"Φεύγει" η C++;
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Σχετικά με το low level:Μάλλον αναφερόταν για το μεταπτυχιακό στα πλαίσια να το δυσκολέψουν περισσότερο. Κάτι για διαχειριστές μνήμης?
Σχετικά με τη fortran: Το τμήμα το γνωρίζει αλλά είναι σε αδιέξοδο με αυτή τη κατάσταση.
Πάμε στο επίμαχο:Αν κάτι γίνεται λάθος νομίζω ότι είναι τα ο τρόπος που διδάσκεται η η Java στο πρώτο εξάμηνο. Αν διδαχθούν οι βάσεις του προγραμματισμού (μεταβλητές, flow control, OOP) μετά έιναι θέμα των άλλων μαθημάτων να σου βάλουν προγραμματιστική εργασία για μάθεις τις εκάστοτε τεχνολογίες και βιβλιοθήκες υποστήριξης (δομές, networking , web programming κα). Αλλά εμείς κάνουμε αμάν να περάσουμε Java στο πρώτο εξάμηνο και μετά έρχεται ο Ανδρουτσόπουλος να μας μάθει OOP απ' την αρχή. Αυτό κι αν είναι επικάλυψη θεμάτων.
Σχετικά με τη fortran: Το τμήμα το γνωρίζει αλλά είναι σε αδιέξοδο με αυτή τη κατάσταση.
Πάμε στο επίμαχο:Αν κάτι γίνεται λάθος νομίζω ότι είναι τα ο τρόπος που διδάσκεται η η Java στο πρώτο εξάμηνο. Αν διδαχθούν οι βάσεις του προγραμματισμού (μεταβλητές, flow control, OOP) μετά έιναι θέμα των άλλων μαθημάτων να σου βάλουν προγραμματιστική εργασία για μάθεις τις εκάστοτε τεχνολογίες και βιβλιοθήκες υποστήριξης (δομές, networking , web programming κα). Αλλά εμείς κάνουμε αμάν να περάσουμε Java στο πρώτο εξάμηνο και μετά έρχεται ο Ανδρουτσόπουλος να μας μάθει OOP απ' την αρχή. Αυτό κι αν είναι επικάλυψη θεμάτων.
- a_s
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Σε ποιο υποχρεωτικό μάθημα διδάσκεται η COBOL ?AnINffected wrote:Άποψη μου θα ήταν να γίνουν επιλογής τα μαθήματα γλωσσών που δε χρησιμοποιούνται πλέον.Μή μου πείτε οτι χρησιμοποιείται FORTRAN ή COBOL!
:pukel:

Εγώ άκουσα από τον κ. Ξυλωμένο ότι σκέφτονται να βάλουν Java2 στη θέση της Ψηφιακής Σχεδίασης (ή Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών).AnINffected wrote:Ισχύει αυτό που άκουσα προ ολίγου, οτι καταργείται το μάθημα της C++ (Προγραμματισμός Υπολογιστών) για να μπεί στη θέση του δεύτερη Java;
Για τη C++, θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο εξάμηνο ή θα γίνει μάθημα επιλογής
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
- vagalati
- Mbyte level
Όχι δεν είχαμε! Και το θυμάμαι καλά γιατί πρώτη φορά έμαθα γι'αυτά στο φροντιστήριο των Δομών Δεδομένων με τον Συντιχάκη (τότε που ήταν με C++).TaRaNTuLa wrote:Exceptions εμείς είχαμε...Το επιβεβαιώνω και εγώ...
Το μόνο που κάναμε στην java με τον Κάβουρα ήταν να κάνουμε ένα throw IOException ή κάτι αντίστοιχο ανάλογα με την περίπτωση στο όνομα της συνάρτησης κάθε φορά που "χτυπούσε" η java.
Αν και επιβεβαιώθηκε ότι δεν συντρέχει τίποτα, εγώ θα το πω:
Κάτω τα χέρια απο την C++!

Ni!! Ni!! Ni!!
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
Κάτι τέτοιο...Όχι,δε λέω ότι είχαμε εμβαθύνει και ξεσκίσει το θέμα!vagalati wrote:Το μόνο που κάναμε στην java με τον Κάβουρα ήταν να κάνουμε ένα throw IOException ή κάτι αντίστοιχο ανάλογα με την περίπτωση στο όνομα της συνάρτησης κάθε φορά που "χτυπούσε" η java.

Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- semis19
- Gbyte level
Επιβεβαιώνω ότι στο εξάμηνο του 2001 εξαιρέσεις δεν είχαμε κάνει ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- semis19
- Gbyte level
100% ... ;-)Einherjar wrote:είδατε??? πάτε να με τρελάνετε![]()
Και εγώ εκεί τις πρωτοάκουσα γιατί ούτε ο Ανδρουτσόπουλος τις είχε κάνει τότε τώρα δεν γνωρίζω τι κάνει ...vagalati wrote:Όχι δεν είχαμε! Και το θυμάμαι καλά γιατί πρώτη φορά έμαθα γι'αυτά στο φροντιστήριο των Δομών Δεδομένων με τον Συντιχάκη (τότε που ήταν με C++).
- silegav
- Venus Project Founder
Δεν αποκλείεται να το έλεγε στο ματαπτυχιακό, καθώς είχαμε όταν μας το ειπε είχαμε παει για να ρωτήσουμε κάτι για τα κατανεμημένα που είναι μάθημα του μεταπτυχιακού.tsilochr wrote:Σχετικά με το low level:Μάλλον αναφερόταν για το μεταπτυχιακό στα πλαίσια να το δυσκολέψουν περισσότερο. Κάτι για διαχειριστές μνήμης?
- semis19
- Gbyte level
Αν και δεν με αγγίζει θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 2 μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης της επιστήμης των υπολογιστών βαρβάτα σε ειδικά θέματα γλωσσών προγραμματισμού C++/Java κτλ ...
- AnINffected
- Gbyte level
Χμμ, διδασκόταν στο Σχεδιασμό Εμπορικών εφαρμογών όταν το είχε η κ.Καστανιά.Τώρα μάλλον δε διδάσκεται.Θα έκανα λάθος.a_s wrote:Σε ποιο υποχρεωτικό μάθημα διδάσκεται η COBOL ?ΑnINffected wrote:Άποψη μου θα ήταν να γίνουν επιλογής τα μαθήματα γλωσσών που δε χρησιμοποιούνται πλέον.Μή μου πείτε οτι χρησιμοποιείται FORTRAN ή COBOL!
:pukel:
Για την Αρχιτ/κη ελπίζω να μην πραγματοποιηθεί η αλλαγή!Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μ'άρεσε πολύ...a_s wrote:Εγώ άκουσα από τον κ. Ξυλωμένο ότι σκέφτονται να βάλουν Java2 στη θέση της Ψηφιακής Σχεδίασης (ή Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών).
Για τη C++, θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο εξάμηνο ή θα γίνει μάθημα επιλογής
Όσο για την C++, o ίδιος ο κ.Ανδρουτσόπουλος μου είπε ιδιαιτέρως λακωνικά οτί δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Το υπογραμμίζω για να μην υπάρξει σύγχυση.
Εμένα που μ'αγγίζειsemis19 wrote:Αν και δεν με αγγίζει θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 2 μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης της επιστήμης των υπολογιστών βαρβάτα σε ειδικά θέματα γλωσσών προγραμματισμού C++/Java κτλ ...
αλλά όποιος ήθελε να ολοκληρώσει κατεύθυνση θα έλιωνε στο διάβασμα...Κακά τα ψέμματα...
Εντάξει ρε παιδιά, μη ανάψετε και Flame για τα Exceptions!
Τί ήθελα και το ξεστόμισα!

(Άν και καταβάθος μ'αρέσει ν'ανάβω φωτιές...

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- TaRaNTuLa
- Gbyte level
Είχα πάρει το μάθημα τότε που το είχε η κ.Καστανιά.Cobol δε μας είχε κάνει καθόλου στο μάθημα.Μόνο Access και VB μας έκανε.Το μόνο,στο βιβλίο που μας είδε δωθεί,υπήρχε ένα project που η υλοποίηση γινόταν σε Cobol.Δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ αν η απαλλακτική εργασία μπορούσε να γίνει σε Cobol...AnINffected wrote:Χμμ, διδασκόταν στο Σχεδιασμό Εμπορικών εφαρμογών όταν το είχε η κ.Καστανιά.

