RPG/TCG/Minis

Οτιδήποτε έχει σχέση με gaming (ψηφιακό και μη)
Forum rules
Υπενθυμίζουμε ότι οι συζητήσεις πρέπει να συμφωνούν με τους κανονισμούς χρήσης
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

RPG/TCG/Minis

Post by AnINffected » Sun Dec 26, 2004 2:06 am

Όλα αυτά τα χρόνια στο ΟΠΑ βλέπω βιβλία P&P να περιφέρονται και....
Δεν αντέχω άλλο, θα ρωτήσω.

Όποιος ασχολείται με D&D και pen-and-paper γενικότερα να σηκώσει το δεξί του χέρι (και να postάρει ταυτόχρονα) :-D )
(Γα@@@το, δεν υπάρχει και το ανάλογο smiley!)

Απο τις αρχές του '90 τα γνωρίζω και ενημερώνομαι γι'αυτά αλλά δε βρίσκω παρέες να παίξω.Ή τουλάχιστον να συζητήσω γι'αυτά!
Το περιγράφω στους φίλους μου προσπαθώντας να τους μυήσω και μετά απο μισή ώρα ατελείωτου μπλά-μπλά η κλασσική απάντηση που παίρνω είναι "Καλά, ας παίξουμε χαρτιά τώρα".
Βλέπετε, άλλο να το περιγράφεις και άλλο να το παίζεις.

Θα μου πείτε "πήγαινε στην Καίσσα" ή σε ένα RPG forum τεσπά και συζήτα όσο θές.Αλλά, πού χρόνος;
Εξάλλου, είμαι περίεργος να δώ πόσοι από εδω μέσα ασχολείστε ή το έχετε έστω ακουστά...
(Ελπίζω να μη βοώ μόνος εν τη ερήμω...)

Συζητήσεις για Magic the Gathering, ή οποιοδήποτε άλλο Τrading Card Game ή Miniature Game ευπρόσδεκτες σε αυτό το thread...
Αν το επιτρέπει βέβαια και η ηγεσία :smile: (Μιλάω καλοπροαίρετα)
Last edited by AnINffected on Sun Oct 15, 2006 1:33 am, edited 1 time in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sun Dec 26, 2004 11:49 am

Αν κατάλαβα καλά πρόκειται για παιχνίδι με κάρτες και αφού παίζουν και βιβλία περί του θέματος δεν είναι σαν τα ΥπερΑτού που έπαιζα μικρός (εκέινο το top fuel funny car ακόμα το θυμάμαι). Δώσε κανα link AnINffected να ικανοποιήσουμε την περιέργια μας.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Sun Dec 26, 2004 12:30 pm

Τrading Card Game :
7th Sea, Star Wars... όχι δεν είναι σαν το ΥπερΑτού, θέλουν περισσότερη στρατηγική και έχουν και ιστοριούλες. (κάποια από αυτά θέλουν και ζάρια... εκεί δυστυχώς ειναι που καταρρίπτονται όλα όσα έμαθα στις πιθανότητες και στην στατιστική... Darth Vader rulez.... άσχετο αλλά πάντα επίκαιρο : - )
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Sun Dec 26, 2004 1:27 pm

Ασχολείται κανείς με Yu-gi-oh;
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun Dec 26, 2004 1:27 pm

ΥπερΑτού!!Τί μου θύμισες τώρα!
Και @@@ω τα παιχνίδια ήταν!
Εγώ θυμάμαι ένα ελικόπτερο...Είχε και αεροπλάνα και τέοια ε;
Τέσπα.Στο θέμα! :-D

Η Wizards of the Coast ( http://www.wizards.com ) είναι η δημιουργός του Magic: The Gathering,του δημοφιλέστερου παιχνιδιού με κάρτες (Trading Card Game) και κατέχει τα δικαιώματα του Dungeons and Dragons, του δημοφιλέστερου παιχνιδιού ρόλων (Role-Playing Game).

Προσεχώς εισαγωγικά links...

