"Ξεζουμιστε τη γενια του πολυτεχνειου!"

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

"Ξεζουμιστε τη γενια του πολυτεχνειου!"

Post by jimm » Thu Oct 15, 2009 4:23 am

Ενα απο τα απολαυστικα διαμαντια που συχνα πετυχαινει κανεις στο athens indymedia! :) :)

Προσεξτε πως ο αναρχικος συγγραφεας του αρθρου προτρεπει τους υπολοιπους αναρχικους συντροφους του να παρασιτισουν ζωντας σε βαρος των γονιων τους, χωρις να δουλευουν (να τους "ξεζουμισουν"), για να τους τιμωρησουν επειδη οι τελευταιοι (η γενια του πολυτεχνειου δηλαδη) δεν εφεραν την ...επανασταση! :-D :-D :-D
Λογικη του παραλογου! :smt020
Μην ξανακούσω από άτομο 20-25 ετών την κλασηκή ελληνική φράση ''δουλεύω γιατί δε θέλω να ξοδεύω τα λεφτά του πατέρα μου'' συνοδευόμενη από γκριμάτσα αηδίας προς εμένα τον αχάριστο που δεν κάνω το ίδιο και προτιμώ ίσως να σπουδάσω κι άλλο, να ταξιδέψω ή να τεμπελιάσω λίγο βρε αδερφέ. Δε λεω να μη δουλέψω ποτέ κι επίσης δεν κατηγορώ αυτούς που το κάνουνε αλλά σκεφτείτε λίγο ποιος ευθύνεται που έχουμε φτάσει μέχρις εδώ. Μιλάμε ίσως για την πιο σιχαμένη γενιά που έχει περάσει. Αυτή που είχε τη μοναδική ευκαιρία να αλλάξει κάτι σε μια σημαντική τροπή της ιστορίας και αντ'αυτού τα ξεπούλησε όλα. Κι εμάς μαζί. Και ναι, είναι οι γονείς μας οσο άσχημο κι αν ακούγεται. Η γενιά τους αυτή μας έφερε νεκρούς από τον Καλτεζά μέχρι το Γρηγορόπουλο και τους μετανάστες. Αυτοί είναι το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ. Είναι οι φιλήσυχοι πολίτες, οι αγανακτισμένοι κάτοικοι, οι ''κατεστραμμένοι'' καταστηματάρχες. Είναι αυτοί που έκαψαν και έχτισαν. Είναι αυτοί που πλούτισαν απότομα και φτώχυναν σε τσίπα, πνεύμα και συνέπεια. Γι' αυτό σας λέω, συνομήλικοι.. μη νιώθετε υπόχρεοι. Αυτοί μας τα πήραν όλα. Ξεζουμίστε τους!
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1091887

ps σκεφτειτε για παραδειγμα οτι αυτος ο αναρχικος μπορει καλλιστα να ανηκει σε αυτους που "ψηφιζουν" καταληψη στην ασοεε ή σε αλλες σχολες. ;)
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: "Ξεζουμιστε τη γενια του πολυτεχνειου!"

Post by Erevodifwntas » Thu Oct 15, 2009 9:23 am

ps σκεφτειτε για παραδειγμα οτι αυτος ο αναρχικος μπορει καλλιστα να ανηκει σε αυτους που "ψηφιζουν" καταληψη στην ασοεε ή σε αλλες σχολες.
Ο καθένας μπορεί να λέει, και ακόμα περισσότερο να πιστεύει, ό,τι θέλει. Το πρόβλημα δεν κατάλαβα... Το θέμα είναι ποιοι ψηφίζουν κατά της κατάληψης (και ακόμα περισσότερο ποιοι δεν ψηφίζουν καθόλου)...
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Oct 15, 2009 9:52 am

Erevodifwntas wrote:Ο καθένας μπορεί να λέει, και ακόμα περισσότερο να πιστεύει, ό,τι θέλει.
Σαφώς! Άρα μπορούμε να σχολιάσουμε ελεύθερα! :smt002

