Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Re: Θα κλείσει?

Post by nickpro » Fri Mar 12, 2010 9:51 am

miv wrote: Η γενική συνέλευση είναι όργανο του ΦΣ που συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές, δεν στέκει αυτό που λέμε και το χουμε κάνει και σημαία...πρέπει να είναι το μοναδικό όργανο που δεν δικαιούνται λόγο μόνο οι "εκπρόσωποί" μας και τα κομματόσκυλα...Το αν δεν συμμετέχει μια παράταξη είναι πρόβλημα των μελών της και το πως αντιλαμβάνονται την ελευθερία τους μέσα στα πλαίσια της παράταξης που επέλεξαν να κινούνται, δεν είναι πρόβλημα της διαδικασίας...
Σωστό αυτό που λες.Όποιος θέλει μπορεί να πάρει τον λόγο σε μια Γ.Σ. . Αν μείνει χρόνος και για αυτόν :smt021 .

Επίσης καιρός να πάμε στο ειρηνοδικείο να πάρουμε το καταστατικό, για να σταματήσουν να μας πιάνουν κότσους.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Fri Mar 12, 2010 10:15 am

Οκ, κανονικά επίσης στην ΓΣ πρέπει να μπορούν να μιλάνε ελεύθερα όλοι(και όχι π.χ. να τρώνε κάποιοι αυγά, λέγε με ΦΑΝΚΙ) όπως επίσης να απαγορεύεται το κάπνισμα(που δεν γίνεται, αφού στην ΓΣ δεν βλέπεις στο μισό μέτρο από τον καπνό).
Αυτά γιατί δεν είμαστε "κακοί" ή αδιάφοροι ή απολιτικοί ή δεν ξερω τι άλλο, αυτοί που απέχουμε, αλλά έχουμε τους λόγους μας.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Mar 12, 2010 10:19 am

marios wrote:Οκ, κανονικά επίσης στην ΓΣ πρέπει να μπορούν να μιλάνε ελεύθερα όλοι(και όχι π.χ. να τρώνε κάποιοι αυγά, λέγε με ΦΑΝΚΙ) όπως επίσης να απαγορεύεται το κάπνισμα(που δεν γίνεται, αφού στην ΓΣ δεν βλέπεις στο μισό μέτρο από τον καπνό).
Αυτά γιατί δεν είμαστε "κακοί" ή αδιάφοροι ή απολιτικοί ή δεν ξερω τι άλλο, αυτοί που απέχουμε, αλλά έχουμε τους λόγους μας.
δηλαδη απεχετε γιατι εχει καπνο ; (!)
η επειδη καποιοι απο το "ακροατηριο" ειναι ανωριμοι; (η αυτοι που μιλανε τελειως ανωριμοι σε σημειο που εκνευριζουν καθε λογικο ανθρωπο; <--edit : μην παρεξηγηθω, το οτι τους εκνευριζει , οπως κι εμενα με εκνευριζουν πολλα απο αυτα που λενε καποιοι εντος και εκτος γ.συνελευσεων, δεν σημαινει οτι δικαιολογειται η επιθεση εναντιον του. αμα το συνδιασεις με ανωριμοτητα απο την πλευρα του ακροατηριου ομως..)
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Mar 12, 2010 10:31 am

chriskin wrote:δηλαδη απεχετε γιατι εχει καπνο ; (!)
η επειδη καποιοι απο το "ακροατηριο" ειναι ανωριμοι; (η αυτοι που μιλανε τελειως ανωριμοι σε σημειο που εκνευριζουν καθε λογικο ανθρωπο;:))
Προσωπικά απέχω γιατί έχω ως πρώτο μου μέλημα να διατηρήσω την αξιοπρέπεια μου(και με το υποσύνολο των κάφρων που υπάρχει εκεί αυτό ειναι απίθανο να συμβεί) και γιατί δεν έχω σκοπό να προκαλέσω την τύχη μου με καρκίνο του πνεύμονα.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Mar 12, 2010 10:32 am

jimm wrote:
chriskin wrote:οχι δεν ειπα αυτο. μαθε να διαβαζεις τι λεει ο αλλος
(και οχι, το να κανεις λαθη δεν ειναι το ιδιο με το να αγνοεις τι ειπε ο αλλος)
Image
παντως , σοβαρα τωρα, υπαρχουν και τα pm
αμα εχεις κατι να πεις εκτος απο το να προσβαλεις χωρις λογο , μπορεις να το κανεις

ψευτομαγκιες πισω απο την οθονη σαν αυτη που κανεις τωρα νομιζω οτι ειναι τελειως παιδιαστικες.

marios wrote:
η επειδη καποιοι απο το "ακροατηριο" ειναι ανωριμοι; (η αυτοι που μιλανε τελειως ανωριμοι σε σημειο που εκνευριζουν καθε λογικο ανθρωπο;:))
Προσωπικά απέχω γιατί έχω ως πρώτο μου μέλημα να διατηρήσω την αξιοπρέπεια μου(και με το υποσύνολο των κάφρων που υπάρχει εκεί αυτό ειναι απίθανο να συμβεί) και γιατί δεν έχω σκοπό να προκαλέσω την τύχη μου με καρκίνο του πνεύμονα.

