"Φεύγει" η C++;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Jan 22, 2005 11:35 am

Σχετικά με το low level:Μάλλον αναφερόταν για το μεταπτυχιακό στα πλαίσια να το δυσκολέψουν περισσότερο. Κάτι για διαχειριστές μνήμης?

Σχετικά με τη fortran: Το τμήμα το γνωρίζει αλλά είναι σε αδιέξοδο με αυτή τη κατάσταση.

Πάμε στο επίμαχο:Αν κάτι γίνεται λάθος νομίζω ότι είναι τα ο τρόπος που διδάσκεται η η Java στο πρώτο εξάμηνο. Αν διδαχθούν οι βάσεις του προγραμματισμού (μεταβλητές, flow control, OOP) μετά έιναι θέμα των άλλων μαθημάτων να σου βάλουν προγραμματιστική εργασία για μάθεις τις εκάστοτε τεχνολογίες και βιβλιοθήκες υποστήριξης (δομές, networking , web programming κα). Αλλά εμείς κάνουμε αμάν να περάσουμε Java στο πρώτο εξάμηνο και μετά έρχεται ο Ανδρουτσόπουλος να μας μάθει OOP απ' την αρχή. Αυτό κι αν είναι επικάλυψη θεμάτων.
a_s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by a_s » Sat Jan 22, 2005 11:52 am

AnINffected wrote:Άποψη μου θα ήταν να γίνουν επιλογής τα μαθήματα γλωσσών που δε χρησιμοποιούνται πλέον.Μή μου πείτε οτι χρησιμοποιείται FORTRAN ή COBOL!
:puker: :pukel:
Σε ποιο υποχρεωτικό μάθημα διδάσκεται η COBOL ? :roll:
AnINffected wrote:Ισχύει αυτό που άκουσα προ ολίγου, οτι καταργείται το μάθημα της C++ (Προγραμματισμός Υπολογιστών) για να μπεί στη θέση του δεύτερη Java;
Εγώ άκουσα από τον κ. Ξυλωμένο ότι σκέφτονται να βάλουν Java2 στη θέση της Ψηφιακής Σχεδίασης (ή Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών).

Για τη C++, θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο εξάμηνο ή θα γίνει μάθημα επιλογής
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Sat Jan 22, 2005 12:33 pm

java 2 ήδη υπάρχει και είναι οι δομές σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος - γι' αυτό και τότε είχε προταθεί η αλλαγή της γλώσσας που διδάσκεται στις δομές
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Sat Jan 22, 2005 3:43 pm

TaRaNTuLa wrote:Exceptions εμείς είχαμε...Το επιβεβαιώνω και εγώ... :-D
Όχι δεν είχαμε! Και το θυμάμαι καλά γιατί πρώτη φορά έμαθα γι'αυτά στο φροντιστήριο των Δομών Δεδομένων με τον Συντιχάκη (τότε που ήταν με C++).
Το μόνο που κάναμε στην java με τον Κάβουρα ήταν να κάνουμε ένα throw IOException ή κάτι αντίστοιχο ανάλογα με την περίπτωση στο όνομα της συνάρτησης κάθε φορά που "χτυπούσε" η java.

Αν και επιβεβαιώθηκε ότι δεν συντρέχει τίποτα, εγώ θα το πω:
Κάτω τα χέρια απο την C++! :-D
Ni!! Ni!! Ni!!
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sat Jan 22, 2005 3:52 pm

vagalati wrote:Το μόνο που κάναμε στην java με τον Κάβουρα ήταν να κάνουμε ένα throw IOException ή κάτι αντίστοιχο ανάλογα με την περίπτωση στο όνομα της συνάρτησης κάθε φορά που "χτυπούσε" η java.
Κάτι τέτοιο...Όχι,δε λέω ότι είχαμε εμβαθύνει και ξεσκίσει το θέμα! :lol: Και εγώ δεν πολύθυμάμαι... :-D
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Jan 24, 2005 2:55 pm

Επιβεβαιώνω ότι στο εξάμηνο του 2001 εξαιρέσεις δεν είχαμε κάνει ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Jan 24, 2005 4:38 pm

είδατε??? πάτε να με τρελάνετε :evil: :!:
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Jan 24, 2005 5:20 pm

