Ubuntu

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Ubuntu

Post by enum21 » Mon Oct 26, 2009 8:52 pm

cypher wrote:Σωστα τα κανεις, απλα πρεπει να εχεις max 3 primary partitions και τα υπολοιπα να ειναι logical φτιαγμενα πανω στο primary (γινεται αυτοματα). :-p
Thx cypher, netharis, Stoupeace and chriskin. :-D :-D :-D
Λύθηκε. :-D :-D :-D
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Nov 03, 2009 2:34 am

First post on Ubuntu 9.10!
1)Απο drivers για ati ό,τι βλέπω? Αυτό το generic πράγμα?
2)Γιατί τα γράμματα στον Ffox φαίνονται τόσο μικρά? Έχω πειραματιστεί με διάφορες ρυθμίσες γραμματοσειρών και dpi, και ενώ στις εφαρμογές είναι οκ, στον fox είναι λιλιπουτεια
3)Έχω ένα περιεργο πρόβλημα με τα ηχεία..Κάθε λίγο και λιγάκι (κυρίως όταν βγαίνουν προειδοποιητικά pop-ups και λοιπά μηνύματα) ακούγεται ένα booooop απο τα ηχεία (προφανώς απο το woofer)..Έχει να κάνει με τους drivers?

Θα επανέλθω και με άλλες ερωτήσεις.. :-D

Edit: Akyro το 2..Έχει επιλογή ο Ff
Ελεος!! Οι προτιμήσεις βρίσκονται στο context-menu "Επεξεργασία" :smt017
Last edited by emperormario on Tue Nov 03, 2009 2:41 am, edited 3 times in total.
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 03, 2009 2:37 am

emperormario wrote:First post on Ubuntu 9.10!
1)Απο drivers για ati ό,τι βλέπω? Αυτό το generic πράγμα?
2)Γιατί τα γράμματα στον Ffox φαίνονται τόσο μικρά? Έχω πειραματιστεί με διάφορες ρυθμίσες γραμματοσειρών και dpi, και ενώ στις εφαρμογές είναι οκ, στον fox είναι λιλιπουτεια
3)Έχω ένα περιεργο πρόβλημα με τα ηχεία..Κάθε λίγο και λιγάκι (κυρίως όταν βγαίνουν προειδοποιητικά pop-ups και λοιπά μηνύματα) ακούγεται ένα booooop απο τα ηχεία (προφανώς απο το woofer)..Έχει να κάνει με τους drivers?

Θα επανέλθω και με άλλες ερωτήσεις.. :-D
1)για ati παρε καλυτερα τους drivers απο το site. δν ειναι τελειοι αλλα ειναι καλυτεροι απο τους σκετους.
3)αμα ειναι ενα κοφτο boop μου το εκανε κι εμενα, ηταν ανοιχτο στο sound το enable window and button sounds
2)δεν εχω ιδεα, γι αυτο το αφησα τελευταιο :) - μηπως δεν εχεις βαλει τις γραμματοσειρες που εχει συνηθως; πετα ενα sudo apt-get install msttcorefonts ανκαι μου φαινεται να μην ειναι αυτο που φταιει - αυτες οι γραμματοσειρες ειναι χρησιμες στο internet παντως οποτε δεν χανεις τιποτα
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Nov 03, 2009 2:51 am

3)αμα ειναι ενα κοφτο boop μου το εκανε κι εμενα, ηταν ανοιχτο στο sound το enable window and button sounds
Δυστυχώς δε δούλεψε, ό,τι και να πατήσω..Και είναι τόσο απότομο και δυνατό, που με τρομάζει όταν το κάνει..Η μόνη λύση να κλείσω τα ηχεία..Τίποτα drivers ή κάποιο package δεν υπάρχει?

