Thx cypher, netharis, Stoupeace and chriskin.cypher wrote:Σωστα τα κανεις, απλα πρεπει να εχεις max 3 primary partitions και τα υπολοιπα να ειναι logical φτιαγμενα πανω στο primary (γινεται αυτοματα).

Λύθηκε.

Thx cypher, netharis, Stoupeace and chriskin.cypher wrote:Σωστα τα κανεις, απλα πρεπει να εχεις max 3 primary partitions και τα υπολοιπα να ειναι logical φτιαγμενα πανω στο primary (γινεται αυτοματα).
1)για ati παρε καλυτερα τους drivers απο το site. δν ειναι τελειοι αλλα ειναι καλυτεροι απο τους σκετους.emperormario wrote:First post on Ubuntu 9.10!
1)Απο drivers για ati ό,τι βλέπω? Αυτό το generic πράγμα?
2)Γιατί τα γράμματα στον Ffox φαίνονται τόσο μικρά? Έχω πειραματιστεί με διάφορες ρυθμίσες γραμματοσειρών και dpi, και ενώ στις εφαρμογές είναι οκ, στον fox είναι λιλιπουτεια
3)Έχω ένα περιεργο πρόβλημα με τα ηχεία..Κάθε λίγο και λιγάκι (κυρίως όταν βγαίνουν προειδοποιητικά pop-ups και λοιπά μηνύματα) ακούγεται ένα booooop απο τα ηχεία (προφανώς απο το woofer)..Έχει να κάνει με τους drivers?
Θα επανέλθω και με άλλες ερωτήσεις..
Δυστυχώς δε δούλεψε, ό,τι και να πατήσω..Και είναι τόσο απότομο και δυνατό, που με τρομάζει όταν το κάνει..Η μόνη λύση να κλείσω τα ηχεία..Τίποτα drivers ή κάποιο package δεν υπάρχει?3)αμα ειναι ενα κοφτο boop μου το εκανε κι εμενα, ηταν ανοιχτο στο sound το enable window and button sounds
εγω αυτα που κανω με σειρα προτεραιοτηταςemperormario wrote:Δυστυχώς δε δούλεψε, ό,τι και να πατήσω..Και είναι τόσο απότομο και δυνατό, που με τρομάζει όταν το κάνει..Η μόνη λύση να κλείσω τα ηχεία..Τίποτα drivers ή κάποιο package δεν υπάρχει?3)αμα ειναι ενα κοφτο boop μου το εκανε κι εμενα, ηταν ανοιχτο στο sound το enable window and button sounds
Και κάτι τελευταίο: Τι θεωρείτε αναγκαίο για εγκατάσταση μετά απο ένα fresh install? Εννοώ πέρα απο τις εφαρμογές..Απο το synaptics έχω βάλει το kde..Τι άλλο προτείνετε?
Τhnx
Ναι, το gnome (ubuntu-default) είχα στην αρχή..Το kde το έβαλα για πειραματισμό, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, η απλότητα του gnome με κέρδισε, οπότε μάλλον αυτό θα κρατήσωotan λες οτι εβαλες το kde εννοεις οτι αρχισες με κανονικα ubuntu και το γυρισες μετα σε kde?
γιατι δεν εβαλες αμεσως kubuntu τοτε;
εγω ειμαι λατρης τou gnome οποτε θα απορησω "γιατι kde" alla επιλογες ειναι , οτι σ'αρεσει προφανως
chriskin wrote:δημιουργω root password και παιζω με το visudo ωστε να μην μου ζηταει κωδικους οταν ειμαι σκετος χρηστης και βαζω sudo η κανω sudo-δουλειες (ξερω οτι δν κανει καλο στην ασφαλεια αλλα δεν με πειραζει, κανω τοσο συχνα format αλλωστε..)
τι να σου πω θα ρωτησω μια στο ubuntuforums και αμα πουν τιποτα θα σου στειλωemperormario wrote:Ναι, το gnome (ubuntu-default) είχα στην αρχή..Το kde το έβαλα για πειραματισμό, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, η απλότητα του gnome με κέρδισε, οπότε μάλλον αυτό θα κρατήσωotan λες οτι εβαλες το kde εννοεις οτι αρχισες με κανονικα ubuntu και το γυρισες μετα σε kde?
γιατι δεν εβαλες αμεσως kubuntu τοτε;
εγω ειμαι λατρης τou gnome οποτε θα απορησω "γιατι kde" alla επιλογες ειναι , οτι σ'αρεσει προφανως
Τώρα, σχετικά με τα packages και τα προγράμματα που μου πρότεινες, θα τα τσεκάρω αυριο, γιατί ψιλονύσταξα
Για τον ήχο, έκανα αυτά που είπες, αλλά πάλι το κάνει..Θα δω τι θα κάνω με αυτό
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
ελα μου;gasparosoft wrote:![]()
![]()
![]()
:smt070
Θα πρότεινα να κάνεις κι έναemperormario wrote: Τι θεωρείτε αναγκαίο για εγκατάσταση μετά απο ένα fresh install? Εννοώ πέρα απο τις εφαρμογές..Απο το synaptics έχω βάλει το kde..Τι άλλο προτείνετε?
