Προεδρικές Εκλογές Τμήματος σήμερα!

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
h4wk
Gbyte level
Gbyte level
Re: Προεδρικές Εκλογές Τμήματος σήμερα!

Post by h4wk » Wed Jun 17, 2009 1:30 pm

άρα ουσιαστικά μας κοροιδεύετε απο κάθε άποψη;

και καλά δημιουργήτε μια ψευδαίσθηση οτι η γνώμη μας μετράει;

Image έχω αγωνία ποιός θα βγεί
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Wed Jun 17, 2009 1:33 pm

redlabel wrote:ΔΙΟΡΘΩΝΩ:

Υποψήφιος Πρόεδρος είναι ο συνάδελφος Πάνος Κωνσταντόπουλος.

Υποψήφιος Αναπληρωτής Πρόεδρος είναι ο συνάδελφος Τάκης Κατερίνης.

Δ. Γκρ.
Επιεικώς απαράδεκτο το ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Και δεν νομίζω καν ότι οι δύο παραπάνω καθηγητές συγκεντρώνουν τη συντριπτική αποδοχή των καθηγητών, ώστε να θεωρούσα ότι για αυτό δεν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι. Την αποδοχή ειδικά του Κωσταντόπουλου από τους φοιτητές δεν τη σχολιάζω καν...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Wed Jun 17, 2009 1:35 pm

h4wk wrote: Image έχω αγωνία ποιός θα βγεί
Όλοι αναμενουμε τα exit polls για να πάρουμε μια ιδέα του τελικού αποτελέσματος :-p
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Wed Jun 17, 2009 1:35 pm

Καλά σήμερα η ευγένεια μας δεν έχει όρια. :smt020 Καλή επιτυχία στους υποψήφιους και σε όσους ψηφίσουν. Μακάρι να είναι καλοί και στη διδασκαλία τους και στο έργο της διοίκησης του τμήματος.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 1:40 pm

h4wk wrote:άρα ουσιαστικά μας κοροιδεύετε απο κάθε άποψη;

και καλά δημιουργήτε μια ψευδαίσθηση οτι η γνώμη μας μετράει;

Image έχω αγωνία ποιός θα βγεί
Πριν σχολιάσεις τη διαδικασία με τον τρόπο αυτό, που με λυπεί γιατί η γνώμη σας εμένα με ενδιαφέρει, καλό θάταν να δεις και τη στάση των φοιτητών. Πάνε να ψηφίσουν (ακόμηκαι όταν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι); Μπορούν να ψηφίσουν; Ενδιαφέρονται;

Δ. Γκρ.

--------
proskopos wrote:Και οι προτάσεις γίναν απο μέλη ΔΕΠ, ή αυτοπροτάθηκαν και δέχθηκαν τα μέλη ΔΕΠ.?
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν υποψηφιότητα.

Δ. Γκρ.
Last edited by The Punisher on Wed Jun 17, 2009 7:12 pm, edited 1 time in total.
Reason: merged posts
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Wed Jun 17, 2009 1:41 pm

redlabel wrote:
proskopos wrote:Και οι προτάσεις γίναν απο μέλη ΔΕΠ, ή αυτοπροτάθηκαν και δέχθηκαν τα μέλη ΔΕΠ.?
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν υποψηφιότητα.

Δ. Γκρ.
Μάλιστα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. :smt023
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 17, 2009 1:41 pm

Συγγνώμη τώρα εμείς φταίμε? Δεν έχουν στείλει ούτε μια πρόσκληση, ένα κάλεσμα, μόνο στο aueb ανακοινωση πως θα γίνουν εκλογές, χωρίς να ξέρουμε οι περισσότεροι ότι έχουμε δικαίωμα ψήφου :smt021
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 1:45 pm

Αφού οι πιο πολλοί από εσάς ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ για τη διαδικασία αυτή, γιατί σπεύδετε να τη σχολιάσετε και μάλιστα ειρωνικά; Eνημερωθείτε στοιχειωδώς πρώτα, συζητήστε γιαυτή και τις ιδιαιτερότητές της και μετά - αν προκύψει σοβαρός λόγος - "κράξτε" όποιους και όσους από εμάς θέλετε! Μέχρι τότε εκτίθεστε. :smt021

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Sandra: Πάλι (σχεδόν) μόνη σου προσπαθείς να σώσεις τα προσχήματα (οι γραφειοκράτες θα σας ενημερώσουν για τα δικαιώματά σας;). Ναι, φταίτε κι εσείς!
Last edited by redlabel on Wed Jun 17, 2009 1:51 pm, edited 1 time in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 17, 2009 1:50 pm