Tamiya rulezZz....
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Tarantula επιβεβαιώνω κι εγώ...όντως μόνο ένα project υπήρχε στο βιβλίο μέσα σε cobol ως παράδειγμα...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Κι εγώ το είχα πάρει. Είχε κάνει στα 1-2 τελευταία μαθήματα κάτι από Cobol, και μπορούσες να κάνεις και την εργασία σου εκεί (γιατί είναι πολύ "εμπορική" γλώσσα).TaRaNTuLa wrote:Είχα πάρει το μάθημα τότε που το είχε η κ.Καστανιά.Cobol δε μας είχε κάνει καθόλου στο μάθημα.Μόνο Access και VB μας έκανε.Το μόνο,στο βιβλίο που μας είδε δωθεί,υπήρχε ένα project που η υλοποίηση γινόταν σε Cobol.Δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ αν η απαλλακτική εργασία μπορούσε να γίνει σε Cobol...AnINffected wrote:Χμμ, διδασκόταν στο Σχεδιασμό Εμπορικών εφαρμογών όταν το είχε η κ.Καστανιά.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- a_s
- Mbyte level
Όχι!Marauder wrote:java 2 ήδη υπάρχει και είναι οι δομές σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος - γι' αυτό και τότε είχε προταθεί η αλλαγή της γλώσσας που διδάσκεται στις δομές

Μας είπε ότι επειδή η ύλη της Java είναι μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί ολόκληρη μέσα στο 1ο εξάμηνο, σκέφτονται το εξής:
1ο εξάμηνο: Java 1
2ο εξάμηνο: Java 2
3ο εξάμηνο: Δομές με Java

όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
- lewton
- Kilobyte level
Το θέμα συζητείται πολύ έντονα.
Οι περισσότεροι καθηγητές καλοβλέπουν την εισαγωγή δεύτερης java. Και εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θετικό (ειδικά αν δινόταν η δυνατότητα σε όσους έχουν περάσει Java τώρα να πάρουν ως επιλογής τη Java 2).
Το πρόβλημα είναι η C++. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να μπει στα υποχρεωτικά κάποιων κύκλων μαθημάτων (δεδομένης της αντικατάστασης των 2 κατευθύνσεων από 4-6 κύκλους μαθημάτων), αλλά στην τελευταία συνεδρίαση του πρώτου τομέα (Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών) αποφαίστηκε τουλάχιστον ο πρώτος τομέας να προτείνει να παραμείναι και η C++ υποχρεωτική, δηλαδή να έχουμε 3 μαθήματα προγραμματισμού.
Πιστεύω ότι σε 2 βδομάδες, στην επόμενη ΓΣ, θα ξεκαθαρίσει το τι θέλει η πλειοψηφία των καθηγητών. Ελπίζω να μην αρχίσουν τα παζάρια, του τύπου "αν θες να ψηφίσω να μπει και δεύτερη java ψήφισε να παραμείνει υποχρεωτική η Fortran". Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;
Οι περισσότεροι καθηγητές καλοβλέπουν την εισαγωγή δεύτερης java. Και εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θετικό (ειδικά αν δινόταν η δυνατότητα σε όσους έχουν περάσει Java τώρα να πάρουν ως επιλογής τη Java 2).
Το πρόβλημα είναι η C++. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να μπει στα υποχρεωτικά κάποιων κύκλων μαθημάτων (δεδομένης της αντικατάστασης των 2 κατευθύνσεων από 4-6 κύκλους μαθημάτων), αλλά στην τελευταία συνεδρίαση του πρώτου τομέα (Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών) αποφαίστηκε τουλάχιστον ο πρώτος τομέας να προτείνει να παραμείναι και η C++ υποχρεωτική, δηλαδή να έχουμε 3 μαθήματα προγραμματισμού.
Πιστεύω ότι σε 2 βδομάδες, στην επόμενη ΓΣ, θα ξεκαθαρίσει το τι θέλει η πλειοψηφία των καθηγητών. Ελπίζω να μην αρχίσουν τα παζάρια, του τύπου "αν θες να ψηφίσω να μπει και δεύτερη java ψήφισε να παραμείνει υποχρεωτική η Fortran". Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;
Stop playing games... feel them.

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ακόμη ζεί αυτή;lewton wrote:...Ελπίζω να μην αρχίσουν τα παζάρια, του τύπου "αν θες να ψηφίσω να μπει και δεύτερη java ψήφισε να παραμείνει υποχρεωτική η Fortran". Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- lewton
- Kilobyte level
Βγαίνει και έκδοση 2003 η οποία είναι "η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού που έχει βγει ποτέ" (το copyright της φράσης σε γνωστό καθηγητή μας, δεν λέω ποιόνHdkiLLeR wrote:Ακόμη ζεί αυτή;lewton wrote:...Ελπίζω να μην αρχίσουν τα παζάρια, του τύπου "αν θες να ψηφίσω να μπει και δεύτερη java ψήφισε να παραμείνει υποχρεωτική η Fortran". Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;![]()

Stop playing games... feel them.