Einherjar wrote:είδατε??? πάτε να με τρελάνετε :evil: :!:
100% ... ;-)
vagalati wrote:Όχι δεν είχαμε! Και το θυμάμαι καλά γιατί πρώτη φορά έμαθα γι'αυτά στο φροντιστήριο των Δομών Δεδομένων με τον Συντιχάκη (τότε που ήταν με C++).
Και εγώ εκεί τις πρωτοάκουσα γιατί ούτε ο Ανδρουτσόπουλος τις είχε κάνει τότε τώρα δεν γνωρίζω τι κάνει ...
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Jan 24, 2005 5:39 pm

tsilochr wrote:Σχετικά με το low level:Μάλλον αναφερόταν για το μεταπτυχιακό στα πλαίσια να το δυσκολέψουν περισσότερο. Κάτι για διαχειριστές μνήμης?
Δεν αποκλείεται να το έλεγε στο ματαπτυχιακό, καθώς είχαμε όταν μας το ειπε είχαμε παει για να ρωτήσουμε κάτι για τα κατανεμημένα που είναι μάθημα του μεταπτυχιακού.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Jan 24, 2005 9:59 pm

Αν και δεν με αγγίζει θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 2 μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης της επιστήμης των υπολογιστών βαρβάτα σε ειδικά θέματα γλωσσών προγραμματισμού C++/Java κτλ ...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Jan 25, 2005 3:04 am

a_s wrote:
ΑnINffected wrote:Άποψη μου θα ήταν να γίνουν επιλογής τα μαθήματα γλωσσών που δε χρησιμοποιούνται πλέον.Μή μου πείτε οτι χρησιμοποιείται FORTRAN ή COBOL!
:puker: :pukel:
Σε ποιο υποχρεωτικό μάθημα διδάσκεται η COBOL ? :roll:
Χμμ, διδασκόταν στο Σχεδιασμό Εμπορικών εφαρμογών όταν το είχε η κ.Καστανιά.Τώρα μάλλον δε διδάσκεται.Θα έκανα λάθος.
a_s wrote:Εγώ άκουσα από τον κ. Ξυλωμένο ότι σκέφτονται να βάλουν Java2 στη θέση της Ψηφιακής Σχεδίασης (ή Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών).

Για τη C++, θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο εξάμηνο ή θα γίνει μάθημα επιλογής
Για την Αρχιτ/κη ελπίζω να μην πραγματοποιηθεί η αλλαγή!Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μ'άρεσε πολύ...
Όσο για την C++, o ίδιος ο κ.Ανδρουτσόπουλος μου είπε ιδιαιτέρως λακωνικά οτί δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Το υπογραμμίζω για να μην υπάρξει σύγχυση.
semis19 wrote:Αν και δεν με αγγίζει θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 2 μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης της επιστήμης των υπολογιστών βαρβάτα σε ειδικά θέματα γλωσσών προγραμματισμού C++/Java κτλ ...
Εμένα που μ'αγγίζει :smile: σου λέω οτι θα'το βρισκα πολύ ενδιαφέρον,
αλλά όποιος ήθελε να ολοκληρώσει κατεύθυνση θα έλιωνε στο διάβασμα...Κακά τα ψέμματα...

Εντάξει ρε παιδιά, μη ανάψετε και Flame για τα Exceptions!
Τί ήθελα και το ξεστόμισα! :-D
(Άν και καταβάθος μ'αρέσει ν'ανάβω φωτιές... :smt074 )
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Tue Jan 25, 2005 11:41 am

AnINffected wrote:Χμμ, διδασκόταν στο Σχεδιασμό Εμπορικών εφαρμογών όταν το είχε η κ.Καστανιά.
Είχα πάρει το μάθημα τότε που το είχε η κ.Καστανιά.Cobol δε μας είχε κάνει καθόλου στο μάθημα.Μόνο Access και VB μας έκανε.Το μόνο,στο βιβλίο που μας είδε δωθεί,υπήρχε ένα project που η υλοποίηση γινόταν σε Cobol.Δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ αν η απαλλακτική εργασία μπορούσε να γίνει σε Cobol... :???:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Jan 25, 2005 7:12 pm

Tarantula επιβεβαιώνω κι εγώ...όντως μόνο ένα project υπήρχε στο βιβλίο μέσα σε cobol ως παράδειγμα...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue Jan 25, 2005 7:13 pm