Τα προβλήματα που βλέπω εγώ είναι δύο: Η εντελώς υποκριτική ρητορική για επανάσταση που κρύβει πίσω της απλώς την τεμπελιά των "επαναστατών" και τίποτε παραπάνω, και η χαζομάρα της προσπάθειας νομιμοποίησης της τεμπελιάς και της απόλαυσης χωρίς κόπο, αρχικά ως βιώσιμη στάση και εν συνεχεία ως δικαίωμα (!): δυστυχώς, είναι σχεδόν σταθερά της φύσης ότι τίποτα δεν γίνεται σε αυτό το σύμπαν χωρίς κόπο από κάποιον.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το συγγραφέα (αλλά μάλλον για άλλους λόγους :-D ) ότι η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν από τις "χειρότερες" και λόγω της αφέλειας, φανατισμού, έλλειψης καλλιέργειας και κοσμοπολιτισμού της η Ελλάδα είναι τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω σε σχέση με τις πολιτισμένες χώρες.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu Oct 15, 2009 10:00 am

Ωραία λογική. Να αρχίσουμε όλοι ότι ανοησία βρίσκουμε στο internet να την κάνουμε θέμα για συζήτηση.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Oct 15, 2009 10:38 am

Από τις σπάνιες φορές που γράφω Pascal++

Επειδή το έγραψε κάποιος τυχαίος κάπου, σημαίνει κάτι? Χαρακτηρίζει κάποια κίνηση, κάποιο site, κάποια ομάδα ανθρώπων?
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Oct 15, 2009 12:48 pm

Μην ξανακούσω από άτομο 20-25 ετών την κλασηκή ελληνική φράση ''δουλεύω γιατί δε θέλω να ξοδεύω τα λεφτά του πατέρα μου'' συνοδευόμενη από γκριμάτσα αηδίας προς εμένα τον αχάριστο που δεν κάνω το ίδιο και προτιμώ ίσως να σπουδάσω κι άλλο, να ταξιδέψω ή να τεμπελιάσω λίγο βρε αδερφέ

Δεν καταλαβαίνω που ειναι το πρόβλημμα, 20-25 ειναι μια πολυ καλη ηλικια για τεμπελιά, σπουδές και ταξίδια. Ειδικά αν εχεις πολλά λεφτά απο πίσω - γιατί για να φάς θα πρέπει να βρίσκεις - ειναι το ιδανικό, μάλιστα η φυσική ροπή προς την τεμπελιά ειναι κατι νεανικό, πνευματώδες και φυσικά ελκυστικό.

αρα author++;

jimm πρόσεχε, διαφωνουν και οι "αναρχικοί" με τον συγγραφέα, οπότε ξανασκέψου το. :lol:
που θα πάει θα το δουμε...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu Oct 15, 2009 12:58 pm

mikem4600 wrote:
Erevodifwntas wrote:Ο καθένας μπορεί να λέει, και ακόμα περισσότερο να πιστεύει, ό,τι θέλει.
Σαφώς! Άρα μπορούμε να σχολιάσουμε ελεύθερα! :smt002
Be my guest (γιατί αυτός που έβαλε το quote δε σχολίασε τίποτα)
mikem4600 wrote: Τα προβλήματα που βλέπω εγώ είναι δύο: Η εντελώς υποκριτική ρητορική για επανάσταση που κρύβει πίσω της απλώς την τεμπελιά των "επαναστατών" και τίποτε παραπάνω, και η χαζομάρα της προσπάθειας νομιμοποίησης της τεμπελιάς και της απόλαυσης χωρίς κόπο, αρχικά ως βιώσιμη στάση και εν συνεχεία ως δικαίωμα (!): δυστυχώς, είναι σχεδόν σταθερά της φύσης ότι τίποτα δεν γίνεται σε αυτό το σύμπαν χωρίς κόπο από κάποιον.
Δεν αναφερόμουν στα προβλήματα που υπάρχουν στη συλλογιστική του επαναστάτη/τιμωρού, αλλά δεν κατάλαβα που κόλλαγε το υστερόγραφο
mikem4600 wrote: Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το συγγραφέα (αλλά μάλλον για άλλους λόγους :-D ) ότι η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν από τις "χειρότερες" και λόγω της αφέλειας, φανατισμού, έλλειψης καλλιέργειας και κοσμοπολιτισμού της η Ελλάδα είναι τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω σε σχέση με τις πολιτισμένες χώρες.
Και να προσθέσω ότι πολλοί από όσους ήταν στο πολυτεχνείο κατέληξαν να οδηγούν το άρμα (εξουσίας -με γνώμονά τους το προσωπικό όφελος)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Oct 15, 2009 5:22 pm

