Προς το παρόν κοιτάχτε αυτό το
κειμενάκι στην Wikipedia για τα Role Playing.
Μπόρεσα μόνο αυτό να βρώ γιατί αντιμετώπισα προβλήματα με τη συνδεση μου σήμερα.
Μία βόλτα στη Καισσα η το Fantasy Shop θα σας βοηθήσει επίσης.
Το επίσημο σαιτ (για να μιλησω σαν τον Ganther

) είναι
http://www.kaissa.gr
Θα επανέλθω αργότερα με περισσότερα links και πληροφορίες για Role Playing Games (RPG), Magic και Trading Card Games (TCG) γενικότερα.
Αν έχετε απορίες (σίγουρα φαντάζομαι) ρωτήστε!
Φαντάζομαι θα θέλουν και να τους αφιερώσεις πολύ χρόνο
Όπως και με τα περισσότερα χόμπι, το πόσο χρόνο θα τους αφιερώσει κανείς εξαρτάται περισσότερο από τον ίδιο, από το βαθμό στον οποίο θέλει να μάθει αυτά τα παιχνίδια.Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα...
Όσον αφορά στα RPG, αυτό που χρειάζεται για να διεξαχθεί ένα session (αυτό που αποκαλούμε "παρτίδα" σε άλλα παιχνίδια) είναι μια παρέα, ένα ή περισσότερα (ναι!) βιβλία κανόνων, τα απαραίτητα "αξεσουάρ" (ζάρια, ειδικά "φυλλάδια" για σημειώσεις που συνήθως έρχονται μαζί με το παιχνίδι, μολύβια) και ενα minimum γνώσης των κανόνων από το ένα άτομο της παρέας (τον Gamemaster, βλέπε άρθρο).
Για να παίξεις ενα TCG χρειάζεσαι κατ'ελάχιστον εναν αντίπαλο (αναλόγως το παιχνίδι μπορεί να είναι και περισσότεροι) και 2 φακελάκια (ή κουτάκια) με κάρτες.
Όσο περίεργο και αν φαίνεται, τα RPG γενικά δεν είναι απαιτητικά από οικονομικής πλευράς γιατί στην ουσία αρκεί ν'αγοράσεις τα βιβλία με τους κανόνες και τα ζάρια.Χρειάζεται όμως πολύ καλή οργάνωση ωστε να μπείς στο "πνεύμα" του παιχνιδιού και ομολογουμένως χρόνο-περισσότερο απο τη πλευρά του Gamemaster γιατι πρέπει να ειναι εξοικειωμένος με τους κανόνες του παιχνιδιού.Οι υπόλοιποι παίκτες δεν είναι απαραίτητο ν'αφιερώσουν χρόνο στην εκμάθηση των κανόνων.
Αντίθετα, τα TCG είναι παιχνίδια στρατηγικής τα οποία μπορείς να μάθεις μέσα σ'ένα τέταρτο-το να γίνεις καλός σ'αυτά είναι άλλη υπόθεση.Αλλά επειδή χρειάζεται να επεκτείνεις/βελτιώνεις τη συλλογή σου απο κάρτες σε συνδυασμό με το ότι είναι πολύ εθιστικά παιχνίδια,τα λεφτά μπορεί να "φύγουν" χωρίς να το καταλάβεις.
Βέβαια υπάρχουν και τα Miniature Games που ανέφερα στο πρώτο post.
Απόσο ξέρω είναι παιχνίδια με μινιατούρες που αφορούν τακτικές σε ένα πεδίο μαχών.Αλλά δεν έχω ασχοληθεί με αυτά.
Erevodifwntas wrote:σε ποιο (poster) από όλα αναφέρεσαι?
Έφτιαξα τόπικ για Star Wars.May the Force be with us.