Επισης ο νομος ειναι επιβολη της ΕΕ(σιγα μην πηγαιναν οι βολευτες κοντρα στους μαγαζατορες με τους τρελους τζιρους) και guess what...στην Ευρωπη υπαρχει τουλαχιστον απο το 2002.Αξεστοι, κουτοφραγκοι Ευρωπαιοι.Καφριλα και Ελληναριτιδα ftw.Φυσαμε τον καπνο μας στην μουρη του ασθματικου και χαιρομαστε.Yeaaaah!!!
Που την βρίσκεις τόση ορεξη 12 το μεσημερι και μέσα στην εξεταστική, πρόσεχε γιατι δεν φεύγεις μονο με καρκινο.
που θα πάει θα το δουμε...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Jun 17, 2009 12:31 pm

Αν δεν μας αρεσει κατι, που βρισκω την ορεξη ε?Και να προσεξω τι ακριβως, δεν καταλαβα?
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed Jun 17, 2009 12:38 pm

ultimate_aektzis wrote:Αν δεν μας αρεσει κατι, που βρισκω την ορεξη ε?Και να προσεξω τι ακριβως, δεν καταλαβα?
Ελα ρε πλάκα κάνω, απλά εισαι υπερβολικος δεν είμαστε μαύρα πρόβατα, εγώ δεν εχω οδηγήσει ποτε αμάξι, το ξεχρεωνω το κακο. :smt020
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Jun 17, 2009 12:41 pm

Δεν εειπα οτι ειστε μαυρα προβατα.Προφανως και θα υπαρχουν και πολιτισμενοι καπνιστες, πραγμα που εγω δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω.Αλλα οσοι εχετε το κεφαλι σας ησυχο και σεβεστε τον μη καπνιστη ποιος ο λογος να σκατ* με το νομο?Δεν θα αλλαξει κατι στις συνηθειες σας αφου προσεχετε που αναβετε τσιγαρο. ;)
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Jun 17, 2009 12:42 pm

Michelle wrote:Προσωπικά πιστεύω ότι ο κάθε (ενήλικας) άνθρωπος θα έπρεπε να μπορεί να κάνει ο,τι θέλει στον εαυτό του, όσο δεν βλάπτει τους άλλους αρκεί να έχει τη στοιχειώδη ικανότητα να αποφασίσει για τον εαυτό του (δηλαδή εξαιρουμένων περιπτώσεων ψυχικών παθήσεων για παράδειγμα).
Πες το στην οικογένεια αυτών που έχουν σκοτωθεί από ηρωίνη ή (ακόμα χειρότερα) στην οικογένεια αυτών που σκοτώθηκαν ώστε ο ναρκωμανής να βρει λεφτά για την δόση του. Και ακόμα και αν στην αρχή είναι επιλογή, μετά γίνεται αλλίωση στα εγκεφαλικά κύτταρα(αν βρω κάποιο link που να λέει τι ακριβώς κάνουν θα το ποστάρω, γιατί μας το είχαν δείξει σε ντοκυμαντέρ στο σχολείο) και καταντά εμμονή, για την οποία(όπως μπορείς να δεις στις ειδήσεις) μπορεί ο άλλος να σκοτώσει για 20 ευρώ.

PS: Ρίξε ένα άκουσμα στο Operation:Mindcrime των Queensryche, για να πάρεις μια(καλλιτεχνική) άποψη περί του τι μπορεί να σου προκαλέσουν τα ναρκωτικά(παρότι πιάνει πολύ περισσότερα θέματα το album).
Michelle wrote:2 είναι hardly "ΟΛΑ τα θέματα". Και ναι, μπορεί ένας άνθρωπος να έχει σε αρκετά θέματα απόψεις που προκαλούν, όχι επειδή επιδιώκει να προκαλέσει, αλλά επειδή αυτό πιστεύει. Εικάζω δε, ότι αν όλοι διαμορφώναμε όλες μας τις απόψεις μόνοι μας, τέτοια φαινόμενα θα ήταν πολύ συχνότερα (αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλου θέματος...).
Θεωρώ πάντως ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την οποιαδήποτε άποψη καλόπιστα. Μπορεί να εξαπατηθούμε ακόμη και τις περισσότερες φορές, αλλά το να αδικήσουμε κάποιον έστω και μία, είναι μακράν χειρότερο.
Ότι είναι στο 90% των θεμάτων που έχει γράψει, ειναι(επειδή βαριέμαι να κάνω quotes, κάνε ένα search για τα post στις αναδημοσιεύσεις). Anyway, επειδή α)έχουμε ξεφύγει και β) η τελευταία σου πρόταση είναι σωστή, το σταματάω.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed Jun 17, 2009 1:28 pm