Και κάτι τελευταίο: Τι θεωρείτε αναγκαίο για εγκατάσταση μετά απο ένα fresh install? Εννοώ πέρα απο τις εφαρμογές..Απο το synaptics έχω βάλει το kde..Τι άλλο προτείνετε?
Τhnx :smt006
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 03, 2009 3:03 am

emperormario wrote:
Δυστυχώς δε δούλεψε, ό,τι και να πατήσω..Και είναι τόσο απότομο και δυνατό, που με τρομάζει όταν το κάνει..Η μόνη λύση να κλείσω τα ηχεία..Τίποτα drivers ή κάποιο package δεν υπάρχει?

Και κάτι τελευταίο: Τι θεωρείτε αναγκαίο για εγκατάσταση μετά απο ένα fresh install? Εννοώ πέρα απο τις εφαρμογές..Απο το synaptics έχω βάλει το kde..Τι άλλο προτείνετε?
εγω αυτα που κανω με σειρα προτεραιοτητας

δημιουργω root password και παιζω με το visudo ωστε να μην μου ζηταει κωδικους οταν ειμαι σκετος χρηστης και βαζω sudo η κανω sudo-δουλειες (ξερω οτι δν κανει καλο στην ασφαλεια αλλα δεν με πειραζει, κανω τοσο συχνα format αλλωστε..)

βαζω το ubuntu-tweak που εχει Πολλα καλα προγραμματα και , κυριως, κρυμενες επιλογες , ειδικα η τελευταια εκδοση του
(απο εδω ολα περι μουσικης και βιντεο, codecs κτλ)

μετα αναλογα τι θελεις
εγω κανω την εμφανιση οπως την θελω γιατι το αρχικο ειναι λιγο μουφα (πχ emerald αντι για metacity 100%), εικονιδια , ποντικι (Κυριως) κτλ κτλ
compiz εχω ετοιμο profile το βαζω με import, αλλιως φτιαξε απο την αρχη τα εφε
α ναι τωρα που ειπα compiz, τα extra εφε του, απο το forum τους , εδω

ε μετα μονο χρησιμα προγραμματα( google chrome, emesene, transmission nightly , gloobus, κανα screenlets, smplayer, dropbox)

--------------

otan λες οτι εβαλες το kde εννοεις οτι αρχισες με κανονικα ubuntu και το γυρισες μετα σε kde?
γιατι δεν εβαλες αμεσως kubuntu τοτε;

εγω ειμαι λατρης τou gnome οποτε θα απορησω "γιατι kde" alla επιλογες ειναι , οτι σ'αρεσει προφανως

----------

αα σχετικα με τον ηχο, εκει π πηγες στο sound εβαλε σε mute την πρωτη καρτελα που λεει για παραθυρα η πατησες μονο το κατω; εγω εβαλα και mute και εκλεισα το activate για να πιασει. δεν ξερω ομως
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Nov 03, 2009 3:24 am

otan λες οτι εβαλες το kde εννοεις οτι αρχισες με κανονικα ubuntu και το γυρισες μετα σε kde?

εγω ειμαι λατρης τou gnome οποτε θα απορησω "γιατι kde" alla επιλογες ειναι , οτι σ'αρεσει προφανως
Ναι, το gnome (ubuntu-default) είχα στην αρχή..Το kde το έβαλα για πειραματισμό, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, η απλότητα του gnome με κέρδισε, οπότε μάλλον αυτό θα κρατήσω

Τώρα, σχετικά με τα packages και τα προγράμματα που μου πρότεινες, θα τα τσεκάρω αυριο, γιατί ψιλονύσταξα
Για τον ήχο, έκανα αυτά που είπες, αλλά πάλι το κάνει..Θα δω τι θα κάνω με αυτό
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Nov 03, 2009 3:30 am

chriskin wrote:δημιουργω root password και παιζω με το visudo ωστε να μην μου ζηταει κωδικους οταν ειμαι σκετος χρηστης και βαζω sudo η κανω sudo-δουλειες (ξερω οτι δν κανει καλο στην ασφαλεια αλλα δεν με πειραζει, κανω τοσο συχνα format αλλωστε..)
:smt021 :smt067 :smt068 :smt071 :smt070
Last edited by gasparosoft on Tue Nov 03, 2009 3:30 am, edited 1 time in total.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 03, 2009 3:30 am

emperormario wrote:

Ναι, το gnome (ubuntu-default) είχα στην αρχή..Το kde το έβαλα για πειραματισμό, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, η απλότητα του gnome με κέρδισε, οπότε μάλλον αυτό θα κρατήσω

Τώρα, σχετικά με τα packages και τα προγράμματα που μου πρότεινες, θα τα τσεκάρω αυριο, γιατί ψιλονύσταξα
Για τον ήχο, έκανα αυτά που είπες, αλλά πάλι το κάνει..Θα δω τι θα κάνω με αυτό
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
τι να σου πω θα ρωτησω μια στο ubuntuforums και αμα πουν τιποτα θα σου στειλω

με ψιλοδιαφανα τα παντα, εφε μεχρι να κλαταρει η καρτα γραφικων και emerald για window decorator μονο απλο δεν το λες το gnome :P

κοψε μια βολτα απο εδω http://www.omgubuntu.co.uk/ ειναι το site ενος φιλου απο το ubuntuforums, εχει τρελο γουστο σε κολπακια
ειδικα η σειρα των posts του σχετικα με περιεργα κολπα για το wallpaper :)
gasparosoft wrote: :smt021 :smt067 :smt068 :smt071 :smt070
ελα μου; :lol:

δεν φανταζεσαι ποσο ευχαριστο ειναι να μην γραφεις το καταραμενο το password καθε λιγο και λιγακι
ειδικα αμα βαζεις προγραμματα σε ακυρες στιγμες 2-3 φορες καθε μερα, κανεις update καμια 10αρια κτλ κτλ, αρχιζει ο κωδικος να ενοχλει
οταν φτασεις να γραφεις τον 12ψηφιο κωδικο μεσα σε περιπου 1-2 δευτερολεπτα, εχεις αρχισει να εχεις προβλημα... :smt016

καλυτερα σκετο :)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Nov 03, 2009 11:16 am

Για τα γραμματα δοκιμασε να βαλεις ms fonts.Νομιζω εμενα ετσι μου ειχε φτιαξει.
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Tue Nov 03, 2009 11:58 am

emperormario wrote: Τι θεωρείτε αναγκαίο για εγκατάσταση μετά απο ένα fresh install? Εννοώ πέρα απο τις εφαρμογές..Απο το synaptics έχω βάλει το kde..Τι άλλο προτείνετε?
Θα πρότεινα να κάνεις κι ένα

Code: Select all

sudo apt-get install build-essential
Όλο και κάπου θα χρειαστεί. Άλλωστε το λέει και το όνομα, είναι essential πακέτο. :)
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Tue Nov 03, 2009 12:49 pm

chriskin wrote:ελα μου; :lol:

δεν φανταζεσαι ποσο ευχαριστο ειναι να μην γραφεις το καταραμενο το password καθε λιγο και λιγακι
ειδικα αμα βαζεις προγραμματα σε ακυρες στιγμες 2-3 φορες καθε μερα, κανεις update καμια 10αρια κτλ κτλ, αρχιζει ο κωδικος να ενοχλει
οταν φτασεις να γραφεις τον 12ψηφιο κωδικο μεσα σε περιπου 1-2 δευτερολεπτα, εχεις αρχισει να εχεις προβλημα... :smt016

Μη σε ακούσουν οι πορομένοι linuxάδες, ήδη το ubuntu δεν είναι πρώτο στις καρδιές τους, πες τους και αυτό και την έβαψες :smt016

Καλά η αλήθεια είναι πως το desktop σου δεν έχει και τίποτα σημαντικό για να γίνει επιλεγμένος στόχος , μόνο τυχαία μπορεί να σου δημιουργηθεί πρόβλημα :lol:
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Tue Nov 03, 2009 2:18 pm

emperormario wrote: Δυστυχώς δε δούλεψε, ό,τι και να πατήσω..Και είναι τόσο απότομο και δυνατό, που με τρομάζει όταν το κάνει..Η μόνη λύση να κλείσω τα ηχεία..Τίποτα drivers ή κάποιο package δεν υπάρχει?

