Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Re: Θα κλείσει?

Post by dexter » Sat Dec 12, 2009 5:03 pm

chriskin wrote:η χαζη απορια της ημερας : στις 23 γινεται μαθημα;
μάλλον ναι..δυστυχώς :smt019
@σαντρα όχι με νέα ανακοίνωση του πρύτανη κλείνουμε 23
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Dec 12, 2009 5:53 pm

Ποτε βγηκε η πρωτη ανακοινωση και ποτε η δευτερη?Εχω χασει επεισοδια? :smt017

Εγω το πολυ πολυ να παω και την δευτερα στις 21.Σιγα μην κατσω να κανω μαθημα τελευταια μερα.Καλα, οι αλλοι γραφουν προοδο βεβαια. :smt021
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Dec 12, 2009 6:05 pm

γιατι ρε παιδια, σοβαρα τωρα, και να γινει μαθηματα επισημα 23, θα πατησει κανεις;
και να πατησει κανεις, προκειται να προσεχει και να συμμετεχει ωστε να γινει σοβαρο μαθημα;
λογικα το κανουν απλα για να μην φανει η 21η ως τελευταια μερα και απο τοτε αρχισει ο κοσμος να τα παραταει για χριστουγεννα
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sat Dec 12, 2009 6:29 pm

chriskin wrote:γιατι ρε παιδια, σοβαρα τωρα, και να γινει μαθηματα επισημα 23, θα πατησει κανεις;
και να πατησει κανεις, προκειται να προσεχει και να συμμετεχει ωστε να γινει σοβαρο μαθημα;
λογικα το κανουν απλα για να μην φανει η 21η ως τελευταια μερα και απο τοτε αρχισει ο κοσμος να τα παραταει για χριστουγεννα
ναι αλλά κάποιοι με βάση την αρχική ανακοίνωση είχαν κάνει σχέδια..
ας πούμε ένα παιδί είχε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να πάει σπίτι του..
τώρα μου είπε θα χάσει 2 προόδους και την παράδοση μια εργασίας..
άσε που αν θέλεις να είσαι σωστός με την σχολή πρέπει να μην το κουνήσεις καθόλου από αθήνα..
εφόσον πολλές εργασίες ανακοινώνονται 6 μέρες πριν τις παραδώσουμε και συνήθως δεν είναι μόνο μία την εβδομάδα..
είναι σαν να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε τουρισμό και διακοπές και σχολή..
ούτε 3ημερο δεν μπορούμε να λειψουμε χωρίς μετά να πρέπει να τρέχουμε σαν τρελοί για τις εργασίες..
απίστευτη ανευθυνότητα και ανοργανωσιά.. :smt011
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Dec 12, 2009 7:07 pm

ναι εχεις δικιο
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Sun Dec 13, 2009 11:22 am

dexter wrote:
chriskin wrote:γιατι ρε παιδια, σοβαρα τωρα, και να γινει μαθηματα επισημα 23, θα πατησει κανεις;
ναι αλλά κάποιοι με βάση την αρχική ανακοίνωση είχαν κάνει σχέδια..
ας πούμε ένα παιδί είχε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να πάει σπίτι του..
τώρα μου είπε θα χάσει 2 προόδους και την παράδοση μια εργασίας..
άσε που αν θέλεις να είσαι σωστός με την σχολή πρέπει να μην το κουνήσεις καθόλου από αθήνα..
εφόσον πολλές εργασίες ανακοινώνονται 6 μέρες πριν τις παραδώσουμε και συνήθως δεν είναι μόνο μία την εβδομάδα..
είναι σαν να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε τουρισμό και διακοπές και σχολή..
ούτε 3ημερο δεν μπορούμε να λειψουμε χωρίς μετά να πρέπει να τρέχουμε σαν τρελοί για τις εργασίες..
απίστευτη ανευθυνότητα και ανοργανωσιά.. :smt011
Καλά ναι, εδώ έχεις ένα point, αν και νομίζω ότι η ημερομηνία έναρξης των διακοπών αναφερεται στο προγραμμα του ακαδημαικού έτους και θα έπρεπε να τηρηθεί έτσι. Κι εγώ βασικά έχω κλεισει αεροπορικά για διακοπές (φεύγω στις 20 βέβαια, θεωρούσα ότι το τελευταιο μαθημα θα γινει στις 21) και προς το παρόν το μονο πρόβλημα που έχω ειναι το 7ο σετ του Τουμπή που το θέλει στις 21 και μάλλον θα πρέπει να του το δώσω στις 18.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Kostas1601 » Sun Dec 13, 2009 11:51 am