Erevodifwnta ήμουν βέβαιος οτι θ'απαντήσεις πρώτος, δε ξέρω γιατί!
Erevodifwntas wrote:Darth Vader rulez.... άσχετο αλλά πάντα επίκαιρο : - )
You betcha!
btw θα βγώ λίγο off-topic τώρα (πάλι) αλλά το teaser poster του καινούργιου Star Wars δεν είναι ΤΕΛΕΙΟ;;;Μη μου πείς οτι δεν το'χεις πετύχει πουθενά!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Dec 26, 2004 4:34 pm

Η wizards εχει τα δικαιώματα και του Star Wars.

(και για να βγω και εγώ εκτός θέματος: σε ποιο από όλα αναφέρεσαι? έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλά από funs (ειδικά εκείνο με τον Anakin να αντανακλλατε ως darth είναι όλα τα λεφτά), οπότε δε ξέρω σε ποιο αναφέρεσαι.

To teaser trailer ήταν επίσης φοβερό.

Για να επανέλθω: Για το Yu-gi-oh έχει βγει computer game από funs που περιέχει αρκετές κάρτες (οι περισσότερες scanαρισμένες... μερικές μάλιστα είναι σχεδιασμένες με το χέρι :-)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Mon Dec 27, 2004 1:47 am

Μια ζωή ακούω για αυτά τα games αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Τι τα κάνει τόσο διάσημα; Φαντάζομαι θα θέλουν και να τους αφιερώσεις πολύ χρόνο. Ξέρετε κανένα οδηγό ή κάτι παρόμοιο για να μου λύσει τις απορίες;
Ni!! Ni!! Ni!!
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Dec 27, 2004 4:40 am

Προς το παρόν κοιτάχτε αυτό το κειμενάκι στην Wikipedia για τα Role Playing.
Μπόρεσα μόνο αυτό να βρώ γιατί αντιμετώπισα προβλήματα με τη συνδεση μου σήμερα.
Μία βόλτα στη Καισσα η το Fantasy Shop θα σας βοηθήσει επίσης.
Το επίσημο σαιτ (για να μιλησω σαν τον Ganther ;) ) είναι http://www.kaissa.gr

Θα επανέλθω αργότερα με περισσότερα links και πληροφορίες για Role Playing Games (RPG), Magic και Trading Card Games (TCG) γενικότερα.
Αν έχετε απορίες (σίγουρα φαντάζομαι) ρωτήστε!
Φαντάζομαι θα θέλουν και να τους αφιερώσεις πολύ χρόνο
Όπως και με τα περισσότερα χόμπι, το πόσο χρόνο θα τους αφιερώσει κανείς εξαρτάται περισσότερο από τον ίδιο, από το βαθμό στον οποίο θέλει να μάθει αυτά τα παιχνίδια.Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα...

Όσον αφορά στα RPG, αυτό που χρειάζεται για να διεξαχθεί ένα session (αυτό που αποκαλούμε "παρτίδα" σε άλλα παιχνίδια) είναι μια παρέα, ένα ή περισσότερα (ναι!) βιβλία κανόνων, τα απαραίτητα "αξεσουάρ" (ζάρια, ειδικά "φυλλάδια" για σημειώσεις που συνήθως έρχονται μαζί με το παιχνίδι, μολύβια) και ενα minimum γνώσης των κανόνων από το ένα άτομο της παρέας (τον Gamemaster, βλέπε άρθρο).

Για να παίξεις ενα TCG χρειάζεσαι κατ'ελάχιστον εναν αντίπαλο (αναλόγως το παιχνίδι μπορεί να είναι και περισσότεροι) και 2 φακελάκια (ή κουτάκια) με κάρτες.

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, τα RPG γενικά δεν είναι απαιτητικά από οικονομικής πλευράς γιατί στην ουσία αρκεί ν'αγοράσεις τα βιβλία με τους κανόνες και τα ζάρια.Χρειάζεται όμως πολύ καλή οργάνωση ωστε να μπείς στο "πνεύμα" του παιχνιδιού και ομολογουμένως χρόνο-περισσότερο απο τη πλευρά του Gamemaster γιατι πρέπει να ειναι εξοικειωμένος με τους κανόνες του παιχνιδιού.Οι υπόλοιποι παίκτες δεν είναι απαραίτητο ν'αφιερώσουν χρόνο στην εκμάθηση των κανόνων.