Μπορεις να κανεις και :-p
[quote]apt-get -V install gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-ffmpeg libxine1-ffmpeg libdvdread3 ubuntu-restricted-extras compizconfig-settings-manager flashplugin-nonfree tar bzip2 arj unace unace-nonfree unrar-free unrar rar lha rpm dpkg nfs-common nfs-kernel-server samba-common samba smbfs smbclient syslog-ng reiserfsprogs reiser4progs xfsprogs xfsdump jfsutils udev hal dbus ntp ntpdate traceroute tcptraceroute htop lm-sensors snmp snmpd ntfsprogs alsa-utils xorg xserver-xorg myspell-en-us myspell-el-gr timidity timidity-interfaces-extra audacious audacious-plugins audacious-plugins-extra totem-xine kmplayer vlc[/quote]
αυτο οπου αν δεν εχω κανει κανα λαθακι θα σου εγκαταστησει σχεδον οτι ειναι απαραιτητο για αναπαραγωγη video/μουσικης, για χειρισμο αρχειων για ελεγχο ορθογραφιας στα ελληνικα/αγγλικα και αρκετα ακομα. Πολλα απο αυτα μπορει να τα εχει ηδη το μηχανημα αλλα δεν βλαπτει να ελεγξεις.
Περαν αυτων εδω θα βρεις αρκετα επιπλεον info http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Karmic για οποιαδηποτε απορεια και εδω μια λιστα με αντιστοιχησεις προγραμματων για να βρεις το αντιστοιχο προγραμμα για οτι χρησιμοποιουσες πριν http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Lin ... s_software
:)
ImageImageImageImageImageImageImage
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Nov 03, 2009 3:04 pm

Ωραία έβαλα τα ms fonts, έβαλα το essential build, έβαλα και αυτό το μακρυνάρι του cypher (μόνος σου το έγραψες, ή το έκανες copy-paste?? Αν θυμάσαι όλες αυτές τις εντολές, wow :shock: )..Επίσης, αν θέλετε, παιδιά, μεταφέρετε τα posts (χθες και σήμερα) στο thread ubuntu (σήμερα είδα ότι υπάρχει)..Νομίζω ταιριάζουν καλύτερα εκεί.

Thnx everyone!! :) Για ότι άλλο θέλω, νομίζω θα το βρω εδώ http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Karmic και στα ubuntu forums (πραγματικά εκεί βρίσκεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ)!
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Nov 03, 2009 3:30 pm

emperormario wrote:Για ότι άλλο θέλω, νομίζω θα το βρω εδώ http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Karmic και στα ubuntu forums (πραγματικά εκεί βρίσκεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ)!
Επίσης, μη ξεχνάμε οτι υπάρχει και το Forum της Ελληνικής Κοινότητας του Ubuntu.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 03, 2009 4:22 pm

Master_ex wrote:
chriskin wrote:ελα μου; :lol:

Μη σε ακούσουν οι πορομένοι linuxάδες, ήδη το ubuntu δεν είναι πρώτο στις καρδιές τους, πες τους και αυτό και την έβαψες :smt016