The Punisher wrote:Επειδή το έγραψε κάποιος τυχαίος κάπου, σημαίνει κάτι? Χαρακτηρίζει κάποια κίνηση, κάποιο site, κάποια ομάδα ανθρώπων?
Αν θες τη γνώμη μου, το quote είναι σχετικά αντιπροσωπευτικό. Δεν είναι φυσικά ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος «επαναστάτης του καναπέ» που νομίζει ότι έχει και ιδεολογία. Η εμπειρία μου λέει ότι αυτός είναι ο κανόνας. Απλώς ο εν λόγω κύριος είναι μάλλον ο πρώτος που λέει δυνατά αυτά που έχει καταλάβει.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Oct 15, 2009 5:26 pm

mikem4600 wrote: Η εμπειρία μου λέει ότι αυτός είναι ο κανόνας. Απλώς ο εν λόγω κύριος είναι μάλλον ο πρώτος που λέει δυνατά αυτά που έχει καταλάβει.
:smt005 :lol:
Πάω να γράψω μια αηδία στο indymedia να δω ποιος θα το πρωτοκάνει θέμα εδώ.
Α ρε ταμπέλες. Το γράφει στο indymedia => Ειναι αναρχικός => Ολοι οι αναρχικοι συμφωνουνε για όλα μεταξύ τους.
Καθυστέρηση :lol:
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Oct 15, 2009 6:37 pm

Το προβλημα ποιος ακριβως ειναι, δεν καταλαβα?Το αν δουλευει καποιος στα 20 ή στα 25 του?Αν δεν βαριεται και μπορει να τα φερει βολτα με χαρτζιλικια ας κοπροσκυλιασει, δικαιωμα του.Προσωπικα θεωρω οτι και το ξ1σιμο εχει τα ορια του και απο ενα σημειο και μετα αρχιζω και το βαριεμαι.Το νημα μαλλον ως προσπαθεια (αποτυχημενου)trolling δημιουργηθηκε γιατι ο Μητσος οταν βλεπει "γενια του πολυτεχνειου" κατι παθαινει ρε παιδι μου...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Thu Oct 15, 2009 6:55 pm

ultimate_aektzis wrote:Το προβλημα ποιος ακριβως ειναι, δεν καταλαβα?Το αν δουλευει καποιος στα 20 ή στα 25 του?Αν δεν βαριεται και μπορει να τα φερει βολτα με χαρτζιλικια ας κοπροσκυλιασει, δικαιωμα του.Προσωπικα θεωρω οτι και το ξ1σιμο εχει τα ορια του και απο ενα σημειο και μετα αρχιζω και το βαριεμαι.Το νημα μαλλον ως προσπαθεια (αποτυχημενου)trolling δημιουργηθηκε γιατι ο Μητσος οταν βλεπει "γενια του πολυτεχνειου" κατι παθαινει ρε παιδι μου...
Μάλλον στην πρωτροπή ''ξεζουμίστε τους για να τους τιμωρήσετε''.Και εμένα με ενοχλεί αυτή η φράση καθώς είναι εξοργιστικό να υποτιμάται έτσι η νοϋμοσύνη σου.Σε βγάζει από τα ρούχα σου.

@Stoupeace: Δεν είμαι σίγουορος ότι στο indymedia γράφει όποιος και όποιος αναρχικός.Ακόμα και να γράφει, αν δεν συμφωνούν τα ανώτερα στελέχη δεν μένει.Άρα για να έμεινε αυτή η γνώμη μάλλον βρίσκει απήχηση.