Αντίθετα, τα TCG είναι παιχνίδια στρατηγικής τα οποία μπορείς να μάθεις μέσα σ'ένα τέταρτο-το να γίνεις καλός σ'αυτά είναι άλλη υπόθεση.Αλλά επειδή χρειάζεται να επεκτείνεις/βελτιώνεις τη συλλογή σου απο κάρτες σε συνδυασμό με το ότι είναι πολύ εθιστικά παιχνίδια,τα λεφτά μπορεί να "φύγουν" χωρίς να το καταλάβεις.

Βέβαια υπάρχουν και τα Miniature Games που ανέφερα στο πρώτο post.
Απόσο ξέρω είναι παιχνίδια με μινιατούρες που αφορούν τακτικές σε ένα πεδίο μαχών.Αλλά δεν έχω ασχοληθεί με αυτά.
Erevodifwntas wrote:σε ποιο (poster) από όλα αναφέρεσαι?
Έφτιαξα τόπικ για Star Wars.May the Force be with us.
Ada Lovelace

vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Tue Dec 28, 2004 1:47 am

Τα RPGs θα θέλουν τουλάχιστον 3 παίχτες, σωστά (ο ένας έξ'αυτών ο DM);

Απο την περιγραφή στο Wikipedia ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα. Προσωπικά έχω παίξει CRPGs και είναι παιχνίδια που σε απορροφάνε για ώρες στον υπολογιστή. Με αυτό το σκεπτικό ρώτησα για τον χρόνο που θέλουν να τους αφιερώσεις. Είναι και τα μαθήματα με τις εργασίες τους στη μέση αυτή την περίοδο οπότε... καταλαβαίνεις...
Ni!! Ni!! Ni!!
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Dec 28, 2004 4:24 am

vagalati wrote:Τα RPGs θα θέλουν τουλάχιστον 3 παίχτες, σωστά (ο ένας έξ'αυτών ο DM);
Σωστός.

Ναι υπάρχει και το ενδεχόμενο να πωρωθείτε αγρίως.
Αλλά το οτι πρέπει να μαζευτεί παρέα στο σπίτι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να το κάνεις 7 ημέρες/24 ώρες...
Αυτός που πρέπει να βρίσκει περισσότερο χρόνο είναι όπως προανέφερα ο GameMaster (ή DungeonMaster στο D&D) για να διαβάσει τους κανόνες και να γράψει το σενάριο, εάν δε χρησιμοποιείτε έτοιμο.

Links για TCG γενικότερα δεν έχω βρεί ακόμα, αλλά μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω για Magic που θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο πνεύμα...

Μία πολύ συντομη εισαγωγή στο Magic
http://maven.english.hawaii.edu/407/pro ... /magic.htm

Μια πολύ καλή και αρκετά αναλυτική εισαγωγή
http://www.xerocreative.com/mtg/trainer1.html

Magic: The Gathering: A Mathematical Introduction (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) :-D
http://www.kibble.net/magic/magic01.php

Και, ένα ενδιαφέρον άρθρο που θα ήταν καλό να διαβάσετε...
http://c2.com/cgi/wiki?MagicTheGathering
Ada Lovelace

elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
WoD

Post by elsupreme » Sun Nov 27, 2005 3:29 am

Όσοι πιστοί προσέλθετε κάθε Τριτη 17:30 στο Fantasy Shop Εξαρχείων για Mage:The Awakening. Τι φρούτο είναι αυτό θα μου πεις...
Είναι ένα παιχνίδι ρόλων, του είδους DnD, όπου φτιάχνεις έναν χαρακτήρα και τον καθοδηγείς μέσα σε μία ιστορία που αφηγείσαι εσύ, οι υπόλοιποι της παρέας και ο Storyteller - Αφηγητής. Η διαφορά απο το DnD - και εδώ ζάρια έχει - είναι ότι στόχος δεν είναι να σφάξεις δράκους,ανθρώπους,τέρατα και άλλους κακούληδες και να φτιάξεις ήρωα με εκατομμυρια xp, αλλά να "ζήσεις" την ιστορία από την σκοπιά του χαρακτήρα. Στο Mage σημειωτέον, ο χαρακτήρας σου είναι μάγος και προσπαθεί να ανακαλύψει βαθύτερα μυστικά και κρυμμένες γνώσεις, να αντιμετωπίσει ό,τι υπερφυσική απειλή μαστίζει την ανθρωπότητα και να εμποδίσει άλλες αιρέσεις μάγων να ελέγξουν τον κόσμο.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Nov 27, 2005 12:52 pm