Καλά η αλήθεια είναι πως το desktop σου δεν έχει και τίποτα σημαντικό για να γίνει επιλεγμένος στόχος , μόνο τυχαία μπορεί να σου δημιουργηθεί πρόβλημα :lol:
τι να σου πω, αρχιζω τον 3ο χρονο σοβαρης χρησης και 5ο χρονο απο οταν πρωτοδοκιμασα unix-based συστηματα, και αυτο ποτε δν μου δημιουργησε προβλημα
αμα ειχα το ιδιο installation για αρκετο καιρο, να πω οκ, αλλα το αργοτερο ανα 3-4 μηνες αλλαζω. η πιθανοτητα τυχαια να εμφανιστει κατι π να μου δημιουργησει προβλημα ολοι ξερουμε ποσο ειναι :)

πρεπει να το κατεβασω μονος μου και να το τρεξω με sudo. και ποτε δεν τρεχω πραγματα που δεν εχω δει πρωτα τι κανουν.

καποτε ημουν κι εγω κολλημενος με την ασφαλεια , αλλα μετα ειδα και πως να χαλαρωσεις τα λουρια λιγακι, παλι δεν κινδυνευεις
δεν ειναι windows φαση π αμα αφησεις το antivirus κλειστο 2 μερες καταρεει το συστημα και θελει 10 ωρες δουλεια μετα για να φτιαξει :)
βασικα,πως θα μπορουσε να δημιουργηθει καποιο προβλημα γενικοτερα;

--------

οσο για το οτι το ubuntu δεν ειναι πρωτο στις καρδιες τους, να μου βρουν καποιο που θα λειτουργει το ιδιο τελεια και θα χρειαζεται το ιδιο λιγη ωρα για να το αλλαζω οποτε θελω (βαζω προγραμματα κτλ κτλ), θα κανει το ιδιο γρηγρα τα updates και Ολοι θα φτιαχνουν πακετα γι αυτο και, ε.. θα αλλαξω σε εκεινο σημερα κιολας
----------------------------
einai κανεις μελος του ubuntuforums με την ευκαιρια;
εγω ειμαι αυτος http://ubuntuforums.org/member.php?u=591974
Last edited by cypher on Tue Nov 03, 2009 4:42 pm, edited 1 time in total.
Reason: Double Post
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Nov 03, 2009 5:01 pm

chriskin wrote:καποτε ημουν κι εγω κολλημενος με την ασφαλεια , αλλα μετα ειδα και πως να χαλαρωσεις τα λουρια λιγακι, παλι δεν κινδυνευεις
δεν ειναι windows φαση π αμα αφησεις το antivirus κλειστο 2 μερες καταρεει το συστημα και θελει 10 ωρες δουλεια μετα για να φτιαξει :)
Τα ίδια χάλια είναι και το linux , απλώς δεν θα κάτσει κάποιος να φτιάξει έναν ιό , worm κτλ για το 1% των χρηστών που έχουν linux/unix based distros και οι πιο πολλοί είναι και ψαγμένοι(έστω και ελάχιστα).
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 03, 2009 5:07 pm

gasparosoft wrote:
chriskin wrote:καποτε ημουν κι εγω κολλημενος με την ασφαλεια , αλλα μετα ειδα και πως να χαλαρωσεις τα λουρια λιγακι, παλι δεν κινδυνευεις
Τα ίδια χάλια είναι και το linux , απλώς δεν θα κάτσει κάποιος να φτιάξει έναν ιό , worm κτλ για το 1% των χρηστών που έχουν linux/unix based distros και οι πιο πολλοί είναι και ψαγμένοι(έστω και ελάχιστα).
αυτο Δεν ισχυει
τα linux οταν τα πρωτοβαζεις δεν εχουν ανοιχτα ports να μπαινει οτι θελει, κατι που δεν ισχυει για τα windows
επισης, αμα δεν κανεις βλακειες με την ασφαλεια για προσωπικους λογους, χρειαζεται να βαλεις το κωδικο καθε φορα, οποτε τι ιος θα ειναι αυτος που θα θελει να βαλεις τον κωδικο σου για να σου χαλασει κατι; (τα σημαντικα αρχεια ειναι ιδιοκτησιας του root τις περισσοτερες φορες..)

