Προεδρικές Εκλογές Τμήματος σήμερα!

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Re: Προεδρικές Εκλογές Τμήματος σήμερα!

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 4:48 pm

panagis wrote:Αρχικά, δεν υπάρχει καμία ανωνυμία! Δεν κρύβομαι πίσω από κανένα ψευδώνυμο. Το όνομα μου χρησιμοποιώ σαν ψευδώνυμο. Είπα και πιο πάνω ότι είμαι υποψήφιος διδάκτορας και υπάρχει ένας και μοναδικός με το όνομα Παναγής :-) Άρα δεν λέω κάτι ανώνυμα ούτε κρύβομαι πίσω από ψευδώνυμο. Επιπλέον αν κοιτάξει κάποιος και που δημοσιεύω συνήθως στο venus μπορεί να κάνει την ταυτοποίηση πολύ εύκολα.

Απο εκεί και πέρα, εκφέρω την προσωπική μου άποψη. Απογοητεύομαι μάλιστα ιδιαίτερα από το γεγονός ότι υπονοείται ότι έχω κάτι προσωπικό με τους υποψήφιους. Η διαφωνία μου έγγειται επί της διαδικασίας και όχι με τους υποψήφιους. Πουθενά σε κανένα μήνυμά μου δεν φαίνεται, ούτε ΚΑΝ υπονοείται προσωπική επίθεση/πρόβλημα.

Την διαδικασία την θεωρώ λάθος και εκφέρω την άποψή μου όπως έχω δικαίωμα να κάνω. Την ίδια άποψη θα είχα αν υποψήφιος ήταν ο επιβλέπων μου. Είπα και πιο πάνω, ότι έπρεπε να υπάρχει και 2ος υποψήφιος, έστω και αν συγκέντρωνε 1%. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Όφειλες να έχεις επίγνωση των λεγομένων σου, όταν ισχυρίζεσαι ότι οι καθηγητές σου ψηφίζουν για να "επικυρώσουν προειλημμένες αποφάσεις". Τα γραπτά σου δείχνουν εμπάθεια προς τους υποψήφιους. Δεν έχεις δικαίωμα να τους/μας προσβάλλεις. Η συμπεριφορά σου είναι αήθης και δεν σε τιμά. Θα κληθείς να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

Δ. Γκρ.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Wed Jun 17, 2009 4:55 pm

redlabel wrote:Θα κληθείς να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

Δ. Γκρ.
Hail ελευθερια αποψης!
panagis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by panagis » Wed Jun 17, 2009 5:06 pm

Αναφέρθηκα στο σύνολο του εκλογικού σώματος, όχι στους καθηγητές. Αυτό είναι δική σας ερμηνεία. Όπως δική σας ερμηνεία ήταν και τα σχόλια για εμπάθεια. Ούτε αήθης είναι η συμπεριφορά μου. Δεν δέχομαι το σχόλιο σας. Μπορεί η γνώμη μου να μην σας αρέσει, όμως δεν μπορείτε να με κατηγορείτε για αυτήν.

Επαναλαμβάνω: "Την διαδικασία την θεωρώ λάθος και εκφέρω την άποψή μου όπως έχω δικαίωμα να κάνω. Την ίδια άποψη θα είχα αν υποψήφιος ήταν ο επιβλέπων μου. Είπα και πιο πάνω, ότι έπρεπε να υπάρχει και 2ος υποψήφιος, έστω και αν συγκέντρωνε 1%. Αυτή είναι η γνώμη μου."

Για την ερμηνεία της "προειλημμένης απόφασης" με κάλυψε ο ultimate_aektzis.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Wed Jun 17, 2009 5:09 pm

Έχει κάποιος το θάρρος να μας εξηγήσει γιατί ήταν μόνο ένας συνδυασμός;
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