Λοιπόν...τώρα σας μιλά ο πλέον LG(lawful Good) χαρακτήρας EVER :-D :-D
To DnD, με το οποίο ασχολούμαι κατα κανόνα ΟΛΟ το καλοκαίρι σε απορροφάει πλήρως και ζεις κάθε κομμάτι της ιστορίας σαν να ναι αλήθεια! Μιλάμε για πολλές ώρες όμως, έχω κλείσει αρκετές φορές πάνω από 8 ώρες ..ναι ναι καλά ακούσατε... μέχρι 13 ώρες έχω παίξει maximum. Μιλάω για συνεχόμενα, χωρίς να υπολογίσω και αυτές μετά το διάλειμμα.....

Αν ο GM είναι καλός( το καλοκαίρι το παληκάρι που κάνει τις ιστορίες ,τις ετοιμάζει όλον τον χρόνο, είναι ΑΨΟΓΟΣ) μπορείς να το ευχαριστηθείς το παιχνίδι και να το χαρείς όσο δεν πάει, αφήστε το τι πλάκες παίζουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αν οι παίχτες είναι και παρέα!! Δεν είναι μόνο μια τυφλή αναζήτηση XP..έχω παίξει και σε αποστολές όπου όλο το XP το μάζευες ΜΟΝΟ από το Role Playing,τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο θα ενσαρκώσεις τον χαρακτήρα σου και θα αντιμετωπίσεις διάφορες καταστάσεις...
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Nov 28, 2005 3:18 pm

Lawful good και punisher??Πως συνδυάζονται?? (άσχετο)

Εγώ παίζω μη συστηματικά Dnd, δεν έχω αγοράσει ποτέ βιβλίο απλά ξέρω κάποια βασικά για τους κανόνες. Είναι όντως εθιστικά παιχνίδια. Αυτό που μου αρέσει είανι ότι μπορείς να υποδυθείς ένα χαρακτήρα που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που είσαι και ότι αφήνεις τη φαντασία σου να πάει μακριάααααααααα!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Nov 28, 2005 6:08 pm

απότι είδα από τον αδερφό μου (6 ετών), έχουν βγάλει card game με τον Μπομπ Σφουγκαράκι!!!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Nov 28, 2005 6:15 pm

Δεν έχει καμία σχέση με γελοίο card game...

Lumen, i punish for the God i represent,that is because Paladins are the hands of the Gods, and i admire the Law, thats for Lawful...τιμωρό κάθε παράνομο(με την έννοια του αναρχικού) και κάθε villain του παιχνιδιού...

Στο κάτω κάτω, και ο Punisher LG είναι, τιμωρεί τους παρανόμους και υπερασπίζεται τους αδυνάτος (τσέκαρε την εικονίτσα μου)
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Nov 28, 2005 9:36 pm

οκ Punisher!!!I will see you in the decks!!!
(συνήθως παίζω rogue - chaotic neutral κατά προτίμηση)
A blink of an eye
A dream for the blind
bit level
bit level

Post by tec-goblin » Mon Nov 28, 2005 9:59 pm

Λοιπόν, μεγάλο θέμα τα rpg... Μπορείς να τα ακουμπήσεις, μπορείς να χωθείς για τα καλά... Εγώ είμαι στην τελευταία κατηγορία...

Κατ'αρχήν, δεν χρειάζεσαι μίνιμουμ 3 παίκτες... Σε περίεργες καταστάσεις μπορείς να παίξεις με 2 (ένας αφηγητής και ένας παίκτης)