Γιατί πιστεύεις οτι θα πατήσει κανείς Δευτέρα η Τρίτη? (21,22) :smt005
Και εγώ έχω κανονίσει να φύγω κυριακή αλλα δέν νομίζω να πήγαινα τις 3 τελευταίες μέρες έτσι κ αλλιώς :smt020
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level

Post by nikolas17 » Sun Dec 13, 2009 3:16 pm

Τελικά, μάλλον μόνο εγώ είδα 21 στο πρόγραμμα και είπα να κλείσω εισιτήριο για τις 23 για να μην χάσω κανένα μάθημα ε? :smt016
Image
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sun Dec 13, 2009 7:37 pm

Μεταφερθηκαν τα offtopic ποστς στο Daywalking's. Συνεχιστε εκει αν ειναι. :)
ImageImageImageImageImageImageImage
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Dec 16, 2009 2:36 pm

Τελικά πότε θα κλείσουμε? Μπερδεύτικα...

:smt017 :smt017 :smt017
What to say man...what to say....
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Dec 16, 2009 2:42 pm

crash_override wrote:Τελικά πότε θα κλείσουμε? Μπερδεύτικα...

:smt017 :smt017 :smt017
O,τι λεει το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, 23 http://www.aueb.gr/pages/foithsh/imerologio.php
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Wed Dec 16, 2009 7:04 pm

Τωρα που θελει ο κοσμος να κλεισει η σχολη νωριτερα, που ειναι ο πρυτανης ωσαν απο μηχανης θεος να κλεισει τη σχολη νωριτερα λογω γριπης?
μη βιαζομαστε να κρινουμε την πρυτανεια.Φανταζομαι ολοι τους σκεφτονται και εμας τους φοιτητες και μπορει να μας κανουν δωρο καμια ανακοινωση της τελευταιας στιγμης για γριπη και να κλεισει νωριτερα.Ερχονται και χριστουγεννα αλλωστε, ενα δωρο στους φοιτητες δεν θα κανει ο πρυτανης? :)
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed Dec 16, 2009 7:30 pm

22.12 θα κάνω μάθημα στο ΠΜΣ στα Πληροφοριακά Συστήματα.

Δ. Γκρ.
?:=2b|~2b
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Professor

Post by ?:=2b|~2b » Thu Dec 31, 2009 12:58 am

N@z_Plir wrote:
Χωρίς καταστατικό δεν υπάρχει σύλλογος. Δεν ξέρω αν χάθηκε από το πρωτοδικείο ή δεν κατατέθηκε εξαρχής, αλλά δεν έχει νομική υπόσταση αν δεν βρίσκεται το καταστατικό του. Με άλλα λόγια ο φοιτητικός σύλλογος έχει δικαίωμα να κάνει κατάληψη όσο και μια παρεούλα 30 ατόμων, με τη διαφορά ότι μετά μπορούν να μαζευτούν έξω 1000 άτομα και να αναγκαστεί η παρεούλα να υποχωρήσει. Όλα γίνονται εθιμοτυπικά δηλαδή πλέον.
Γεια, και χρόνια πολλά. Είναι λίγο παράνοια να κάνω quote με ένα μήνα καθυστέρηση, απλώς έτυχε να πέσω πάνω σε μια πληροφορία που συνέδεσα με το άνω.

Λοιπόν, εν συντομία: το άνω quote φαίνεται να υπονοεί ότι αν ο σύλλογος είχε καταστατικό, θα μπορούσε να κάνει κατάληψη. Αυτό, εξ όσων γνωρίζω, είναι παντελώς λάθος. Όπως ένας φοιτητικός σύλλογος δεν έχει δικαίωμα *σύμφωνα με το νόμο* να με βάλει, πχ., να απεργήσω, ή να δουλέψω παραπάνω, ή πχ, να αλλάξω την ύλη, κτλ κτλ., άλλο τόσο δεν έχει δικαίωμα *σύμφωνα με το νόμο* να μου απαγορεύσει να εργαστώ, όπως γίνεται σε μια κατάληψη ( και έγινε και σε μένα, πριν από ένα χρόνο, τρεις μέρες *πριν* τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, όταν μια κοπελίτσα μπήκε στο γραφείο μου και με ενημέρωσε ότι έχω μισή ώρα να φύγω.) Ίσως να κάνω λάθος, ή να είμαι ανακριβείς. Αν έχετε περισσότερες πληροφορίες, πείτε μου.