Όχι απλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη ενημέρωση στο θέμα. Στο site του τμήματος δε βρήκα κάτι. Επίσης είναι πάντα πιο εύκολο να κάνουμε υποθέσεις :-D και πολύ πιο εύκολο να γκρινιάζουμε :-"
Last edited by sandra on Wed Jun 17, 2009 1:51 pm, edited 1 time in total.
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Wed Jun 17, 2009 1:51 pm

redlabel wrote:Πριν σχολιάσεις τη διαδικασία με τον τρόπο αυτό, που με λυπεί γιατί η γνώμη σας εμένα με ενδιαφέρει, καλό θάταν να δεις και τη στάση των φοιτητών. Πάνε να ψηφίσουν (ακόμηκαι όταν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι); Μπορούν να ψηφίσουν; Ενδιαφέρονται;

Δ. Γκρ.
αν υπήρχε σωστή ενημέρωση πιστεύω οτι πολλά άτομα θα ενδιαφέρονταν (τουλάχιστον 200 πιστέυω)
για παράδειγμα εγώ άν δεν ήταν μέσα στην εξεταστική θα κατέβαινα σίγουρα να ψηφίσω.
ακόμα και αν δεν είχαμε εξεταστική τους παραπάνω "υποψήφιους" δε θα τους ψήφιζα γιατί τα ονόματά τους στο μυαλό μου είναι συνδεδεμένα με edited(ας έχει ο καθένας την άποψή του καλύτερα)
χωρίς να ξέρω ποιές είναι οι υποχρεώσεις των θέσεων αυτών,θεωρώ οτι θα έπρεπε να μπουν νέα μυαλά για να προσπαθήσουν να πάει μπροστά το τμήμα μας(αν αυτες οι θέσεις μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο)

Απο την άλλη πιστεύω οτι σε κάθε περίπτωση όπως και σε αυτή φοιτητές που θα κατέβαιναν θα ήταν απο τα κόμματα της σχολής για να υποστηρίξουν τον αγαπημένο καθηγητή τους που υποστηρίζει το αγαπημένο κόμμα τους και γι'αυτό και θα τους περάσει στο μάθημα(κάτι το οποίο έχω ακούσει να συμβαίνει σε πολλές σχολές)....οπότε δε ξέρω αν θα έπρεπε να ψηφίζουν οι φοιτητές....μπερδεύτηκα τώρα...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 17, 2009 1:52 pm

redlabel wrote:ΥΓ. Sandra: Πάλι (σχεδόν) μόνη σου προσπαθείς να σώσεις τα προσχήματα;
1ο σχόλιο του τόπικ: wrote: Έχει έρθει καμια ανακοίνωση? Σαν του άπλωσαν πέπλο ..
Συγγνώμη κιόλας, αλλά την ανακοίνωση του μέρους και της ώρας την θεωρείτε trivial Θέμα?

---------------------
edit:
όπως εσείς λέτε (αβάσιμα και αυθαίρετα) ότι εκτιθέμεθα με το να δείχνουμε αδιαφορία για νέο μας αυτό δικαίωμα/ευθύνη, έτσι κι εγώ μπορώ να μιλήσω για επιτηδευμένη συγκάλυψη του θέματος .. σωστά :roll: ? Ο καθένας από την οπτική του το βλέπει ..
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 1:54 pm

Αν το ήξερες, ενδιαφερόσουν και πήγαινες να ψηφίσεις σήμερα, φίλε συνforumίτη h4wk, θα διαπίστωνες ότι κάποιοι συμφοιτητές σου μπορεί να μην σου το επέτρεπαν, ενώ εμάς (ΔΕΠ) δεν μας εμπόδισαν. Βέβαια, αν ήσασταν πχ. 100-200 δεν ξέρω πώς θα ήταν δυνατόν να παρεμποδιστείτε.

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Sandra: Αν δεν υπήρξε ανακοίνωση, σε περίοπτη θέση, που εκδόθηκε έγκαιρα, τότε συμφωνώ κι εγώ μαζί σου (εγώ ενημερώθηκα και γραπτά και ηλεκτρονικά).
panagis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by panagis » Wed Jun 17, 2009 2:26 pm

Γιατί γίνονται εκλογές δηλαδή από την στιγμή που ξέρουμε το αποτέλεσμά τους? Δικαίως γίνονται ειρωνικά σχόλια. Έστω για τα προσχήματα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 2 για κάθε θέση. Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ψηφίσω έναν υποψήφιο. Αυτό δεν είναι δημοκρατική διαδικασία. Αν εγώ δεν θέλω τον προτεινόμενο πώς θα δείξω την δυσαρέσκειά μου; Με την αποχή; Με το λευκό; Με το άκυρο;

Ένα από τα θετικά σημεία του νόμου πλαισίου είναι η καθολική ψηφοφορία, η οποία όμως με την συγκεκριμένη τακτική καταστρατηγείται κατάφορα.