Επίσης, θεωρεί τη γενιά του πολυτεχνείου σαν την πιο σιχαμερή κλπ γιατί δεν κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα παρόλο που είχε την ευκαιρία.Εγώ πιστεύω ότι πιο πολλές ευκαιρίες έχουμε εμείς να κάνουμε αλλαγές παρά η τότε γενιά στην μετά-χούντας εποχή.Εμείς και η προηγούμενη γενιά, γιατί η γονείς μας είναι 2 γενιές πίσω από εμάς.
Καταλήγω πως εμείς είμαστε η γεννιά που θα έπρεπε να κάνει τις αλλαγές και όχι οι γονείς μας, γιατί εμείς έχουμε τις ευκαιρίες.Και ευκαιρία δεν είναι ένα εύθραυστο πολιτικό σκηνικό ή μία επανάσταση, αλλά η γνώση, ο πολιτισμός και η ωριμότητα.Κάτι που εμείς οι μικροί θέλω να πιστεύω ότι έχουμε σε αφθονία.

Αν δεν τα έχουμε χαθήκαμε , και τότε εμείς θα είμαστε όντως η πιο αποτυχημένη γενιά, γιατί επιτρέψαμε στην μιζέρια να διατηρηθεί.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Oct 15, 2009 6:59 pm

nickpro wrote:@Stoupeace: Δεν είμαι σίγουορος ότι στο indymedia γράφει όποιος και όποιος αναρχικός.Ακόμα και να γράφει, αν δεν συμφωνούν τα ανώτερα στελέχη δεν μένει.Άρα για να έμεινε αυτή η γνώμη μάλλον βρίσκει απήχηση.
Σε ένα forum δεν "μένουν" μόνο οι απόψεις με τις οποίες συμφωνεί η "ομάδα". :smt006
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Oct 15, 2009 7:03 pm

nickpro wrote: @Stoupeace: Δεν είμαι σίγουορος ότι στο indymedia γράφει όποιος και όποιος αναρχικός.Ακόμα και να γράφει, αν δεν συμφωνούν τα ανώτερα στελέχη δεν μένει.Άρα για να έμεινε αυτή η γνώμη μάλλον βρίσκει απήχηση.
Τι λες τώρα σοβαρά νομίζεις κάτι τέτοιο? Τι σημαίνει δε γράφει όποιος και όποιος αναρχικός? Είναι δηλαδή οι φίρμες που γράφουνε και μένουνε? Forum ειναι ανοιχτο σε όλους.

Κατα τ'άλλα ο punisher προφανώς με κάλυψε.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Oct 15, 2009 9:32 pm

Από πότε οι κρυπτοφασίστες κι οι ρουφιάνοι,
από πότε οι αφάσιοι βολεψάκηδες της πολιτικής ανοχής,
από πότε οι καπηλευτές των δημοκρατικών αγώνων των πατεράδων τους,
από πότε θρασσέψανε να γίνουνε τιμητές του αίματος του '73;

Όλα αυτά τ' ανθρώπινα τίποτα,
που δε σεβάστηκαν ούτε το κουράγιο
όσων δεν φοβήθηκαν τα τανκς,
δεν αξίζουν μήτε το χλευασμό μας.

Δ. Γκρ.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Oct 15, 2009 9:33 pm

Stoupeace wrote:
nickpro wrote: @Stoupeace: Δεν είμαι σίγουορος ότι στο indymedia γράφει όποιος και όποιος αναρχικός.Ακόμα και να γράφει, αν δεν συμφωνούν τα ανώτερα στελέχη δεν μένει.Άρα για να έμεινε αυτή η γνώμη μάλλον βρίσκει απήχηση.
Τι λες τώρα σοβαρά νομίζεις κάτι τέτοιο? Τι σημαίνει δε γράφει όποιος και όποιος αναρχικός? Είναι δηλαδή οι φίρμες που γράφουνε και μένουνε? Forum ειναι ανοιχτο σε όλους.

Κατα τ'άλλα ο punisher προφανώς με κάλυψε.
Μόνο εγώ είχα την εντύπωση ότι το indymedia είναι blog?......... :oops: :oops: :oops: sorry...
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Sun Oct 18, 2009 12:06 am

PASCAL wrote:Ωραία λογική. Να αρχίσουμε όλοι ότι ανοησία βρίσκουμε στο internet να την κάνουμε θέμα για συζήτηση.
++

Το έχεις παρακάνει ρε jimm...Αρχίζουμε και βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun Oct 18, 2009 7:26 am

Έχει πλάκα το πόσο αυθέραιτοι είναι μερικοί στο να κρίνουν την ποιότητα των post του indymedia πάντως...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”