(N@z_Plir, μην το πάρεις προσωπικά, ίσως να κατάλαβα λάθος τι ήθελες να πεις. Ότι υπάρχει σύγχυση πάντως είναι γεγονός, και κατά τη γνώμη μου ανησυχητικό.)

Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν το νόμο στα σοβαρά. Δεν το έστειλα αυτό για να ανοίξω μια συζήτηση επ' αυτού (έχουν υπάρξει αρκετές εδώ). Απλώς, ελπίζω όλοι να συμφωνούμε, ότι *σύμφωνα με το νόμο* οι καταλήψεις είναι παράνομες, *ανεξαρτήτως καταστατικού ή όχι* Η σύντομη παραμονη μου εδώ μου έχει δείξει ότι υπάρχει τεράστια σύγχυση, και ορισμένοι επιλέγουν να θυμηθούν ότι υπάρχουν νόμοι μόνο αν συμφωνούν μαζί τους.

Λοιπόν, το site που είδα και τα θυμήθηκα όλα αυτά είναι εδώ. Διαβάστε το αν έχετε χρόνο, είναι πολύ κατατοπιστικό.
http://www.katalipsi.org/
(Κάτι που δεν αναφέρει το site, είναι και το επιχείρημα ότι ειναι σχιζοφρενικό ο σύλλογος να επικαλείται το πνευματικό άσυλο για να κάνει κατάληψη και να διακόπτει την πνευματική εργασία, τη διδασκαλία, κτλ.)

BTW, το site έχει και κάποιο κείμενο και για το άσυλο, *όπως το ορίζει ο νόμος*. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι ορισμοί, και νομίζω υπάρχει και επ' αυτού σύγχυση.

BTW2, το site το τρέχει από ότι βλέπω ένας παλιός εγκελαδίτης. Ο Eγκέλαδος ήταν (είναι?) μια ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη των ΠΟΛ/ΜΗΧ, ιδιαίτερα δραστήρια στην εποχή μου (-97). Κάποια στιγμή μπήκε ο Τσίπρας μέσα, και τους ενσωμάτωσε στον ΣΥΝ.

Σταύρος Τουμπής
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Dec 31, 2009 1:55 am

χωρις να ειμαι υποστηρικτης του τσιπρα , το τελευταιο σχολιο για την παραταξη φαινεται σαν να τους αναγκασε και να εκανε κατι κακο ,σαν να μην αποφασισαν οι ιδιοι (!)

οσο για το αμα μια καταληψη ειναι νομιμη η οχι, πιστευα οτι αμα το αποφασισουν αρκετοι ειναι. οτι πρεπει να το δεχτει τουλαχιστον η πρυτανεια και να αρνηθει αρση του ασυλου (οποτε πρακτικα ειναι νομιμη)
και να μην ειναι ομως, ο τσιπρας (μιας και τον πιασαμε τωρα) ειχε ρωτησει καποια στιγμη "οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο?"
το να ειναι παρανομη μια καταληψη μπορει να ειναι κατι π ισχυει στους νομους (Αμα αυτο που λετε αληθευει) αλλα σιγουρα ειναι τελειως ανηθικο, ειναι σαν να ξεχναμε ολη την ελληνικη ιστορια πανω στο θεμα, οχι μονο το Πολυτεχνειο τοτε αλλα και τα τελευταια χρονια.

οσο για το site, θα μου επιτρεψετε να πω οτι ειναι λιγο προχειροφτιαγμενο και σε μερικα σημεια παραλογο
πχ στο "ποιοι ειμαστε" μεσα στο κουτακι το συμπερασμα του δεν βγαζει καθολου νοημα (!)