δεν ξερω ρε συ
οταν βλεπω οτι κατι ειναι στραβο εγω εχω την ταση να προσπαθω να το κανω καλυτερο
εσυ εχεις την ταση να το αποφευγεις
ειλικρινα δεν ξερω ποιος εχει δικιο απο τους δυο μας. απλα πιστευω πως οσοι ανωριμοι και να υπαρχουν σε μια γενικη συνελευση (απο καθε παραταξη μερικες φορες, αν και καποιες το παρακανουν) , ο μονος τροπος να αλλαξει οτιδηποτε ειναι αυξανοντας τον αριθμο των ανθρωπων που σεβονται την αξιοπρεπεια του αλλου εκει μεσα , συμμετέχοντας κι εγω - τωρα με την ψηφο μου, μετα μπορει με τα λογια μου αμα καποια παραταξη ξεχωρισει τοσο που να πιστευω πως "ταιριαζω" εκει.
Last edited by chriskin on Fri Mar 12, 2010 10:36 am, edited 1 time in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Mar 12, 2010 10:33 am

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν ανέχονται τον καπνό. Δεν έχεις ξανακούσει κάτι τέτοιο ξανά? Προσωπικά ακόμα κι αν δεν με πείραζε ο καπνός στο αναπνευστικό δε γουστάρω να βρωμοκοπάω επειδή οι συμφοιτητές μου δε σέβονται ούτε καν αυτό το απλό πράγμα.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Mar 12, 2010 10:38 am

sandra wrote:Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν ανέχονται τον καπνό. Δεν έχεις ξανακούσει κάτι τέτοιο ξανά? Προσωπικά ακόμα κι αν δεν με πείραζε ο καπνός στο αναπνευστικό δε γουστάρω να βρωμοκοπάω επειδή οι συμφοιτητές μου δε σέβονται ούτε καν αυτό το απλό πράγμα.
ναι το καταλαβαινω αυτο. αν και εγω δεν εχω κανενα προβλημα με τον καπνο (αν και δεν καπνιζω, εκανα παρεα με αρκετους "δυνατους" καπνιστες) , ξερω κοσμο που εχει μεγαλο προβλημα
ξερω ομως οτι μπορει να κατσει κανεις και σε μερη του αμφιθεατρου που δεν μαζευεται τοσος κοσμος η ακριβως εξω απο την πορτα σε μια καρεκλιτσα, αμα τον ενοχλει ο καπνος, οχι;
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Fri Mar 12, 2010 10:39 am

marios wrote:
Συμφωνώ με τον Μάριο...Εάν οι γενικές συνελεύσεις ήταν έστω και λίγο "σοβαρες" θα τηρούνταν ορισμένοι κανόνες του πανεπιστημίου (lol να μου πείς εδώ καπνίζουν την ώρα του μαθήματος) αλλα προφανώς οι ΓΣ υπάρχουν για να πάει ο καθένας να παταει play στην κασέτα και να μήν ακούει τίποτα...
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Mar 12, 2010 10:40 am

Πλάκα με κάνεις? Τι είμαι κανας παρείσακτος ώστε να κάθομαι απέξω και να τεντώνω το αυτί μου μπας και ακούσω τι γίνεται μέσα τη χάβρα? Δε με σέβεστε δε σέβομαι και δε συμμετέχω κι εγώ. so simple
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Mar 12, 2010 10:42 am

chriskin wrote:δεν ξερω ρε συ
οταν βλεπω οτι κατι ειναι στραβο εγω εχω την ταση να προσπαθω να το κανω καλυτερο
ειλικρινα δεν ξερω ποιος εχει δικιο απο τους δυο μας. απλα πιστευω πως οσοι ανωριμοι και να υπαρχουν σε μια γενικη συνελευση (απο καθε παραταξη μερικες φορες, αν και καποιες το παρακανουν) , ο μονος τροπος να αλλαξει οτιδηποτε ειναι αυξανοντας τον αριθμο των ανθρωπων που σεβονται την αξιοπρεπεια του αλλου εκει μεσα , συμμετέχοντας κι εγω - τωρα με την ψηφο μου, μετα μπορει με τα λογια μου αμα καποια παραταξη ξεχωρισει τοσο που να πιστευω πως "ταιριαζω" εκει.
Δεν έχω την τάση να το αποφεύγω. Απλά δεν θεωρώ ότι αξίζει καν τον κόπο μου να βρίσκομαι εκεί. Ειδικά από την στιγμή που ακριβώς τα ίδια λόγια(και με την ίδια ανταπόκριση από κάτω) μπορώ να τα δω στο κανάλι της Βουλής χωρίς να έχω τον φόβο να φάω από σπόντα αυγό(ή να δω να προσβάλλουν οποιοδήποτε επειδή είπε την γνώμη του) ή να ψοφήσω από έλλειψη οξυγόνου.
Και γενικά όσο δεν υπάρχουν "χοντρές" αλλαγές και διατηρείται η κρατούσα κατάσταση, δεν νομίζω να αλλάξω άποψη.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Mar 12, 2010 10:49 am

Kostas1601 wrote:
marios wrote:
Συμφωνώ με τον Μάριο...Εάν οι γενικές συνελεύσεις ήταν έστω και λίγο "σοβαρες" θα τηρούνταν ορισμένοι κανόνες του πανεπιστημίου (lol να μου πείς εδώ καπνίζουν την ώρα του μαθήματος) αλλα προφανώς οι ΓΣ υπάρχουν για να πάει ο καθένας να παταει play στην κασέτα και να μήν ακούει τίποτα...
θα προτιμουσα να τηρησει ο κοσμος το οτι δεν πρεπει να καπνιζει επειδη ενοχλει το διπλανο του παρα επειδη το λεει ενας κανονισμος καπου σε ενα χαρτι.