marios wrote:
Michelle wrote:Προσωπικά πιστεύω ότι ο κάθε (ενήλικας) άνθρωπος θα έπρεπε να μπορεί να κάνει ο,τι θέλει στον εαυτό του, όσο δεν βλάπτει τους άλλους αρκεί να έχει τη στοιχειώδη ικανότητα να αποφασίσει για τον εαυτό του (δηλαδή εξαιρουμένων περιπτώσεων ψυχικών παθήσεων για παράδειγμα).
Πες το στην οικογένεια αυτών που έχουν σκοτωθεί από ηρωίνη ή (ακόμα χειρότερα) στην οικογένεια αυτών που σκοτώθηκαν ώστε ο ναρκωμανής να βρει λεφτά για την δόση του. Και ακόμα και αν στην αρχή είναι επιλογή, μετά γίνεται αλλίωση στα εγκεφαλικά κύτταρα(αν βρω κάποιο link που να λέει τι ακριβώς κάνουν θα το ποστάρω, γιατί μας το είχαν δείξει σε ντοκυμαντέρ στο σχολείο) και καταντά εμμονή, για την οποία(όπως μπορείς να δεις στις ειδήσεις) μπορεί ο άλλος να σκοτώσει για 20 ευρώ.

PS: Ρίξε ένα άκουσμα στο Operation:Mindcrime των Queensryche, για να πάρεις μια(καλλιτεχνική) άποψη περί του τι μπορεί να σου προκαλέσουν τα ναρκωτικά(παρότι πιάνει πολύ περισσότερα θέματα το album).
Μα δεν διαφωνώ ότι τα ναρκωτικά, και ειδικά τα βαριά, βλάπτουν πολύ!
Αλλά το κράτος-προστάτης-πατερούλης δεν θεωρώ ότι είναι λύση.
Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του, ζυγίζοντας το ρίσκο και την ωφέλεια που ελπίζει να αποκομίσει από αυτές.
Οι απαγορεύσεις τέτοιου είδους, ουσιαστικά επεμβαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, επιβάλλοντας το ισοζύγιο ρίσκου/ωφέλειας που κάποιος άλλος θεωρεί καλύτερο για εμάς. Απλά στην περίπτωση των ναρκωτικών, οι περισσότεροι άνθρωποι (κι εγώ φυσικά!) συμφωνούν με αυτό το ισοζύγιο, οπότε ουδείς θεωρεί την απαγόρευση καταπάτηση κάποιας ελευθερίας, ενώ ιδωμένη ψυχρά και αποστασιοποιημένα, είναι.
Μπορώ να σκεφτώ άπειρα πράγματα που είτε σίγουρα βλάπτουν, είτε έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να βλάψουν, και αν απαγορευτούν θα υπάρξει έντονη αντίδραση από πάρα πολύ κόσμο. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να σκεφτείς κι εσύ, οπότε δεν έχει νόημα να αναφέρω παραδείγματα. Το να απαγορεύουμε μόνο αυτά που θεωρούμε εμείς αρκετά επικίνδυνα ώστε να μην πρέπει να τα επιλέξει κανείς, είναι ουσιαστικά επιβολή της άποψης μας πάνω σε άλλους ανθρώπους (όοοοχι δεν θα χρησιμοποιήσω τη γνωστή λεξούλα), κάτι που ευελπιστώ ότι δεν χρειάζεται να τεκμηριώσω περεταίρω τους λόγους για τους οποίους είναι λάθος.
Επιπλέον, πέρα από το παραπάνω, φιλοσοφικό ουσιαστικά, θέμα, υπάρχει και το πρακτικό: Το απαγορευμένο είναι πάντα πιο γοητευτικό.
Τέλος, αν επαναπαυόμαστε στο κράτος-προστάτη-πατερούλη, αμελούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αποτελεσματικά με άλλους τρόπους. Αν κάποιος θέλει να πάρει ναρκωτικά και δεν παίρνει λόγω απαγόρευσης, έχουμε ήδη αποτύχει ως κοινωνία όσον αφορά αυτόν τον άνθρωπο. Το ζητούμενο είναι να μην θέλει, όχι να απαγορεύεται.

Όσον αφορά τις οικογένειες των θυμάτων, αναρωτιέμαι τι ακριβώς προτείνεις. Να απαγορεύεται οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει grief στην οικογένεια μας; Αναρωτιέμαι πώς θα απαγορευτεί η αυτοκτονία πάντως. Ίσως όπως στην Αγγλία του 18ου αιώνα, που τιμωρείτο με θάνατο. :lol:

Πάντως είμαστε εντελώς εκτός θέματος. Αν θες να απαντήσεις, απάντησε με pm γιατί το βλέπω να έρχεται το "Moderation Message" :-p

Disclaimer για όσους διαβάζουν μόνο αυτό το ποστ από όσα έχω γράψει στο θέμα: Όχι, δεν είμαι κατά του μέτρου! Ανέλυσα παραπάνω γιατί.

ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Jun 17, 2009 1:36 pm

Μια διορθωση.Το τσιγαρο δεν ειναι απο τα πραματα που θεωρει καποιος καπου καποτε επικινδυνα.ΕΙΝΑΙ επικινδυνα.Και ιατρικα αποδεδειγμενο.Οπως επισης και το παθητικο καπνισμα.Αν καποιοι δεν ειναι ικανοι να σεβαστουν την υγεια του διπλανο τοτε θα επεμβει ο πατερουλης, οπως γινεται και στις οικογενειες οταν τα παιδια το γ@μανε.Και ξαναλεω αλλη μια φορα...Αν θεωρειτε οτι σεβεστε τον μη-καπνιστη ο νομος ουτε που θα καταλαβετε οτι θα εφαρμοστει.Γιατι ολα αυτα που προβλεπει εσεις τα κανετε απο φυσικου σας.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 17, 2009 1:46 pm

Μα το κράτος δεν έρχεται να προστατεύσει τον καπνιστή (για την υγεία του κλπ) αλλά τον κακομοίρη τον μη καπνιστή !!!! Μη χάνετε το orientation της κίνησης. Ο καθένας θα μπορεί να καπνίζει 80 πακέτα την ημέρα (στο δρόμο, σε καπνιστήριο, στο σπίτι του..)
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Wed Jun 17, 2009 1:58 pm

The Punisher wrote:Μα το κράτος δεν έρχεται να προστατεύσει τον καπνιστή (για την υγεία του κλπ) αλλά τον κακομοίρη τον μη καπνιστή !!!! Μη χάνετε το orientation της κίνησης. Ο καθένας θα μπορεί να καπνίζει 80 πακέτα την ημέρα (στο δρόμο, σε καπνιστήριο, στο σπίτι του..)
Πιστεύω πως το μέτρο δεν θα έχει καμία επίδραση αν ο ίδιος ο καπνιστής δεν καταλάβει οτι αυτό που κάνει προκαλεί κακό και στους γύρω του. Awareness θέλουμε, όχι τη προστασία του κράτους.
Κάποιος που καπνίζει, και δεν έχει αναπνευστικά προβλήματα είναι δύσκολο να καταλάβει οτι μερικές φορές είναι ενοχλητικό για τους άλλους. (Και just to be clear και εγώ μπορεί να τύχει να καπνίσω( :oops: ) αλλά επειδή έχω άσθμα ο ίδιος, σέβομαι τους άλλους).
Aν εφαρμοστεί στο πανεπιστήμιο, που είμαστε όλοι νέοι ακόμα, ίσως υπάρχει μία ελπίδα για το μέλλον.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 17, 2009 2:01 pm

netharis wrote:Aν εφαρμοστεί στο πανεπιστήμιο, που είμαστε όλοι νέοι ακόμα
Με τίποτα όμως ... ? :smt005
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Wed Jun 17, 2009 2:01 pm

Τα αυτοκινητα γιατι δεν τα απογορευουν?
Κανουν μεγαλυτερη και με πιο μαζικο τροπο ζημια στον ανθρωπο αλλα και στο ιδιο το περιβαλλον.
Αυτο για το τσιγαρο ειχε προσπαθησει να εφαρμοστει και επι εποχες χιτλερ
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed Jun 17, 2009 2:02 pm

The Punisher wrote:Μα το κράτος δεν έρχεται να προστατεύσει τον καπνιστή (για την υγεία του κλπ) αλλά τον κακομοίρη τον μη καπνιστή !!!! Μη χάνετε το orientation της κίνησης. Ο καθένας θα μπορεί να καπνίζει 80 πακέτα την ημέρα (στο δρόμο, σε καπνιστήριο, στο σπίτι του..)
Για να ακριβολογουμε ερχεται να προστατέψει τον εργαζόμενο και οχι τον πελάτη. Το ολο θέμα ξεκίνησε απο την Αμερική οπου ενας εργαζόμενος σε bar κινήθηκε νομικά δικαιώθηκε κτλ κτλ.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed Jun 17, 2009 2:05 pm

ultimate_aektzis wrote:Μια διορθωση.Το τσιγαρο δεν ειναι απο τα πραματα που θεωρει καποιος καπου καποτε επικινδυνα.ΕΙΝΑΙ επικινδυνα.Και ιατρικα αποδεδειγμενο.Οπως επισης και το παθητικο καπνισμα.Αν καποιοι δεν ειναι ικανοι να σεβαστουν την υγεια του διπλανο τοτε θα επεμβει ο πατερουλης, οπως γινεται και στις οικογενειες οταν τα παιδια το γ@μανε.Και ξαναλεω αλλη μια φορα...Αν θεωρειτε οτι σεβεστε τον μη-καπνιστη ο νομος ουτε που θα καταλαβετε οτι θα εφαρμοστει.Γιατι ολα αυτα που προβλεπει εσεις τα κανετε απο φυσικου σας.
Και που το βαλα το disclaimer στο τέλος, τι κατάλαβα; Ο,τι θέλει θα δει ο καθένας ούτως ή άλλως...

Το ξαναλέω: ΔΕΝ είμαι κατά του μέτρου! ΥΠΕΡ ειμαι!
Last edited by Michelle on Wed Jun 17, 2009 2:11 pm, edited 2 times in total.

Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”