Code: Select all
sudo apt-get install build-essential
Μη σε ακούσουν οι πορομένοι linuxάδες, ήδη το ubuntu δεν είναι πρώτο στις καρδιές τους, πες τους και αυτό και την έβαψεςchriskin wrote:ελα μου;
δεν φανταζεσαι ποσο ευχαριστο ειναι να μην γραφεις το καταραμενο το password καθε λιγο και λιγακι
ειδικα αμα βαζεις προγραμματα σε ακυρες στιγμες 2-3 φορες καθε μερα, κανεις update καμια 10αρια κτλ κτλ, αρχιζει ο κωδικος να ενοχλει
οταν φτασεις να γραφεις τον 12ψηφιο κωδικο μεσα σε περιπου 1-2 δευτερολεπτα, εχεις αρχισει να εχεις προβλημα...
καλυτερα σκετο
emperormario wrote: Δυστυχώς δε δούλεψε, ό,τι και να πατήσω..Και είναι τόσο απότομο και δυνατό, που με τρομάζει όταν το κάνει..Η μόνη λύση να κλείσω τα ηχεία..Τίποτα drivers ή κάποιο package δεν υπάρχει?
Και κάτι τελευταίο: Τι θεωρείτε αναγκαίο για εγκατάσταση μετά απο ένα fresh install? Εννοώ πέρα απο τις εφαρμογές..Απο το synaptics έχω βάλει το kde..Τι άλλο προτείνετε?
Τhnx
Επίσης, μη ξεχνάμε οτι υπάρχει και το Forum της Ελληνικής Κοινότητας του Ubuntu.emperormario wrote:Για ότι άλλο θέλω, νομίζω θα το βρω εδώ http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Karmic και στα ubuntu forums (πραγματικά εκεί βρίσκεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ)!
τι να σου πω, αρχιζω τον 3ο χρονο σοβαρης χρησης και 5ο χρονο απο οταν πρωτοδοκιμασα unix-based συστηματα, και αυτο ποτε δν μου δημιουργησε προβλημαMaster_ex wrote:Μη σε ακούσουν οι πορομένοι linuxάδες, ήδη το ubuntu δεν είναι πρώτο στις καρδιές τους, πες τους και αυτό και την έβαψεςchriskin wrote:ελα μου;
δεν φανταζεσαι ποσο ευχαριστο ειναι να μην γραφεις το καταραμενο το password καθε λιγο και λιγακι
ειδικα αμα βαζεις προγραμματα σε ακυρες στιγμες 2-3 φορες καθε μερα, κανεις update καμια 10αρια κτλ κτλ, αρχιζει ο κωδικος να ενοχλει
οταν φτασεις να γραφεις τον 12ψηφιο κωδικο μεσα σε περιπου 1-2 δευτερολεπτα, εχεις αρχισει να εχεις προβλημα...
καλυτερα σκετο![]()
Καλά η αλήθεια είναι πως το desktop σου δεν έχει και τίποτα σημαντικό για να γίνει επιλεγμένος στόχος , μόνο τυχαία μπορεί να σου δημιουργηθεί πρόβλημα
Τα ίδια χάλια είναι και το linux , απλώς δεν θα κάτσει κάποιος να φτιάξει έναν ιό , worm κτλ για το 1% των χρηστών που έχουν linux/unix based distros και οι πιο πολλοί είναι και ψαγμένοι(έστω και ελάχιστα).chriskin wrote:καποτε ημουν κι εγω κολλημενος με την ασφαλεια , αλλα μετα ειδα και πως να χαλαρωσεις τα λουρια λιγακι, παλι δεν κινδυνευεις
δεν ειναι windows φαση π αμα αφησεις το antivirus κλειστο 2 μερες καταρεει το συστημα και θελει 10 ωρες δουλεια μετα για να φτιαξει
βασικα,πως θα μπορουσε να δημιουργηθει καποιο προβλημα γενικοτερα;
αυτο Δεν ισχυειgasparosoft wrote:Τα ίδια χάλια είναι και το linux , απλώς δεν θα κάτσει κάποιος να φτιάξει έναν ιό , worm κτλ για το 1% των χρηστών που έχουν linux/unix based distros και οι πιο πολλοί είναι και ψαγμένοι(έστω και ελάχιστα).chriskin wrote:καποτε ημουν κι εγω κολλημενος με την ασφαλεια , αλλα μετα ειδα και πως να χαλαρωσεις τα λουρια λιγακι, παλι δεν κινδυνευεις