τωρα για το αμα ακουνε , ναι, το εχω προσεξει αυτο. αν και δεν συμβαινει σε τετοιο βαθμο σε καποιες αλλες σχολες, ειναι αναμενομενο δυστυχως και δεν εχω να πω κατι γι αυτο. οσο αφελης και να ειμαι , ομως, πιστευω πως αυτο μπορει να αλλαξει (οχι να διορθωθει τελειως, αλλα να αλλαξει ωστε να μην ειναι τοσο ενοχλητικο) αμα αλλαξει ο τροπος αντιμετωπισης των παραταξεων απο τους φοιτητες. τωρα πολλοι εχουν τις παραταξεις ως ενα ματσο αχρηστους που δεν ξερουν τιποτα και αλλοι τοσοι ως μια ομαδα υπερανθρωπων που ξερουν τα παντα καλυτερα απο ολους, η τουλαχιστον ετσι εχω προσεξει εγω.

sandra wrote:Πλάκα με κάνεις? Τι είμαι κανας παρείσακτος ώστε να κάθομαι απέξω και να τεντώνω το αυτί μου μπας και ακούσω τι γίνεται μέσα τη χάβρα? Δε με σέβεστε δε σέβομαι και δε συμμετέχω κι εγώ. so simple

ρε συ, εγω ομως δεν σε προσεβαλα και προφανως δεν εκανα κατι μπροστα σου που θα σε ενοχλουσε
αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν πρεπει να αφησουμε τη σχολη να μετατραπει/παραμεινει (πες το οπως θες) ενα μερος που η καθε παραταξη παιζει τα κομματικα της παιχνιδια επειδη υπαρουν μερικοι ανωριμοι και τα χαλανε ολα :???:

marios wrote:
chriskin wrote:δεν ξερω ρε συ
Δεν έχω την τάση να το αποφεύγω. Απλά δεν θεωρώ ότι αξίζει καν τον κόπο μου να βρίσκομαι εκεί. Ειδικά από την στιγμή που ακριβώς τα ίδια λόγια(και με την ίδια ανταπόκριση από κάτω) μπορώ να τα δω στο κανάλι της Βουλής χωρίς να έχω τον φόβο να φάω από σπόντα αυγό(ή να δω να προσβάλλουν οποιοδήποτε επειδή είπε την γνώμη του) ή να ψοφήσω από έλλειψη οξυγόνου.
Και γενικά όσο δεν υπάρχουν "χοντρές" αλλαγές και διατηρείται η κρατούσα κατάσταση, δεν νομίζω να αλλάξω άποψη.

οποτε δεν θα πρεπει να φερει ο κοσμος σιγα σιγα αυτες τις αλλαγες αλλαζοντας το ποιος ειναι μεσα;
κι εμενα με προσβαλει αμα πεταγονται αυγα αλλα μονος μου δνε μπορω να το σταματησω
αμα ομως ειμαι κι εγω, κι εσυ και 100 αλλοι εκει μεσα που εχουμε προβλημα με αυτο, μπορουμε να το σταματησουμε.
μπορουμε και αμεσα (απλα τους σταματαμε, 100vs10 δεν εχει καν νοημα να δεις τι θα γινει) αλλα και εμμεσα κυριως (δεν θα ειχαν λογο να τα πεταξουν αμα ηξεραν οτι ετσι θα εχαναν 100 ψηφους και πιθανοτατα ενα τεραστιο μερος του ποσοστου τους)

οσο περισσοτερο το αφηνουμε Μονο στα μελη των παραταξεων, τοσο θα εντεινεται αυτο το προβλημα, ετσι πιστευω
--------------------------------

(συγχωρεστε το τεραστιο κειμενο)
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Mar 12, 2010 11:05 am

Το επομενο που θα ακουσουμε ειναι οτι δεν ερχεται κοσμος στη γενικη συνελευση επειδη δεν εχει πολλες καρεκλες και βγαζει κιρσους απο την ορθοστασια. Αρχικα σκεφτηκα πως εχουμε το κλασικο φαινομενο "κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου". Τελικα ομως τα πραγματα μπορει να ειναι ακομα πιο απλα ή ισως και ενας συνδυασμος. Ναι προφανως υπαρχει απειρη καπνα, προφανως μπορω να καταλαβω οτι ενοχλειται κοσμος. Το να το αναγεις σε εναν απο τους λογους που δεν ερχεσαι στη συνελευση, δειχνει πραγματικα το βαρος που δινεις οχι στη διαδικασια, αλλα στο ιδιο το μεσο των φοιτητων. Γιατι αν κατι σε ενοχλει προσπαθεις να το αλλαξεις. Αλλα αν κατι σε ενοχλει και ταυτοχρονως δεν σε πολυενδιαφερει, ε τοτε δεν θες και πολλα αρνητικα για να την κανεις με ελαφρα. Αμα π.χ εγω πηγαινα σε μια συναυλια που δεν με ενδιεφερε το συγκροτημα, ε σιγα σιγα θα εβρισκα παραπανω απο εναν λογους για να φυγω απο τη συναυλια.
Οποτε αυτα τα "εχει καπνο" τα ακουω βερεσε. Ωραια εστω. Στις πορειες την τελευταια δεκαετια ριχνουν χημικα, που περαν του καρκινου, προκαλουν και πιο αμεσα προβληματα(ασθμα κλπ). Οποτε μην κατεβαινεις και στις πορειες, κατσε σπιτι σου γιατι δεν θες να παθεις καρκινο(λες και μονο αυτο προκαλει αλλα τεσπα).

