Συνοπτικά τα σημεία που μπορώ αυτή τη στιγμή να θυμηθώ είναι (με "δικά μου λόγια
-Ότι τα δίκτυα και η ασφάλεια είναι πολύ της μόδας (Αλήθεια, ο τομέας των δικτύων έχει "δράση" ώς επάγγελμα);
-Ότι όσοι ενδιαφέρονται για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης καλύτερα να πιάσουν αμέσως δουλειά, χωρίς μεταπτυχιακό
-Ότι η γλωσσομάθεια είναι τρομερή αβάντα

-Ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα "side effects" ενός ταξιδιού στο εξωτερικό (νέες εμπειρίες και επαφή με άλλες κουλτούρες από τη μία, και η οποία οικονομική επιβάρυνση από την άλλη)
-Ότι γενικώς υπάρχουν πάααρα πολλοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτεί και να ζυγίσει κάποιος ώστε να κάνει την καλύτερη γι'αυτόν επιλογή καθώς και πολλοί λάθος λόγοι για τους οποίους να επιλέξεις μεταπτυχιακό!Περισσότερα γι'αυτό παρακάτω...
-Ότι υπάρχουν αρκετοί φορείς που δίνουν υποτροφίες για Μετάπτ. Σπουδές, δόξα το Θεώ!
-Με τη θέση μας στην Ευρωπαική Ένωση ενδέχεται να έχουμε αρκετά πλεονεκτήματα στο μέλλον.
-Μιλήσαμε ακόμη και για τις συστατικές επιστολές.
Παρ'όλο που μ'άρεσε πολύ η συζήτηση δε μπορώ τώρα να θυμηθώ όλα όσα ειπώθηκαν...Επειδή το μνημονικό μου δε δουλεύει ιδιαίτερα καλά τελευταία, όποιος μπορεί ας με συμπληρωσει!
Επίσης όσοι έχετε καλύτερο μνημονικό από εμένα και εφόσον έχετε χρόνο και διάθεση γράψτε ένα αρθράκι για την εκδήλωση όξω, στο portal...(Αν το κάνατε ήδη και δεν το πήρα πρέφα πάλι, ζητώ ταπεινά συγγνώμη)
Μπερδεύτηκα στο σημείο όπου ειπώθηκε ότι σε μερικές περιπτώσεις είναι συν το να έχεις προυπηρεσιά (?) ώστε να σε πάρουν σε κάποια μεταπτυχιακά, όπως το ΜΒΑ (Management and Bussiness Administration).Διευκρινίστε μου κάποιος παρακαλώ....
Τα κυριότερα συμπεράσματά μου:
-Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να υπολογίσεις ακόμη και πρίν ζητήσεις συστατ.Επιστολή!Τα περισσότερα δεν τα είχα σκεφτεί...
-Στην Ελλάδα δυστυχώς βρισκόμαστε πολύ πίσω... Δεν εννοώ ώς Πανεπιστήμια ή ακαδημαικό προσωπικό αλλά ώς προς τη σχέση της Ελλάδας με την Πληροφορική...Θα παραφράσω τα λεγόμενα του κυρίου Αποστολόπουλου, ότι είμαστε χρήστες της τεχνογνωσίας και όχι φορείς της.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για έρευνα-πέρα από τα προγράμματα των Πανεπιστημίων.
Επίσης, συμπέρανα πως δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία στη ΒιοΠληροφορική, τη στιγμή που στο εξωτερικό η σημαντικότητα του κλάδου όλο και αυξάνεται.
Τα δε στατιστικά δε μας τιμούν ιδιαίτερα ως χώρα...
-Είναι τόσα πολλά που πρέπει να υπολογίσει κανείς για την επαγγελματική του πορεία (και βέβαια για τη ζωή του, αλλά αυτό ειναι άλλη ιστορία), που για να πετύχει αυτό ακριβώς που θέλει τελικά, πρέπει να το έχει συνειδητοποιήσει από το πρώτο έτος των σπούδων του (για να μην πώ από το πρώτο έτος του λυκείου, αλλά και αυτό είναι άλλη ιστορία).Πώς μπορεί όμως να το κάνει αυτό ένας νέος φοιτητής;μόνο 1 στους 100 νομίζω μπορεί.Ούτε εγω ήξερα τι ήθελα απ'την αρχή.Καμία σχέση.
Όπως ειπώθηκε, με ένα μεταπτυχιακό μπορεί κάποιος, λίγο ή πολύ, να διορθώσει τα λάθη του.Το θέμα είναι, πως μπαίνεις στο μεταπτυχιακό αν έχεις κάνει αρκετά λάθη "συνειδητοποίησης"!
Αλλά αρκετά είπα.Your turn....