επισης λεει το θεικο σχολιο μεσα "Σήμερα, παρόλο που δεν υπάρχει πρόβλημα με την αστυνομία" :lol:
δηλαδη οτι η αστυνομια δεν εχει ανεβει ακομα στον οτε με sniper οπως το 73 σημαινει οτι δεν υπαρχει και προβλημα; το οτι πηγα εγω για γενικη συνελευση μετα απο τη δουλεια και βρηκα μπροστα μου μπατσους να προσεχουν τη σχολη απο τη νεα γριπη δεν ειναι προβλημα??? :lol:
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Thu Dec 31, 2009 3:42 am

?:=2b|~2b wrote:
N@z_Plir wrote:
Χωρίς καταστατικό δεν υπάρχει σύλλογος. Δεν ξέρω αν χάθηκε από το πρωτοδικείο ή δεν κατατέθηκε εξαρχής, αλλά δεν έχει νομική υπόσταση αν δεν βρίσκεται το καταστατικό του. Με άλλα λόγια ο φοιτητικός σύλλογος έχει δικαίωμα να κάνει κατάληψη όσο και μια παρεούλα 30 ατόμων, με τη διαφορά ότι μετά μπορούν να μαζευτούν έξω 1000 άτομα και να αναγκαστεί η παρεούλα να υποχωρήσει. Όλα γίνονται εθιμοτυπικά δηλαδή πλέον.
Λοιπόν, εν συντομία: το άνω quote φαίνεται να υπονοεί ότι αν ο σύλλογος είχε καταστατικό, θα μπορούσε να κάνει κατάληψη. Αυτό, εξ όσων γνωρίζω, είναι παντελώς λάθος. Όπως ένας φοιτητικός σύλλογος δεν έχει δικαίωμα *σύμφωνα με το νόμο* να με βάλει, πχ., να απεργήσω, ή να δουλέψω παραπάνω, ή πχ, να αλλάξω την ύλη, κτλ κτλ., άλλο τόσο δεν έχει δικαίωμα *σύμφωνα με το νόμο* να μου απαγορεύσει να εργαστώ, όπως γίνεται σε μια κατάληψη ( και έγινε και σε μένα, πριν από ένα χρόνο, τρεις μέρες *πριν* τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, όταν μια κοπελίτσα μπήκε στο γραφείο μου και με ενημέρωσε ότι έχω μισή ώρα να φύγω.) Ίσως να κάνω λάθος, ή να είμαι ανακριβείς. Αν έχετε περισσότερες πληροφορίες, πείτε μου.
(N@z_Plir, μην το πάρεις προσωπικά, ίσως να κατάλαβα λάθος τι ήθελες να πεις. Ότι υπάρχει σύγχυση πάντως είναι γεγονός, και κατά τη γνώμη μου ανησυχητικό.)

...
Σταύρος Τουμπής
Δεν το παίρνω προσωπικά, γιατί το παραπάνω δεν το έχω πει εγώ, αλλά ο...
nickpro wrote:Χωρίς καταστατικό δεν υπάρχει σύλλογος. Δεν ξέρω αν χάθηκε από το πρωτοδικείο ή δεν κατατέθηκε εξαρχής, αλλά δεν έχει νομική υπόσταση αν δεν βρίσκεται το καταστατικό του. Με άλλα λόγια ο φοιτητικός σύλλογος έχει δικαίωμα να κάνει κατάληψη όσο και μια παρεούλα 30 ατόμων, με τη διαφορά ότι μετά μπορούν να μαζευτούν έξω 1000 άτομα και να αναγκαστεί η παρεούλα να υποχωρήσει. Όλα γίνονται εθιμοτυπικά δηλαδή πλέον.
(σελ.121)
:-D

Προσωπικά δεν ξέρω να διαβάζω νόμους, διατάξεις και "οδηγίες", αυτό που ξέρω και βλέπω όμως είναι ότι η κατάληψη είναι ένα μέσο που έχει σε ένα βαθμό εκφυλιστεί, αφού πολλές φορές αντί για μέσο χρησιμοποιείται ως αυτοσκοπός.