Οσο για το "μιλανε μονο οι παραταξεις ολη την ωρα". Ναι αυτο γινεται. Ναι ειναι εκνευριστικο. Σε οσες συνελευσεις ομως εχω παει, δεν εχω δει να μην εχουν αφησει καποιον φοιτητη που δεν ειναι σε παραταξη να μιλησει. Αφου λοιπον τοοοοοσοι πολλοι ειστε εσεις που θελετε να μιλησετε γιατι δεν το κανετε?Γιατι αυτη την καραμελα την ακουω χρονια τωρα. Τι περιμενετε να σας πιασει καποιος απο το χερακι και να σας πει "ελα ρε μητσο, ελα ρε φιλε να τα πεις, αφου οταν πιναμε καφε τα ελεγες τοσο ωραια" ? Οχι δεν θα το κανει κανεις αυτο για πολλους και διαφορους λογους. Στην προηγουμενη γενικη συνελευση(που δεν ειχε απαρτια) μιλησαν 2 ανεξαρτητοι φοιτητες. Αυτοι σταξανε 20 ευρα και τους αφησαν να μιλησουν?

Τα περι γιαουρτιου φανκυ δε θα τα σχολιασω. Ακουγεστε λες και τον ξυλοκοπησαν και εμεινε παραλυτος απο τοτε.

Γκρινια γκρινια γκρινια

Προσωπικα προτιμω καποιον που θα πει στα ισια "ξερεις κατι?δεν με ενδιαφερουν οι γενικες συνελευσεις.θελω απλα να τελειωσω τα μαθηματα μου και να φυγω" ή "δεν με ενδιαφερει να γινει γενικη συνελευση για την οικονομικη κριση", παρα καποιον που μουρμουραει και γκρινιαζει και το καλοκαιρι αμα γινει γενικη συνελευση θα λεει οτι δεν ερχεται επειδη δεν θελει να παθει θερμοπληξια απο τη ζεστη στο αμφιθεατρο.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Mar 12, 2010 11:26 am

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="WoLfeN Ilic"]Το επομενο που θα ακουσουμε ειναι οτι δεν ερχεται κοσμος στη γενικη συνελευση επειδη δεν εχει πολλες καρεκλες και βγαζει κυρσους απο την ορθοστασια. Αρχικα σκεφτηκα πως εχουμε το κλασικο φαινομενο "κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου". Τελικα ομως τα πραγματα μπορει να ειναι ακομα πιο απλα ή ισως και ενας συνδυασμος. Ναι προφανως υπαρχει απειρη καπνα, προφανως μπορω να καταλαβω οτι ενοχλειται κοσμος. Το να το αναγεις σε εναν απο τους λογους που δεν ερχεσαι στη συνελευση, δειχνει πραγματικα το βαρος που δινεις οχι στη διαδικασια, αλλα στο ιδιο το μεσο των φοιτητων. Γιατι αν κατι σε ενοχλει προσπαθεις να το αλλαξεις. Αλλα αν κατι σε ενοχλει και ταυτοχρονως δεν σε πολυενδιαφερει, ε τοτε δεν θες και πολλα αρνητικα για να την κανεις με ελαφρα. Αμα π.χ εγω πηγαινα σε μια συναυλια που δεν με ενδιεφερε το συγκροτημα, ε σιγα σιγα θα εβρισκα παραπανω απο εναν λογους για να φυγω απο τη συναυλια. Οποτε αυτα τα "εχει καπνο" τα ακουω βερεσε. Ωραια εστω. Στις πορειες την τελευταια δεκαετια ριχνουν χημικα, που περαν του καρκινου, προκαλουν και πιο αμεσα προβληματα(ασθμα κλπ). Οποτε μην κατεβαινεις και στις πορειες, κατσε σπιτι σου γιατι δεν θες να παθεις καρκινο(λες και μονο αυτο προκαλει αλλα τεσπα). Οσο για το "μιλανε μονο οι παραταξεις ολη την ωρα". Ναι αυτο γινεται. Ναι ειναι εκνευριστικο. Σε οσες συνελευσεις ομως εχω παει, δεν εχω δει να μην εχουν αφησει καποιον φοιτητη που δεν ειναι σε παραταξη να μιλησει. Αφου λοιπον τοοοοοσοι πολλοι ειστε εσεις που θελετε να μιλησετε γιατι δεν το κανετε?Γιατι αυτη την καραμελα την ακουω χρονια τωρα. Τι περιμενετε να σας πιασει καποιος απο το χερακι και να σας πει "ελα ρε μητσο, ελα ρε φιλε να τα πεις, αφου οταν πιναμε καφε τα ελεγες τοσο ωραια" ? Οχι δεν θα το κανει κανεις αυτο για πολλους και διαφορους λογους. Στην προηγουμενη γενικη συνελευση(που δεν ειχε απαρτια) μιλησαν 2 ανεξαρτητοι φοιτητες. Αυτοι σταξανε 20 ευρα και τους αφησαν να μιλησουν? Τα περι γιαουρτιου φανκυ δε θα τα σχολιασω. Ακουγεστε λες και τον ξυλοκοπησαν και εμεινε παραλυτος απο τοτε. Γκρινια γκρινια γκρινια Προσωπικα προτιμω καποιον που θα πει στα ισια "ξερεις κατι?δεν με ενδιαφερουν οι γενικες συνελευσεις.θελω απλα να τελειωσω τα μαθηματα μου και να φυγω" ή "δεν με ενδιαφερει να γινει γενικη συνελευση για την οικονομικη κριση", παρα καποιον που μουρμουραει και γκρινιαζει και το καλοκαιρι αμα γινει γενικη συνελευση θα λεει οτι δεν ερχεται επειδη δεν θελει να παθει θερμοπληξια απο τη ζεστη στο αμφιθεατρο.[/quote]
Έσυ μπορείς να έχεις συνηθίσει να αντέχεις τους κάφρους. Εγώ δεν έχω και δεν έχω σκοπό να το κάνω τώρα. Νομίζω είναι δικαίωμά μου.