TaRaNTuLa wrote:
AnINffected wrote:Χμμ, διδασκόταν στο Σχεδιασμό Εμπορικών εφαρμογών όταν το είχε η κ.Καστανιά.
Είχα πάρει το μάθημα τότε που το είχε η κ.Καστανιά.Cobol δε μας είχε κάνει καθόλου στο μάθημα.Μόνο Access και VB μας έκανε.Το μόνο,στο βιβλίο που μας είδε δωθεί,υπήρχε ένα project που η υλοποίηση γινόταν σε Cobol.Δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ αν η απαλλακτική εργασία μπορούσε να γίνει σε Cobol... :???:
Κι εγώ το είχα πάρει. Είχε κάνει στα 1-2 τελευταία μαθήματα κάτι από Cobol, και μπορούσες να κάνεις και την εργασία σου εκεί (γιατί είναι πολύ "εμπορική" γλώσσα).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Wed Jan 26, 2005 5:53 pm

Marauder wrote:java 2 ήδη υπάρχει και είναι οι δομές σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος - γι' αυτό και τότε είχε προταθεί η αλλαγή της γλώσσας που διδάσκεται στις δομές
Όχι! :cool:

Μας είπε ότι επειδή η ύλη της Java είναι μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί ολόκληρη μέσα στο 1ο εξάμηνο, σκέφτονται το εξής:

1ο εξάμηνο: Java 1
2ο εξάμηνο: Java 2
3ο εξάμηνο: Δομές με Java ;)
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Wed Jan 26, 2005 7:21 pm

Καλά αλλοίμονο δεν διαφωνώ!! Σου λέω τι λέγανε τότε...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Thu Jan 27, 2005 1:23 am

Marauder wrote:Καλά αλλοίμονο δεν διαφωνώ!! Σου λέω τι λέγανε τότε...
βασικά πολλά λένε...να δούμε στο τέλος τι θα κάνουνε... :lol:

Αλλά μάλλον θα έχουμε πάρει πτυχίο... οπότε... δεν μας πολυ-καίει :-D
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Thu Jan 27, 2005 1:49 am

Από το στόμα σου αν και ποτέ δεν ξέρεις :)
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Wed Feb 02, 2005 5:08 pm

Το θέμα συζητείται πολύ έντονα.
Οι περισσότεροι καθηγητές καλοβλέπουν την εισαγωγή δεύτερης java. Και εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θετικό (ειδικά αν δινόταν η δυνατότητα σε όσους έχουν περάσει Java τώρα να πάρουν ως επιλογής τη Java 2).
Το πρόβλημα είναι η C++. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να μπει στα υποχρεωτικά κάποιων κύκλων μαθημάτων (δεδομένης της αντικατάστασης των 2 κατευθύνσεων από 4-6 κύκλους μαθημάτων), αλλά στην τελευταία συνεδρίαση του πρώτου τομέα (Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών) αποφαίστηκε τουλάχιστον ο πρώτος τομέας να προτείνει να παραμείναι και η C++ υποχρεωτική, δηλαδή να έχουμε 3 μαθήματα προγραμματισμού.
Πιστεύω ότι σε 2 βδομάδες, στην επόμενη ΓΣ, θα ξεκαθαρίσει το τι θέλει η πλειοψηφία των καθηγητών. Ελπίζω να μην αρχίσουν τα παζάρια, του τύπου "αν θες να ψηφίσω να μπει και δεύτερη java ψήφισε να παραμείνει υποχρεωτική η Fortran". Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;
Stop playing games... feel them.
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Feb 02, 2005 5:15 pm

lewton wrote:...Ελπίζω να μην αρχίσουν τα παζάρια, του τύπου "αν θες να ψηφίσω να μπει και δεύτερη java ψήφισε να παραμείνει υποχρεωτική η Fortran". Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;
Ακόμη ζεί αυτή; :) :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Wed Feb 02, 2005 10:55 pm

Ουπς! Ντροπη lewton. Φανταζομαι σου ξεφυγε..
Image
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Wed Feb 02, 2005 11:43 pm

HdkiLLeR wrote:
lewton wrote:...Ελπίζω να μην αρχίσουν τα παζάρια, του τύπου "αν θες να ψηφίσω να μπει και δεύτερη java ψήφισε να παραμείνει υποχρεωτική η Fortran". Το πιάσατε το υπονοούμενο ε;
Ακόμη ζεί αυτή; :) :)
Βγαίνει και έκδοση 2003 η οποία είναι "η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού που έχει βγει ποτέ" (το copyright της φράσης σε γνωστό καθηγητή μας, δεν λέω ποιόν :-D ).
Stop playing games... feel them.
Image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”