δεν ειναι windows φαση π αμα αφησεις το antivirus κλειστο 2 μερες καταρεει το συστημα και θελει 10 ωρες δουλεια μετα για να φτιαξει
βασικα,πως θα μπορουσε να δημιουργηθει καποιο προβλημα γενικοτερα;
ναι, μπορείς επίσης να διαγράψεις το account σου και να έχεις μόνο τον root, να του βάλεις κενό κωδικό και autologin και να δώσεις και κάτι τέτοιοgasparosoft wrote:chriskin wrote:δημιουργω root password και παιζω με το visudo ωστε να μην μου ζηταει κωδικους οταν ειμαι σκετος χρηστης και βαζω sudo η κανω sudo-δουλειες (ξερω οτι δν κανει καλο στην ασφαλεια αλλα δεν με πειραζει, κανω τοσο συχνα format αλλωστε..)![]()
![]()
![]()
Code: Select all
chmod -R 777 /
Aπό την στιγμή που ένα OS(και οποιοδήποτε software) δεν φτιάχνεται με σκοπό την ασφάλεια πρώτα από όλα και μετά την λειτουργικότητα κτλ δεν θεωρείται ασφαλές. Ο,τι patch και αν βγει , όσα updates και να κάνεις τα ίδια κενά θα έχεις.chriskin wrote:αυτο Δεν ισχυει
τα linux οταν τα πρωτοβαζεις δεν εχουν ανοιχτα ports να μπαινει οτι θελει, κατι που δεν ισχυει για τα windows
επισης, αμα δεν κανεις βλακειες με την ασφαλεια για προσωπικους λογους, χρειαζεται να βαλεις το κωδικο καθε φορα, οποτε τι ιος θα ειναι αυτος που θα θελει να βαλεις τον κωδικο σου για να σου χαλασει κατι; (τα σημαντικα αρχεια ειναι ιδιοκτησιας του root τις περισσοτερες φορες..)
μονο trojan μπορει να φτιαξει κανεις για linux, να πεισει βασικα τον χρηστη να το βαλει κιολας
που ο μεσος ψαγμενος χρηστης υπολογιστη δεν θα κατσει να βαλει το trojan μονος του, ποσο βλακας πρεπει να ειναι;
μπορεις, αλλα τα μισα προγραμματα δεν τρεχουν με root account, οποτε και ηλιθιο ειναι (οπως αφησες να εννοηθει) και δεν θα μπορεις να κανεις τη δουλεια σου μετα.~~Wind~~ wrote:ναι, μπορείς επίσης να διαγράψεις το account σου και να έχεις μόνο τον root, να του βάλεις κενό κωδικό και autologin και να δώσεις και κάτι τέτοιοgasparosoft wrote:chriskin wrote:δημιουργω root password και παιζω με το visudo ωστε να μην μου ζηταει κωδικους οταν ειμαι σκετος χρηστης και βαζω sudo η κανω sudo-δουλειες (ξερω οτι δν κανει καλο στην ασφαλεια αλλα δεν με πειραζει, κανω τοσο συχνα format αλλωστε..)![]()
![]()
![]()
και να ονομάσεις το PC windoze.Code: Select all
chmod -R 777 /
αυτο δεν ειναι επιχειρημα για αυτο που ειπα εγω ομως;gasparosoft wrote:Aπό την στιγμή που ένα OS(και οποιοδήποτε software) δεν φτιάχνεται με σκοπό την ασφάλεια πρώτα από όλα και μετά την λειτουργικότητα κτλ δεν θεωρείται ασφαλές. Ο,τι patch και αν βγει , όσα updates και να κάνεις τα ίδια κενά θα έχεις.chriskin wrote:αυτο Δεν ισχυει
τα linux οταν τα πρωτοβαζεις δεν εχουν ανοιχτα ports να μπαινει οτι θελει, κατι που δεν ισχυει για τα windows
επισης, αμα δεν κανεις βλακειες με την ασφαλεια για προσωπικους λογους, χρειαζεται να βαλεις το κωδικο καθε φορα, οποτε τι ιος θα ειναι αυτος που θα θελει να βαλεις τον κωδικο σου για να σου χαλασει κατι; (τα σημαντικα αρχεια ειναι ιδιοκτησιας του root τις περισσοτερες φορες..)
μονο trojan μπορει να φτιαξει κανεις για linux, να πεισει βασικα τον χρηστη να το βαλει κιολας
που ο μεσος ψαγμενος χρηστης υπολογιστη δεν θα κατσει να βαλει το trojan μονος του, ποσο βλακας πρεπει να ειναι;