Ούτε γουστάρω να πηγαίνω σε ένα μέρος που είναι γεμάτο από καπνό, επειδή αυτοί που είναι μέσα αδιαφορούν για τους μη-καπνίζοντες(αφήνω τον κανονισμό στην άκρη). Κανονικά η ΓΣ γίνεται για να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση(και συνεπώς να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις), ή όχι; Πώς θα γίνει αν δεν ενδιαφέρεσαι για όλους σε κάτι τόσο απλό και αυτονόητο;

Επίσης, αν εσύ αντέχεις να προσπαθείς να παλεύεις για κάποια αυτονόητα πράγματα(καθαρός αέρας, ελευθερία λόγου κλπ) εγώ δεν πολυενδιαφέρομαι να το κάνω. Δεν είναι ότι αδιαφορώ για αυτά που συζητούνται, είναι ότι αδιαφορώ να αλλάξω τον τρόπο που συζητούνται. Για το πρώτο, μπορώ να συζητήσω με τους φίλους μου/συμφοιτητές μου, σαν άνθρωπος. Για το δεύτερο, μόνο μπουλντόζα μπορώ να πάρω ;)

Αυτά του ΦΑΝΚΙ μην τα σχολιάσεις. Γιατί (κρίνοντας από την πρόταση μετά), μάλλον θα εκτεθείς. Το Σύνταγμα επιτρέπει στον οποιοδήποτε να μπορεί να εκφράσει την άποψη του. Κάποιοι από εκεί μάλλον αδιαφορούν για αυτό. Ελπίζω να μην ανήκεις σε αυτούς, όχι για τίποτα άλλο, γιατί τότε τσάμπα κάθομαι και γράφω(ούτε μπορώ να σε αλλάξω ούτε εσύ εμένα) :roll:

Από αυτά ναι, "δεν με ενδιαφέρει να γίνει αυτού του τύπου ΓΣ για την οικονομική κρίση, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο". Χαρούμενος;
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Fri Mar 12, 2010 11:30 am

chriskin wrote:θα προτιμουσα να τηρησει ο κοσμος το οτι δεν πρεπει να καπνιζει επειδη ενοχλει το διπλανο του παρα επειδη το λεει ενας κανονισμος καπου σε ενα χαρτι.

τωρα για το αμα ακουνε , ναι, το εχω προσεξει αυτο. αν και δεν συμβαινει σε τετοιο βαθμο σε καποιες αλλες σχολες, ειναι αναμενομενο δυστυχως και δεν εχω να πω κατι γι αυτο. οσο αφελης και να ειμαι , ομως, πιστευω πως αυτο μπορει να αλλαξει (οχι να διορθωθει τελειως, αλλα να αλλαξει ωστε να μην ειναι τοσο ενοχλητικο) αμα αλλαξει ο τροπος αντιμετωπισης των παραταξεων απο τους φοιτητες. τωρα πολλοι εχουν τις παραταξεις ως ενα ματσο αχρηστους που δεν ξερουν τιποτα και αλλοι τοσοι ως μια ομαδα υπερανθρωπων που ξερουν τα παντα καλυτερα απο ολους, η τουλαχιστον ετσι εχω προσεξει εγω.
Αυτό έχω παρατηρήσει και εγώ, αλλα αυτό δέν αλλάζει το γεγονός οτι οι παρατάξεις δέν ακούνε απολύτως τίποτα απο αυτά που έχουν να πούν οι άλλες παρατάξεις και οι υπόλοιποι συμφοιτητές τους...(πιστεύω πως δέν θα έπρεπε κάν να υπάρχουν 5-6 παρατάξεις πόσες είναι...θα έπρεπε να υπάρχει μία παράταξη, η οποία να ασχολούταν μόνο με τα προβλήματα του πανεπιστημίου μόνο χωρίς να υπάρχει έχθρα και φανατισμός..)Αυτό είναι το πρόβλημα και είναι ένας απο τους λόγους που δέν υπάρχει αλληλοσεβασμός...απο την στιγμή που μπαίνει ο άλλος στο αμφιθέατρο 5 λεπτά πρίν αρχίσει το μάθημα, για να σε ενημερώσει για το τί διεκδικεί αυτός, και να προσβάλει τις διεκδικήσεις των άλλων παρατάξεων, καθώς και να στερήσει 15-20 λεπτά μαθήματος απο τους υπόλοιπους συναδέλφους του...where is the respect?
Προσωπικά είμαι άτομο που μιλάει με αρκετούς απο παρατάξεις(κάνω και παρέα με ορισμένα παιδιά)..οτιδήποτε και να τους πώ προσπαθόντας να τους πείσω(π.χ) οτι η αφισοκόλληση στους τοίχους είναι άσχημο πράγμα δέν μπορώ να βγάλω άκρη....
(σορρυ για το ψιλο-off topic ) :-D
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Mar 12, 2010 11:48 am

Kostas1601 wrote:
chriskin wrote:θα προτιμουσα να τηρησει ο κοσμος το οτι δεν πρεπει να καπνιζει επειδη ενοχλει το διπλανο του παρα επειδη το λεει ενας κανονισμος καπου σε ενα χαρτι.

