Michelle wrote:Elder wrote:Η γλώσσα του μαθήματος και του πανεπιστημίου είναι η ελληνική. Σε αυτή τη γλώσσα οφείλουν να είναι και οι διαφάνειες.
Οι διαφάνειες αυτές δεν γράφτηκαν απο τον κύριο Κωνσταντόπουλο όπως και οι διαφάνειες του κύριου Βασσάλου. Απλά χρησιμοποιήθηκαν αυτούσιες.
Εγω αν και ξέρω αγγλικά εκνευρίζομαι με τους ελάχιστους καθηγητές που δίνουν διαφάνειες στα αγγλικά ακριβώς όπως και με τους καθηγητές που έχουν προχειρογραμμένες διαφάνειες. Δεν είναι κορόιδα οι καθηγητές που έχουν καλοδουλεμένες διαφάνειες. Είναι θέμα οπτικής γωνίας.
Όπως κράζεις εσυ αυτούς που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα είναι ελεύθεροι και οι υπόλοιποι μα κράξουν για οτι γουστάρουν χωρίς υποδείξεις για το που θα εστιάσουν. No offense

Η γλώσσα της Πληροφορικής όμως είναι τα αγγλικά και last time I checked, αυτό σπουδάζαμε.
Μπορείς να επιλέξεις να εθελοτυφλεις κρυβόμενος πίσω από τυπικότητες όπως το ποιά είναι "επίσημα" η γλώσσα του μαθήματος/Πανεπιστημίου/κράτους, ή να δεις τον ελέφαντα στο δωμάτιο και να επωφεληθείς.
+1 σε Μάριο.
Οι διαφάνειες είναι ο τρόπος έκφρασης του διδάσκοντα (αν τις έχει γράψει ο ίδιος φυσικά

) και είναι η επικοινωνία του με τον φοιτητή.
Αν το έκαναν επειδή η γλώσσα της πληροφορικής είναι τα αγγλικά τότε και στις ασκήσεις που μας δίνουν θα τα έδιναν στα αγγλικά

. Άλλος εθελοτυφλεί συνεπώς.
Δεν εχω κανένα πρόβλημα με τα αγγλικά και χάρη σε/μέσω αυτών έχω δουλέψει όλες τις εργασίες τόσα χρόνια. Επίσης εχω διαβάσει πολύ αξιόλογα βιβλία πληροφορικής στα αγγλικά που ΔΕΝ υπάρχουν αντίστοιχά τους σε ελληνικά.
Είμαι πολυ θετικός στην αγγλική ορολογία και αρνητικός στην ελληνοποίηση των όρων.
Άλλο ορολογία άλλο διαφάνειες παρμένες αυτούσιες και ανέγγιχτες σε μια ξένη γλώσσα. Δεν είναι πηγές, δεν είναι papers προς μελέτη, είναι το μέσο διδασκαλίας και θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά τη γνώμη μου. Μπορείς να έχεις κι εσυ τη δική σου γνώμη και είναι δεκτή αλλά τις υποδείξεις κράτησέ τες για σένα όπως είπα και πριν, ξέρουμε κι εμείς πως να επωφεληθούμε. Δεν είναι η δική σου οπτική το μόνο μέσο

.