Post by S.a.kiss.007 » Wed Jun 17, 2009 6:01 pm

panagis wrote:... Όταν έχεις έναν υποψήφιο, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Κατανοώ γιατί μπορεί να καταλήξατε να έχετε έναν υποψήφιο, αλλά και πάλι αυτό για εμένα δεν είναι δημοκρατία. Στην δημοκρατία αποφασίζει ο λαός, εδώ όμως δεν έχουμε απόφαση αλλά επικύρωση προειλημμένης απόφασης....
Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να μην το πω αυτό.. Δηλαδη, από τι στιγμή που δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος, τι θα έπρεπε να γίνει?
Το να αναγκάσουμε κάποιον ακόμα να θέσει υποψιότητα σας φαίνεται κ.Παναγή πιο δημοκρατικό? :oops:
Ή θα έπρεπε να καθυστερήσουμε τη διαδικασία μέχρι να πεισθεί κάποιος να θελήσει να κατέβει στις εκλογές?
Γιατί δεν βλέπω άλλη λύση πέρα από αυτές τις δύο...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 17, 2009 6:08 pm

απλά το θέμα είναι το εξής: Αν όντως έχεις μόνο έναν να επιλέξεις, γιατί να γίνουν εκλογές ?
panagis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by panagis » Wed Jun 17, 2009 6:13 pm

Thank you Punisher.

Αυτό που λέω τόση ώρα είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει και ένας δεύτερος, έστω και αν έπαιρνε 1%. Ακόμα και αν δεν ενδιαφέροταν δηλαδή να εκλεγεί. Το έχω πεί από το πρώτο πρώτο post μου.
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

Post by S.a.kiss.007 » Wed Jun 17, 2009 6:16 pm

@punisher
Άρα προτείνεις τι? Να καθυστερήσει ο θεσμός?

Αν το θες αλλιώς, νομίζεις πως ο εκάστοτε Πρόεδρος θα δράσει το ίδιο "ελεύθερα" όταν θα ξέρει πως έχει την υποστήριξη του 10% ή του 70% του εκλογικού κοινού (όποιο και να είναι αυτό, ανάλογα το νόμο)?
Ίσως θεωρηθώ ονειροπολός αλλά μιλάω για την περίπτωση που ο εκλόγιμος Πρόεδρος έχει ηθικούς φραγμούς και καταλαβαίνει τι πρέπει και τι μπορεί να κάνει...

@panagis
Όσο για τον δεύτερο υποψήφιο, δεν μας είπατε όμως πώς θα υπάρξει αυτός?
Να φτιάξουμε ένα "νομικό πρόσωπο" μόνο στα χαρτιά, από τη στιγμή που δεν θέλει κανείς άλλος? :-)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Jun 17, 2009 6:17 pm

όσα χρόνια παρακολουθώ τα τεκτενόμενα του τμήματος (μετά το 2002), η πληροφόρηση που φτάνει στα αυτιά μου συνήθως είναι της μορφής: "δεν θέλει κανείς να αναλάβει πρόεδρος και για αυτό συνήθως στις προεδρικές εκλογές υπάρχει ένας υποψήφιος".

έτσι συνήθως μου διηγούνταν τις καταστάσεις φοιτητές-εκπρόσωποι παρατάξεων, τους οποίους τότε ψιλοεμπιστευόμουν μιας και ήμουν πιο μικρός. Τότε λοιπόν η εικόνα που σχημάτιζα ήταν ότι κανένα μέλος ΔΕΠ δεν ήθελε να εμπλακεί στην διαδικασία, και ότι ζητούσαν από τους περισσότερο πρόθυμους (Κάβουρα, Μαγείρου) να πάρουν πρωτοβουλία.

Σήμερα, όντας λίγο πιο καχύποπτος με τα πάντα, και χωρίς να έχω καμία ενημέρωση, απλά αναρωτιέμαι αν η μοναδική υποψηφιότητα είναι μια προσυμφωνημένη υποψηφιότητα. Δηλαδή αν τα μέλη ΔΕΠ αποφασίσουν μεταξύ τους, ποιος ο λόγος των εκλογών?

Από την άλλη, εφόσον ο κ. Γκρίτζαλης μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε μέλος ΔΕΠ που να εμποδίστηκε στο να θέσει υποψηφιότητα, μου δημιουργίεται η απορία: ο μοναδικός υποψήφιος (σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία) εκλέγεται ακόμα και με μια ψήφο? Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες.