Αυτό έχω παρατηρήσει και εγώ, αλλα αυτό δέν αλλάζει το γεγονός οτι οι παρατάξεις δέν ακούνε απολύτως τίποτα απο αυτά που έχουν να πούν οι άλλες παρατάξεις και οι υπόλοιποι συμφοιτητές τους...(πιστεύω πως δέν θα έπρεπε κάν να υπάρχουν 5-6 παρατάξεις πόσες είναι...θα έπρεπε να υπάρχει μία παράταξη, η οποία να ασχολούταν μόνο με τα προβλήματα του πανεπιστημίου μόνο χωρίς να υπάρχει έχθρα και φανατισμός..)Αυτό είναι το πρόβλημα και είναι ένας απο τους λόγους που δέν υπάρχει αλληλοσεβασμός...απο την στιγμή που μπαίνει ο άλλος στο αμφιθέατρο 5 λεπτά πρίν αρχίσει το μάθημα, για να σε ενημερώσει για το τί διεκδικεί αυτός, και να προσβάλει τις διεκδικήσεις των άλλων παρατάξεων, καθώς και να στερήσει 15-20 λεπτά μαθήματος απο τους υπόλοιπους συναδέλφους του...where is the respect?
Προσωπικά είμαι άτομο που μιλάει με αρκετούς απο παρατάξεις(κάνω και παρέα με ορισμένα παιδιά)..οτιδήποτε και να τους πώ προσπαθόντας να τους πείσω(π.χ) οτι η αφισοκόλληση στους τοίχους είναι άσχημο πράγμα δέν μπορώ να βγάλω άκρη....
(σορρυ για το ψιλο-off topic ) :-D

καταλαβαινω τι λες αλλα εχω μια απορια/αντιθετη αποψη:
πως θα μπορουσε να υπαρχει μονο μια παραταξη;
ειναι περιεργο αυτο που προτινεις γιατι σε καθε προβλημα δεν υπαρχει μονο μια λυση
αλλιως θα προτινει να λυθει ενα προβλημα η μια παραταξη, αλλιως η αλλη, συνηθως με ακραια διαφορετικους τροπους (και ειναι αυτη η διαφορετικοτητα αποψεων που σε μια σωστη δημοκρατια θα μπορουσε να λειτουργησει ως παραγοντας να γινουν τα πραγματα καλυτερα, μην κοιτας τη σαπιλα που κυριαρχει τωρα. αμα θελεις κατι ως "ιδανικο" και να κινηθεις προς τα εκει ειναι μονο αυτο : πολλες παραταξεις και ομαδες φοιτητων)

μια ενωμενη παραταξη χωρις πολιτικο υποβαθρο (δεν σου λεω αναγκαστικα για κομματικοποιηση - που μερικες φορες ειναι αναγκαιο κακο - αλλα η πολιτικοποιηση των παραταξεων ειναι αναγκαστικη - εκτος αμα πιστευεις οτι η πολιτικη και η κοινωνια ειναι δυο ανεξαρτητα θεματα , οποτε και δεν μπορω να σου αλλαξω την αποψη) δεν θα ειχε καν νοημα υπαρξης - θα ηταν το ιδιο σαν να μην υπηρχε καθολου.

αυτη η λογικη, κατα την αποψη μου παντα, βασιζεται στη λανθασμενη αποψη πως ολοι οι φοιτητες εχουν τα ιδια συμφεροντα. και για να ειμαστε ειλικρινεις : οχι, αυτο δεν συμβαινει. αυτοι που θελουν να χρησιμοποιησουν το πανεπιστημιο για να βγαλουν χρηματα και να τσιμπησουν μια θεση αργοτερα για τις υπηρεσιες τους και εγω που ενδιαφερομαι να γινει καλυτερη η κατασταση στο πανεπιστημιο σε θεμα υποδομων/επιπεδο μαθηματων/καθαριοτητας , αλλα και να δοθουν μαχες μεσω του πανεπιστημιου για τη γενικοτερη πολιτικη του κρατους, οχι δεν εχουμε τα ιδια συμφεροντα.
το να φτιαχτει , για παραδειγμα, μια σωστη ηλεκτρονικη γραμματεια και να δινονται τα βιβλια αμεσα στους φοιτητες συμφερει εμενα (με τη γενικοτερα εννοια οχι εμενα ως ατομο μονο) αλλα οχι τον μεσο εκπροωπο των πασπ/δαπ (που ειναι η πλειοψηφια) που χρησιμοποιουν την ελλειψη βιβλιων για να κερδισουν ψηφους μεσω των (αισχρων και γεματων λαθη απο τις λιγες που εχω δει) σημειωσεων τους
(ενα "ελαφρυ" παραδειγμα ειναι αυτο που νομιζω οτι κανεις δεν μπορει να αρνηθει - εκτος απο μερικους γραφικους πασπιτες που θα πουν οτι κανουν αιτηματα για τα βιβλια εδω και καιρο - αυτο ας το αφησουμε στην ευφυια του αναγνωστη)
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Mar 12, 2010 11:54 am