Το αν χρειάζονται λεφτά: κοιτάξτε. Μια επένδυση γύρω στα 35-100 ευρώ για αρχή είναι ΚΑΛΗ ιδέα. Από εκεί και πέρα, ρουφάνε όσα λεφτά έχετε όρεξη να δώσετε. Τίποτα δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν πορωθείτε, θα θέλετε να δοκιμάσετε και άλλους κόσμους, και άλλες ιδέες, να διαβάσετε κάποια βιβλία για τη λογοτεχνική τους αξία (η Ζάχαρη θα συμφωνήσει πιθανότατα στο Ravenloft), να πάρετε άλλα για το artwork (ναι, είμαι βαριά περίπτωση, αλλά εδώ και καιρό τα rpg με πληρώνουν - δεν τα πληρώνω - γιατί ασχολούμαι με τις μεταφράσεις).
Στο θέμα χρόνου, επίσης μια από τα ίδια είναι. Μπορεί να τα αγαπήσεις και να ασχολείσαι όλη μέρα... Αλλά είναι στον άνθρωπο, στο πόσα πράγματα θέλει να κάνει στη ζωή του.
Σχετικά με το τι είναι, η καλύτερη ιδέα είναι να παίξεις 1-2 session με διαφορετικούς dms για τους οποίους έχεις ακούσει ότι είναι καλοί... Οποιαδήποτε άλλη περιγραφή από μένα δεν μπορεί να ξεπεράσει τη wiki

Για το αν είναι καλή ιδέα; Κατά τη γνώμη μου ναι. Μπορείς να βρεις μέσω των rpg πολλές ιστορικές γνώσεις, να βελτιώσεις τρομακτικά τα αγγλικά σου (έχω δει πολύ κόσμο να περνάει διπλώματα απλά και μόνο επειδή παίζει rpg), και γενικά είναι σαν μια ταινία στην οποία συμμετέχεις ο ίδιος. Πολύ ωραία εμπειρία...

Το τι είναι καλός dm, καλό rpg, δεν μπορώ να σου πω... Ο καθένας, σε κάθε φάση του, θέλει κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν συστήματα για οτιδήποτε και κόσμοι για κάθε γούστο (θες να παίξεις το σούπερμαν; το σκλάβο; τον μάγο; το ζόμπι; τον εαυτό σου; οτιδήποτε!).

Τέλος, να διευκρινίσω και να διαχωρίσω τη διαφορά του συστήματος από τον κόσμο... Το d20 είναι σύστημα. Τo d20 modern επίσης. Το dnd είναι βασισμένο στο d20 αλλά είναι πιο πολύ κόσμος απ'ότι σύστημα (πολλοί κόσμοι για την ακρίβεια).
Goo Goo Mucks are Burning Longer
Fabio

Post by Fabio » Mon Nov 28, 2005 10:22 pm

Παιδιά δεν μπορώ να βλέπω αυτό topic ,δεν μπορώ να ξανακυλίσω.......](*,)

Υ.Γ:Lumen είσαι πολυ μέσα στα κόλπα(Well Done)
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Nov 28, 2005 10:58 pm

πολύ δεν είμαι, αλλά δε λέω όχι σε κανένα session που και πού!!
A blink of an eye
A dream for the blind

Post by The Punisher » Mon Nov 28, 2005 11:43 pm

Και γω μέσα είμαι σε οτιδήποτε session κυκλοφορεί και με βολεύει...δηλαδή Lumen εμείς είμαστε αντιπαλούληδες χαρακτήρες??(Ποτέ μου δε χώνευα τους rogues στο party...προτιμούσα τους βάρδους!!)

Εκτός όμως από λεφτά, χρειάζεται και ΠΟΛΥ χρόνος...'εχω κάψει μέχρι και 13 ώρες συνεχόμενα(πριν το διάλειμμα..είχε και μετά βλέπετε ;) ;) ;))
tec-goblin
bit level
bit level

Post by tec-goblin » Sat Dec 03, 2005 2:31 am

Βάρδοι rule... Αυτό έχω να πω... Σεβασμός...
(το ξέρεις punisher ότι με το devoted performer από το complete adventurer της wotc μπορείς να παίξεις Βάρδο/Παλαδίνο;)
Goo Goo Mucks are Burning Longer
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Dec 03, 2005 4:23 am

Βλέπω υπάρχουν αρκετοί fans (και μεταφραστές :-) ) !
Τόσο καιρό έχω ανοίξει αυτό το topic, πείτε κάτι ντε!

tec-goblin μήπως έγραψες την ελληνική έκδοση του Player's Handbook;

Λοιπόν Punisher ήρθε η ώρα να γίνεις DM: παίξει με την Lumen και αν πάρει rogue βαλ'της εναν ωραίο (κακό) δράκο από την αρχή... :-D :razz:

No offense lumen ;)
Ada Lovelace

Post Reply

Return to “Gaming”