Τέλος, μιας και ο νέος νόμος πλαίσιο επιτρέπει στους φοιτητές να συμμετέχουν στην ψοφοφορία, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει φοιτητής που να γνωρίζει τι δουλειά πρέπει να κάνει ο εκάστοτε πρόεδρος του εκάστοτε πανεπιστημιακού τμήματος, αν μπορεί να αξιολογήσει αν κάποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος έναντι κάποιου άλλου ή αν ο προηγούμενος πρόεδρος έφερε εις πέρας το έργο που του ανατέθηκε. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αξιολογήσω.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 17, 2009 6:21 pm

Χμμμ, σήμερα είπαμε σε αυτό το τόπικ οι προπτυχιακοί φοιτητές και σοβαρές κουβέντες και βλακείες. Ο Panagis έγραψε κάτι σοβαρό, γιατί θα πρέπει να απολογηθεί? Δε νομίζω να έθιξε κάποιον προσωπικά εν αντιθέσει με κάποιους από εμάς που ίσως και να θίξαμε. Ελπίζω να μη δημιουργήθηκε κατάσταση χωρίς λόγο και να μην είμαι σε αυτούς που φταίνε επειδή έχουν μεγάλο στόμα και είναι επιρρεπείς στη γκρίνια από γεννησιμιού τους :smt012
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Wed Jun 17, 2009 6:22 pm

The Punisher wrote:απλά το θέμα είναι το εξής: Αν όντως έχεις μόνο έναν να επιλέξεις, γιατί να γίνουν εκλογές ?
Διοτί ΕΤΣΙ δουλεύει το δημοκρατικό σύστημα βρε Punisher.

Χώρια που οι εκλογές, ακόμα και στην περίπτωση ενός υποψηφίου, δουλεύουν ως "μετρητής" την αποδοχής του υποψηφίου από το εκλογικό σώμα.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
weird_13
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by weird_13 » Wed Jun 17, 2009 6:24 pm

Γιατί όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αυτή τη θέση? (για να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, κάποιοι λόγοι πρέπει να υπάρχουν)

Αφού υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος και το αποτέλεσμα έχει ήδη προδιαγραφεί (αφού για παράδειγμα δεν υπάρχει όριο λευκών, για να μην βγει κάποιος), τότε γιατί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία? (πέρα από το να δει ποιοι τον "υποστηρίζουν").

Υ.Γ. Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει από που έπρεπε να συμπεράνουμε ότι μπορούσαμε και οι φοιτητές να ψηφίσουμε.
Don't Settle!
Expecting the world to treat you fairly because you are a good person is a little like expecting the bull not to attack you because you are a vegetarian...
The greatest sin of all is risking nothing.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy? Albert Einstein
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Wed Jun 17, 2009 6:25 pm

Εκλέγω: ρ. (εξέλεξα, εκλέχτηκα, εκλεγμένος) ξεχωρίζω ανάμεσα σε άλλους ή σε άλλο, διαλέγω | δίνω ψήφο προτιμήσεως: τον εξέλεξε ο λαός
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 17, 2009 6:31 pm

μισό λεπτό .. αυτό είναι δημοψήφισμα (και ούτε καν). Δηλαδή "με θέλετε για πρόεδρο, ναι ?"
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Jun 17, 2009 7:07 pm

Εγώ δεν θέλω να αντιμετωπίσω το ζήτημα κακοπροαίρετα και έτσι απλά δέχομαι ότι δεν θέλησε κάποιος άλλος να θέσει υποψηφιότητα. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όπου υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να τηρηθούν και να γίνουν οι αρχαιρεσίες ώστε να φανεί η στήριξη που έχει ο διαφαινόμενος νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος. Δεν γίνεται και αλλιώς, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον να είναι υποψήφιος αν δεν θέλει.