marios wrote: Αυτά του ΦΑΝΚΙ μην τα σχολιάσεις. Γιατί (κρίνοντας από την πρόταση μετά), μάλλον θα εκτεθείς. Το Σύνταγμα επιτρέπει στον οποιοδήποτε να μπορεί να εκφράσει την άποψη του. Κάποιοι από εκεί μάλλον αδιαφορούν για αυτό. Ελπίζω να μην ανήκεις σε αυτούς, όχι για τίποτα άλλο, γιατί τότε τσάμπα κάθομαι και γράφω(ούτε μπορώ να σε αλλάξω ούτε εσύ εμένα) :roll:
Με τα υπολοιπα καλυφθηκα δεν εχω να πω κατι παραπανω περαν αυτων που ειπα πιο πριν.Θα ηθελα να σχολιασω το συγκεκριμενο quote, αλλα δεν με ενδιαφερει τοσο ωστε να γραφω σειρες επι σειρων για να πω την αποψη μου και να τη στηριξω με αποτελεσμα να ξεφυγουμε απο το θεμα που συζηταμε τωρα. Το μονο που εχω να πω σε λιγες σειρες ειναι: μακαρι με το πεταγμα αυγων και γιαουρτιων(τοσο ευκολα δηλαδη) να γινοταν να αποχωρησουν και οι παραταξεις απο τις γενικες συνελευσεις(οπως ο φανκυ αποχωρησε δια παντος)

kostas1601 σε ποιον πλανητη κατοικεις? "Μακαρι να υπηρχε και ενα κομμα μονο που να ασχολιοταν μονο με το καλο αυτου του τοπου", "Μακαρι να υπηρχαν λεφτα για ολους τους ανθρωπους" κ.ο.κ
Καποια πραγματα ειναι εξ ορισμου αντιθετα:π.χ χρημα για ολους. Καποια αλλα ειναι ιστορικα,φιλοσοφικα, και ισως και μαθηματικα αδυνατα ή/και επικινδυνα. Για ολα τα αλλα υπαρχει η mastercard
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Mar 12, 2010 12:01 pm

WoLfeN Ilic wrote: Με τα υπολοιπα καλυφθηκα δεν εχω να πω κατι παραπανω περαν αυτων που ειπα πιο πριν.Θα ηθελα να σχολιασω το συγκεκριμενο quote, αλλα δεν με ενδιαφερει τοσο ωστε να γραφω σειρες επι σειρων για να πω την αποψη μου και να τη στηριξω με αποτελεσμα να ξεφυγουμε απο το θεμα που συζηταμε τωρα. Το μονο που εχω να πω σε λιγες σειρες ειναι: μακαρι με το πεταγμα αυγων και γιαουρτιων(τοσο ευκολα δηλαδη) να γινοταν να αποχωρησουν και οι παραταξεις απο τις γενικες συνελευσεις(οπως ο φανκυ αποχωρησε δια παντος)
Είμαι αντίθετος με την υπάρξη παρατάξεων(και πολύ περισσότερο με αυτή την μορφή που έχουν σήμερα), αλλά είμαι περισσότερο αντίθετος με το να φύγουν με αυτό τον τρόπο. Ο Βολταίρος κάποτε είχε πει: "Διαφωνώ με την άποψη σου, αλλά θα έδινα και την ζωή μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να την εκφράζεις". Νομίζω ότι καλύπτει ακριβώς αυτό που θέλω να πω ;)
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Mar 12, 2010 12:09 pm

marios wrote:
WoLfeN Ilic wrote: Με τα υπολοιπα καλυφθηκα δεν εχω να πω κατι παραπανω περαν αυτων που ειπα πιο πριν.Θα ηθελα να σχολιασω το συγκεκριμενο quote, αλλα δεν με ενδιαφερει τοσο ωστε να γραφω σειρες επι σειρων για να πω την αποψη μου και να τη στηριξω με αποτελεσμα να ξεφυγουμε απο το θεμα που συζηταμε τωρα. Το μονο που εχω να πω σε λιγες σειρες ειναι: μακαρι με το πεταγμα αυγων και γιαουρτιων(τοσο ευκολα δηλαδη) να γινοταν να αποχωρησουν και οι παραταξεις απο τις γενικες συνελευσεις(οπως ο φανκυ αποχωρησε δια παντος)
Είμαι αντίθετος με την υπάρξη παρατάξεων(και πολύ περισσότερο με αυτή την μορφή που έχουν σήμερα), αλλά είμαι περισσότερο αντίθετος με το να φύγουν με αυτό τον τρόπο. Ο Βολταίρος κάποτε είχε πει: "Διαφωνώ με την άποψη σου, αλλά θα έδινα και την ζωή μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να την εκφράζεις". Νομίζω ότι καλύπτει ακριβώς αυτό που θέλω να πω ;)
εμενα θα μου επιτρεψεις να ειμαι σκεπτικος με το κατα ποσο σε καλυπτει αυτο που ανεφερες
ειναι παραλογο να σε καλυπτει το οτι θα εδινες και τη ζωη σου οταν δεν πας καν να ακουσεις την αποψη του αλλου,ειδικα αφου με το να μην πας βοηθας στο να σπασει η απαρτια και να μην ακουστει καμια αποψη :???: δεν ξερω αμα λεω κατι παραλογο αλλα ετσι μου φαινεται
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Fri Mar 12, 2010 12:09 pm

WoLfeN Ilic wrote:kostas1601 σε ποιον πλανητη κατοικεις? "Μακαρι να υπηρχε και ενα κομμα μονο που να ασχολιοταν μονο με το καλο αυτου του τοπου", "Μακαρι να υπηρχαν λεφτα για ολους τους ανθρωπους" κ.ο.κ
Καποια πραγματα ειναι εξ ορισμου αντιθετα:π.χ χρημα για ολους. Καποια αλλα ειναι ιστορικα,φιλοσοφικα, και ισως και μαθηματικα αδυνατα ή/και επικινδυνα. Για ολα τα αλλα υπαρχει η mastercard
Τα συμφέροντα και η αντίθεση απόψεων είναι αυτα που μας διχάζουν και καθιστούν αδύνατη την ύπαρξη της ιδανικής παράταξης...το θέμα είναι οτι πρέπει να αρχίσουν οι παρατάξεις να ασχολούναι με αυτά που έχουν σημασία...