Καλή μας (υπόλοιπη)χρονιά.
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

Post by S.a.kiss.007 » Thu Dec 31, 2009 3:55 am

chriskin wrote:χωρις να ειμαι υποστηρικτης του τσιπρα , το τελευταιο σχολιο για την παραταξη φαινεται σαν να τους αναγκασε και να εκανε κατι κακο ,σαν να μην αποφασισαν οι ιδιοι (!)
Σε παρακαλώ stop it! Πού το είδες το σχόλιο; Απλά αναφέρθηκε τι έγινε! Σταμάτα να βλέπεις παντού συνωμοσίες ή "κακά" νοήματα πίσω από τις λέξεις!
chriskin wrote:οσο για το αμα μια καταληψη ειναι νομιμη η οχι, πιστευα οτι αμα το αποφασισουν αρκετοι ειναι. οτι πρεπει να το δεχτει τουλαχιστον η πρυτανεια και να αρνηθει αρση του ασυλου (οποτε πρακτικα ειναι νομιμη)
και να μην ειναι ομως, ο τσιπρας (μιας και τον πιασαμε τωρα) ειχε ρωτησει καποια στιγμη "οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο?"
το να ειναι παρανομη μια καταληψη μπορει να ειναι κατι π ισχυει στους νομους (Αμα αυτο που λετε αληθευει) αλλα σιγουρα ειναι τελειως ανηθικο, ειναι σαν να ξεχναμε ολη την ελληνικη ιστορια πανω στο θεμα, οχι μονο το Πολυτεχνειο τοτε αλλα και τα τελευταια χρονια.
Αρχικά αυτό περί νόμιμου και ηθικού, παράνομου και ανήθικου ήταν μια βλακεία που είπε ο Βουλγαράκης. Και φυσικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα!
Όταν πιστεύεις κάτι και θες να το στηρίξεις το στηρίζεις με επιχειρήματα. Το πρόβλημα είναι πως αρκετές φορές τα επιχειρήματα αυτά είτε έρχονται σε αντίφαση μεταξύ τους (άρα (αυτό | αλληλο)αναιρούνται). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίφαση για το άσυλο που αναφέρθηκε και προηγουμένως.
Τέλος ας δούμε και το νομικό ζήτημα: τι εννοείς αν το θέλουν αρκετοί; Τι σημαίνει το αρκετοί; Ομοφωνία, πλειοψηφία; Γιατί αν δεν κάνω λάθος (παίρνοντας δεδομένο πως είμαστε περίπου 5000 φοιτητές στο ΟΠΑ), ποτέ δεν έχω δει να ψηφίζεται κατάληψη από 2501 φοιτητές. Ίσα ίσα, το ανάποδο!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
δεν περιμένω να συμφωνήσεις, απλά το έγραψα γιατί αρκετά έχω διαβάσει αυτούς τους μήνες εδώ και έχουμε μπερδέψει τα επιχειρήματα με τις ιδέες και τις αυθεντίες.... επίσης δεν προσμένω να απαντήσω (μάλλον) σύντομα... :-)
Φιλική συμβουλή από κάποιον που διαβάζει αυτό το thread και λέει τι περνάς προς τα έξω: Δεν αναφέρονται όλοι σε εσένα! :)
Ευχαριστώ
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Thu Dec 31, 2009 1:14 pm

Η κατάληψη σε κοινή λογική:

- Η κατάληψη ενός δημοσίου χώρου είναι παράνομη.
- Το άσυλο δεν αίρει τους νόμους του κράτους.
Συμπέρασμα: Η κατάληψη δημόσιου χώρου εντός ασύλου είναι παράνομη.

Επιχείρημα κατά του παραπάνω συμπεράσματος: "Αν το αποφασίσει η πλειοψηφία των περευρισκομένων στη ΓΣ φοιτητών, η κατάληψη είναι νόμιμη".

Αντεπιχείρημα στο παραπάνω επιχείρημα:
- Ο φοιτητικός σύλλογος δεν έχει νομοθετική εξουσία.
Συμπέρασμα: Ακόμα και όλοι οι φοιτητές να το αποφασίσουν (100% πλειοψηφία στη ΓΣ), η κατάληψη παραμένει παράνομη.

Να το πω και σε 0-1 για να είναι πιο σαφές; :-p Καλή χρονιά :smt006
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu Dec 31, 2009 2:04 pm

Ισοβίτης wrote:Η κατάληψη σε κοινή λογική:

Συμπέρασμα: Η κατάληψη δημόσιου χώρου εντός ασύλου είναι παράνομη.

Επιχείρημα κατά του παραπάνω συμπεράσματος: "Αν το αποφασίσει η πλειοψηφία των περευρισκομένων στη ΓΣ φοιτητών, η κατάληψη είναι νόμιμη".

Αντεπιχείρημα στο παραπάνω επιχείρημα:
- Ο φοιτητικός σύλλογος δεν έχει νομοθετική εξουσία.
Συμπέρασμα: Ακόμα και όλοι οι φοιτητές να το αποφασίσουν (100% πλειοψηφία στη ΓΣ), η κατάληψη παραμένει παράνομη.