Εγώ στέκομαι σε 2 σημεία. Πρώτον στην αντικειμενικά ελλειπή προβολή της όλης διαδικασίας από το τμήμα προς τους φοιτητές. Δεν φτάνει να βγει μία μόνο ανακοίνωση στη σελίδα. Πρέπει με κάποιον τρόπο και εγώ, που δικαιούμαι να ψηφίσω, να μάθω και ποιες είναι οι θέσεις του κάθε υποψήφιου σε κάποια ζητήματα. Η γενικότερη εικόνα είναι πάντως ότι δεν ενδιέφερε κάποιους η συμμετοχή των φοιτητών.
Επιπλέον, στέκομαι στις δημοκρατικές παρατάξεις μας. Αποφάσισαν να σαμποτάρουν άλλη μία διαδικασία για το καλό μας, τις ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
ninaT
byte level
byte level

Post by ninaT » Wed Jun 17, 2009 8:40 pm

tsilochr wrote: θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει φοιτητής που να γνωρίζει τι δουλειά πρέπει να κάνει ο εκάστοτε πρόεδρος του εκάστοτε πανεπιστημιακού τμήματος, αν μπορεί να αξιολογήσει αν κάποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος έναντι κάποιου άλλου ή αν ο προηγούμενος πρόεδρος έφερε εις πέρας το έργο που του ανατέθηκε.
Ακριβώς.
Προσωπικά από τη μια πλευρά χαίρομαι γιατί έμαθα (σήμερα :oops: ) πως έχω δικαίωμα ψήφου για τον πρόεδρο του τμήματος μας,αλλά από την άλλη δε γνωρίζω τις αρμοδιότητές του,οπότε δεν μπορώ να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη και να κρίνω ποίος είναι ο καταλληλότερος γι' αυτή τη θέση.
Επίσης έχω μια απορία..
Γιατί να μη θέλουν περισσότεροι να αναλάβουν αυτή τη θέση;
Πιστεύω ότι από μια τέτοια θέση είναι πιο εύκολο να κάνει κάποιος ενέργειες για να γίνει το τμήμα μας καλύτερο και επίσης είναι πολύ τιμητικό να είσαι ο πρόεδρος ενός τμήματος.
Με αυτή τη λογική,μου φαίνεται κάπως παράξενο να μην υπάρχουν παραπάνω από μια υποψηφιότητες γι'αυτή τη θέση :-|
My dream is to fly,over the rainbow ..so high..
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 8:55 pm

WoLfeN Ilic wrote:
redlabel wrote:Θα κληθείς να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

Δ. Γκρ.
Hail ελευθερια αποψης!
Άλλο η ελευθερία της άποψης κι άλλο η συκοφαντία περί "επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων"...

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Έσπευσες να κρίνεις και εκτέθηκες, όπως θα διαπίστωσες...
Last edited by redlabel on Wed Jun 17, 2009 10:24 pm, edited 1 time in total.
panagis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by panagis » Wed Jun 17, 2009 9:18 pm

Επειδή μόλις κατάλαβα ότι έχω δημιουργήσει μια αρκετά σοβαρή παρεξήγηση, να ξεκαθαρίσω κάτι.

Στο δεύτερο ποστ μου ανέφερα ότι "....όμως δεν έχουμε απόφαση αλλά επικύρωση προειλημμένης απόφασης". Με την έκφραση αυτή δεν προσπάθησα να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω κάποιον. Ούτε εννοώ ότι είναι στημένη η εκλογή ή κάτι άλλο. Ούτε στρέφομαι ενάντια σε όσους πήγαν να ψηφίσουν. Σέβομαι την επιλογή τους αν και με βρίσκει αντίθετο για λόγους που έχω ήδη αναφέρει.

Αυτό που ήθελα να πώ (όπως φαίνεται και σε προηγούμενό μου post) είναι ότι το αποτέλεσμα είναι γνωστό εκ των προτέρων δεδομένου ότι έχουμε έναν υποψήφιο για κάθε θέση. Όμως ήταν λάθος η επιλογή των λέξεων, οι οποίες από ο,τι καταλάβα παρερμηνεύτηκαν και προσέβαλαν τον κ.Γκρίτζαλη. Συνεπώς, ζητώ συγγνώμη που με την συγκεκριμένη έκφραση σας έθιξα άθελά μου.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 9:48 pm

panagis wrote:Επειδή μόλις κατάλαβα ότι έχω δημιουργήσει μια αρκετά σοβαρή παρεξήγηση, να ξεκαθαρίσω κάτι.