Τέλος, η ενημέρωση ήταν όντως μηδενική! Οι περισσότεροι PhDs ενημερώθηκαν από "σπόντα", επειδή κάποιος είδε την αρχική σελίδα του Πανεπιστημίου. Αν και υποψιάζομαι γιατί έγινε αυτό (για να αποφευχθούν μπάχαλα) είναι τελείως λάθος προσέγγιση. Η αίσθηση που δίνεται είναι ότι η διαδικασία γίνεται στα μουλωχτά....
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Jun 17, 2009 2:36 pm

Πραγματι :-p και γω θα ειχα κατεβει αν δεν ηταν μεσα στην εξεταστικη.Θα κανω 30+30+15 λεπτα για να ερθω να ψηφισω για κατι που ξερω το αποτελεσμα?Τι κινητρο εχω?

panagis++;
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 2:46 pm

Ουσία 1: Αν για μια αιρετή θέση ενδιαφερθεί μόνο 1 υποψήφιος και δεν παρεμποδισθεί οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος, τότε η δημοκρατικότητα της διαδικασίας παραμένει ακέραια. Για τη σημερινή εκλογή, δεν γνωρίζω κάποιο συνάδελφο που να ενδιαφέρθηκε και να παρεμποδίστηκε.

Ουσία 2: (Όπως προείπα) Οι ψήφοι που θα λάβει ο μοναδικός υποψήφιος αποτελούν αξιόπιστο μέτρο της καταρχήν υποστήριξης που χαίρει. Γιαυτό έχει ουσιαστικό νόημα να ψηφίζουμε, ακόμη και όταν ο υποψήφιος είναι μόνο ένας.

Διαδικασία 1: Όταν πήγα να ψηφίσω, σήμερα, μου δόθηκαν 2 ψηφοδέλτια. Το 1 από αυτά ήταν λευκό. Άρα, είχα 3 επιλογές (έγκυρο, λευκό, άκυρο).

Διαδικασία 2: (Όπως προείπα) Αν δεν ενημερωθήκατε σωστά και έγκαιρα από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΠΑ, τότε συμφωνώ ότι δίκαια διαμαρτύρεστε.

Δ. Γκρ.
panagis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by panagis » Wed Jun 17, 2009 3:05 pm

Προσωπικά διαφωνώ καθέτα με τις θέσεις σας.

Ιστορικά υπάρχουν πολλά παραδείγματα για εκλογές μοναδικών υποψηφίων.... Όταν έχεις έναν υποψήφιο, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Κατανοώ γιατί μπορεί να καταλήξατε να έχετε έναν υποψήφιο, αλλά και πάλι αυτό για εμένα δεν είναι δημοκρατία. Στην δημοκρατία αποφασίζει ο λαός, εδώ όμως δεν έχουμε απόφαση αλλά επικύρωση προειλημμένης απόφασης.

Το ερώτημα είναι μετά για το ποσοστό. Αλλά και πάλι, αυτό είναι προδιαγεγραμμένο. Επιπλέον το πιο σημαντικό είναι το ποσοστό στα μέλη ΔΕΠ που θα έχει ο πρόεδρος (ας είμαστε ρεαλιστές) το οποίο αν δεν το είχε εξασφαλίσει κάποιος δεν θα κατέβαινε υποψήφιος.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 3:41 pm

panagis wrote:Ιστορικά υπάρχουν πολλά παραδείγματα για εκλογές μοναδικών υποψηφίων.... Όταν έχεις έναν υποψήφιο, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Κατανοώ γιατί μπορεί να καταλήξατε να έχετε έναν υποψήφιο, αλλά και πάλι αυτό για εμένα δεν είναι δημοκρατία. Στην δημοκρατία αποφασίζει ο λαός, εδώ όμως δεν έχουμε απόφαση αλλά επικύρωση προειλημμένης απόφασης.
Δηλαδή στη δημοκρατική διαδικασία, όπως τη φαντάζεσαι εσύ, δεν πρέπει να επιτρέπεται να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος; Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πουθενά, ούτε ίσχυσε ποτέ, αλλά καθένας μας δικαιούται να αμφισβητεί ακόμη και τα αυτονόητα.

Η αναφορά σου στην "επικύρωση προειλημμένης απόφασης" είναι άστοχη και προσβλητική για τους υποψήφιους, αλλά και για τα μέλη ΔΕΠ που συμμετέχουν στη διαδικασία. Αν, μάλιστα, έχεις προσωπικούς λόγους κατά των υποψηφίων, η θέση σου καθίσταται ακόμη δυσχερέστερη. Ενόψει και της ιδιότητάς σου, περιμένω να την ανακαλέσεις και να δώσεις εξηγήσεις αμέσως. Δεν μπορείς να εκμεταλλεύεσαι την ανωνυμία σου για να προσβάλλεις απρόκλητα τους καθηγητές σου.