Να το πω και σε 0-1 για να είναι πιο σαφές; :-p Καλή χρονιά :smt006
Δεν μας λες κάτι καινούργιο. Η κατάληψη φυσικά και είναι ενάντια στους νόμους του κράτους. Αν δεν ήταν δεν θα αποτελούσε επαναστατική πράξη αλλά νομοταγές σκούξιμο. Αυτοί που κάνουν κατάληψη γνωρίζουν ότι θα συγκρουστούν με την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και το κράτος γενικότερα. Δεν είναι όλοι υπερ της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας. Δεν φοβόνται όλοι τη σύγκρουση και κάποιοι την επιθυμούν κιόλας. Μάλιστα όταν αυτοί οι "κάποιοι" γίνουν "κρίσιμη μάζα" η βία αποκτά άλλο νόημα και δεν λειτουργει πλέον σαν αυτοάμυνα αλλά σαν καταλήτης ιστορικών αλλαγών.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Dec 31, 2009 2:11 pm

Προφανως και η καταληψη ειναι παρανομη. Και παλι γυρναμε στο ερωτημα αν το παρανομο ειναι ανηθικο. Για καποιους ο νομος δεν ειναι πανω απο την ανθρωπινη αξιοπρεπεια, για καποιους ειναι απαραιτητος ρυθμιστης των κοινωνιων, υπαρχουν επιχειρηματα και απο τις 2 πλευρες, οχι παλι τα ιδια, ολοι εχουμε τις αποψεις μας, οπως φαινεται δεν αλλαζουνε και το μονο που κερδιζουμε ειναι ενας φαυλος κυκλος των ιδιων 10 επιχειρηματων παραφρασμενων.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Thu Dec 31, 2009 3:03 pm

PASCAL wrote:Η κατάληψη φυσικά και είναι ενάντια στους νόμους του κράτους. Αν δεν ήταν δεν θα αποτελούσε επαναστατική πράξη αλλά νομοταγές σκούξιμο. Αυτοί που κάνουν κατάληψη γνωρίζουν ότι θα συγκρουστούν με την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και το κράτος γενικότερα. Δεν είναι όλοι υπερ της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας. Δεν φοβόνται όλοι τη σύγκρουση και κάποιοι την επιθυμούν κιόλας. Μάλιστα όταν αυτοί οι "κάποιοι" γίνουν "κρίσιμη μάζα" η βία αποκτά άλλο νόημα και δεν λειτουργει πλέον σαν αυτοάμυνα αλλά σαν καταλήτης ιστορικών αλλαγών.
Ακριβώς! Συμφωνούμε απόλυτα (για δεύτερη φορά νομίζω).

Σε αυτό που διαφωνώ είναι η χρήση του ασύλου για τους επαναστατικούς σκοπούς του καθενός. Αν (όπως λες) δεν φοβούνταν τη σύγκρουση, τότε θα πήγαιναν να καταλάβουν κτίρια που δεν προστατεύονται από το άσυλο. Αν αυτοί οι "κάποιοι" γίνουν "κρίσιμη μάζα", θα το αποτυπώσουν και στα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν ζούμε στην τουρκοκρατία ούτε στην χούντα. Εδώ και 35 χρόνια, οι "κάποιοι" είναι πάντα μειοψηφία που έρχεται σε αντίθεση με την "κρίσιμη μάζα".
Και παλι γυρναμε στο ερωτημα αν το παρανομο ειναι ανηθικο.
Η ηθική είναι προσωπικό θέμα. Πχ, στην ηθική ενός ισλαμιστή είναι να σκοτώσει (υπό συνθήκες). Οι νόμοι υπάρχουν προκειμένου να μην βασιζόμαστε στην ηθική του καθενός, αλλά να έχουμε ένα ενιαίο, κοινό πλαίσιο κανόνων συμπεριφοράς που διασφαλίζουν την κοινωνική συμβίωση και αποτρέπουν την αναρχία. So simple :)
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Dec 31, 2009 3:40 pm

Ισοβίτης wrote:...διασφαλίζουν την κοινωνική συμβίωση και αποτρέπουν την αναρχία. So simple :)
Κάποιοι όμως (μειοψηφία της μειοψηφίας) δεν θέλουν να αποτραπεί αυτή η αναρχία. Συνήθως αυτοί είναι που κλείνονται στις σχολές και επιδίδονται στο άθλημα της "ρίψης φιάλης".
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”