Στο δεύτερο ποστ μου ανέφερα ότι "....όμως δεν έχουμε απόφαση αλλά επικύρωση προειλημμένης απόφασης". Με την έκφραση αυτή δεν προσπάθησα να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω κάποιον. Ούτε εννοώ ότι είναι στημένη η εκλογή ή κάτι άλλο. Ούτε στρέφομαι ενάντια σε όσους πήγαν να ψηφίσουν. Σέβομαι την επιλογή τους αν και με βρίσκει αντίθετο για λόγους που έχω ήδη αναφέρει.

Αυτό που ήθελα να πώ (όπως φαίνεται και σε προηγούμενό μου post) είναι ότι το αποτέλεσμα είναι γνωστό εκ των προτέρων δεδομένου ότι έχουμε έναν υποψήφιο για κάθε θέση. Όμως ήταν λάθος η επιλογή των λέξεων, οι οποίες από ο,τι καταλάβα παρερμηνεύτηκαν και προσέβαλαν τον κ.Γκρίτζαλη. Συνεπώς, ζητώ συγγνώμη που με την συγκεκριμένη έκφραση σας έθιξα άθελά μου.
Καταλαβαίνω, case closed.

Δ. Γκρ.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 17, 2009 9:50 pm

Μιας και είμαστε όλοι ξανά μια αγαπημένη οικογένεια :-D πόσοι ψήφισαν? Αποτελέσματα?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Wed Jun 17, 2009 9:51 pm

Χωρίς να θέλω απαραίτητα να υπονοήσω κάτι, σήμερα είχε επίσης εκλογές στο τμήμα της λογιστικής και στο τμήμα του οικονομικού. Και στα δύο αυτά τμήματα υπήρχε μόνο ένα διαθέσιμο σχήμα (πρόεδρος - αντιπρόεδρος). Μάλιστα στη λογιστική δεν υπήρχε καν υποψήφιος αντιπρόεδρος. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι προσυμφωνημένο, αλλά ότι είναι το αποτέλεσμα της αδιαφορίας της πλειοψηφίας των καθηγητών σε σχέση με διοικητικά θέματα (μάλλον αυτό συμβαίνει).

Όσον αφορά τη διαδικασία.
Δείτε http://www.tuc.gr/fileadmin/NOMOS_PLAISIO.pdf άρθρο 8 όσον αφορά τη διεξαγωγή τους.
Κρατάω αυτό : "Ο Πρόεδρος του Τμήματος και ο αναπληρωτής του εκλέγονται από ειδικό σώμα εκλεκτόρων που απαρτίζεται από το σύνολο: i) των μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος, ii) των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος και iii) των Βοηθών, Επιστημονικών Συνεργατών και Επιμελητών, των μελών του Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.ΔΙ.Π.).Το ποσοστό των ψήφων που έλαβε κάθε υποψήφιος υπολογίζεται από το άθροισμα των ποσοστών που έλαβε ο υποψήφιος από καθεμιά από τις τρεις κατηγορίες εκλεκτόρων, τούτων πολλαπλασιαζόμενων με τους συντελεστές βαρύτητας 0,55, 0,40 και 0,05 αντίστοιχα και ανεξάρτητα από το ποσοστό προσέλευσης της κάθε κατηγορίας εκλεκτόρων."

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό? Έχουμε συνολικά γύρω στα 30 μελη δεπ στην πληροφορική. Έστω ότι ψηφίζουν οι 20. Η βαρύτητα της κάθε ψήφου είναι 2.75%. Έστω ότι ψηφίζουν 200 φοιτητές. Η βαρύτητα της κάθε ψήφου είναι 0.2%. Αυτό από μόνο του είναι άδικο. Είτε η ψήφος θα είναι καθολική με ότι περιλαμβάνει αυτή η λέξη είτε κοροιδευόμαστε.

Εγώ συμφωνώ καθολική συμμετοχή, χωρίς παρατάξεις αλλά και ισότιμη συμμετοχή όλως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Jun 17, 2009 10:26 pm

sandra wrote:Μιας και είμαστε όλοι ξανά μια αγαπημένη οικογένεια :-D πόσοι ψήφισαν? Αποτελέσματα?
Σας αφήνω να το ανακαλύψετε, γιατί βιάζομαι να επιστρέψω στη διόρθωση των γραπτών - που είναι αυτό που με ενδιαφέρει... ;)

Δ. Γκρ.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”