Όλα αυτά που λέω( για την ύπαρξη μίας παράταξης κλπ) είναι στην σφαίρα της φαντασίας και το γνωρίζω αλλα θα πρέπει να βλέπουμε το ιδανικό προκειμένου να το προσεγγίσουμε κάποια στιγμή...Im just sayin...
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Fri Mar 12, 2010 12:15 pm

Kostas1601 wrote:Τα συμφέροντα και η αντίθεση απόψεων είναι αυτα που μας διχάζουν και καθιστούν αδύνατη την ύπαρξη της ιδανικής παράταξης...το θέμα είναι οτι πρέπει να αρχίσουν οι παρατάξεις να ασχολούναι με αυτά που έχουν σημασία...

Όλα αυτά που λέω( για την ύπαρξη μίας παράταξης κλπ) είναι στην σφαίρα της φαντασίας και το γνωρίζω αλλα θα πρέπει να βλέπουμε το ιδανικό προκειμένου να το προσεγγίσουμε κάποια στιγμή...Im just sayin...
Ορισε τα υποκειμενα πρωτα, ορισε και το context, και μαλλον θα καταληξεις οτι ειναι NP-complete προβλημα
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Mar 12, 2010 12:21 pm

Kostas1601 wrote:
WoLfeN Ilic wrote:kostas1601 σε ποιον πλανητη κατοικεις? "Μακαρι να υπηρχε και ενα κομμα μονο που να ασχολιοταν μονο με το καλο αυτου του τοπου", "Μακαρι να υπηρχαν λεφτα για ολους τους ανθρωπους" κ.ο.κ
Τα συμφέροντα και η αντίθεση απόψεων είναι αυτα που μας διχάζουν και καθιστούν αδύνατη την ύπαρξη της ιδανικής παράταξης...το θέμα είναι οτι πρέπει να αρχίσουν οι παρατάξεις να ασχολούναι με αυτά που έχουν σημασία...

και πες πως λυνεις το θεμα με τα συμφεροντα των φοιτητων και εχουμε μια τελεια σχολη (που δεν το βλεπω και τοοοσο πιθανο..)
αμα δεν χρησιμοποιηθει η σχολη ως μεσο πολιτικης πιεσης στην εκαστοτε κυβερνηση απλα θα μεινουμε με μια τελεια σχολη που βγαινοντας απο αυτην θα μας στελνει απευθειας στην ανεργια με ενα αχρηστο χαρτι. η στη καλυτερη να μας στελνει σε μια ζωη/σκλαβια με ελαστικα ωραρια, ελαχιστο μισθο και στερηση βασικων δικαιωματων (απεργεις και απολυθηκες, δεν καρφωνεις το διπλανο σου και απολυθηκες κτλ)
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Mar 12, 2010 12:32 pm

chriskin wrote:ειναι παραλογο να σε καλυπτει το οτι θα εδινες και τη ζωη σου οταν δεν πας καν να ακουσεις την αποψη του αλλου,ειδικα αφου με το να μην πας βοηθας στο να σπασει η απαρτια και να μην ακουστει καμια αποψη :???: δεν ξερω αμα λεω κατι παραλογο αλλα ετσι μου φαινεται
Να το θέσω διαφορετικά, γιατί μπήκαμε σε infinite loop χωρίς λόγο: Διαφωνώ με την ύπαρξη της ΓΣ όπως είναι σήμερα. Συνεπώς, ναι, δεν με ενδιαφέρει να ακούγονται εκεί απόψεις(όποιον τον ενδιαφέρει πολύ καλά κανει και πηγαίνει, δεν θεωρώ ότι η άποψη μου είναι η σωστή).
Το περί ελευθερίας να μιλήσει ο άλλος δεν ισχύει μόνο στην ΓΣ(γιατί εκεί "σκαλωσες"). Με τον netharis(τον αναφέρω γιατί είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα) έχουμε σχεδόν 100% αντίθετες (πολιτικές) απόψεις. Ποτέ όμως κανένας από τους 2 δεν απαγόρευσε στον άλλο να πει την γνώμη του και να την υπερασπιστεί. Αυτό συμβαίνει γιατί και οι 2 έχουμε κάποιο στοιχειώδη "πολιτισμό" που μας επιτρέπει να δεχόμαστε την ύπαρξη αντίθετης άποψης. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα παιδιά(με όλους όσους γράφουν στο venus και μιλάω στη σχολή έχω διαφορές). Σε αυτά τα άτομα, ναι, με ενδιαφέρει πάρα πολύ να τους επιτρέπεται να εκφράζουν την άποψη τους και με καλύπτει απόλυτα το πιο πάνω quote.
Συνεπώς, δεν με νοιάζει το αν θα έχει απαρτία η ΓΣ, δεν με νοιάζει καν αν θα υπάρχει τέτοιου είδους ΓΣ όπως σήμερα, με νοιάζει όμως να μπορώ να μιλήσω ελεύθερα και σαν άνθρωπος και εγώ και ο οποιοσδήποτε άλλος. Και σε μια ΓΣ που θα έχει "καθαριστεί" με αυγά, γιαούρτια και ντομάτες, αυτό δεν γίνεται(ακόμα και αν, όπως ειπα, είμαι κατά των παρατάξεων).
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”