Δ. Γκρ.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Jun 17, 2009 3:55 pm

Νομίζω (εκτός αν το μπερδεύω) οτι το δικαίωμα ψήφου είχε εκχωρηθεί (και) στους φοιτητές με το νέο νόμο - πλαίσιο. Συνεπώς, δεν χρειαζόταν επιπλέον ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο εκτός από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Το "αντιδημοκρατικό" στην όλη διαδικασία είναι ο αριθμός των έγγυρων ψήφων που πρέπει να πάρει ο υποψήφιος προκειμένου να εκλεγεί. Κακώς δεν ορίζεται ένα κάτω όριο ψήφων από μέλη ΔΕΠ και φοιτητές. Αυτός είναι ο λόγος που δεν κατεβαίνω να ψηφίσω (+ ο φόρτος εργασίας που έχω αυτές τις μέρες). Αν δεν καθορίζεται κάτω όριο, η διαδικασία αυτομάτως γίνεται και παράλογη.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Jun 17, 2009 3:58 pm

Προειλημενη αποφαση ειναι, που ειναι το παραξενο?Δεν το λεει με την εννοια του στησιματος, αλλα με την εννοια οτι ξερουμε ποιος θα βγει.Εκτος και αν στην περιπτωση που βγουν περισσοτερα τα λευκα, εχουμε επαναληψη.τοτε αλλαζει το πραμα.
panagis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by panagis » Wed Jun 17, 2009 4:09 pm

Αρχικά, δεν υπάρχει καμία ανωνυμία! Δεν κρύβομαι πίσω από κανένα ψευδώνυμο. Το όνομα μου χρησιμοποιώ σαν ψευδώνυμο. Είπα και πιο πάνω ότι είμαι υποψήφιος διδάκτορας και υπάρχει ένας και μοναδικός με το όνομα Παναγής :-) Άρα δεν λέω κάτι ανώνυμα ούτε κρύβομαι πίσω από ψευδώνυμο. Επιπλέον αν κοιτάξει κάποιος και που δημοσιεύω συνήθως στο venus μπορεί να κάνει την ταυτοποίηση πολύ εύκολα.

Απο εκεί και πέρα, εκφέρω την προσωπική μου άποψη. Απογοητεύομαι μάλιστα ιδιαίτερα από το γεγονός ότι υπονοείται ότι έχω κάτι προσωπικό με τους υποψήφιους. Η διαφωνία μου έγγειται επί της διαδικασίας και όχι με τους υποψήφιους. Πουθενά σε κανένα μήνυμά μου δεν φαίνεται, ούτε ΚΑΝ υπονοείται προσωπική επίθεση/πρόβλημα.

Την διαδικασία την θεωρώ λάθος και εκφέρω την άποψή μου όπως έχω δικαίωμα να κάνω. Την ίδια άποψη θα είχα αν υποψήφιος ήταν ο επιβλέπων μου. Είπα και πιο πάνω, ότι έπρεπε να υπάρχει και 2ος υποψήφιος, έστω και αν συγκέντρωνε 1%. Αυτή είναι η γνώμη μου.
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Wed Jun 17, 2009 4:10 pm

Ισοβίτης wrote:Νομίζω (εκτός αν το μπερδεύω) οτι το δικαίωμα ψήφου είχε εκχωρηθεί (και) στους φοιτητές με το νέο νόμο - πλαίσιο. Συνεπώς, δεν χρειαζόταν επιπλέον ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο εκτός από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Κι εγώ έτσι νόμιζα αλλά όταν πέρασα να δω εαν ισχύει με ενημέρωσαν κάτι παιδιά από παρατάξεις
ότι με απόφαση του συλλόγου φοιτητών θα ψηφίσουν μόνο καθηγητές.
Όχι πως θα καθόριζε κ πολλά το αν θα ψηφίζαμε :-p
*--Common sense is not so common--*
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Jun 17, 2009 4:24 pm

SeniorCarbone wrote:με απόφαση του συλλόγου φοιτητών θα ψηφίσουν μόνο καθηγητές.
:shock: :shock: :shock:

Κατά τ' άλλα, θέλουμε περισσότερα δημοκρατικά δικαιώματα... Και όταν μάς δίνουν (έστω υποτυπώδη) εκλογική δύναμη, τήν αρνούμαστε! Αυτό είναι ακόμα πιο παράλογο!!!

Είναι τραγικό ότι σε ιδρύματα που (θεωρητικά) καλλιεργούν την επιστημονική μέθοδο και την κρίση απουσιάζει παντελώς το ουσιαστικότερο στοιχείο της επιστημονικής μεθόδου: η λογική.

Άραγε μόνο ο Έλληνας βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από τα αυτονόητα; Θα το μάθω όταν με το καλό φύγω μετανάστης...

Κάνει και ζέστη... Sorry για το ολίγον off :oops: :-p
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”