μονο trojan μπορει να φτιαξει κανεις για linux, να πεισει βασικα τον χρηστη να το βαλει κιολας
που ο μεσος ψαγμενος χρηστης υπολογιστη δεν θα κατσει να βαλει το trojan μονος του, ποσο βλακας πρεπει να ειναι;
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Tue Nov 03, 2009 5:13 pm

gasparosoft wrote:
chriskin wrote:δημιουργω root password και παιζω με το visudo ωστε να μην μου ζηταει κωδικους οταν ειμαι σκετος χρηστης και βαζω sudo η κανω sudo-δουλειες (ξερω οτι δν κανει καλο στην ασφαλεια αλλα δεν με πειραζει, κανω τοσο συχνα format αλλωστε..)
ναι, μπορείς επίσης να διαγράψεις το account σου και να έχεις μόνο τον root, να του βάλεις κενό κωδικό και autologin και να δώσεις και κάτι τέτοιο

chmod -R 777 /
και να ονομάσεις το PC windoze.
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Nov 03, 2009 5:17 pm

και μετά γκρινιάζεται για το UAC :lol:
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Nov 03, 2009 5:48 pm

chriskin wrote:αυτο Δεν ισχυει
τα linux οταν τα πρωτοβαζεις δεν εχουν ανοιχτα ports να μπαινει οτι θελει, κατι που δεν ισχυει για τα windows
επισης, αμα δεν κανεις βλακειες με την ασφαλεια για προσωπικους λογους, χρειαζεται να βαλεις το κωδικο καθε φορα, οποτε τι ιος θα ειναι αυτος που θα θελει να βαλεις τον κωδικο σου για να σου χαλασει κατι; (τα σημαντικα αρχεια ειναι ιδιοκτησιας του root τις περισσοτερες φορες..)

μονο trojan μπορει να φτιαξει κανεις για linux, να πεισει βασικα τον χρηστη να το βαλει κιολας
που ο μεσος ψαγμενος χρηστης υπολογιστη δεν θα κατσει να βαλει το trojan μονος του, ποσο βλακας πρεπει να ειναι;
Aπό την στιγμή που ένα OS(και οποιοδήποτε software) δεν φτιάχνεται με σκοπό την ασφάλεια πρώτα από όλα και μετά την λειτουργικότητα κτλ δεν θεωρείται ασφαλές. Ο,τι patch και αν βγει , όσα updates και να κάνεις τα ίδια κενά θα έχεις.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 03, 2009 6:05 pm

~~Wind~~ wrote:
gasparosoft wrote:
ναι, μπορείς επίσης να διαγράψεις το account σου και να έχεις μόνο τον root, να του βάλεις κενό κωδικό και autologin και να δώσεις και κάτι τέτοιο

chmod -R 777 /
και να ονομάσεις το PC windoze.
μπορεις, αλλα τα μισα προγραμματα δεν τρεχουν με root account, οποτε και ηλιθιο ειναι (οπως αφησες να εννοηθει) και δεν θα μπορεις να κανεις τη δουλεια σου μετα.
gasparosoft wrote:
chriskin wrote:αυτο Δεν ισχυει

Aπό την στιγμή που ένα OS(και οποιοδήποτε software) δεν φτιάχνεται με σκοπό την ασφάλεια πρώτα από όλα και μετά την λειτουργικότητα κτλ δεν θεωρείται ασφαλές. Ο,τι patch και αν βγει , όσα updates και να κάνεις τα ίδια κενά θα έχεις.
αυτο δεν ειναι επιχειρημα για αυτο που ειπα εγω ομως;
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Nov 03, 2009 6:18 pm

Όχι ,γιατί το Linux δεν φτιάχτηκε έχοντας σαν κύριο στόχο την ασφάλεια
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”